Mys med stort M

Nu är det dags att sova och ladda upp inför morgondagens seminarium! Vi börjar klockan 8.30 så det kan behövas lite god sömn. Elin lämnade precis mig och körde sen hem Anna och Fritte, efter en underbart mysig kväll hemma hos Elin. Vi köpte hem sallad och åt som om vi aldrig sett mat förut... haha, vi var så hungriga allihopa! Har bara ätit två äpplen och några oreos-kakor idag, så salladen satt precis där den skulle.

Sen spelade vi spel och slappade framför tvn resten av kvällen, under filtar, med gott te och popcorn i mängder. Solfrossan började krypa på där i slutet så vi mös till det ordentligt.

Nu ska jag ta bort mitt smink och sen hoppa ner i sängen, längtar! Ska bli så skönt att sova!

Vi hörs imorgon godingar, kramar ♥.









Och sen lekte Fritte lite med min mobil och gjorde mig och Kevin lite snyggare: 



Nuuu är det sovdags! Tack tjejer för en skön dag på stranden och en mysig kväll!


Sommarn är här!

Det är den verkligen! Och jag hoppas att den är här för att stanna!
Elin ringde mig i förmiddags och frågade om jag skulle hänga med ner till Vätterstranden, så hon hämtade upp mig vid elvatiden och vi placerade oss nere vid volleybollplanerna. Det var faktiskt ganska mycket folk där redan då! Sen kom Anna, Fritte och Emma också och vi avnjöt ett par härliga timmar i solen. Fy vad skönt det var! 25 grader hela dagen. Nästan tur att det fläktade lite för annars hade det blivit svettigt. Vi har nog bränt oss lite allihopa, mina knän är röda som tomater. Men det lägger sig nog tills imorgon.

Nu ska jag snabbt hoppa in i duschen och sen hämtar Elin mig igen, och så möter vi upp Anna och Fritte och handlar med oss middag hem. Blir kycklingsallad ikväll tror jag! :) Mums!

Vi hörs senare! (Jag hade tänkt lägga ut bilder på allt jag köpte igår men det blev så sent inatt och nu har jag inte hunnit. Gör det så fort jag får tid att ta bilder på allt nytt och fint!)

Kram!





Elin fixade en fiskbensfläta på mig


Behöver väl inte säga mer än så? :) ligger...

img_8594 (MMS)

Behöver väl inte säga mer än så? :) ligger på Vätterstranden med tjejerna!


IKEA

Hej på er!
Solen skiner idag och verkar vara på sitt bästa humör. Underbart! Vi har fixat det sista nu inför seminariet på onsdag med opponeringen. Satt ute i solen en liten stund när vi gick genom allt en sista gång, åh vad jag älskar solens strålar.

Nu ska jag bege mig till IKEA för storshopping! Egentligen planerade jag bara att köpa en byrå till mina kläder, eftersom jag har väldigt lite förvaringsutrymme här i lägenheten. Men så igår när jag kikade runt på IKEAS hemsida slog det mig hur lite jag faktiskt har här hemma. Jag har inte ens stekjärn eller kastruller.. haha, kanske alltid en början ;)!

Så nu har jag fyllt ett helt A4-blad med grejer jag ska köpa idag. Jag åker dit någon timme tidigare och sen kommer Emma och möter upp mig och hjälper mig hem med alla grejer i hennes bil. Så ikväll blir det nog en rejäl IKEA-uppdatering! Stay tuned.

Kram sålänge!

Godnatt!

Nu är det dags att sova. Eller först ska jag läsa klart arbetena som vi ska skriva frågeställningar på imorgon, men har bara lite kvar, så de sista läser jag nog i sängen. Är så kallt ovanför täcket!

Mamma visade mig en väldigt, väldigt söt video på en kattmamma som kramar sin lilla kattunge. Och... herregud vad gulliga de är, jag tror jag spricker! Som en kattälskande person finns det inget underbarare än när katter myser och gosar. Ni måste se den!



Imorgon ska jag åka till IKEA och handla hem nödvändiga saker som jag ännu inte införskaffat mig. Sen kommer Emma och hämtar upp mig med sin stora bil. Vad hade jag gjort utan dig? ;)

Sov gott allihopa, ny vecka imorgon och nya pluggtag. Min tid har enbart gått åt till lägenheten i helgen så imorgon börjar jag plugga ordentligt.

KRAMAR ♥


Blake Lively


Oh, so gorgeous.


Mammas dag

Idag är det ju Morsdag, och tyvärr kan jag inte vara hemma hos min och kramas! Men på torsdag ska jag åka hem till Malmö över helgen för att hjälpa till på Malins föräldrars 100-årsfest. Det ska bli jättekul! :) Så då får jag iallafall krama om min fina mamma extra mycket. Jag vet att de flesta tycker såhär om sina mammor och pappor, men mina föräldrar är bäst i hela världen! ♥ hihi.


Studentliv

Hej! Nu är jag glad igen. Mätt och belåten! Jag skyndade mig till Konsum (som för övrigt är en alldeles för dyr matbutik för studenter) men jag hade ingen ork att gå in mot stan. Så jag handlade en pizza och värmde den i mikron, faktiskt ganska god. Och snart har jag hällt i mig en liter Ramlösa granatäpple, den godaste! :)

Det känns som en riktigt skön söndag idag faktiskt. Studentmat i form av pizza till frukost/lunch och nu återstår bara lite slappande framför tvn. Sitter och tittar på Off the map, repris från i onsdags. Snart ska jag givetvis plugga lite också, det hör ju till det ljuvliga studentlivet. Fast nu började reprisen av Grey's så plugget får vänta en stund till! :)



MAT

Jag är så fruktansvärt hungrig, och innehållet i mitt kylskåp är inget att hänga i julgranen precis! En riktig studentkyl.. Jag måste nog ta på mig mina joggingskor och springa till affären för det känns som att min mage äter mig inifrån! Kom på att jag inte har ätit på snart ett dygn. Inte okej! Emma och jag käkade en stor lunch igår vid tretiden, och var så mätta så att det inte behövdes någon middag på kvällen. Och på natten här hemma var jag väl ganska hungrig men som sagt - utbudet från mitt kylskåp suger. Och nu vet jag inte om jag överlever en minut till utan mat.. Så nu är det käk som gäller! Ska handla hem något riktigt gott! Vi hörs sen vänner!


Dagen efter

Hej! :) Jag vaknade sent idag också, måste ha många timmar att ta igen för så här mycket har jag inte sovit på länge. Eller så beror det på att vännerna lämnade min lägenhet halvfem.. hehe :). Vi hade en riktigt bra kväll igår! Jag och Emma drack gott vin här hemma, lyssnade på soft musik och drog sen iväg till Klubb Enkelt. Där träffade vi Mattias med två vänner, vi köpte öl och hällde ut halva... där var SÅ mycket folk, och den ena efter den andra trillade in i varandra, så till slut låg min öl på golvet istället för i magen. Tråkigt när det är för mycket folk! 

Så vi tog en taxi hem till Mattias och hämtade mer god dricka, fortsatte hem till mig och hade en mysig efterfest med Håkan Hellström och rödvin. Jag la mig halvfem ungefär, det var ljust ute - de nätterna är de bästa. Jag älskar att lägga mig efter en hel natts festande, när morgonljuset kryper på. Åh så mysigt det är!

Hoppas att ni också hade en härlig lördagskväll! :) Idag ska jag bara plugga och ta det lugnt. Är sugen på bio ikväll, får se om det blir något av det! The Hangover part II ska ju vara riktigt ball har jag hört, dessutom väldigt passande en söndag som denna. Någon som har sett den?








Här har ni trailern till Baksmällan II:


Nu drar jag och snyggingen till Bongo och ...

img_1738 (MMS)

Nu drar jag och snyggingen till Bongo och firar lördagen med några iskalla öl! Vi hörs imorgon! Puss o kram


Emma sover i min säng

Jag har inte fått mycket gjort idag.. Lägenheten ser exakt likadan ut som den gjorde när jag vaknade. Bra va? Men fina Anna ringde och hörde om jag var hemma, vilket jag var, så hon kom förbi med kanelsnäckor och en inflyttningspresent till mig. Hon hade köpt en mugg till min temuggssamling! Jag blev så himla glad för den, jag har sett den flera gånger innan och den passar perfekt i samlingen. Och så fick jag ett te som luktar ljuvligt! Tack så mycket vännen! :)

Sen kom min andra fining Emma hit och hon är fortfarande här :). Det är så mysigt att ha folk här! Jag började med lägenheten och Emma ligger och sussar i min säng, gulle! När Emma vaknat till ska jag börja städa här på riktigt och sen duscha, göra mig iordning och så ska vi dricka lite gott vin hos mig ikväll, och sen blir det nog Pipes.

Vi hörs sen vänner! Kramar ♥.




Sängben

God morgon! Ni läser rätt.. för mig är det morgon så här sent idag! Jag sov ut ordentligt och så många timmar har jag inte sovit på väldigt länge! Det var skönt. Men nu har jag missat några timmas uppackning så nu får jag skynda på!

Jag sov iallafall som en prinsessa redan första natten. Först kändes det lite konstigt att inte ha någon dörr att stänga till mitt sovrum. Men mitt sovrum är ju min lägenhet så det får jag vänja mig vid. Vilket jag nog gjorde rätt snabbt för jag somnade direkt!

Vad gör ni idag då? Jag ska nog möta upp Emma nere på stan senare om jag hinner. Men vädret ser ut att bli riktigt kasst så det får väl avgöra. Ikväll ska vi ut iallafall! :) Var vet jag inte än men kan tänka mig att vi sitter på Pipes först sen går vi kanske ut och dansar.

Nu ska jag försöka få något gjort här hemma, ser ut som... Jag har hela köket kvar att fixa och lite på badrummet. Men det bör gå fort! Hoppas att ni har en mysig lördag!! Puss & Kram!



Gillar mina sängben! De får sängen att se mindre "sängaktig" ut tycker jag,
speciellt nu när jag har sängen i vardagsrummet.


Nyinflyttad!

Hej!! :) Idag har jag inte hunnit skriva nånting här. Vi har haft fullt upp hela dagen! Jag var här i lägenheten redan klockan sju och målade om väggarna en gång. Nu blev det riktigt bra med färgen! Sen hämtade Emma mig i ösregn, så körde vi hem till huset och packade ur mitt rum. Emma hade kunnat öppna flyttfirma, för så bra och smidigt som hon packade bilen har jag aldrig sett förut ;). Vi körde bara två gånger mellan huset och min nya adress. Så hela flytten tog oss bara två timmar!

Nu sitter jag här min alldeles egna lägenhet. Min första lägenhet! Nu kan man säga att jag flyttat hemifrån på riktigt! Jag har fått upp lite grejer men långt ifrån allt. Ska fortsätta någon timme till men mamma önskade lite bilder innan hon skulle sova, så här kommer ett par bilder sålänge. Så blir det ett inlägg imorgon på hela lägenheten, både kök och badrum också!


Resultatet efter dagens målning! Och då hade jag ändå lånat Elins målartights som hon dränkt i färg igår så det var fritt fram för fingertorkning! Gick visst genom lite..







Uppdatering imorgon på resten av lägenheten!


By night - in love!

Hej och hå! För det första, varför får vi mindre studiebidrag denna månaden, just denna månad - när jag flyttar, köper litervis målarfärg, köper köksredskap och annat jag behöver till lägenheten. Vaaarför nu? Jag är totalt förälskad.. En fantastisk och alldeles, alldeles för fin klänning. Pappa och Anette ska ha en trädgårdsfest i juni för att fira deras 10-åriga bröllopsdag och den här skönheten hade passat perfekt då. Åh...



Resultat efter första målningen!

Nu har jag kommit hem igen, eller hem dit jag bor nu. Men snart är har jag en fin lägenhet som är mitt hem! Vi har varit jätteduktiga idag med målningen, men färgen räckte tyvärr inte till två omgångar så vi körde och köpte mer, så jag ska måla vissa väggar en gång till imorgon. Fönsterväggen behövdes bara en omgång för den var redan vit i grunden, men alla andra var ju beigefärgade. Men resultatet blev bra! Det är helt sjukt vad stor lägenheten känns bara av lite fräsch färg, den är så mycket ljusare och gladare nu :). Stort tack för hjälpen idag Elin, utan dig hade jag stått och målat hela natten! :)






Skillnad, eller hur?! Så himla fint och fräscht med vitt istället. Golvet kommer fram mycket mer också tycker jag, även köksluckornas färg flyter mer in i väggvärgen nu. Åh, så nöjd jag är! Och det kommer bli riktigt fint efter en omgång till imorgon :).


Har förberett för en lång dag! Elin tar me...

img_5819 (MMS)

Har förberett för en lång dag! Elin tar med sig chokladmuffins som hon bakat och så står pestokycklingsalladen i kylen och väntar på oss! :)


Nu börjar projektet att måla! Jag väntar p...

img_1130 (MMS)

Nu börjar projektet att måla! Jag väntar på Elin som är på väg från sitt jobb, sen ska vi sätta igång :)


En gemytlig dag

Hej mina vänner!
Jag har haft en lång och trevlig dag med fina tjejer. En riktigt gemytlig dag, det ordet borde användas oftare! Först var jag borta i min lägenhet med Hanna och mätte upp väggarna som ska målas, sen hämtade Anna upp oss och så mötte vi Elin på Claras. Vi åt vars en tacotallrik till lunch och blev väldigt mätta! Men gott var det :). Sen körde jag och Anna ut till Flügger och köpte målarfärg till mig av Annas pojkvän Robin.




Därefter körde vi in till stan igen, och mötte på nytt upp Elin & Hanna som mös runt på gågatan. Vi fyndade lite allihopa faktiskt! Jag köpte en sockersöt tvättkorg som Elin visade, jag är helt förälskad. Mitt badrum blev verkligen så fint och gulligt med den detaljen, love it!






 Anna lämnade av mig vid lägenheten efter stan så att jag kunde börja med förberedelserna inför morgondagens målning! Maskerade listerna och spacklade alla fula hål! Imorgonbitti ska jag göra klart det sista och sen kommer Elin till mig vid 11-tiden, så ska vi minsann få min lägenhet vit och fin! Jag har förberett en supergod lunch till oss imorgon, mammas ökända pestosallad. Mums!


Nu ska det spacklas!

img_0728 (MMS)

Nu ska det spacklas!


Lunch med tjejerna på Claras! Vi ska snack...

img_5617 (MMS)

Lunch med tjejerna på Claras! Vi ska snacka genom vår rapport som vi skrev, och förena nytta med nöje och avnjuta en härlig lunch på Claras :). Sen ska vi handla färg!! Wiie! Hörs sen, KRAM!


Hallelujah

God morgon godbitar :) Jag har sovit åtta timmar inatt, det händer väldigt sällan! Jag brukar inte sova mer än sex timmar ungefär, har svårt för att gå och lägga mig och ofta måste vi upp tidigt till skolan. Men inatt sov jag länge, hade glömt sätta klockan och det var jätteskönt. Emma ringde och väckte mig hihi.

Sitter och lyssnar på Hallelujah, med Amanda Jenssen från Idol. Hon sjöng den väldigt bra, jag minns att vi satt i vårt vardagsrum med tårar i ögonen hehe. Fina Amanda, synd att hon inte vann! Den här låten har sjungits av hur många artister som helst - men är skriven och först sjungen av Leonard Cohen. Men jag gillar nog versionen med Jeff Buckley bäst. Vet att jag hörde den först i ett OC-asvnitt, ett sorgligt sådant. Låten satte sig på näthinnan och sitter fastklistrad fortfarande! Den är så vacker.


Färdigpackat!

Nu har jag äntligen fått ner allting i kartonger, resväskor, IKEA-påsar och plastsäckar. Det är faktiskt inte så farligt mycket jag ska flytta! Fyra kartonger ska med till lägenheten och den femte ska hem till Malmö sen för det är saker jag inte har någon användning för här och nu.



Imorgonbitti ska jag gå upp i tid, dammsuga eftersom jag inte hann det nu, torka av och sen försöka hinna med att plugga lite. Halvtvå ska jag möta upp tjejerna för en lunch på Claras för att snacka genom vår rapport som vi lämnade in idag, den ska vi nämligen examinera på ett seminarium nästa tisdag. Så lite förberedelser imorgon alltså :).

Därefter ska jag köpa maskeringstejp och gå bort till min lilla lägenhet och förbereda inför torsdagens målning. Elin erbjöd sig att hjälpa till och måla, så jag får trevligt sällskap plus att det kommer gå fortare om vi är två :)! Längtar tills jag är inflyttad! Förhoppningsvis hinner vi det i helgen. Jag är beroende av Emma nämligen för hon har en megastor bil som vi ska flytta allting i, så jag hoppas att Emma kan några timmar i helgen.

Nu ska jag sova, är så trött i huvudet! Hoppas att ni redan sussar sött, så hörs vi imorgon. Woho, lön imorgon kom jag på - gött! Natti ♥.


KAOS!

Jag förstår inte hur jag ska lyckas få ordning på rummet... det är kaos här hemma. Har ingen koll på nånting och nu har jag slängt ut allt på golvet för att "lättare" kunna sortera. Det är inte lättare kan jag säga! Jag är sämst på att packa och ännu sämre på att styra upp sån hör röra och sortera.. HJÄLP!



One good, one bad

Imorse var jag hos läkaren igen, och skulle göra spirometrin, mest för att kunna utesluta astma. Så vi testade mig, och det visar sig att min allergi utvecklat astma. Det finns ju icke-allergisk astma och allergisk. Jag som aldrig varit allergisk förr har alltså blivit både pollen- och kattallergiker den här våren och nu har det utvecklats till allergirelaterad astma... så himla tråkigt :(.

Det var den tråkiga nyheten. Nu till den roliga: jag pratade med min hyresvärd idag och jag fick lov att måla i min lägenhet. Trots att de har en standardfärg som alla lägenheterna är målade i. Men den är beige och tråkig och dessutom ganska smutsig nu, med massor av hål i väggarna. Så nu ska jag måla lägenheten vit och fin! Wiiie! Älskar att måla, det är så himla kul att styra upp sånt här själv! Får hjälp av vännerna så det kan gå fortare, detta kommer bli toppen! :)

Nu ska jag packa ner rummet i flyttlådor, vi hörs senare tycker jag! Kram!


Sweet dreams

Nu ska jag sova! Har en hel del att fixa med imorgon. Först ska jag till läkaren och få den här spirometriundersökningen gjord, sen ska jag möta upp tjejerna i skolan och kolla genom rapporten vi skrivit en sista gång och sen skicka in den. Därefter ska jag träffa hyresvärden och fråga lite angående lägenheten, bl a om målning. Jag måste måla väggarna! :) Sen ska jag hem och försöka packa ner hela mitt rum. Har börjat ikväll men kom inte så långt. Så målet imorgon är att rummet är färdigpackat. Punkt slut.

Med det säger jag sov gott. Ni sover förmodligen redan små Törnrosor. Vi hörs imorgon, puss & kram!





Stolt syster

Min syster är grym på många sätt, kan inte ens räkna dem på mina fingrar och tår! Men en speciell sida av Emelie är jag verkligen fascinerad av. Eller nej, stolt är det rätta ordet. Jag är verkligen stolt! Emelie har målat sen hon var liten och hon älskar det. Hon har verkligen sinne för konst och nu har hon blivit tillfrågad att få ha sin första utställning, i september i år. Hur coolt är inte det?! Vi har redan snackat om det, jag och tjejerna, och vi ska stå på första parkett med champagnen i högsta hugg!

Jag har fått två fina tavlor som jag visat tidigare i bloggen, en ballerina och ett porträtt av Emelie och mig. Jag älskar de båda och jag vill bara ha fler av hennes målningar. Jag snor en av hennes bilder som hon själv lade ut på sin blogg ikväll, på hennes senaste tavla. Den är så vacker! Jag ska köpa massvis av tavlor när hon ställer ut! You're really something, Sis ♥.



Denna fina tavla hänger hemma hos mig. Jag älskar den!



Och den här skönheten är hennes senaste, målad idag!


My place

Hej mina vänner!
Igår när jag kom hem från Båstad hade jag fått min nyckel till lägenheten. Jag skulle egentligen fått den 1 juni men hon har flyttat ut tidigare, och det passar mig perfekt för jag vill helst flytta dit nu nu nu!

Jag var iallafall i lägenheten idag och tittade lite, försökte känna mig hemma. Jag längtar så mycket tills allt är på plats och att jag kan njuta av den. Den är i behov av en målning så det ska jag fixa denna veckan hade jag tänkt! Jag vill helst måla den vit men jag vet inte om man får det, för de här studentlägenheterna ser likadana ut allihopa, och den väggfärgen är mer beige. Så vi får se!

Här kommer några bilder på min lilla 1a. Har försökt snurra runt så ni förstår hur lägenheten ser ut.. :)!



Ingång, badrumsdörren till höger och köket därefter. Till vänster om denna bild är min sovplats.


Innanför den korta väggen ska sängen stå.


Denna väggen är till vänster om sängplatsen,
och så kommer mina tre fönster med underbart stora fönsterkarmar =).



Fönsterväggen sedd från ingången.


Lilla köksdelen





Et voilà - mitt lilla bo på 27 m2!


Bästa helgen

Hej igen! Jag sitter och lägger in alla bilder på Facebook, av 240 bilder igår valde jag ut de 100 bästa, men det var svårt för alla var så himla mysiga och fina. Precis som mina vänner är - mysiga och fina. Mina vänner är guldvärda ♥, det ska ni veta. Jag hade en så perfekt helg, ville inte att den skulle ta slut! Och snart är det sommarlov och då kan ni räkna med precis så här underbara saker hela sommaren. Längtar!

När jag kom upp igår hämtade tjejerna mig i Ängelholm, så körde vi iväg och handlade och sen hem till huset. Där lirade killarna fotboll och drack öl i solen. Vi bytte om till bikini och lade oss i solen, öppnade en iskall cider och njöt. Sen öppnade Fanny & Alex lite presenter och så fick jag en välkomst-öl-bong. Det var kvällens grej, bongen med stort B.

Vi grillade och fortsatte kvällen som om morgondagen inte existerade. Härligt var det! Vi dansade limbo i trädgården och My blev mästarinna, hon var galet grym! Tobbe var inte långt därefter. Vi dansade hela natten och avslutade med ett nattdopp nere vid stranden, bastade och värmde oss och sen somnade vi gott. 














Avslutar inlägget med den här bilden på mina fina. Ni är alldeles för bra!

Sov gott, nu är jag för himla trött.. skola imorgon och sen ska jag springa till min lägenhet och mäta lite och gärna börja fatta att det faktiskt är min nu! :)

 


Hej kära vänner! Nu sitter jag på bussen i...

img_3276 (MMS)

Hej kära vänner! Nu sitter jag på bussen igen, mot Jönköping. Det var allt annat än lätt lämna Skåne och mina fantastiska vänner, men snart ska jag hem igen! Och snart är det dessutom sommarlov i nästan 3 månader. Vi har iallafall haft en helt fantastisk och grym helg! Jag tänkte skriva ett ordentligt inlägg sen när jag kommit hem och kan använda datorn men jag kan kort och gott säga att det var den bästa helgen på mycket, myyycket länge! Hur som helst, mer uppdatering kommer sen men här är en bild från igår när jag kom till Båstad! Tjejerna glassade i solen och killarna lirade fotboll. Livet var rättvist! Hörs sen när jag är hemma igen, kramar <3!


On my way! Nu sitter jag på bussen till Än...

img_5422 (MMS)

On my way! Nu sitter jag på bussen till Ängelholm där tjejerna hämtar upp mig och sen kör vi mot Båstad :) är vrålhungrig och jag hörde att det vankas grillade hamburgare ikväll, gooott! Vinet är faktiskt fortfarande kallt i min väska - ser fram emot kvällens första glas rosé! Ni får ha en mysig kväll så hörs vi! Puss & kram!


Sitter på perrongen med en tidning i knät,...

img_2527 (MMS)

Sitter på perrongen med en tidning i knät, en påse naturgodis och en iskall cola. Jag njuter! Tentan är över för den här gången och jag hoppas att det gick vägen. Det kändes ganska bra men jag hatar egentligen att säga så, då brukar det inte gå så jättebra. Men skit i det nu! Nu har jag en festlig helg framför mig och om fem timmar sitter jag med en iskall öl istället för cola, njuter av mina vänners sällskap och triiivs! Hoppas att ni har en fin lördag allihopa! Vi hörs senare :) massa kramar till er!


Lördag: tenta!

God morgon! Det är en underbar morgon måste jag säga. Var uppe med tuppen idag! Solen skiner, det är lördag, vi ska skriva tenta om 45 minuter, och därefter beger jag mig till Båstad för att fira med mina fina skåningar!

Önska mig lycka till!


Tenta - Båstad - Beer bong!

Mitt i mattepluggandet fick jag ett sms av Emelie (som är i Båstad med resten av vännerna):



Två minuter senare skickar Malin:


Tror ni det kommer bli en lyckad helg i Båstad, or what?! Jag är så laddad, har saknat alla mina skåningar så himla mycket. Can't wait!


Sommarväder och matteplugg

Hej godingar!
Japp, såklart är det världens skönaste sommarvärme idag när vi suttit inne på biblioteket. Men det känns som att vår mattetenta imorgon är liiite viktigare än att bli solbrända.. men bara lite..! Ikväll börjar den härliga festhelgen i Båstad för mina vänner, och imorgon börjar den för mig!

De är på väg dit nu med bilarna fulla av glada skåningar och god dricka! Kan knappt vänta tills imorgon, det ska bli så jäkla kul att få träffa alla igen :). Det var längesen! Om jag inte skrivit det innan, så är det Alex & Fanny vi ska fira i helgen, vi är nog runt tjugo stycken - det kommer bli helt fantastiskt!

Nu ska jag ladda vidare för helgens festligheter med att städa och kolla genom matten en gång till. Ska börja packa ner mitt rum också för snart flyttar jag! Får ju nycklarna på söndag redan, woho!

Jag önskar er en riktigt skön fredagskväll, så hörs vi säkert sen igen! Kram!


 Min gosiga lilla hårboll


Sov gott!

Nu är det dags för mig att sova, jag är redan sen som det är. Att jag aldrig kommer i säng! Det finns alldeles för mycket kvällsroligt som drar mig från att sova. Jag älskar ju kvällar och nätter! Men nu ska jag springa in på badrummet och ta bort smink och borsta tänderna, och sen springa in på rummet igen och slänga mig under täcket, med betoning på springa och slänga. Fort ska det gå! :)

Sov gott mina fina vänner, vi hörs imorgon. Då är det äntligen fredag igen, dagarna går fort nu! Sweet dreams ♥.


Nykomling

Jag samlar på temuggar. Gärna gigantiskt stora muggar som man måste hålla med båda händerna, jag älskar stora temuggar. Jag ska inte ha någon som är lik en annan, utan alla i "samlingen" ska vara olika. Det är ganska sött tycker jag att duka fram med olika muggar som alla är lite speciella, men som ändå passar ihop med varandra.

Jag fick en jättefin av Emelie för något år sen i julklapp, en stor röd mugg med guldhandtag. När jag flyttade till Jönköping fick jag en liten going away-present av mina fina - Fanny & Malin. Den är ännu större, den är beige med gräddvita små blommönster. Nu har jag köpt en själv som är päronfärgad med en guldkant längst upp. Så söt så!



Me and Julio

Hej! Nu är jag äntligen hemma! Har suttit på biblan med Anna sen nio imorse, kom hem för en timme sen ungefär. Är helt slut i huvudet av allt räknande, men det gick bra idag och det är faktiskt mysigt att plugga när man sitter med någon annan på biblan. Det är rätt viktigt att man gör det till något roligt och mysigt, annars går det inte!

Simon & Garfunkel har gjort väldigt många bra låtar men en av mina favoriter är Me and Julio. Den är så go! Väcker många minnen :).


Läkemedelsmatte! Woho! Anna och jag sitter...

img_5310 (MMS)

Läkemedelsmatte! Woho! Anna och jag sitter fortfarande på biblan med matten i högsta hugg.. Vill bara ha denna tentan överstökad nu så att jag kan få njuta av helgen nere i Båstad! Sen fick jag reda på att jag får nycklarna till min lägenhet redan på söndag, skitbra ju! :) nu ska jag fortsätta med matten sen handla hem lite mat. Det ekar i kylskåpet! Hörs sen, puss!


Böcksittning

God morgon!
Jag är sååå trött idag.. vi var på sittning igår och även om det inte blev sent så är jag så himla trött. Men det var det värt, för det var en grym sittning som Bockfrämmat anordnat, bra musik och grymt trevlig stämning :).










Nu ska jag iväg till biblan och plugga matte! Ha en trevlig torsdag mina vänner :) Kram!


Sittning!

Nu måste jag springa ner till Emma, vi ska mötas upp innan vi ska vidare till Jacob. Ikväll är det alltså sittning och det är våra snygga vita overaller som gäller till outfiten. Svårt att matcha något eftersom brallorna i sig är så snygga... ;) haha, men det blev en leopardblus idag iallafall!




Sommarcider: vildäpple/fläder

Äntligen hemma efter en lång dag på biblioteket! Eller egentligen inte så lång, den kändes lång eftersom vi var där så tidigt och var så trötta allihopa. Men vi fick mycket gjort idag, det mesta faktiskt! Ska skriva och lägga till en del på rapporten och finslipa den sen är den nog färdig ganska snart! Men nu hade vi inte mer tid för den idag, för om två timmar ska vi på förfest hos Jacob och sen är det sittning!

..är inte laddad än (mest för att jag MÅSTE plugga matte tidigt och hela dagen imorgon) men det kommer nog snart! Köpte hem några cider som jag inte smakat innan, vildäpple-fläder är smaken. Får se om de är så goda som de ser ut!



Solig morgon

God morgon solstrålar!
Vädret är hur fint som helst! Ska vi sola idag? Oh no.. vi ska sitta på biblioteket hela dagen! Yeeij. Men arbetet måste bli klart så det är inte lönt att börja gnälla. Och så ska jag och Anna plugga matte sen. Sen efter allt pluggande är det dags för sittning! Det var rätt längesen vi var på sittning nu så det ska bli riktigt roligt!

Nu ska jag slänga i mig två scramblade ägg och sminka mig sen dra till biblan. Trevlig onsdag godingar! Kram!



Klockan är bara tio över sju och det är redan så här fint väder! :)


En toppenkväll

Hej fina ni!
Kom hem från Hanna för en stund sen. Vilken mysig kväll vi haft! Hanna bjöd oss på sin goda pastasås med skinka, paprika och massvis med lök i. Och färsk basilika till det! Såsen var ganska stark och det var såå gott! Sen slängde vi oss i hennes soffa allihopa, och satte på Law abiding citizen. En riktigt bra film! Har sett den tre-fyra gånger innan men den var lika bra idag. Grym! Gerard Butler spelar dessutom huvudrollen!









Jacob bjöd därefter på kladdkaka! Vilka fantastiska vänner jag har :)


Tisdagsmys

Om en timme ska jag gå ner mot stan och bort mot Öster, tjejerna och Jacob samlas hos Hanna ikväll för lite mat och mys framför tvn. Ska bli riktigt mysigt, de kvällarna är så viktiga =) Speciellt mitt i pluggandet! Men det blir nog inte så jättesent, vi ska träffas klockan åtta imorgonbitti och fortsätta med arbetet.

Vad ska ni göra för mysigt ikväll?

Nu ska jag lyssna på den underbara acapella-versionen av Born this way som jag la ut i förra inlägget, älskar hennes röst utan all musik!

Ha en trevlig kväll allihopa så hörs vi senare! Kram!

Acapella

Heeej!
Idag har vi fått en del gjort på biblan, jag och min lilla grupp som skriver rapporten består av Anna, Elin & Hanna. Vi har kommit en bit på arbetet och ska fortsätta imorgon 8.00. Sen blir det matteplugg för hela slanten också, tentan på lördag.. lite nervöst!

Okej, åter till Gaga: jag älskar ju låtar när de framförs live och/eller acapella. Acapella är så fint, rösten kommer ju fram på ett helt annat sätt. Lyssna på den här med Lady Gaga när hon repar lite innan en konsert:



Lady G

Nu har jag blivit överbevisad igen. Fanny visade den här låten igår, och den är faktiskt jättebra. Även Kevin försökte få över mig på Lady G-sidan i helgen, jag är där nu. Hon är faktiskt bra! Vet inte varför jag inte varit så mycket för henne tidigare..



Fancy Fanny

God morgon! Sitter här med frukostmackan och klickade precis in på blogg.se, och så är Fannys inlägg med på förstasidan igen! Du är grym gumman ;). Grattis!



Empty room

Hej vänner!
Hela helgen är förbi och det känns ändå bara som söndag. Men tyvärr är det måndag och till och med snart tisdag. Tiden gick alldeles för fort i helgen! Kevin åkte precis hem, och nu är här tomt igen. Fy för vad tråkigt. Jag vänjer mig alldeles för snabbt vid sällskapet och som den sällskapssjuka människa jag är, känns det väldigt ensamt just nu. Buhu.. Och angående godissuget i söndags. Jag åt, och det var gott. Så himla gott.

Kevin och jag köpte en riktigt stor godispåse och så delade vi på en Ben&Jerry-glass, med browniebitar i. Har haft en riktig slappehelg med massa gott. Känner riktigt hur jag jäser.. haha, så imorgon är det slut på det roliga igen! :) Men vi har haft två jättefina dagar tillsammans, vi har haft Entouragemaraton - började om från början och den serien är verkligen en av de bästa. Love it! Ni som inte är hooked än, bli det. Går inte att ogilla den serien! 




Nu ska jag bädda ner mig och ladda upp inför morgondagen, vi ska sätta igång med grupparbetet som ska redovisas nästa vecka, och så blir det matteplugg heeela veckan. Tenta på lördag innan jag sticker ner till Båstad!

Sov gott, så hörs vi imorgon. Jag hoppas att ni har haft en mysig helg!


Godissugen!

Hej! Idag har vi haft en riktig slappedag, det behövs ibland och idag var rätt dag för det. Vi har legat i sängen och kollat på säsong 1 av Entourage, började om från början nu! Säsong 2 påbörjas sen antar jag. Eller ja, vi kommer väl se VM-finalen i hockey. Men inatt kanske det blir ett Entouragemaraton!

Nu ska vi ut och käka nånstans, kan inte bestämma oss för vilken restaurang bara, jag är sugen på thai och Kevin har beslutsångest som vanligt när det gäller mat. Får väl se! Sen har jag gått och blivit ordentligt godissugen!! Det var så längesen nu... Jag slutade ju med godis den 20 februari och sa att jag skulle vara utan framtill sommaren, men jag satte aldrig något datum.

Kan mycket väl hända att jag har med mig en fet godispåse hem. Men då tänker jag inte ha ångest! För "uppehållet" är bara för min egen skull - jag får ju inte ens belöning för det som när man var liten ;). Äh, vi får se. Förhoppningsvis är jag så mätt från middagen att suget släpper..

Vi hörs sen godingar, kram!


Wedding day

Hej mina vänner!
Jag kom hem för en stund sen - har varit och tittat på när Elin gifte sig med sin Jonas. Det var en väldigt, väldigt fin och söt vigsel. Så personlig och så underbar! Det var inte många ögon torra kan jag säga. Jag fick lov att lägga ut bilder här på bloggen så det tänker jag absolut göra. Det var för fint för att missa! :) Jag tog så himla många bilder men har valt ut de allra bästa!




(De första bilderna var lite korniga för vi satt längre bak)





Mina favoritbilder:


Ni är så fina!




Stort grattis igen, Elin & Jonas!


God morgon

God morgon!
Jag är pigg och vaken och tänkte gå en runda genom stan innan det är dags att göra sig iordning till bröllopet. Det blir jag, Emma, Anna & Jacob som åker iväg och tittar på Elins vigsel. Det ska bli så mysigt och kul att se dem! :) Håller alla tummar och tår för att vädret ska hålla sig hela dagen.

Men först: stan!

Vi hörs sen, kraaam!

Tappat rösten

there may come a time, a time in everyones life
where nothin seems to go your way
where nothing seems to turn out right
there may come a time, you just cant seem to find your way
for every door you walk on to, seems like they get slammed in your face
thats when you need someone, someone that you can call.
and when all your faith is gone
feels like you cant go on
let it be me

Jag ligger här i min säng med datorn på magen, lyssnar genom underbara Ray LaMontagnes låtar och försöker sjunga med till "Let it be me". Men min röst är så gott som borta nu - jag fattar inte vad som hänt idag? Börjar undra om det verkligen är pollen eller om jag har en infektion som ligger o lurar i kroppen. Om så är fallet blir jag riktigt ledsen eftersom jag precis kommit igång med löpningen, det har gått så bra nu ju. Ska ta och sova på saken så ser vi imorgonbitti. Annars blir det en tyst helg, kul för Kevin :).

Jag är så spänd inför morgondagen, vi ska åka och se Elins vigsel klockan två. Hon kommer vara så fin! Jag ska ta bilder och om det är okej för Elin så lägger jag kanske upp en imorgon. Men bara om det är okej!

Hoppas att ni har en mysig, dansande eller lätt berusad kväll? Vilket som känns som en härlig fredag. Sov gott med er! ♥



Thank God It's Friday

Hej mina vänner! De små pollenkornen som bosatt sig precis överallt har gjort min hals igentäppt och det kliar hysteriskt mycket i gommen..! Min röst är hes och det låter som att jag precis vaknat.. trevligt. Så därför har jag bestämt mig för att stanna hemma ikväll. Trots att det är fredag! Men imorgon ska vi på Elin & Jonas vigsel och det tänker jag inte missa, och senare på kvällen kommer Kevin hit. Så det känns som ett alternativ att stanna hemma idag och kurera mig och mysa till det med lite filmer eller nåt :).

Fanny, Emelie, Malin & Rebecka ska fira Fanny nere i Malmö ikväll. De ska käka på Friday's som vi alltid brukar göra och jag hade kunnat betala en flygbiljett ner bara för denna kvälls skull! ;) Vi har alltid så trevligt där och det är ett perfekt ställe att fira någon. Deras mat är underbar, drinkarna likaså, stämningen är på topp, och den härliga personalen bjuder alltid på en glassbomb och kommer in och sjunger Happy Birthday To Ya med heliumröster, när någon fyller år. Har så många härliga minnen därifrån!







Jag hoppas att ni har en underbar kväll mina fina,
drick en mojito för mig, eller två!

Nu ska jag fixa ihop nåt att äta. Är inte sugen på nånting så detta kan ju bli lätt.. :(


Birthday girl

God morgon!
Idag är det ingen vanlig dag, för det är min fina vän Fannys födelsedag! Jag har ångest över att inte kunna komma hem och fira hennes dag idag men jag har ingen möjlighet att åka ner. Däremot åker vi till Båstad allihopa nästa helg för att fira både Fanny & Alex. Så då blir det dubbelt firande! GRATTIS finaste Fancy





Nu ska jag äta frukost och börja plugga matte mellan tvättarna! Hörs sen!
Jag önskar er alla en underbar fredag och speciellt födelsedagsbarnet :)
Kramar!


Dear John

Oj, nu är klockan mycket helt plötsligt! Men jag har tittat på en film ikväll som jag bara inte kunde slita mig ifrån. Har velat se den jättelänge men det har aldrig blivit av, fram till idag! Dear John heter den, och den var mycket bättre än jag väntade mig. Riktigt mysig, och fin. Och inte så "typisk" som man lätt kunde tro i början. Den var väldigt fin - så se den!




Här kan ni se trailern också:
 


Sov gott!♥


Can't move

Jag har aldrig varit så här trött i kroppen nån gång.. orkar knappt röra mig haha, jag skulle städat hela mitt rum ikväll. Det har jag inte gjort. Det behövs verkligen men jag orkar inte ens gå upp från sängen och ta tag i det... vad händer? Straffet för att jag var lite för klen för en mil kanske? ;)

Jag hade kunnat betala någon för att komma och städa hos mig. Utan problem! Men jag får väl dra mig upp nu då. GNÄLL!


Milen!

Hej snyggingar!
Jag sprang utan sällskap idag och tänkte väl att det inte skulle gå sådär jättebra. Jag är bättre när jag blir pushad och tvingas att fortsätta. Så jag började min löptur i lite långsammare tempo än i tisdags, och det flöt på ganska bra. Sen svängde jag av där vi brukar fortsätta den sista sträckan på 1,5 km hem och tog en liten omväg. Och när jag hade sprungit 9 km fick jag (trots en galen mjölksyra i vaderna) en ny kick och fortsatte en km till.

Det är första gången jag sprungit en mil - har aldrig testat förut och förmodligen aldrig tidigare orkat! Men idag gjorde jag det och jag är jättenöjd!! :) Så himla kul, det känns jätteskönt. Resultatet är väl ganska bra också, men bättre ska det bli. Jag höll mig iallafall under en timme!



Ingen bränna idag

Hej igen. Vi är redan tillbaka från mysiga Axamo, det blev en väldigt kort visit för molnen ville inte ge sig! Det var hur fint som helst med endast några få fluffiga moln till en början, men sen täckte de solen helt och det blev kallt direkt! Så vi packade in grejerna i bilen efter en timme, körde till IKEA och kikade runt på lite nyheter och nu är jag hemma igen. Fortfarande molnigt, så himla tråkigt när vi är föreläsningsfria!

Men jag fick ett sms av Hanna precis om att läraren imorgon är sjuk (synd om henne) men bra för oss! Då kan man ju hoppas att vädret är fint iallafall! :) Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.. Jag känner mig hängig, kallsvettig och tjock i halsen. Jäkla pollen.. ska ut och springa senare i eftermiddag så jag hoppas att det är bättre då!

Vi hörs senare vänner, hoppas er dag är finare än vår!


Måste säga att jag älskar iPhonekameran! Iallafall utomhusbilderna, de blir ju riktigt fina i färgerna!


Party Rock Is In The House Tonight

Party Rock Anthem kan vara den bästa låten på länge. Den är grym! Videon i sig är ju underbar, dansen är så jäkla ball! Jahapp, så då blir det shuffledans på dansgolven i sommar! Den som kan är lycklig ;)!



Musiken börjar inte förrän efter 1,20 så kolla där! Love it!


2011.05.12

God morgon mina solstrålar!
Det är verkligen fint väder idag. Det trodde jag aldrig efter gårdagens hemska oväder, men solen strålar och det är redan 17 grader! Hanna kommer och hämtar upp mig om en timme och då kör vi till Axamo för sol & (bad). Det vågar jag inte säga än men man vet aldrig..! Så nu ska jag packa en liten väska med lunch, några flaskor vatten och proppa i mig pollenmedicin. Min hals är redan tjock och kliar så det kan behövas en dos idag.

Hoppas att ni har ledigt - för solen är underbar. Trevlig torsdag! :)



Axamo


Grey's ♥

Grey's Anatomy har sedan första säsongen varit den absolut bästa serien (enligt mig), och den blir bara bättre och bättre. Jag hoppas innerligt att de aldrig lägger ner den! Ikväll var avsnittet faktiskt ett av de bästa, jag vill bara se mer!

Min paj är iallafall färdig och den blev väldigt, väldigt god! Tyvärr inte så fin som jag hade hoppats, så därför skonar jag er från bilderna. Jag hade massakerat den lite under tillagningens gång när jag skulle känna om den var klar.. Men det spelar ingen roll för god var den! ;)

Nu har det blivit världens oväder igen! Det hade precis lugnat sig men nu är det tillbaka. Regnert öser ner och det blixtrar hela tiden och åskan är nära. Det kan vara mysigt men nu är det nästan lite obehagligt, haha. Mes-tjejen! Tror det är dags för mig att sova. Hoppas att ni har en mysig onsdagskväll allihopa. Sov gott så hörs vi imorrn! Kram!


En liten del av kvällens avsnitt: Callie har precis vaknat från sin olycka och får inte träffa sin dotter som de var tvungna att operera ut för tidigt.


Pajbakning

Hej hopp! Jag kom fram till att jag skulle baka paj. Det kan faktiskt ätas kallt och ändå vara gott så det fick det bli. Den står i ugnen nu så jag får hoppas att resultatet blir bra, har aldrig gjort paj förut.

När jag stod i affären och skulle betala kom jag på att jag glömt plånboken hemma. Typiskt! Så det var bara att gå hem igen, men eftersom himlen valde att öppna sig över Jönköping precis då så var det inte så "bara". Min promenad hem blev en härlig dusch! När jag kom hem tyckte Emma så synd om mig så hon körde mig till affären så att jag kunde handla mina saker och slippa bli mer våt. Och det var tur att hon körde mig..

För fyyy...! Himlen öppnade sig på riktigt då, haha. Fattar inte hur vädret bara kan vända på en timme? Från 24 grader och sol till ett helvetes regn med blixt och åska... Men nu när jag är torr och har bytat kläder är det trots allt ganska mysigt. Pajen står i ugnen och snart ska vi se Greys. Myspys nere hos Emma! ♥




Till fyllningen i pajen har jag: 4 ägg, 4 dl matlagningsgrädde med salt & peppar, soltorkade tomater, fetaost, pepparsalami och lite Västerbottenost ovanpå för att få mer smak på det!


Resultatet visar jag sen! Men nu ska jag ner till Emma :)! Trevlig kväll fina ni!

KRAMAR ♥


Onsdagsnjutning i solen

Idag har vi suttit ute i solen hela förmiddagen och njutit och förenat nytta med nöje - vi började med första delen av vår rapport som ska göras i grupper. Jag och min lilla grupp satt ute i Hälsoparken och observerade det vi skulle, samtidigt som vi fick sol och åt lunch utomhus. Helt underbart!

Imorgon ska vi ligga i parken hela dagen om det blir fint väder, himla mysigt. Ryktet gick om att det inte skulle bli bra väder men det stämmer ju inte alltid, så vi håller tummarna!

Nä, nu är jag vrålhungrig men har ingenting hemma så jag tänkte springa iväg och handla mat. Sitter och funderar på vad jag kan laga som inte behöver värmas.. har ätit kyckling/pastasallad i fyra dagar nu, börjar tröttna. Får se vad det blir för gott!

Vi hörs sen :) Kram!!

Idag har vi 24 grader! SOMMAR!


Happiness

Nu ska jag sova, är obeskrivligt trött i huvudet. Och i kroppen efter löpningen! Tänkte bara slänga in en låt som jag hängt upp mig på - för himla härlig är den!




Sov gott, så hörs vi imorgon!


Träna med Nike+!

Hej godingar!
Hoppas att ni har en skön tisdag? :) Det har iallafall vi i Jönköping haft. Vädret är fantastiskt idag också, riktigt varmt och skönt.

Jag har varit ute med Erik idag och slitit som ett djur... hehe, har inte sprungit på några veckor nu pga allergin och förkylningen men nu kör vi! Idag blev det en skön runda på 7,9 km. Jag ville stanna och ge upp typ hela tiden men jag blev pushad och vi sprang faktiskt på en bra tid till slut. Härligt!

Sen använder jag mig av Nike+ när jag springer och det är verkligen ett tips till er som ännu inte införskaffat er en sådan. Man köper en liten sensor som sitter under sulan i Nikeskon och så är den kopplad till din iPod eller iPhone. Hur bra som helst! Jag köpte min på Stadium men den finns säkerligen i alla sportaffärer som säljer Nike!
















Det är så himla roligt att springa med Nike+! Dels för att man blir peppad av rösten i hörlurarna som talar om hur långt man sprungit osv, och dels för att det är kul att kunna se tillbaka på sina träningar och om man förbättrar sig. Vilket givetvis är målet! För i sommar är det Malmös halvmara som gäller tillsammans med Emelie. Hårdträning inför den!!


Sovmorgon

Hola!
Idag sov jag lääänge, fy vad skönt! Steg upp klockan tio och käkade lite frukost och sen dess har jag bara haft en lugn och skön förmiddag. Nu ska jag strax springa iväg till skolan för en föreläsning. Kom på att jag måste tvätta ikväll också men däremellan ska vi hinna med en ordentlig löptur! :)

Hörs sen vänner!
KRAM


Min lilla tuss

Jag tittade genom ett gammalt Facebook-album och hittade en bild på Max när vi precis hade hämtat hem honom. Han var en riktig liten tuss då!





Nu ska jag sova! Är så himla trött. Imorgon börjar vi inte förrän ett, slutar fyra. Så det blir nog en liten sovmorgon känner jag på mig! Sen ska jag ut och springa och plågas med Erik på eftermiddagen. Det behövs för det var längesen! Och Emelie har ju tänkt anmäla oss till Malmös halvmara i augusti. Ska faktiskt bli skitkul! Och en bra anledning till att ligga i med hårdträningen i sommar också!

Sov gott kära vänner, kram!


Det snurrar i min skalle

Jag har tillbringat större delar av kvällen åt min kära syster. Vi snackade oavbrutet i telefon i nästan två timmar tror jag. Emelie kläckte ur sig en idé som inte alls är fastställd än, men vi har lillfingrat (över telefon :P) på att vi ska göra allt för ett genomföra den. Skriver mer sen när jag vet mer.

Men det inkluderar Emelie och mig, och många, många nya och spännande saker. Och det kommer att inträffa nästa sommar. Jag är så exalterad så att allt snurrar mer eller mindre i min skalle nu.. Nu är jag dryg som inte säger vad det är - jag vet! Men jag uppdaterar er när jag själv vet mer!



Till middag fick det bli en pastasallad med ceasardressing ovanpå :)!

Sommar i Jönköping!

Åh det är helt fantastiskt väder idag! Jag hoppas att det håller i sig nu! Idag startade vi den sista kursen för det här läsåret, känns helt sjukt att vi snart läst ett helt år. Det är en vetenskaplig grundkurs, vi ska skriva rapporter och lite så - det är ju trots allt en hel del uppgifter som ska skrivas ner och arkiveras i vårt kommande arbete som sjuksyrror!

Mellan föreläsningarna satt vi ute i solen och käkade lunch, kändes som om hela klassen satt där. Trångt och mysigt :)! Emma, Elin och jag gick ner på stan sen för att kolla i en av inredningsbutikerna som hade 50% rea på allting, och så blev det ett par andra mysiga butiker därefter. Och årets första mjukglass!

Nu tänkte jag städa här hemma och lyssna på underbar musik och bara njuta av att än sålänge vara ledig. Eller nja, jag har ju matten att ta tag i! Det gör jag nog om några timmar :).

Hoppas att ni har en mysig måndag och fått en fin start på veckan!


21 grader och strålande sol!


Den perfekta söndagen!

Gissa om jag har haft världens skönaste söndag? Har utnyttjat den på bästa tänkbara sätt: tog en sovmorgon till halvelva, gick en skön morgonpromenad, laddade mobilen och packade en liten väska med en filt, en flaska cola och en bok som jag fick låna av Elin igår.

Jag gick upp till Stadsparken som ligger högt upp på berg och klippor, och där var det minsann nästan helt vindstilla. Det var ganska mycket folk redan när jag kom, de satt med mjukglassar i händerna och tog emot solens värmande strålar.

Jag slog mig ner på en gräsplätt så att jag hade den finaste utsikten över Jönköping. Jag har lyssnat på musik hela dagen och läst över 200 sidor i den där boken jag lånade - När natt blir dag. Den är supermysig!

Boken är en typisk tjejbok som verkligen var lättläst, kunde liksom inte släppa den. Kommer definitivt att läsa ut den senare ikväll! Så tjejer, ni som vill läsa en romantisk och söt bok med humor och lite "tantporr" som Elin kallade det - så ska ni läsa den här! :)







Nu ska jag fixa ihop något att äta. Kom på att jag helt glömt bort att äta idag,
boken var för bra för att tänka på annat ;)! Så nu får det bli ordning på mig. Hörs sen!


03:51

Jag är fortfarande vaken! Men det är dags att sova typ, nu. Men eftersom vi var ute igår och jag sov ganska länge idag har jag vänt lite på dygnet. Och jag insåg precis det mysigaste..! Det börjar bli ljust redan. Det finns ju inget härligare än när sommarmorgnarna kryper på efter en sen sommarnatt. Jag kan inte nog beskriva hur mycket jag längtar efter alla sommarnätter vi ska avnjuta snart!


Nu somnar jag med gott humör! Sov så gott mina vänner. Vilket ni förhoppningsvis redan gör ♥.


Myskväll hos Elin

Hej hopp!
Jag kom hem från Elin för en halvtimme sen ungefär! Blev en riktigt lång och mysig kväll. Deras lägenhet ligger så himla fint, den ligger lite högre upp så de har utsikt över stora delar av fina Jönköping =). Jättemysig lägenhet!

Vi fixade varma mackor och ett gott te som jag inte smakat förut - "Söt morgontimme", poppade popcorn och hade en väldigt trevlig kväll. Har skrattat oavbrutet hela kvällen åt youtube-klipp som man aldrig kan få nog av, hunnit se två filmer, Music and Lyrics och Djävulen bär Prada, som båda två gick på tv, och njutit av att bara vara lediga!









Tack för ikväll söta du!


Mysig lördagskväll

Söta Elin undrade om jag ville komma över ikväll och bara ta det lugnt. Mer än gärna! Har inte sett hennes lägenhet än så det ska bli kul! Och så ska vi göra varma mackor till kvällsmat och ha lördagsmys! Precis en sån här kväll behöver jag idag :).

Hoppas att ni har en trevlig helg kära ni! Vi hörs sen!

Kram ♥


En lördag i solen

Hej gullungar!
Jag har inte öppnat datorn förrän nu för jag har legat i solen hela dagen med Emma. Så himla skönt!

Gårdagen var lyckad - vi hade en jättetrevlig förfest hemma hos Gustav & Mattias och sen drog alla vidare till Farfar och dansade natten lång. Men idag känns det verkligen att vi pluggat konstant i 10 veckor och därefter druckit vin och dansat tills fötterna värkte.. jag är helt slut i både kropp och knopp! :P

Ikväll vet jag inte alls vad som händer..! Kanske en lugn kväll hemma eller myskväll med tjejerna, får se helt enkelt! :)










Today's outfit

Ikväll inviger jag min klänning från Monki. Kunde inte vänta tills Båstadhelgen så det får bli repris då istället :)!



Röda naglar till, såklart =) Älskar rött nagellack!


Free fallin'!

Spänningshuvudvärken börjar släppa, matlagningen är på gång, solen skiner än och jag är på toppenhumör. Lättnaden efter varje tenta, även om man inte alls vet hur bra det gick (eller dåligt), är alltid lika stor. Det känns som att man kan andas på riktigt igen. Man får inte högre puls varje gång man tänker på plugget utan istället tvärtom. Fy fan (ursäkta) vad skönt det känns!

Vi har äntligen en ledig helg efter 10 veckors plugg! :) Jag känner mig precis som Tom Cruise i filmen Jerry Maguire, en film som har varit min favorit i många år! Den är så mysig! Men iallafall, en scen när han sitter i bilen och sjunger Tom Pettys Free Fallin' - så känner jag mig nu.




Snart ska jag springa ner till Emma och titta på Bachelor som Emma lovade skulle vara sevärt... hehe, får la se! Men sen blir det lite vin och cider och sminkning och lockning and so on.. Och förfest, sen till den härliga klubben Farfar och en himla massa dans.


Hej kära ni! Tentan kändes faktiskt bra. F...

img_7949 (MMS)

Hej kära ni! Tentan kändes faktiskt bra. Fast det vågar jag inte säga för då går det aldrig bra, men i smyg...så kändes den ganska bra :). Jag kan knappt beskriva känslan av att ligga i solstolen och låta solen värma mina kinder, dessutom pluggfri. Det är underbart! Efter tentan tog vi en liten fika, jag och tjejerna. Sen köpte vi biljetter till sittningen den 18 maj, sista inför sommarn! Och nu ligger jag och Emma och solar och har det jättebra, med vinet på kylning. Ikväll ska vi givetvis fira tentan med vännerna från klassen hemma hos några av killarna, och därefter drar alla ut :). Men nu är det bara solning och latande som gäller - så himla gött! Önskar er en skön fredag mina vänner, vi hörs senare! Puss & kram!


Aaaah... Sitter utanför examinationssalen....

Aaaah... Sitter utanför examinationssalen. Hatar denna nervositeten innan. Men men, det är bara att köra!! :) hörs sen vänner! Kram


Jag har varit i alla städer

Hej fina ni :). Nu ligger anteckningar och farmakologiboken nergrävda och jag orkar inte läsa mer. Klockan är mycket, och jag har en lång morgon framför mig imorgon! Så det är dags för mig att sova. Ska bli så skönt med lite sömn!!

Hoppas att er torsdag har varit riktigt fin, så får vi hoppas att vår helg blir ännu finare! Tyckte mig se att vädret skulle bli bättre, det tackar jag ju inte nej till!

Tentan är klockan 9-11 imorgonbitti så då får ni hålla alla tummar och tår för oss.

Sleep tight, puss! ♥
Jag slänger in en video på Håkan med en av mina favoritlåtar. Riktigt mysig!


Hej nerverna!

..och dääär kom nerverna inför morgondagen. Lite småläskigt känns det denna gången faktiskt. Har inte hunnit plugga så mycket som jag hade behövt. Men ett godkänt ska jag nog kunna skrapa ihop! Hoppas jag iallafall. Men just nu står det still i min hjärna, den vägrar att samarbeta med mig.

Så därför tog jag en paus och gick ut en runda, för att få lite frisk luft. Det behövdes nog! Känner mig piggare nu iallafall!

Jag sprang in om H&M för att köpa en bikini som släpptes idag, men allt var givetvis slut. Den finns i överdelen på hemsidan men inte byxorna så det hjälper inte mig direkt! Men jag har frågat min kära syster som jobbar på H&M om underdelen finns i Malmö, och isåfall får hon kan lägga undan den till mig så beställer jag överdelen.



Vad tycker ni?

Jag älskar mönstret och detaljerna, speciellt den lilla brickan mellan brösten. Himla söt!


She got that whole place glowin'

God morgon!
Tog en liten sovmorgon idag till halvnio, det behövdes efter gårdagens sena plugg! Nu sitter jag med frukostmackan med köttbullar på och min nya favoritdryck - lättdryck med flädersmak. Åh det är gott och somrigt!

I vintras en kväll hos Fanny satt vi med Victoria's Secret Show på repeat (mest för killarnas skull som var helt tagna) men vi var inte långt efter heller. Lika bra varje år! Men en av de bättre showerna i år (från 2010) faktiskt!

Akon och Katy Perry uppträdde, och guuud vad bra det var. Jag tyckte att Timberlakes "Sexyback" var bra för några år sen... men detta var verkligen grymt. Älskar kläderna till Katys låt, allt är så färgglatt och helt fantastiskt. Längtar redan till 2011's show!






Victoria's Secrets modeller är verkligen snygga på ett sätt som de trådsmala "vanliga" cat walk-modellerna inte är. Visst är de smala - men på ett hälsosamt och vältränat sätt. Minst sagt - SNYGGA! Och så sitter jag här med mina köttbullemackor... kanske skulle ta o springa några mil sen! haha

Nu drar jag igång sista dagens plugg inför tentan. Vi hörs förmodligen när jag tar lunchpaus eller ikväll!
KRAM! ♥


A sisters love


Sötaste Emelie

Tjockis-jag


Försök till "modellbilder" för fyra år sen.. :)


Love Love Love. Du är den bästa Emeliewoo!


Fullspäckat schema

Så, nu har jag lagt undan plugget för ikväll. Om en halvtimme har jag lovat mig själv att jag ska sova. I allafall blunda! Men jag har ju en tendens att somna så himla fort så det ska nog inte bli några problem :P Fråga Malin eller Kevin, haha. Har väl hänt ett par gånger att jag somnat under ett samtal både i telefon och i samma säng. Lite otrevlig är jag allt! Men nu ligger jag iallafall i sängen med datorn på magen och sover inte. Än..

Jag har ganska mycket framför mig de närmsta veckorna kom jag precis på. Det mesta är bra grejer dock! 

Fredag 6/5 - farmakologitenta som vi på kvällen firar på nya klubben Farfar
Måndag 9/5 - Vetenskaplig grundkurs börjar, sista kursen det här läsåret!
Lördag 14/5 - Förutom Elins bröllop :), så kommer Kevin hit. Pusskalas!
Onsdag 18/5 - Sista sittningen inför sommarn!
Lördag 21/5 - Läkemedelstenta och därefter BÅSTAD för att fira Fanny & Alex :)
Onsdag 1/6 - MOVING DAY! Jag flyttar till Åsenvägen och inviger min första egna lya
Lördag 4/6 - Malmö en snabbis, ska hjälpa till på Malins föräldrars 100-årsfest och fira dem!
Torsdag 9/6 - Emelie kommer till Jönköping och myser med mig i nya lyan ♥
Lördag 11/6 - Tenta i vetenskaplig grundkurs sen TENTAFEST.
Söndag 12/6 - Emelie och jag kör ner mot Malmö med en fullpackad resväska, för då är det sommarlov i nästan tre månader! Mamsi fyller år!

Och mellan allt detta roliga och tentande så ska jag givetvis hinna med tentaplugg, löpning (som jag längtat efter så länge nu!), flyttpackning och gärna en himla massa sol! ;) Men det fixar vi!

Hej på er! Usch jag känner att mina senast...

img_8438 (MMS)

Hej på er! Usch jag känner att mina senaste blogginlägg varit väldigt tråkiga. Tråkiga, tjatiga och gnälliga! Men det blir snart ändring på det - det är svårt att skriva om något roligt och vettigt när det enda vi gör just nu är att tentaplugga hit och dit. Jag tänkte plugga någon timme till ikväll, måla naglarna och smaka på min sjukt goda och uppfriskande flädersaft, somrigt! Sen tittar jag nog in igen in innan det är dags för sängen!! Hoppas ni har det roligare än jag! Puss


Pesto & cashews

Ikväll blir det en supergod pestosallad med kyckling, tomater, fetaost och cashew nötter =)! Och så lite keso till. Jag kör alltid på mini-keso, den är faktiskt mycket godare! Blir inte lika krämigt och jobbigt mättande som den vanliga.



Mums!

Vad äter ni för gott ikväll?


Golden Love

Ny kärlek. Denna gång i guld. Åh, så underbara de är! TopShop, 275 kr!





Sommarens finaste stunder

Vid sidan av kvällens pluggande snackade jag lite med Michaela om musik, det gick från Winnerbäck till Håkan och vi kom fram till att deras ljuvliga musik lockar fram sommarkänslor.

Sommarkänslor som väcker massa minnen och som kommer skapa nya denna sommar. Sommaren är härlig på många olika sätt, heta dagar på stranden, det första iskalla doppet nere i Ljunghusen, uterserveringarna i stan, grillkvällarna i parken.. and so on.

Men något av det mysigaste med sommaren är de riktigt sena nätterna, efter en kvälls festande med vännerna, som övergår till tidiga morgnar. När solen går upp igen, när den första morgonpigga lilla fågeln börjar kvittra. När Håkan Hellströms och Lars Winnerbäcks röster håller oss vakna, tillsammans med en vattenpipa och underbara skratt.

Vi tar cyklarna ut till Bo01, slänger av oss klännigar och skjortor och hoppar i det kalla men uppfriskande havet. Och där sitter vi, vännerna och jag - och njuter av en sol som värmer oss trots att klockan inte är mer sju, kanske halvåtta, en tidig sommarmorgon. Den morgonen är en av sommarens finaste stunder.

Hur ser er finaste sommarstund ut? :)



Bo01-mys


Vänner!

Nu mina vänner, tar jag en pluggpaus, max en halvtimme - men den lilla tiden behövs! Jag satt och halvsov innan när Hanna ringde mig. Tur att hon väckte mig annars kunde jag gått miste om en hel kvälls plugg!

Nu ska jag käka middag, kom på att jag inte gjort det än. Är såå hungrig! Till det blir det ett avsnitt Vänner. Det går inte att tröttna på denna underbara serie!




Puss!


3 maj - SNÖ

Hej hopp!
Nu har jag varit hos läkaren och det verkar som att jag har blivit allergisk mot mina små älskade hårbollar där hemma :(. Pollen var det också men det är ju lättare att få bort med allergimedicinerna. Jag fick en himla massa utskrivet och "akuttabletter" ifall det blir värre med andningen, och så bokade läkaren in en ny tid för en spirometri - en undersökning där man mäter lungornas kapacitet, för att förhoppningsvis kunna utesluta astma.

Och för att göra denna dag ännu mer tråkig så kan jag berätta att snön har fallit i Jönköping. I maj!! Herregud, förra veckan låg vi och solade i bara bikini. Det här är inte okej. Nä, buhu på denna hemska dag. Nu måste jag sätta igång med plugget igen! Hoppas att ni slipper snön! Kram



Night time

Nu kastar jag in handduken! Har pluggat tillräckligt för idag, imorgon är det nya tag! Klockan ringer 06.00 och om jag är vid liv är tanken att jag ska gå upp då. Men det vet man aldrig med mig... Tänkte plugga lite innan läkaren klockan tio! Får se vad det är för fel på mig, jag har ju reagerat på pollen för första gången och även mammas katter, andningen blev väldigt mycket sämre. Så förhoppningsvis får jag något som hjälper mig så att jag kan komma hem till mamma och Emelie när jag vill =)!

Sov så gott! Puss!


Fake it 'til you make it

Ibland måste man (eller jag) försöka göra plugget till något roligare och bättre än vad det är. Många gånger är det roligt och det är nästan alltid intressant, men jag är så trött på pluggandet nu. Så för att orka ikväll gjorde jag det extra mysigt här hemma med popcorn, pepsi max och så lyssnar jag på Norah Jones. Helt fantastisk kväll måste jag säga :). Fake it 'til you make it!




Nytt i garderoben

Hello godingar!
Idag har jag varit duktig med plugget måste jag säga! Det känns skönt. Men nu kunde jag inte vänta längre med bloggen, för på min pluggpaus sprang jag ner på stan och köpte diskmedel (som var huvudorsaken till stanbesöket) men jag köpte också en ny älskling till min garderob. Minns ni den röda klänningen jag köpte på Monki efter förra tentan? Den har jag iallafall införskaffat mig i marinblå. Jag älskar den! Den ska jag ha på mig när vi firar Alex och Fanny nere i Båstad om några veckor. Till vita converse och förhoppningsvis bruna ben!

Jag går osminkad nu dessa dagar inför tentan, det finns ingen anledning till att sminka sig och det är så himla skönt! Låter ansiktet vila lite. Dessutom behöver man snart inget smink eftersom solen gjort sitt. Bara lite mascara!







Ser att färgen ser helt olika ut på alla tre bilder.. Men den ser ut som på den första bilden =)!


Tentaplugg! Idag kommer jag att vara tråki...

img_1786 (MMS)

Tentaplugg! Idag kommer jag att vara tråkig på bloggen för nu måste det bli nån ordning på mig! Hehe.. Och med det menar jag 12 timmars plugg om dagen framtill tentan på fredag. Men jag tittar in ikväll och skriver :) trevlig måndag allihopa! Kraaam!


Post-it, check!

God kväll sköna hönor!
Jag har pluggat en massa ikväll, och nu tröttnar jag snart ihjäl mig på detta. Åh, jag önskar att jag kunde hitta motivationen igen. Den är som bortblåst. Men det är bara att kämpa vidare för det börjar närma sig tenta... waaah.

Under kvällens gång har jag bredvid pluggandet snackat med min vän Mattias om allt mellan himmel och jord. Det brukar bli mycket musik- och matlagningssnack, toppen att kunna ge varandra tips :). Hur som helst så kom vi in på sommaren och att vi måste slå ihop mitt lilla tjejgäng med han och hans vänner för vinkvällar i sommarvärmen. Mattias hade träffat min lilla Malin i Lund igår och det bestämdes där. Gemytligt! ;)



Nu ska jag snart sova, men har snöat in totalt på en artist som heter Joshua Radin. En favorit är Paperweight som jag hörde för många år sen på Malins iPod. Han har en rad andra godingar bl.a. WinterFriend like you och They bring me to you. Lyssna på dem och njut! Men gör det imorgon vänner, annars blir ni sittandes hela natten, tro mig! ;) Sov så gott! Kramar ♥



Paperweight


Regn, regn, regn

Vart tog den ljuvliga våren vägen egentligen? När jag vaknade imorse sken solen och jag sken upp lika fort. Men när jag gick utanför dörren höll jag på att frysa ballarna av mig, fyför vad kallt det har blivit! 5 grader hade vi nog. Inte okej. Och nu har det regnat hela eftermiddagen och allt är grått och tråkigt. Visserligen ganska mysigt att sitta inomhus och plugga när man hör regndropparna mot rutan.. Men nä! Jag vill gärna ha tillbaka våren nu!





Nu ska jag fortsätta plugga! Hoppas ni har en mysig söndagskväll! Puss&kram


Natten är ung och jag ligger vaken

Det blev en riktigt gööörgo Valborg (som mina Småländska vänner hade sagt)! Det började med korv med bröd, popcorn, chips och gott vin hemma hos mig och Emma. Vi la ut massa filtar och stora kuddar i det stora rummet här på övervåningen och så hade vi lite picknick inomhus eftersom vädret blev kasst precis när tjejerna kom. Vi lyssnade på härlig musik, snackade och låg dubbelvikta av skratt pga söta och galna Junita :). Det blev en riktigt mysig start på kvällen med tjejerna!

Lite senare fortsatte vi hem till Marko, en av Emmas kompisar och där stannade vi hela kvällen och hade en fortsatt trevlig förfest, och begav oss sen in till stan och dansade natten lång på APT, en klubb nere på Tändsticksområdet (där kåren ligger).

Vi hade en skittrevlig kväll som avslutades med en genväg påväg hem, alltid dessa jäkla genvägar. Jag hatar dem! För jag är så mesig och vågar aldrig klättra över staket och grejer. Men igår hade jag tydligen inga hämningar och idag har jag jätteont i skinkorna, eftersom jag givetvis ramlade ner på rumpan för ett 2,5 m högt plank. Haha.. aldrig mer Emma!












Dödens plank! Haha