En lyxig tisdag!

Balsam för själen skulle jag vilja kalla våran tisdagkväll. Herregud vad mysigt, och så skönt att släppa allt som har med skola att göra. Elin och Fritte stod för middagen ikväll och det bjöds på rödbetor och chevre med pinjenötter till förrätt, en krämig risotto med färsk svamp till chorizokorvskivor med färsk sparris till huvudrätt, och något av det godaste jag smakat till efterrätt -  minns inte vad receptet innehöll riktigt men det var en cheese cake-liknande blandning med digestivekex i botten, en krämig blandning av turkisk yoghurt med hemmagjord kolasås och rostade nötter ovanpå. Herregud vad gott! Till detta serverades vin och underbart sällskap såklart. Helt klart en lyxig tisdag!
 
Nu ska jag sova och ladda batterierna inför imorgon. Vi ska öva inför en redovisning vi har på torsdag, med opponering på ett annat arbete också. Så det är verkligen dags för sängen nu.
 
Hoppas att ni haft en minst lika mysig tisdag som jag.
Sleep tight ♥
 
Sista bilden lånad av Anna =).

Runaways

Har lyssnat på Killers hela dagen, det var ett bra tag sen nu! Lyssnade mycket på dem förra året och nu är det dags igen. Är lite av en periodare när det gäller musik och Killers återkommer alltid bland favoriterna. Gillar deras senaste album skarpt, låten Runaways har spelats på repeat hela eftermiddagen =).
 
Ska snart lämna plugget en stund och äta middag hos Elin ikväll, det behövs! Har precis duschat och testat en ny hårprodukt som jag köpte hos min frisör i fredags, ett värmeskydd för fön och plattång. Riktigt bra!
 

En rejäl paus.

Tiden har verkligen försvunnit de senaste veckorna. Såg precis att jag senast skrev den 18 oktober. Och pappa har undrat om det var fel på sidan eller om jag faktiskt inte uppdaterat, vilket jag inte gjort. Jag har inte haft en tanke på bloggen. Skolan tar upp lite för mycket tid just nu... Men sen vi hördes sist har Kevin varit här, vi hade en underbar helg tillsammans trots att den till hälften bestod av plugg. Så är det, mysigt hade vi iallafall!
 
Vi har också haft några mysiga vardagskvällar, hunnit med en riktig lyxkväll med tjejerna. Hanna och Anna lagade mat förra veckan, trerätters - verkligen lyxigt! Imorgon är det Elin och Fritte som står för maten och nästa gång blir det jag och Anna. Lite mysigt att skämma bort sig själva ibland!
 
Nu ska jag fortsätta att läsa artiklar, har ett par kvar innan jag ska sova. Denna ljuvliga C-uppsats.
 
Sov så gott, lovar att skriva oftare!

Lååång dag

Hej vänner ♥
När jag kom hem för en stund sen insåg jag att klockan var strax före tio. Vi har alltså hållt på med arbetet i tretton timmar, med ett avbrott för träning vid tre-tiden. Att läsa, granska och sammanställa resultat från artiklar står oss upp i halsen nu - det är så tråkigt för tillfället. Vi har så ont i rumporna och svanskotorna av att sitta på en stol varje dag, ryggen värker av den jobbiga ställningen av att sitta vid datorn och skriva dag ut och dag in. Är i stort behov av en massage, måste nog boka in det snarast. Så! Fick skriva av mig lite, men nog om det.
 
Förutom stressen kring C-uppsatsen har vi haft en mysig dag jag och Emma. Efter träningen gick vi och handlade tillbehör till tacos och lagade mat till oss och Emmas pojkvän med kompis. Det var så härligt att för en stund inte tänka på skolan utan prata FIFA med två kunniga =). Därefter blev det några koppar kaffe och lite plugg till. Och vet ni vad? Imorse började vi lyssna på Absolute Christmas. Det kan tyckas vara på tok för tidigt men vilken mysig känsla man får inom sig! Så den spellistan har gått på repeat precis hela dagen.
 
Nu måste jag krypa ner under duntäcket och ladda om inför en skrivardag imorgon.
 
Sov gott!
 
 
 

Adorable autumn

Jag har alltid sagt att jag älskar hösten och försöker gång på gång bevisa det för de som inte tycker om den. Visst, 3 grader och ösregn är inte det optimala, men det är fortfarande mysigt. Den optimala hösten däremot visade sig minst sagt idag - herregud, allting var så vackert. Solens strålar värmde hela dagen och trädens alla färger blev starkare än någonsin. Åh, love it!
 

Syster på besök!

Helgen susade förbi och jag lät bloggen vila. Skönt, men nu har jag desto mer att uppdatera!
Men för att göra det kortfattat så var min helg helt fantastisk. Emelie var på besök och vi hade tre underbara dagar och kvällar. Vi lagade god mat, såg X Factor, massvis med mysiga filmer, bakade scones, fikade med Elin och var ute och powerwalkade i två timmar i söndags. Härligt med kvalitetstid!
 
Unnade mig en höstbukett i fredags =).

Vinter?

God morgon! Det är fredag, jag har redan varit uppe en timme, tvättat två tvättar, ätit frukost och hunnit duscha håret. Skönt med tidiga effektiva morgnar! Något som inte är skönt är att vintern verkar vara på väg hit. Redan? -5 grader! Det är bara oktober... Tycker att det kan vänta till november åtminstone. Var tvungen att gå utanför dörren innan och ta bild - kallt i mina pyjamasbrallor haha.
 

Mrs Chengs

När jag har idétorka på matlagning så blir det oftast thaigryta. Det är enkelt, går snabbt och det är alltid lika gott. Plus att det är lätt att laga mycket av och därmed frysa in - så ikväll fick det bli en kycklinggryta med Mrs Chengs röda curry, blandat med lite wokgrönsaker. Gott!
 

H&M HOME

Gjort det lite mysigt här hemma med två ljuslyktor från H&M Home och en liten linnekorg att förvara stearinljus i. Fint va?
 
 

ASOS

Imorse kom äntligen min beställning från Asos! Som jag längtat. Allt var precis så fint som jag tänkte mig. Den mörkgråa tröjan hade jag på mig idag =).
 

Underbar torsdag

Eftersom vi var ute igårkväll unnade vi oss en sovmorgon idag, gick upp strax efter 9.30, käkade en god frukost och läste lite resultat ur de artiklar vi ska använda till uppsatsen. Jag mötte upp Emma lite senare och så gick vi mot skolan, hade en väldigt intressant föreläsning om medfödda hjärtfel och sen käkade vi lunch på Napoleon - smörgåstårta med massor av räkor - GOTT!
 
Det har blivit kallt i Jönköping nu, imorse var det nollgradigt till och med. Men solen skiner och det är helt fantastiskt väder. Sålänge solen tittar fram är det väldigt skönt!
 

Onsdag på kåren

Igår tog vi en rejäl paus i allt som har med plugg att göra. Det var SÅ skönt och underbart att få släppa det för en kväll. Vi träffades hos Jacob och förfestade och sen drog vi vidare till kåren. Längesen vi var där nu!
 
 

If I lay here, would you lie with me and just forget the world?

Idag är en sån dag, då jag känner av att inte bo med Kevin. Fy sjutton vad tråkigt det är att komma hem till - ingenting. Vet inte hur många gånger vi hörts under dagen idag, bara för att berätta något litet, bara för att få dela med sig - och det är då jag känner hur mycket jag saknar min långbenta kärlek. Vi har känt varandra sen 2006 och har fortfarande lika mycket att prata om, varje dag. LOVE ♥
 

När löven faller

Som jag skrev innan så köpte jag lite smått och gott inne på Iems, en tvålpump som jag letat efter ett tag, och ett höstte. De har så många fina tesorter med fyndiga namn - ska testa detta snart!
 
 
 

3 °C

Hej på er ♥
Lite dålig uppdatering här.. Sorry! Det är mer än fullt upp just nu, med C-uppsats och en annan rapport som ska in på onsdag nästa vecka. Vi skriver och tänker så att våra hjärnor brinner. Snart iallafall.
 
Men idag har varit en produktiv dag, vi var duktiga hela dagen och när klockan slog 16.30 checkade min hjärna ut, så jag tog en paus och åkte till IKEA. Vad jag behövde köpa: ett tvättställ, garderobskorgar till förvaring, ljus, diskborstar, handdukar och badrumsmatta. Vad jag köpte: Ljus, en filt, klädnypor och te plus en tvålpump från Iems. Jag hade för höga tankar om mig själv när jag planerade att ta hem både tvättställ och inredning till garderoben själv, på bussen... Lite tråkigt för jag behöver verkligen det, men på torsdagkväll kunde Emma kanske fixa bil och isåfall ska vi köra iväg och köpa det till mig!
 
Förresten, imorse när jag kom utanför dörren slog kylan mot mig, blev helt chockad! TRE ynka små grader. Usch! Min lägenhet blir jättekall om hösten/vintern, nu är här 20 grader men när vintern kommer brukar här vara 17-18 grader - vilket inte är okej. Kass isolering! Så nu ska jag minsann gosa ner mig i mitt duntäcke och mina filtar.
 

Underbara helg!

Har precis kommit hem från en dag på jobbet och en sen lunch med kära Elin. Det är fantastiskt fint väder idag, solen skiner och luften känns riktigt frisk. Älskar alla olika nyanser på träden, det gör mig så glad! Om hösten ändå kunde vara så här fin alltid..
 

Mysig fredag med pizzabak

Igårkväll bjöds det på hemmalagad pizza och äppelpaj hos Elin och Jonas, alltid godast att göra själv =). Vi tittade på första fredagsfinalen av X Factor och sen på Eclipse när Jonas hade åkt iväg. Nu har vi bara Breaking Dawn Part 1 kvar att se innan premiären av Part 2 den 16 november, men om jag känner oss rätt lär vi ju hinna se om alla en gång till innan premiären hihi. Längtar såå!
 

Just nu

Just nu sitter Emma och jag på skolan, med vars en dator och arbetar med C-uppsatsen. Eller inte just nu, för just nu har vi en kaffepaus. Kaffepaus plus lite fredagsgott!
 
Förresten, jag gick faktiskt och la mig 22 igår, somnade kanske 22.30 men sov hela nio timmar (!), det är ovanligt för mig. Så första steget mot rätt sovrutiner som jag skrev i tidigare inlägg, är nu taget.
 
Hörs sen! Trevlig fredag =).
 
 

Sov gott!

Från och med ikväll har jag bestämt mig för att ändra mina sovrutiner. Jag har ett väldigt dåligt sovmönster och det påverkar dagarna allt för mycket nu. Jag har bara svårt för att komma ur det men nu jäklar. Så nu ska jag ligga i sängen och helst sova klockan 22.00. Jag har bäddat ner mig med min bok, för även om boken är bra så blir man allt lite trött i ögonen. Så önska mig lycka till, det här kommer inte bli lätt att vänja sig av vid. Sex år av sena kvällar ska nu bytas bort mot tidiga kvällar och tidiga morgnar, kanske till och med en morgonträning för att få energi till hela dagen.
 
Sov gott vänner, nu ska jag dyka ner i boken och njuta av Edward Cullen ♥.
 

Miss Ragtime

När vi var i Göteborg för en vecka sedan besökte vi en underbar second hand-butik som heter Miss Ragtime. Herregud! Hade velat köpa hela affären. Riktigt fina saker, både väskor, plånböcker, kläder och skor. Köpte en gammal, dock oanvänd, plånbok från 80-talet och ett fjäderarmand (som jag i och för sig tror var nytt). Elin och jag köpte likadana, älskar det!
 

Solabstinens

 
Jag tror att jag hade kunnat göra allt för att få känna lite värme och solljus igen. Allt. Om det inte hade varit för alla måsten, framförallt C-uppsatsen, så hade jag befunnit mig på en strand nu. Bara sju dagar, det hade varit så lagom och välbehövligt. Och ja, jag vet att jag redan varit utomlands tre gånger i år - ovanligt mycket!
Önskar så att jag inte hade praktik över jul och att jag hade pengar till att åka iväg två veckor över jul och nyår. Åh, det hade varit en dröm. Nästa år får det minsann bli en nyårsresa, så många gånger som vi snackat om det.
 
Från Hersonissos, Kreta, i somras.
 

GREY'S ANATOMY

Ska strax krypa ner under täcket, men kan inte riktigt somna än känner jag. Dels har det varit säsongspremiär av Grey's Anatomy vilket både var underbart och efterlängtat men också jobbigt att se vem som inte ska vara med i serien längre. Skriver ingenting i detalj nu för jag vet att Malin inte har sett avsnittet än. Men det rann några tårar. Löjlig som man är! Har följt Grey's Anatomy sen det startade, och ni som också gjort det vet precis vad jag pratar om! ;)

Höstrusk

Man kan verkligen inte lita på vädret, det regnar varannan timme känns det som. Skulle bara springa ner på stan och handla lite och på väg hem öppnades himlen. Naturligtvis hade jag inte mitt paraply med mig eftersom det inte regnade när jag gick hemifrån. Jag stod under några träd ett bra tag i Rådhusparken men det slutade aldrig så det var bara att traska hem med kaffet i högsta hugg. Men gott var det iallafall ;). 
 

ASOS

Jag har beställt från ASOS väldigt många gånger och har nog varit lika nöjd varje gång. Leveranserna är snabba, de är fraktfria och om något skulle behöva bytas tar det inte mer än 10 dagar fram och tillbaka till England. Men nu var det längesen jag ens besökte hemsidan eftersom att det alltid brukar sluta med en beställning.. Igår köpte jag två plagg och en väska som jag kärat ner mig i. Lovely!
 

White

Det är sällan jag köper blommor till mig själv men det är något jag borde göra oftare. Det lyser verkligen upp lägenheten och det blir en helt annan känsla. Mysigt! Ville köpa hortensia, de som är så himla vackra men jag hittade inga, så det fick bli det näst bästa - vita rosor.
 

38 dagar kvar ♥

Idag är allt besämt, flygbiljetterna till Utrecht bokade vi för någon vecka sedan och vi skulle egentligen bokat ett hostel idag, har mailat med personalen och allt var i princip klart - när Malin skriver att Rebecka är borta just den helgen när vi kommer, och att hennes rum då är ledigt. Så två av oss sover i hennes rum och två i Malins. Det var okej för alla hennes room mates också så det är helt perfekt, nu slipper vi betala för boende!
 
Gud vad jag längtar, det är helt obeskrivligt! Tiden kommer gå så fort, bara 38 dagar kvar nu. Nedräkning pågår!
 

Söndagsmys

I somras förlovade vår fina mamma sig, med en väldigt fin Anders och vi kunde inte varit gladare för deras skull! I helgen har de flyttat ihop till en nybyggd lägenhet, utanför Helsingborg. Emelie och jag körde dit och var så nyfikna på lägenheten, och den var sååå fin! Har tyvärr inga bilder därifrån, det var Emelie som fotade i lägenheten. Men strax nedanför området, bara tio minuters gångavstånd, ligger Rydebäckstranden. Kan tänka mig att det är helt fantastiskt där om våren och sommaren, vilken lyx att bo så nära. Blir många mysdagar där! Nu var det dock iskallt och oväder på gång, men fint var där.
 
Söndagskvällen avrundade vi hos pappa och Anette med god söndagsmiddag, X Factor och mys i soffan. Vilken underbar helg!
Fina, fina syster!
 
Skorna köpte jag i lördags, 499:-, från DinSko. De är sååå sköna, ganska hög platå så de känns inte så höga som de ser ut.

Lördagsdrinkar

Som alltid blev det en utekväll i Malmö, det måste vi alltid försöka få in när vi samlas hemma var femte vecka! Vi hade en mysig och tjejig förfest, jag, Emelie och Fanny, drack gott rosévin, Fanny blandade rosa drinkar och så spelade vi kort och lyssnade på Burlesquesoundtracken. Som det ska va med andra ord! Vid tvåtiden tog vi en taxi till Hipp för en gångs skull, tror det var två år sedan jag var där sist. Men kul var det! Stannade inte så länge men det är alltid lika kul att bara komma ut och träffa Malmöfolk igen! =)
 

Bebisgos!

I lördags träffades vi i stan för en sen frukost, Emelie, Emma, Louise, Alex och Emelie med bebisar. Regnet öste ner hela dagen men det var ändå så himla mysigt att gå runt under paraply mellan alla butiker. Har inte träffat deras bebisar förut men nu äntligen fick jag bebisgosa. Finns det något bättre?
 
Emelies lilla Ellie. Underbara barn!

Fredag och höst i Malmö

I fredags fixade jag min lilla svala på revbenen som var i behov av att fyllas i och därefter mötte jag upp min lilla Fanny som jag inte träffat sen Malins avskedsfest i augusti, galet! Vi käkade lunch och strosade runt i stan några timmar, shoppade lite, drack kaffe längs gågatan och hade en mysig eftermiddag. På kvällen var vi hemma hos Emelie, jag Fanny och Cicci - och lagade thaimat, tittade på Bridget Jones och åt lösgodis tills vi sprack. Härlig fredag!

 

En heldag i Göteborg

 Hej vänner! Nu har här varit tyst över helgen, jag har varit hemma i Malmö så har inte riktigt hunnit skriva.
Men helgen inleddes med en heldag i Göteborg i torsdags med tjejerna. Vi firade Elins födelsedag, åt en god lunch och en ännu godare middag på Mañana, shoppade och njöt av en dag utan C-uppsatsen. På kvällen tog jag bussen direkt till Malmö när de andra åkte hem till Jönköping igen.
 
Tapas på Mañana, sååå gott!