We no speak americano

Ååh vilken underbar dag vi har haft. Det blev sent igår så vi la oss inte förrän kvart över sex, men då hade vi ändå käkat en pizza slice och sett lite Vänner. Så sena var vi inte..

Vi var först hemma hos Emelies kompis Michael och drack lite vin, träffade resten av de holländska studenterna här och hamnade sen på Fox. Vi dansade vidare till en klubb som heter Club Black där vi aldrig varit innan. Riktigt bra musik! Solen tittade fram när vi cyklade hem, det är så underbart :).

Nya favoritlåten är We no speak americano. Hur kan man inte älska den?! Den är grym.









Nu lagar Emelie kyckling med potatisklyftor och tsatziki. Ett avsnitt Lost sen måste vi göra oss iordning inför kvällens festligheter. Det är svårt att hänga med i danskarnas festtempo....


Frukost på Jensens!

Hej hopp!

Vi åt en mysig frukost/lunch på Jensens tidigare idag, och gick sen runt ett par timmar och mös på Herningcentret. Vi skippade stan idag eftersom ovädret kommit till Herning! Vi hälsade på lilla Linda som jobbar idag och handlade även ett par saker hihi. Bilder imorgon!

En flaska rosévin kostar 19 dkk! Riktigt galna priser på alkoholen här. Inte bra det där. Men ekonomiskt!






Alltid lika gott!


Nu ska vi göra oss i ordning! Blir dans ikväll också ser det ut som. Solen börjar dessutom titta fram igen, woooh =)!


Happy thursday

God morgon!

Nu har vi piggnat till och Emelie är på skolan på ett litet möte. Jag sitter och myser med Vänner och en kopp te till frukost. Eller morgen mad =)!

Kvällen igår var riktigt rolig! Fick smaka på den godaste strawberry daquirin jag någonsin smakat. Emelie sa "Nu gör du den bästa daquirin som någonsin har gjorts på Fox, till min syster" haha. Den var supergod och superstor! Tog en timme att dricka upp den! 70 cl eller nåt!

När de stängde satt vi kvar för lite morgonfest med några goda öl, korttrick som jag lärt mig nu! =) Och så tärningslekar som jag inte skulle gett mig in på. Vi var tio stycken som slog tärningen. De som fick lägst (alltså jag, Emelie och Linda fick 1 första omgången) ska slå om och den som fick lägst då ska bjuda alla på vars en shot.

Jag tänkte inte vara med först men hoppade in i leken eftersom jag alltid brukar ha tur med sånt här. No kidding. Alltid, jag brukar inte vara bäst men jag förlorar sällan på sånt här. Igår gjorde jag. Välkommen till Danmark! Så dessvärre fick jag bjuda på 10 shots... Jag fick det dock mycket billigare "för att jag var nybörjare". 100 kr för 10 shot, kanske lite tur ändå.. =)






När vi ändå är besatta av Lost...



To Fox

Hej hopp!

Nu har vi gjort oss i ordning inför en kväll på Fox. Vi har blandat oss ett par goda lime/apelsinjuice-drinkar och ska snart cykla in mot stan. Det är bara jag och Emelie ikväll så det blir en sisters night out. Love it!



Dance as if no one were watching


Something new

Hola!

Vi vaknade ganska sent idag efter den sena natten. Tror vi la oss 5.30 efter ännu en sen natt med Lost. Galet! Jag kan inte släppa det. Så nu ska vi som sagt påbörja säsong 5, I'm so excited.

Jag hittade ett sött linne i stan idag, ett par vita sneakers och stora örhängen som jag älskar. De kostade i princip ingenting så jag har verkligen fyndat idag.




Aktivt busskörande..








Nu ska vi göra oss iordning inför kvällens festligheter. Det blir drinkkväll hemma sen Fox =)


Movie night

Igår hade vi filmkväll, jag, Emelie och Linda. Först käkade vi kycklingfilé, potatisklyftor och tsatziki - sjukt gott!

Vi såg Pojken i randig pyjamas, en massa Friends-bloopers och till slut en lång natt med Lost. Säsong 4 är nu avklarad, fyfan vad spännande!! Gud. Vi ska börja på säsong 5 nu! Stay tuned.





Scones, te och Elle till frukost

Vi kom precis hem från en mysig liten stund i gräset, Emelie bakade scones imorse som vi tog med oss till Harry Potter-labyrinterna. Solen sken och våra scones var sååå goda. Mysig frukost!

Men eftersom solen nu gick i moln ska vi fortsätta vårt Lost-maraton. Vi kom ganska långt inatt, har halva säsong 4 kvar. Så nu bär det av mot Kiwi (en student-billig affär) för att inhandla något gott att dricka!












Kraaam!


100525 - dagens dos av mys

Nu ska vi snart fortsätta på vårt Lost-maraton. I'm back in the game. Förhoppningsvis hinner vi mååånga avsnitt innan jag åker hem! Vi har tre avsnitt kvar av säsong 3. Är så långt bak men jag ser dem bara när jag är här. Så det ska vi ägna kvällen åt, med pepsi max, pop corn och farmor och farfars köttfärssås. Som Emelie lyckats göra nääästan identisk.

Anyway, idag sov vi till 10.00. Lagade en god frukost, gjorde oss i ordning och cyklade i världens motvind in mot byn. På vägen stannade vi vid de där labyrinterna jag skrev om innan. Inuti de här labyrinterna utav höga buskar har de placerat ut mysiga bänkar här och där. Om vädret tillåter imorgon ska vi ta med picknick och sola där!



Idag hade jag beiga byxor, jeansskjorta och en stor rosett som jag hittade hos Emelie, ganska sött! =)



Här går man in  de mysiga "labyrinterna" - supermysigt!




Nu är maten klar och Lost är laddat. Hörs senare! Ciao :)


Första dagen hos Emelie

God morgon solstrålar =)

Nu är jag äntligen hos min kära syster i Danmark. I den lilla byn Herning. Den är liten men sååå mysig. Nu när solen varit framme ett par dagar är allt så fint här. Precis vid skolan har de ju de här Harry Potter-liknande labyrinterna. Måste ta bilder på det sen när vi går in mot stan! Visar sen =).

Igår när jag kom fram kom Emelie och mötte mig på stationen och så mötte vi upp Linda på Papa's och delade en härlig kebabpizza och hade ett par mysiga timmar i stan.

Vid halvåtta-tiden träffades vi utanför en restaurang som heter Umani och skulle överraska Emelies kompis Christian som fyllde 25 igår. Vi hade en himla mysig kväll som fortsatte med morötter, dippa och Vänner!




På Papa's












Nu ska vi göra oss iordning och vandra in mot staden, myyys!


SJP vinner en Emmy

Hittade precis denna underbara video på youtube. Sarah Jessica Parker vinner en Emmy, och denna videon är helt underbar! SE DEN! De fyra är precis lika fina som i serien. SE DEN -  SJP ! Hon är så söt! Hon känns precis som den Carrie hon är i serien. Och Kristin Davis som sitter med glädjetårar, precis som lilla Charlotte. LOVE!

Kissing

Efter en tidig morgon och en lång dag, kom jag hem till mammas underbara pastasallad med pesto. Den är gudomligt god! En riktig student-sallad! Vi gick ner mot Malmborgs i kvällssolen och handlade hem lite gott till ikväll. Vi bryggde te, blandade dippan och hällde upp sombreros. That's right, det blev en riktig myskväll med sombreros & dippa!

Vi såg The Ugly Truth som mamma inte sett innan, och så såg vi klart de fem avsnitt jag hade kvar av Sex and the city. Det finns inget bättre avsnitt under hela serien, än det allra sista. Det slutar så klockrent det bara kan, aah love it!

Nu sitter jag här och myser med ytterliggare en kopp te, målar naglarna inför morgondagen, och lyssnar på en av låtarna från Satc-filmen, "Kissing" med Bliss. Den är så bra! Lyssna på den här !

Tänker snart krypa ner under täcket, men först måste jag styra upp mitt rum med kläder som ska i tvättkorgen! Imorgon tvättas det inför veckan hos Emelie, can't wait!

Om en stund kommer min kära hit och kryper ner han med, kan behöva lite värme. Mitt rum är iskallt ikväll..!

 

Sweet dreams.


Myskväll på Möllan

Hej hopp!

Nu har jag precis kommit hem från tandläkaren. HEJ RÅNET! Jag gillar inte att jag nu klassas som vuxen och betalar för tandläkarvården. För exakt 17 minuters undersökning och putsning, inga fel, inga hål (som vanligt), och så kostar det 715 kr. För en rutinkontroll? GUD!

Igår bestämde jag och Kevin att vi skulle träffas på Lilla torg istället för en hemmakväll med film (läs: jag somnar någonstans mitt i filmen). Vi satte oss på Gökboet och Kevin bjöd på en god hallon/bacardi-drink och tog själv en öl. Vi fortsatte mot Davidshall och sen till Möllan. När de stängde vid ett tog vi en taxi hem till mig och somnade gott.


Du gör mig glad ♥

 

Nu ska jag laga frukost och sedan ringa min lilla farmor! Sen blir det fortsättning på mitt Satc-maraton.

 

Kraaam


Morgonpigg

God morgon!

Idag är jag uppe tidigt, har varit iväg på ett par tidiga ärenden och är nu hemma igen. Tänkte först slänga mig under täcket igen men ångrade mig halvvägs ner.. Om jag skulle somnat kommer jag aldrig komma upp igen! Börjar jobba om fyra timmar så nu ska jag mysa framför några Satc-avsnitt från säsong 6.

Ikväll ska jag och älsklingen på dejt! Får se vart vi går men det lutar åt lilla torg eller något annat mysigt ställe.


Barnens bästa pizzabullar

"De här pizzabullarna är busenkla att göra,
eftersom de är gjorda på bakpulver
behöver de inte heller jäsa!"

Efter en snabb research på pizzabullar-recept hittade vi Barnens bästa pizzabullar. Som sagt, busenkelt recpet som blev lyckat. De blev så jäkla goda - fluffiga och faktiskt perfekta! =)


10 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
125 gram margarin
4 dl mjölk


Mjöl, salt, bakpulver, smör och sist mjölk skulle knådas till en deg


kavlas ut..


och så på med valfri fyllning! vi körde på en enkel variant
med ketchup, skinka, ost och oregano!


sen ska pizzan rullas ihop till en lång rulle


fördelas i jämna bitar, vi gjorde ungefär 20 st


Sen toppade vi lite extra med oreganon


och efter 20 minuter i ugnen på 200°
såg de ut så här!

 


Pizzabullar!

Mitt i skrivandet ringde Malin mig. Hon var också uttråkad. Min dag har varit allmänt depp, ibland har man bara sådana dagar utan någon speciell anledning. Nästan lite jobbigare utan anledning, det finns liksom inget att göra åt det! Men så föreslog Malin att vi skulle baka pizzabullar. Så nu är hon påväg hit, så ska vi handla lite tillbehör som inte finns hemma och så sätter vi igång! Stay tuned.

100518

Malin och jag fick vår heldag igår. Det är så jäkla svårt att ha en planerad heldag nuförtiden, för varenda gång vi lyckats klämma in en dag för bara oss två ringer de in Malin från Din sko. Men igår klarade vi oss!

Vi träffades ganska tidigt, köpte bullar och drack nykokt te till förra onsdagens Grey's-avsnitt. Nu längtar jag ivrigt efter morgondagens avsnitt! Det ska tydligen vara jättespännande. Det finns för tillfället ingen bättre serie än Grey's! I'm in love. Jag måste dock återuppta mitt Lost-beroende. Ska låna mig säsongerna av någon och skynda mig för jag är jäkligt nyfiken på sista säsongen!!

Hur som helst. Vi fortsatte dagen i stan, båda fattiga och båda trötta. Jättetrötta. Jag förstår inte varför vi är så trötta hela tiden? Så det blev endast två små timmar i stan, men vädret var underbart och vi hade det så mysigt så.

När vi kom hem såg vi Top Model säsong 10 tror jag som går på eftermiddagarna, sen såg vi detta årets säsong Top Model på kvällen! Vi hade en supermysig dag, som verkligen behövdes.

Älskar dig bästa vän!


Quality time

God morgon!

Idag är jag ledig! Hur skönt som helst, och jag ska utnyttja varenda minut på bästa sätt. Malin är på väg hit och då ska vi först köpa hem lite god frukost, sen ska vi se förra avsnittet av Grey's som vi missade! Efter frukostmyset åker vi nog upp till stan, det var hur längesen som helst som vi var i stan utan något speciellt ärende. Antingen jobbar vi eller så har vi inte tid. Idag ska vi ta oss tid :).

Nu måste jag duscha en snabbis innan Malin kommer! Uppdaterar sen!


Lyckad lördag!

Igår firade vi vår lilla loppa, Fanny som fyllde 20 i torsdags! Det var en hellyckad kväll med temat svartklätt + partyhatt. Alla kom svartklädda och nästan alla bar hattar, vissa mer motstridiga än andra. Jag gillade min hatt! Påfågel-stuk! =)






Birthday kid

God morgon!

Idag är det nästa 20-årings tur att besöka systemet. Hon jobbar idag stackaren! Men på lördag smäller det och då ska vi fira henne ordentligt. Längtar!

Grattis raringen!

På TGI i höstas

 

Nu ska jag träffa min lilla Malin för 20 minuters sol..

Ciao!


Sarah 20!

Bilden är ifrån förra myskvällen vi  var hos Sarah! Blev knappt nån bilder igår.

Sarah fyllde i lördags 20 år och det firade vi idag! Vi beordrade henne att stanna inomhus vid klockan nio. Tio i nio knackade Fanny på hos Sarah och tog med henne in i vardagsrummet och väntade på oss där. Vi smög in, skar pizzorna i bitar och tog med oss presenterna in. Pizzorna var goooda och Sarah började öppna sina paket.

Hon fick 6 st vinglas till framtida nya lägenhet (Sarah ska förmodligen börja plugga till hösten) :) en flaska Jacob's Creek till det, och olika somriga armband.

När pizzorna var uppätna fixade vi till efterrätten som blev en extrem glassbomb med miljontals kalorier! BRA KALORIER ;)! Jordgubb, vanilj och päronglass, marabouchoklad och geléhallon med chokladsås. Och marränger! Malin och jag hade även bakat lite kakor igår som vi hade med oss.

Vi satte på några underbara avsnitt med Vänner och hade en jättemysig kväll!

Grattis igen lilla gumman! ♥

Happy Birthday sweety


Into the wild

I söndags var jag tack och lov ledig, det behövdes. När jag vaknat till ordentligt och hällt i mig två koppar te med mycket socker i, och mammas nybakade bröd körde jag ut till Bunkeflo och hämtade fiskebröderna =).

När bilen var packad med tre spön, en elmotor och ett 30 kg tungt batteri var vi iväg. Kevin satt med kartorna i högsta hugg och så körde vi mot Snogeholm. Vart det ligger vet jag inte, jag bara körde!

När vi kom till Snogesjön hyrde vi en liten båt och for ut på sjön. Jättesmidigt att ha en liten motor på båten, inte för att jag brukar ro men det var skönt =). Jag fiskade också och fick t o m ut linan ganska långt till slut haha. Vi fick ingen fisk. Douglas hade en gädda på tråden som bet av hela betet. Jag trodde att jag fick fisk och skrek till av glädje när mitt spö böjde sig och drog hårt. Tyvärr var det bara min lina hade fastnat i motorn... super.


Det blev ingen fisk men det var fyra mysiga (läs: iskalla) timmar ute i naturen!

Vinkällaren, dans och tjejbråk!

I lördags jobbade jag hela dagen själv i lilla butiken. De behövde hjälp på Triangeln så min kollega fick hoppa dit och jag stå själv men det gick jättebra. När jag hade slutat träffade jag min söta kollega Åsa och så gjorde vi oss klara med ett par goda cider, mötte upp resten av Lundbergstjejerna för en kväll med kollegorna. Det var vi från Malmöbutiken, Lundabutikerna och Kristianstad på St Marcus vinkällare, och där åt vi världens godaste buffé. Några av tjejerna har jag inte träffat förut så det var trevligt att få ansikten på de vi pratar med i telefon varje dag! :)


Åsa :)


Marie från Kristianstad o jag


När magen var mer än fullproppad mötte jag upp Malin hemma hos hennes söta vän Sofie där det förfestades och dansades. Kvällen fortsatte på Slagthuset för en gångs skull, det var ett bra tag sedan vi vart där. Och kul hade vi! När de flesta av oss gick hem för att nanna, vilket var ett bra beslut, stannade Malin och jag kvar för liiite mer dans. Det var kul, som alltid. Ända tills vi lyckades trilla in i en katts klor... Säger bara en sak, jag är livrädd för tjejer ute! De är många gånger värre än killar!

För att göra en lång historia kort.. så började det med att en helt okänd tjej puttade på Malin. Vi antog att hon gjorde det av misstag så vi fortsatte att dansa, lika glada som innan! När hon sedan drog till sig Malin igen och puttade iväg henne ännu hårdare blev vi lite smått irriterade, men änglar som vi är, så dansade vi bort en bit från dem för att slippa en massa trams. Vi hade ju skitkul! varför förstöra det?

Så från ingenstans dras jag över halva dansgolvet, I MITT HÅR, och det monstret släppte inte mitt hår förrän hennes kära killkompis kom ivägen. Helt ärligt, varför? Malin belv arg, jag blev arg, tjejen var röd som en tomat i huvudet med kålsvarta ögon och argare än båda oss tillsammans. Jag fattar inte, blev hon mer arg för att vi inte brydde oss?! Varför är tjejer så märkliga..

Morgonen därpå hade jag halft nackspärr och det kändes som att håret trillade av mig när jag borstade håret...

..det var lite av helgens äventyr! För stunden hade vi kul åt det, men man blir så trött! Gud, putta på din egen kompis om du vill puttas :D!


Mexican friday

Dags för upptadering..!


Helgen som gick var en vänner-, jobb-, och fiskefylld helg.

I fredags var vi hemma hos Sara och beställde hem mexikanskt! Det var både hot och gott.. och till detta drack vi rosé - vad annars? Vi fortsatte kvällen på Lilla torg med goda drinkar och mysigt sällskap under de underbara gasolvärmarna, de gör ju så att våren känns lite närmre åtminstone!


Sex and the city

Morning sunshine!

Solen skiner dessvärre inte idag, än? kan man ju hoppas på. Började morgonen med att inte vakna när jag skulle, som alltid. Kevin ringde och jag lade på. Han ringde igen och jag svarade. Bra där annars hade jag sovit alldeles för länge!

Mamsi bakade bröd igår med olika fyllningar, ett med fetaost och salami, ett med soltorkade tomater och goda örter. Riktigt goda blev de båda två! Så när jag vaknat serverade mamsi gott bröd med te och så såg vi två avsnitt Sex and the city. Är på säsong 5 nu, Carrie har precis släppt sin första bok och träffat Mr Berger.

På tal om Sex and the city, jag kan knappt vänta tills filmen släpps! Det tråkiga är att jag inte är hemma på premiärdatumet, jag är i Danmark hos Emelie. Och ännu värre är att premiärdatumet i Danmark är den 2 juni så jag kan varken se premiären här eller i DK med Emelie..!

Har ni sett trailern? Gör det annars! Åh, Aidan älskade Aidan är med i filmen :)! Normalt sett är jag inget fan av 2:or när det gäller filmer som Sex and the city som redan är en uppföljare till serien, men denna kan nog vara riktigt bra. Can't wait.

Get Carried away!


100505 Tidig morgon

God morgon :)

8.00 ringde min älskade vän och väckte mig, och informerade att hon var på väg till Ica, för att handla frukost till oss. Sömnig som jag var hade jag redan lyckats trycka på röd lur när hon ringde mig.. jag är så taskig ibland om morgnarna!

8.35 kom hon hit med goda bullar och ett underbart morgonhumör. Det gjorde susen för nu är jag också på väldigt bra humör! När Malin tog bussen till stan för att jobba gick jag och mamma ut en runda. Vädret är helt fantastiskt idag, lite för kallt men vi fick upp värmen ganska snabbt. Nu är vi hemma efter en timme i solen med ingredienser till ett bröd mamma ska baka och en ny SOLO-tidning till mig. Kenza prydde framsidan med en ljuvlig bikini, blev genast nyfiken så nu ska jag läsa den ute på balkongen! Oj, såg nu att man fick med ett bronzpuder också, perfekt för mitt är snart slut :).


The perfection in live music

Åh, jag sitter här och tittar genom förra årets konserter! Vilka underbara upplevelser det är alltså! Jag klagar lika mycket varje år över att vi är för dåliga med att lägga pengar på konserter. För det är så mycket mer än den sjuka känslan att få se sina idoler, det är hela grejen! Planeringen ett halvår innan, längtan, de oändligt långa köerna, de iskalla ölen som ökar fjärilarna i magen, spänningen, kaoslöpningen fram till första parkett mitt framför scenen, den ivriga känslan framtills förbandet trillar in på scen, då vet man att tiden snart är inne och glömmer nästan bort förbandet och känslomässigt laddar upp för tre, fyra fantastiska och helt sinnessjuka timmar av  glädje!!!

År 2009 var ett jäkligt fint konsertår, jag fick faktiskt två utav biljetterna i studentpresent och bara det var sjukt nog! U2 och Coldplay i augusti och sen barndomskärleken Backstreet Boys i december. Ja, alla tre var helt fantastiska på helt olika sätt.




Coldplay i Herning




U2 på Ullevi




Backstreet Boys i Köpenhamn


Malene Birger

Hola!

Min kära syster har en thing för stora halsband och jag är som jag alltid är, lite mesig. Kan inte riktigt köra all in när det gäller såna detaljer. Fastän att jag ÄLSKAR när Emelie klär sig i pärlor stora som äpplen... så hade jag själv kanske inte tagit det på mig. Anyway, så hittade jag ett halsband av Malene Birger som Emelie snackat om så många gånger! Är det inte underbart?



Frågan är vad det kostar, det är knappt lönt att förälska mig i det känner jag på mig!


All set and done

Nu är min ipod laddad, skorna knutna och Max är irriterad. Han ville inte alls mysa med mig idag :(





Favoritmusik från Dirty Dancing 2,
- ge mig Kuba!


If I lay here

..if I just lay here,
would you lie with me
and just forget the world?



Jag är verkligen i behov av min lediga måndag, dels för att jag sov så fruktansvärt dåligt inatt och dels för att min thaihosta kommit tillbaka igen.

Så nu tänkte jag ta på mig myskläder, en halsduk (trots att solen skiner), och bege mig ut och andas in lite frisk luft. Sen tänker jag sitta och njuta i vårsolen, läsa genom mina nya skvallertidningar och förälska mig i allt vad Chic har att erbjuda. Idag ska jag bara vara ledig och bli frisk med andra ord.

Men först måste jag ladda musiken en halvtimme eller så, sen är jag redo! Sätter mig på balkongen sålänge och gosar med Max :)

Stay tuned

2a maj

Nu längtar kudden efter mig,
dags att nanna.





Sweet dreams.

Sommarsugen

När jag sprang förbi Indiska på min lunch idag hittade jag en rosa och blommig sak.. Rosa och blommigt i kombination är egentligen inte min grej men jag kunde inte låta bli. Vad tycks? Nu får sommarn gärna skynda på så att jag kan använda alla sommarklänningar som hänger där inne..