Kaosdag!

Hej!
Tanken var att jag skulle plugga i lugn och ro hela dagen, men min dator fungerar inte som den ska. Viktiga filer och tidsskrifter från skolans hemsida går inte att öppna med min dator pga att jag har ett för nytt office-paket, vilket har gjort mig galen hela dagen!

Så jag for in till skolan och fick en hel del utskrivet, åtminstone det jag behöver till morgondagens föreläsning om Hälsa, och även vår Studieguide som är superviktig. Jag blir så trött när nya grejer inte fungerar som de borde!!

Så nu sitter jag i uterummet som är svalt och skönt, med ett glas pepsi och läser och antecknar för fullt. Imorgonbitti har jag även träff med min studiegrupp, som är samma grupp som vi ska ha till seminariet på måndag, så jag har en del att ta igen från min förlorade förmiddag. Fan. Men det går framåt!

Stay tuned...



Got some study to do!

Oj, oj, oj - vilken introduktionsdag vi haft! Första föreläsningen hade vi 9-12 och det var en introduktion för kommande Omvårdnadskurs, och därefter en timmes lunch som bestod av min sjukt goda köttfärssås som jag lagade igår! Föreläsning nr 2 innehöll Förbättringsarbete, om kvalitén inom hälso- och sjukvården osv! Intressant! Och nu har vi fått en uppgift som vi ska jobba med från och med idag, och lämna in den 23e september.

Innan jag sätter igång med hjärngympan tänkte jag njuta av min nygjorda pastasallad, ett glas coca-cola och MUSIK! Underbart väder är det idag också, satt uppe på takterassen förut och njöt av utsikten över Vättern. Kan det bli mysigare?!



Mysigt!

Nu ska jag råplugga! Stay tuned.


Quality time

Åh, jag har så mysigt i mitt rum nu! Har satt på det bästa, dricker iskall coca-cola och käkar sombreros. Det var så längesen jag hade Vänner på så det känns extra mysigt. Det känns nästan som hemma..! Fast utan mina fina förstås!






Phoebe: She cancelled with me. Yeah, she doesn't want to tell me where my father is!
She knows, and she won't tell me.
Rachel: Oh, Phoebe thats sucks!
Phoebe: Yeah...well don't "oh-phoebe-that-sucks" me yet!


Storkok till matlådor

Hej hopp!

Idag har jag tagit det jättelugnt, kikat över schemat för sjunge gången och fyllt min kalender med viktiga datum och "plugga" på varenda tomma rad på varje dag... =) För det är så min vardag kommer att se ut nu!

Jag har också varit och handlat för första gången, handlade mest en massa storpaket och även lite gott till ikväll.  Fick ihop 10 matlådor med köttfärssås och några med pasta & kassler! Så nu har jag så det räcker för minst två veckor iaf. Och så ett par Billys och gorbys i frysen såklart... =) Tänkte unna mig sombreros med dippa, coca cola och antingen Vänner eller en bra film.

Hörs senare, gräddfilen väntar på mig i kylen.




At the Coffeehouse

Ännu en dag har gått åt till mys, återhämtning och en massa godsaker. Tanken var utgång till Akademien ikväll men regnet öste ner och vi blev allt mindre taggade. Så vi möttes upp inne i stan, Sandra, Hanna, Lotta, Matilda och jag för att se efter om det fanns någon vettig bio! Platserna var endast utspridda så vi gick istället över till Coffeehouse by George för en fika.

Timmarna blev fler och vi beställde mer och mer gott, och till slut hade vi suttit där i tre timmar och haft en riktigt mysig kväll. Känner på mig att det här kommer att bli så bra! Trivs redan och skolarbetet som väntar kommer bli tufft, men jag är så himla inspirerad och sugen nu. Nu kör vi!







Nu ska jag mysa med lite Vänner och en kopp te!
Och sova ut ordentligt för imorgon ska jag tillbringa dagen med mina nya Omvårdnadsböcker..

Sleep tight.


Saknar dig!



Mysmys

Idag har vi haft den första lediga dagen sen vi kom hit. Det har varit sanslöst skönt och välbehövligt så att vi är desto mer taggade imorgon inför kvällens Akademiebesök!

Om vädret tillåter är det volleyboll nere vid Vätterstranden men som det sett ut idag och fortfarande gör, så lär det regna imorgon. Vi får la se! Vi ska åtminstone ner till Akademien, grymt studentställe där det serveras öl & cider för 25 spänn! DET är studentpriser.

Ikväll har jag varit över hos Sandra och klippt o klistrat OCH sytt på våra overaller. Vi klippte av hela överdelen, den är bara ivägen - och så vek vi ner kanten, sydde fint, satte dit ett rött band som "skärp" och så hittade vi en tyglapp med Batman på, passade perfekt till vårt lags Superhjälte-tema!

Vi färgade även våra hår litegrann, Sandras blev mörkbrunt och mitt blev bara lite jämnare efter sommarns solblekning. Lite ljusbrunt!

På vägen hem pratade jag dessutom med min älskade Malin, vi hann med en halvtimme innan jag steg av bussen och det var så skönt att hinna prata ordentligt igen! Har haft så fullt upp hela veckan. Längtar efter dig gumman min!


            

Nu är det dags för en skön, nybäddad säng med ett varmt vintertäcke som faktiskt behövs här (!)

                                    Stay tuned, sleep tight ♥


Jävlas och har det bra!

Igår hade vi prova-på-sittning vilket var huuur lyckat som helst! Så grymt roligt, kan knappt vänta till den riktiga sittningen på onsdag! Poängen är ju att alla olika lag (klasser) ska samla poäng under veckans gång, bl a fjäskpoäng för faddrarna, tävlingar och att jävlas med motståndarlagen! Vi är superhjältarna och igår fick Sotarna sig en omgång. De springer runt med varsin svart toaborste hela tiden, och jag och Ida fick tag på en som de tappat. Och ja... jävlades lite! Vågar knappt lägga ut bilden här förrän insparksveckan är över men vafan! :D Förväntar mig att få all skit tillbaka, men det var det värt för de poängen!



Jag: Du har nog tappat den här!
Sotarn: Oj, jaha. Men... vad har du gjort med den..?
Jag: Ingenting!
Sotarn: Okej, tack så mycket!


(Det ser ut som att hon slickar på den men det gör hon inte. Att hon sen slog den i huvudet på sina kompisar är lite småäckligt...)


Nu ska jag käka en god middag med mysiga familjen jag bor hos! Första middagen sen söndags!

Saknar er där hemma men börjar trivas här så det känns både bra och småjobbigt! Men vi ses snart ♥


From now on - Jönköping

Hej och godmorgon!

Jag har ju helt lagt ner det här med bloggandet, lusten försvann när satte igång med mitt sommarschema på mitt jobb. Hade inte tid och heller inget speciellt roligt att skriva om! Men nu har jag flyttat till Jönköping för att studera till sjuksköterska, och änsålänge har vi avverkat två av många galna dagar vi har framför oss. Insparksveckan är i full gång och det är såå roligt att träffa alla dessa nya människor! Även staden är jättefin och jag trivs redan.

Just nu är jag inneboende hos en jättefin familj, en bit från stan! Det tar ungefär 15 minuter med bussen så det är hur lugnt som helst. Jag söker lägenhet längre in mot centrum och högskolan men det finns verkligen ingenting just nu! Så jag får ta det som det kommer.

Tänker lägga upp ett album på söndag för heeela veckan men tänkte visa ett par bilder nu! Overallerna som alla har på sig köpte vi igår! Alla olika program har olika färger, och vi sjuksyrror har givetvis vitt. Poängen med de här overallerna är att skita ner de så mycket vi bara kan! Därför fick vi mer eller mindre rulla oss i gräset, krypa och dra knäna längs gräset, kasta ägg på varandra, och sen ska man klottra ner de så mycket som möjligt och sy fast alla olika sorters tyglappar. Sen ska vi bära dessa fina overaller hela veckan, dag som natt. Ganska skönt att slippa tänka på klädval! =)