30 juli...


Beach Soccer Tournament

Trots regn under i princip hela dagen var vi trogna fans och stöttade våra vänner när de spelade strandfotboll nere på Ribban. Under paraply stundtals och filtar satt vi på läktarna och hejade och efter sju timmars spelande var det final - och gissa vem som vann? Givetvis våra duktiga vänner! Riktigt rolig dag!
 
 

Lediga dagar

Ledig lördag och ledig söndag, hur skönt som helst. Och så välbehövligt! Jag har inte varit ledig två dagar i rad på flera veckor, det har varit en dag vilket inte riktigt känns tillräckligt avkopplande. Lördagen tillbringade jag på bästa sätt - jag mötte upp söta Cicci för en stanpromenad och vi köpte med oss lunch från marknaden på torget, satte oss vid kanalen och hade en mysig eftermiddag i solen. Därefter cyklade jag hem till syster, käkade räkor och drack rosévin innan vi fortsatte hem till Fanny där vi hade spel- och vinkväll.
 

Ett fullsatt Lilla Torg

Hej vänner!
I fredags efter jobbet stack jag hem och förberedde maten, Kevin och jag var sugna på skaldjur så jag slängde ihop en skaldjurspasta med räkor, blåmusslor, kräftor, vitt vin, tomater, färsk basilika och färsk pasta till det. Och så en massa vitlök, lök och kryddor. Fy sjutton vad gott det blev! Vi fortsatte denna mysiga fredag på Lilla Torg med Emma och Cicci med pojkvänner. Med tanke på vädret i fredags som var över 25 grader på kvällen och även att det var lönehelg så var torget proppfullt! Vi fick inget bord utomhus men satt precis i fönstrena som stod vidöppna, det var livemusik ovanligt nog, och stämningen var helt klart underbar. Älskar sommarkvällar!
 
 

Kvalitetstid

Ikväll har jag tillbringat några efterlängtade timmar med Malin, underbara Malin! Vi gick bort mot V.E.S.P.A. och köpte med oss mat, satte oss vi kanalen och njöt av en riktig sommarkväll. Vilket väder vi fått nu plötsligt, helt otroligt! Vi promenerade hem längs Rörsjöparken och har suttit och snackat i timmar, kollat lite sista minuten-resor och på So you think you can dance. Vi vill också kunna dansa!
 
Nu har Malin kört hem och jag ska föna håret och sen inviga mina nya lakan! Tidig morgon väntar så det blir en kort natt.
 
Sov gott vänner!
 
 

Nytt i sovrummet

Har inhandlat ett nytt påslakanset som jag trånat efter så länge men aldrig köpt! Jag är så nöjd, det är somrigt och glatt och passar perfekt till fondväggen i sovrummet. Kevin lär väl få en smärre chock när han kommer hem inatt... Han har varit i Norge och fiskat och jag har planterat blommiga och söta föremål i hans lägenhet :)
 
 
 

In love

Jag vågar knappt kika på H&M's alla höstnyheter, det finns för mycket fint! Men nu har jag förälskat mig i en svart kappa, som jag letat efter ett tag! Vet inte om jag ska beställa den eller ha is i magen och vänta tills den kommer ut i butik.. Fin är den iallafall!
 
Bältet är avtagbart!

Härlig start på veckan!

Det är måndag (redan!) och veckorna har bara sprungit förbi.. nu påbörjar jag den sjunde veckan av mitt sommarschema på sjukhuset, har bara tre kvar. Jag startade veckan med nyttigheter, ett ordentligt pass på Friskis efter jobbet, en sallad från Café 2000 och nu njuter jag av sommarkvällen. Vilken värme det blev! Jag kom hem för en stund sen efter att ha kikat runt lite på Entré och handlat hem massa gott, bland annat färska blåbär och ananas. Det är ett måste att ha god frukt hemma!
 
Nu ska jag snart se Criminal Minds innan sängen! Börjar 6.45 imorgon också så det blir en tidig kväll.
 
 
Ljusa sommarkvällar är något av det bästa!

Söndagskväll med syster

För att avrunda en härlig helg kom Emelie hem till mig ikväll, vi käkade pizza, köpte godis och hyrde Studio Sex, en av filmerna efter Liza Marklunds böcker. Mysig söndagskväll!
 
Jag börjar jobba 6.45 imorgon så det är verkligen dags att sova nu. Hoppas att er helg varit lika fin som min!
 
 
 
 
Köpte lite nya ljuslyktor på Indiska i veckan, love them!
 

Girls night out

Efter tre kvällspass på sjukhuset var det hög tid för en kväll ute med tjejerna. När vi kom hem till Malin bjöds det på thaimat, härlig musik, drinkar och underbart sällskap. Vi dansade loss tills klockan blev ett och dansade sedan vidare på Klubb F där ingen av oss varit innan. Vi hade jättekul och var nöjda och somnade sen gott med härliga skoskav av alldeles för höga skor.. men det var det värt!
 
 
 
 
 
 
 
Sista bilden är lånad av Fanny!
 
Idag har vi bara slappat i Malins trädgård och framför Sex and the city, lagat en gigantisk sallad och njutit av ledighet.
 
 

Belgisk äppellåda

Efter sex långa veckor fick jag äntligen hem min äppellåda. Jag köpte den av en tjej på Tradera strax innan sommarlovet, men Schenker som skulle leverera den slarvade bort den på vägen. Jag fick en ny skickad till mig trots att det inte var säljarens fel, så himla snällt! Jag har letat på många ställen och äntligen hittade jag den perfekta lilla äppellådan. Nu står den som nattduksbord hemma hos oss och det blev precis så fint jag tänkte mig. Tanken var att måla den vit men jag ska behålla den så här. Vad tycks?
 
 

Zara

När Elin och Jonas var nere och hälsade på förra veckan tillbringade vi en timme inne på Zara, (Jonas väntade snällt utanför). Jag fyndade en grå top med små stenar i ringningen och Elin köpte en militärgrön jacka som passade henne utmärkt.
 
 
 
 

Farmor

I onsdags var både jag och kära syster lediga och bestämde därför en lunchdejt med vår fina farmor. 85-åriga farmor är en människa som aldrig slutar förvåna, hon är bara så fantastisk.

Vi blev bjudna på lunch på Gränden vilket var något nytt för farmor som var lyrisk över den mysiga innegården. Det blev lunch, fika och kaffe, shopping och många skratt.
 
 
 

Hemlagad sushi

Ett par gånger har vi försökt oss på att göra egen sushi och de blir så jäkla goda varje gång. Skulle kunna äta sushi varje dag! Emelie och Malin stod för rullandet denna gång och de blev perfekta.

Om man inte har eget sushikit vilket Emelie har, så kan man köpa färdiga kit i mataffären, finns nog i de flesta. Ett roligare sätt att laga mat och umgås på! ;)


Tillbaka

Nu är det väldigt längesen jag var inne på min blogg, det har inte funnits någon motivation till att skriva. Efter sista inlägget och den tentan vi skrev, åkte jag hem till Malmö och morgonen efter började jag jobba på sjukhuset och har sen dess jobbat heltid. Det är dock ingen ursäkt för att inte skriva här men det har bara blivit så, det har hänt mycket och bloggen har fått vänta.

Hur som helst trivs jag väldigt bra på Kvinnokliniken där jag jobbar, på gynavdelningen. Det är helt annorlunda än vad jag tänkte. Allt är så spännande och det är många olika sjukdomar och tillstånd som jag inte förväntade mig. Framförallt har det varit roligt att arbeta med så många olika kvinnor i alla åldrar. Nu har jag jobbat sju veckor när denna veckan är slut, bara tre kvar. Sen har jag två veckors sommarlov innan terminen börjar igen, det ska bli sååå skönt och välbehövligt! Vi funderar på att köpa en sista minuten, tjejerna och jag. Vi får se vad som finns!

Så, premiärinlägget är skrivet och nu ska jag skärpa mig med uppdateringar.