AUSSIE

Idag har jag varit ledig vilket verkligen behövdes, har fått en hel del gjort. Tvättat under dagen och sen kom Elin hit och åt lunch och så kikade vi på en skoluppgift men njöt egentligen mest av några avsnitt Vänner, mysig musik och varandras sällskap! =) Vi käkade Keldas toscanska soppa som är så sjukt god, med lite färska champinjoner och keso i och så gjorde vi egna vitlöksbröd. Lyxlunch!
 
När Elin gick hem ringde Anna och frågade om jag skulle hänga med ut på en liten runda så vi körde först till Rusta för att de har våra favoritschampo- och balsam där, från Aussie, för nästan halva priset. Helt galet! Jag provade de produkterna först i somras och mitt hår har aldrig mått så bra som nu så det är något jag gärna unnar mig. En flaska på Åhléns kostar 105 kr men en flaska där kostade 59 kr, så jag köpte på mig lite olika produkter från Aussie och sen köpte vi även lite nödvändigheter på IKEA. Vi avslutade med två second hand-ställen men hittade inget där, kanske lika bra. Mysigt var det iallafall!
 
 

BANANPLÄTTAR

God morgon!
Idag är jag ledig från föreläsningar men har ändå varit uppe sen 8 och tvättat. Jag passade på att lägga ner lite tid på min frukost idag istället för att äta knäckebröd varje morgon.. Så det fick bli bananplättar som är en favorit om jag har tid på morgonen! Två små bananer och ett ägg (ibland två) och så fyllde jag ut med tre teskedar vetemjöl för att de skulle hålla samman bättre, jag brukar köra utan men de blev mycket bättre med lite mjöl i. Jag brukar röra ihop allting med en stavmixer, går så himla fort. Och sen steker jag dem på ganska låg värme. Till plättarna hade jag några skedar vaniljkesella och färska blåbär för att lyxa till det ytterligare. Bästa frukosten!
 
 
 

DJANGO UNCHAINED

Elin och jag har bokat biljetter till Django Unchained på fredagkväll, ska bli så sjukt kul att se den! Har velat se den båda två ett bra tag och har hört mycket bra om den. Lika grym, rå och speciell som alla Tarantinos filmer sa Emelie =). Förutsättningarna för filmen är ju goda med tanke på rollistan med bland annat Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz och Jamie Foxx. Can't wait!
 
Någon som sett den?
 
 

EFTERLÄNGTAD VÄN

Imorgon flyttar vår lilla Malin hem till Sverige igen efter ett halvår i Holland. Det är inte speciellt längesen vi sågs eftersom vi firade nyår ihop men det ska bli sååå underbart att hon kommer hem. Även om Skype är fantastiskt har det känts tomt att inte obehindrat kunna ringa varandra några gånger om dagen =).. Jag kommer till Malmö om en vecka så då får jag krama om min lilla snutt! ♥
 
 

WARM WHISPERS

Ligger nedbäddad under mitt duntäcke med två extrafiltar och försöker sova. Det går inte jättebra..! Jag satte på en utav mina favoritlåtar, Warm Whispers med Missy Higgins, den är så fin och så mysig. Blir nostalgisk när jag hör den, lyssnade mycket på den under gymnasiet. Underbar låt! Lyssna här =).
 
Jag plockade nyss fram lite böcker jag tänkte att jag skulle gräva ner mig i, för omväxlings skull! Fick fyra böcker när jag fyllde år och har fortfarande en annan bok jag inte läst än som jag är nyfiken på! Uppföljaren till Hungergames, nämligen Catching fire, eller Fatta eld som den heter på svenska som jag har! Det får nog bli den ikväll, sen ska jag börja med de andra. Härligt med så mycket nytt att läsa!
 
 

HÄRLIG TISDAG!

Idag har vi äntligen kunnat lämna C-uppstatsen helt och hållet, det har efter examinationsseminariet varit några småändringar och idag lämnade vi äntligen in den. Det känns så otroligt bra! Det kändes nästan konstigt att lämna den ifrån sig och veta att vi aldrig mer behöver skriva ett ord till på den. Förrän det blir dags för D-uppsats om vi specialiserar oss sen... Hehe, men nu på ett par år är det färdigt med uppsatsskrivande!
 
Vi hade två intressanta och givande föreläsningar idag som vi ännu en gång inte förstår varför vi inte fått tidigare i utbildningen. En om akutsjukvård och en om barnsjukvård av en gästföreläsare från Wales. Så himla bra föreläsning och framförallt intressant att höra! Utbildningen för sjuksköterskor i Swansea ser helt annorlunda ut, konstigt nog är utbildningarna helt olika trots att vi ska jobba som samma profession. Hur som helst har dagen varit en bra skoldag =). Har dessutom bokat en intervju om sommarjobb till nästa vecka i Malmö, spännande!
 
Nu är det dags för inhandling av mat och sen ska jag mysa ner mig under täcke och filtar i soffan! Trevlig kväll ♥!
 
 
Favorittröja som jag fick av Emelie i julklapp. Älskar färgen och de små stenarna!
 

28 januari

God morgon!
Jag har sovit en timme längre än vad jag räknat med idag... det är så skönt att snooza men farligt skönt. Nu är jag iallafall uppe och äter frukost och försöker piggna till. Ska dra till skolan om en timme och fixa med ett litet grupparbete vi har till nästa vecka. Efter föreläsningen i eftermiddag ska jag prova på yoga för första gången, spännande! =)
 
 
Jag fick ju vita tulpaner i torsdags av tjejerna och det visade sig att en av dem blev rosa. Fint!

UNDERBAR HELG!

Hej!
Detta blir ett kort inlägg för jag måste sova snart! Emelie har varit här hela helgen och vi har haft en såå mysig helg ihop! I fredags när hon kom gick vi på bio på eftermiddagen och såg Les Misérables, lagade en god middag hemma sen och tittade på The Dark Knight Rises - mysig fredag med andra ord. Igår var vi i stan hela dagen och njöt av god lunch, shopping och en öl på Bishops innan vi gick hem. Igårkväll kom tjejerna och Jacob hit och vi drack gott, åt minicupcakes i mängder och spelade roliga spel - dansade som bara den och fortsatte sen till Karlssons där vi träffade flera andra vänner. Riktigt bra kväll, bästa på länge!
 
Här kommer några blandade bilder från helgen. Sov så gott sen! Ny vecka imorgon - och jag ska börja träna på Nordic Wellness där alla andra haft kort ett tag så nu är jag sjukt taggad för träning ihop! Har lagt Friskis&Svettis bakom mig, ska bli roligt att prova på något nytt! =)
 
 

VARDAGSLYX

Idag har vi fått lära oss hjärt- och lungräddning i skolan, bättre sent än aldrig. Känns dumt att vi inte fått instruktioner förrän nu i sista terminen. Det var iallafall givande och vi har allihopa mer eller mindre blåmärken i händerna så många gånger vi fick öva kompressioner. Nu jäklar ska vi kunna rädda liv! ;)

Idag var det även dags för mig och Anna att bjuda hem tjejerna på trerätters, vi började ju att köra "Halv åtta hos mig" innan jul och idag var det vår tur. Maten blev hellyckad och alla verkade mätta och belåtna! Tänkte lägga in bilder så ni kan själva läsa på menyn vad vi serverade! Jag fick även (ännu mer) presenter av tjejerna och Jacob och Sylle - ett presentkort på valfri behandling på Atlantis Spa, det blir nog en helkroppsmassage - har tänkt boka tid några månader nu men inte gjort det. Tack så mycket! Så välbehövligt! Fick även vita tulpaner, jag älskar tulpaner =). Ni är guld värda, mina fina små sjuksyrror!
 
Nu ska jag krypa ner under mina lager av täcken och filtar och ringa min älskling. Hoppas ni haft en lika fin kväll som vi! Kram ♥
 
 

PRESENTERNA

Hej! Jag skrev igår att jag skulle visa alla presenter jag fått och det ska jag göra! Tyvärr hann det bli mörkt innan jag kom hem från skolan så bilderna är inte så bra, de är dessutom tagna med mobilen då min kamera är hemma i Malmö. Meeen.. Presenterna är lika fina ändå! Utav mamma fick jag fina cocktailglas, böcker av Carolina Gynning som jag velat läsa, har hört mycket bra om dem, och även söta underkläder. Emelie hade köpt en sjukt snygg väska som jag velat ha sen innan sommaren och Blondinbellas två böcker, så nu har jag mycket att läsa =)! Anders gav mig presentkort på Zara, utav pappa, Anette och farmor och farfar fick jag födelsedagspengar. Malin och Fanny hade köpt en biljett till mig till Housefestivalen Big Slap som ska vara i Malmö i augusti, sååå roligt! Av Elin fick jag ett ljus från Voluspa med doften Ebony & Peach, min favorit, samt två par örhängen och en jättesöt tunn ring. Det blev en hel del presenter och jag är så himla glad för allt. TACK! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

A BEAUTIFUL DAY

Hej käraste ni!
Idag är det min dag, jag har fyllt 23 och är ytterligare ett år närmare 30. Varför just 30 känns som en sorts gräns vet jag inte, det bara gör det. Tankarna om 30 är väl att saker och ting i min omgivning kommer att se väldigt annorlunda ut från idag, eller åtminstone som jag föreställer mig det. Vilket i sig känns skrämmande just nu, åren flyger förbi!
 
Min dag har iallafall varit helt fantastisk, en bättre födelsedag skulle jag vilja säga. Dagen började med att Elin hämtade upp mig och vi gick till skolan, hade intressanta föreläsningar från 9-16.30 och var måttligt trötta efter en heldag. Under dagen har jag blivit gratulerad och fått mängder av kramar vilket alltid är lika trevligt. När vi var på väg ner från våning 9 gick vi och planerade vad vi skulle laga för förrätt till födelsedagsmiddagen som vi skulle ha hemma hos Elin och Jonas ikväll, och mitt i planeringen ryckte jag till för att jag tyckte mig se mamma i ögonvrån. Det var det också! Mamma, Emelie och Anders stod alltså mitt i skolans entré och hade kört från Malmö för att överraska mig på min dag. Konstigt nog var min första reaktion tårar, de bara kom, jag var så glad men jag kunde inte förstå att jag kramade dem just då, just där, just idag. Så himla mysigt!
 
De tog med mig till min favoritrestaurang, En italienare & En grek och bjöd på middag och sedan åkte vi hem till mig och åt kladdkaka och en morotstårta som Elin och Jonas hade med sig. Jag fick dessutom mängder av presenter vilket jag inte alls förväntat mig idag! Jag kände mig som ett barn på julafton. Jag fick så många fina saker, tänkte visa dem mer imorgon för nu är klockan mycket och jag måste snart sova. Jag fick även presenter av Fanny och Malin, pappa och Anette och farmor och farfar, som hade skickat med dem upp för att jag inte skulle vara utan - så himla fina är ni. Som sagt, jag visar presenterna imorgon! Jag är så lycklig som har så fina människor i mitt liv. Tack ♥
 
Igårkväll öppnade jag ett kuvert som kommit från Malin i Holland, tack!
 

DRÖMMER MIG TILL THAILAND

Precis som många andra kvällar har jag suttit och klickat runt på resesida efter resesida och fått ett galet sug efter en solsemester! Kevin och jag har länge pratat om att resa till värmen, så fort vi har tid och möjlighet till det. De senaste tre åren har det varit svårt på grund utav skola och för mycket arbete. Nu när det däremot börjar närma sig slutet av min utbildning kan jag inte låta bli att längta efter att få komma bort. Några dagars kvalitetstid i solen med min bättre hälft hade varit en dröm! Sist vi reste ihop var år 2007, så med andra ord börjar det bli dags för nästa resa. Ett resmål som alltid lockar mig är Thailand, underbara Thailand. Jag har besökt Thailand en gång förut och redan då såg jag fram emot nästa resa dit! 
 
Det första stället vi besökte var Phuket och jag längtar tillbaka till den vita sandstranden som var full utav en härlig blandning av solgalna turister och harmoniska thailändare, som för övrigt är något av det mest gästvänliga folk jag träffat. Jag minns att Kata Beach erbjöd mängder av vattensporter som vi då ville testat på men vi väntade för att se om det dök upp något annat under resan – vilket det såklart inte gjorde. Jag ville testa parasailing när jag var där och jag ångrar fortfarande att jag inte tog tillfället i akt. Det hade varit så roligt och uppfriskande! Nu sitter jag här och funderar på vad Kevin och jag skulle gjort förutom att sola och bada - och gissa vad jag hittade för rolig fakta om Phuket?! Det är tydligen ganska stort med sportfiske runt Phuket och det anordnas dagsturer med såväl sportfiske som djuphavsfiske! Det hade till och med jag uppskattat men jag tänkte främst på min sportfiskefantast till pojkvän som hade älskat det. Jag kan riktigt se honom framför mig med fiskespöet i ena handen och en ljummen Singha i den andra. Jag läste att de vanligaste fiskarna som brukar visa sig är barracuda, guldmakrill, olika hajarter samt en fiskart som heter svart marlin som kan väga upp mot 250 kg! Lite skillnad mot de svenskar karpar som Kevin helhjärtat ägnar sin fritid åt. Det om något hade varit en sjukt häftig upplevelse - jag ser bilderna framför mig!! Fast en dags fiske hade räckt… 
 
Resten av resan hade jag velat tillbringa i en solstol för att sträckläsa den ena boken efter den andra och njuta av litervis, iskall Coca-Cola. Jag tror inte det finns något ljuvligare än att starta dagen på stranden, med en frukost i form av pannkakor med choklad och mango från en utav de där småbåtarna längs strandkanten och sedan ligga och värma sig under solens strålar en hel dag. Att därefter få duscha av sig sandkornen och havssaltet för att sätta sig på balkongen i kvällssolen, tillsammans med Lay's obligatoriska semesterchips och en god öl - och till slut promenera in och upptäcka staden och dess shopping om kvällarna. Något av det bästa med resor till thailändska ställen som Phuket är att maten är så fantastisk - man blir aldrig besviken. Det hade ju kunnat bli en riktigt fin resa det här! 
 
 
Dessvärre ekar det på studentkontot och jag funderar seriöst på att sadla om! Tänk om jag hade haft ett spelsinne och istället kunnat vinna ihop till en resa med Kevin. Jag läste om en man som hade satsat 2 kronor och vunnit över 150 miljoner kronor! Det hade varit något! Vill ni prova på casino på nätet borde ni kolla in www.sverigekasino.org!
 
 
En utav frukostbåtarna - underbart påhitt!

ITALIENSKT

 Igår hade jag en mysig söndag med Elin och Jonas, vi lagade lite italienskt och käkade framför Så ska det låta, såg Shooter som gick på tv - väldigt bra! Och Jonas underhöll med mysigt gitarrspelande, precis som en söndag ska vara. Som pricken över i:et krängde vi alldeles för mycket lösgodis och popcorn, sååå himla gott.
 
 

KVÄLL PÅ KÅREN

Hej kära ni!
Igår efter fyra effektiva timmar på jobb skyndade jag mig hem för att fixa lite och sen kom Emma till mig. Vi gjorde oss iordning, lyssnade på musik och hade några tjejiga timmar innan vi drog vidare till Alex där vi hade några mindre tjejiga timmar med intensiva beer pong-tävlingar, bra blandning! :) Vi drog vidare till kåren och det hade resten av Jönköping också gjort, grymt mycket folk! Riktigt rolig kväll, vi träffade massor av folk vi inte sett på länge. Härligt!
 
Nu måste jag springa iväg, ska möta upp Elin. Blir matlagning och film ikväll, perfekt söndagshäng! ♥
 
 

HOME MADE SUSHI

God morgon!
Igårkväll firade vi att terminen är över, sjätte och sista terminen startar på måndag så i helgen passar vi på att njuta ordentligt. Vi träffades hos Hanna och lagade sushi tillsammans och åt gott hela kvällen. Mysig och välbehövlig kväll med fina vänner ♥.
 
Nu ska jag snart bege mig ut på stan innan jag börjar jobba vid 12. Hoppas att ni har en underbar lördag!
 
 
 

MY BELOVED DARLING

Idag har jag lite hemlängtan känner jag.. och jag hinner inte åka ner till Malmö förrän om tre veckor. Känns så länge! Är i behov av en kram, en puss, en lång kväll av mysiga diskussioner, ett maraton av Sons of Anarchy, matlagning och några glas vin. Precis det hade jag velat ha nu. Saknar min kärlek ♥.
 
 
Nyårsafton! Känns som en evighet men ändå är det bara 2 ½ vecka sen.

CAROLINA ART

Sedan vi var på Carolina Gynnings utställning på Ystad Saltsjöbad för någon sommar sedan har jag varit förälskad i hennes konst. Hennes tavlor är magiska och nu även hennes egendesignade kuddfodral som jag så gärna hade velat ha. Kanske en födelsedagspresent? Hon inspirerar verkligen, en fantastisk kvinna! Måste se filmen hon medverkar i, Blondie. Den lär vara bra!
 
 
Bleeding Barbie, 550 SEK
 
 
Slice of Life, 550 SEK
 
 
Är de inte helt fantastiska? När jag har mer pengar och ska flytta hem till Malmö planerar jag att övertyga Kevin om att köpa en av hennes tavlor till lägenheten. Man blir så glad av hennes konst och färger!
 
 
 
 
 

LYCKA

God morgon på er!
Jag steg upp för en timme sedan och unnade mig en ordentlig sovmorgon. Efter att ha stigit upp 5.30 i fem veckor nu så kändes det overkligt att få sova utan att ställa klockan. Jag vaknade av att studievägledaren från skolan ringde mig och berättade att hon hade lyckats ordna en praktikplats till mig här i Jönköping. Vi ska nämligen ut på praktik snart igen, vecka 6, och jag hade blivit placerad i Värnamo igen vilket var orättvist eftersom jag precis varit där och praktiken innan det i Eksjö. Man får önska städer och jag har önskat Jönköping först varenda gång men inte fått, så nu hade hon iallafall lyckats fixa en plats här till mig. Skönt! Så nu kan jag också njuta av den sista terminen med mina underbara Jönköpingstjejer! ♥
 
Har precis mixat ihop en jordgubb/banan-smoothie till frukost, så gott att starta dagen så här. Ren lycka!
 
 

ETT STEG NÄRMRE

Hej!
Nu är jag äntligen tillbaka i Jönköping efter att ha haft praktik i Värnamo de senaste fem veckorna. Det har varit mysigt att dela lägenhet med Emma och Mattias och väldigt smidigt att bo två minuter från sjukhusentrén med tanke på arbetstiderna, men jag har saknat Jönköping. Det är lite mer rörelse här! Men avdelningen jag varit på och handledaren jag har haft har varit otroligt bra och jag är så nöjd med vad jag lärt mig. Det känns underbart att ha varit självständig med egna patientgrupper att ansvara för, speciellt eftersom det om 5 (!!) månader är dags att klara sig själv. Läskigt att vi nu är ännu ett steg närmre slutet. Spännande!
 
Igår bakade vi 40 små cupcakes som vi tog med till våra avdelningar och bjöd på, de verkade vara uppskattade. De blev riktigt smarriga och onyttiga! =) Ikväll ska jag enbart slappa och inte göra något ansträngande - är så trött i både kropp och knopp. Imorgon blir det ytterligare plugg och förberedelser inför det sista seminariet vi har på fredag, seeen är denna terminen slut.
 
Hoppas ni haft en mysig dag! Puss och kram ♥
 
 
 

we did it!

Efter 18 veckors hårt slit med blod, svett och minst sagt tårar är vår C-uppsats nu examinerad och GODKÄND! Vi var så nervösa imorse så vi mådde dåligt båda två. Opponeringen gick bra och betyget blev C vilket motsvarar VG. Vi är mer än nöjda! Jag kan inte fatta att det är över, sååå skönt! Nu har vi en sjätte och sista termin kvar av utbildningen att se fram emot. Bring it!
 
Nu ska vi åka tillbaka till Värnamo för en sista dag på sjukhuset imorgon, vi ska baka cupcakes ikväll och bjuda på imorgon.
 

Hos Elin och Jonas

Ikväll har jag avnjutit några timmar hemma hos Elin och Jonas. Skulle nog kunna säga att det är mitt andra hem här i Jönköping! =) Elin bjöd på äppelkaka och vaniljvisp, inte helt fel! Med tanke på att det var några veckor sen vi sågs var det en välbehövlig kväll med god mat och många skratt.
 
Nu ska jag snart hoppa ner i sängen och  vila ut inför morgondagen. Har en klump i magen och är så nervös inför examinationsseminariet och opponeringen... Återkommer imorgon med hur det gick! Håll tummarna för oss!
 
Sov gott ♥
 
 

It's snowy outside

Vintern kom tidigt i år men försvann lika fort, lagom till jul och nyår såklart. Men igår när vi kom tillbaka till Jönköping var det minsann mängder av snö - så mysigt att det får vara vinter ett tag till!
 
Idag har Emma och jag suttit med förberedelser precis hela dagen, med Bon Iver i högtalarna och levande ljus hela dagen. Så mysigt så. Om en liten stund ska jag möta upp Elin och käka middag med henne, Jonas och Glenn. Som jag längtat efter min fina Elin, dels har vi haft praktik under olika perioder och dels var hon bortrest i tre veckor över jul och nyår, så det är alldeles för många veckor sen vi sågs. Can't wait! ♥
 
 

Smoothie till frukost

Jag hann aldrig skriva imorse, men god morgon på er! Jag köpte hem massvis med frukt igår och gjorde mig en ordentlig smoothie imorse, med banan, blåbär, mango, papaya och ananas som jag mixade med tre matskedar turkisk yoghurt. En riktig energikick!
 
Emma och jag kom precis hem från skolan, vi har varit åskådare till en opponering som var väldigt givande inför vår egen opponering. Nu ska vi dock sätta igång att arbeta och förbereda oss inför imorgon, men först lunch!
 
 
 

Hello there 2013

Hej på er!
Jag vågar knappt kolla på datumet då jag senast skrev här. Jag är en periodare. Trots att jag själv önskar att jag var mer aktiv här på bloggen så har jag inte lyckats de senaste månaderna. En enkel, dock inte godkänd, anledning är att vi har varit försummade i vårt examensarbete från augusti framtills nu. Däremellan har vi haft kurser, fem veckors praktik som är slut på onsdag - och ett tempo som varit högre än någonsin under utbildningen. Så skrivandet här har fått lida - varenda gång jag funderat på att skriva av mig har jag velat stänga av datorn och inte skriva ett ord till. Jag skyller på C-uppsatsens 9000 ord. Men på tisdag är det så gott som över - då ska vi ha opponering och vårt arbete ska betygsättas. Gissa om vi är nervösa.. har ont i magen så hemskt det känns just nu. Vi vill bara bli godkända så att vi kan släppa den här stressen nu. All stress, för mycket kaffe och för lite sömn har för mig resulterat i en inflammerad magsäck vilket är ett tecken på att jag måste ta det lugnt så jag hoppas innerligt att examinatorn väljer att godkänna oss på tisdag. Håll tummarna för oss! ;)
 
Jag har precis kommit hem till Jönköping från Värnamo där jag haft praktik på en hematolog/neurolog-avdelning de senaste fem veckorna. Det har varit den bästa praktiken jag haft hittills, min handledare har varit guld värd och lättsam vilket gjort mig väldigt självsäker och jag känner att jag verkligen fått ut något av praktiken. Jag längtar tills vi är färdiga sjuksköterskor i sommar!
 
Jag har från och med idag tänkt att fortsätta med bloggen eftersom jag tycker om att skriva av mig! Ikväll blir det dock inte fler inlägg, jag tänkte hoppa in i duschen för att sedan sova. Imorgon väntar en viktig dag med förberedning inför tisdagens examinationsseminarium. Jag hoppas att ni haft en fin jul och en bra start på det nya året. Vi hörs snart igen! ♥
 
Det känns helt fantastiskt att vara tillbaka i min egen lägenhet, min egna säng med mina egna tavlor. Fem veckor i Värnamo har varit länge nog.