Finbesök från Malmö!

Ååååååh... nu är Grey's slut för denna höst. Nästa avsnitt är inte förrän till våren, hur ska vi kunna vänta?! Kvällens avsnitt var otroligt spännande, sorgligt, jobbigt och bara så BRA. Men åååååh - lång tid kvar!

Anyway, igår snackade jag med Kevin en lång stund och vi kom på att båda två är helt lediga i helgen, så det blev att spontanboka bussbiljetter till Jönköping och min man kommer till mig på fredagkväll! Det var så längesen nu och nästa gång jag kommer hem är den 23e december, så nu passar det utmärkt att få pussas lite!

Sov så gott mina vänner! Imorgonbitti är det tidig träning med Emma, sen hem och duscha och vid ett är det jobb som gäller. Imorgonkväll är det Idolmys med tjejerna! ♥

Puss och kram!


Behöver smakråd!

img_7104 (MMS)

Jag behöver verkligen smakråd! Jag har i nuläget blonderat hår, till och med ljusare än på den vänstra bilden. Den högra bilden är ifrån exakt ett år sedan när jag la i en toning på det solblekta håret till vänster. Jag har kommit underfund med att jag trivs i ljust hår MEN att jag är trött på att behöva bleka det var fjärde vecka då min riktiga hårfärg är så mycket mörkare. Så då undrar jag vad ni tycker passar mig bäst? Är verkligen mellan valet och kvalet! Ska till frisören på fredag och försöka göra något åt det men kan inte bestämma mig. Tänker mig att jag egentligen vill bli något mellanting, en snygg mörkblond nyans kanske. Men det får vi se på fredag..! Nu måste jag verkligen sova! Sleep tight <3


Gold

När jag var hemma i Malmö sist så blev jag så inspirerad av min fina vän Fanny, som bland annat är lite smått beroende av nagellack. Jag vet ingen som har så många färger och olika sorter som henne. Meeen, hur som helst - hennes senaste färg var guld. Ursnyggt! Så det var jag tvungen att testa! Vi fick in nya nagellack på Gina Tricot häromdagen och bland dessa fanns ett jättefint guldigt så det köpte jag med mig hem. Resultatet blev riktigt bra och det kostade bara 39 kr! Try it :).




Hårdträning

Hej! Nu har jag så mycket träningsvärk i kroppen att jag inte tänker sitta kvar på den här stolen. Jag tänker placera mig i soffan med duntofflorna på, duntäcket över och Top Model på TV. Därefter tänker jag ligga kvar en timme till för att njuta av Desperate Housewives.

Jag tränade med Emma idag också och efter en timme på crossmaskinen rann jag bokstavligt talat ner på golvet. När jag hämtat mig körde vi den vanliga rundan med medicinbollen till magövningarna, armarna, bröstmusklerna och lite annat smått och gott. Nu vet jag inte var jag ska ta vägen så ont jag har. GNÄLL!

Men jag har däremot hittat den perfekta motivationen för mig, till att orka mer och längre på maskinen. Jag tittar på Vännerbloopers på mobilen och när jag behöver tagga igång byter jag till Victoria Secret-showerna, med bland annat Justin Timberlake, Black Eyed Peas och andra med bra musik! Tiden går mycket fortare, musiken är peppande och modellerna får mig att vilja springa ett maratonlopp! Haha, nä men det funkar utmärkt.

:) Hoppas att ni haft en underbar dag! Imorgon går vi i skolan till 16 och sen ska jag hoppa in och jobba de sista timmarna, de behövde extrahjälp vid stängningen! Och seeen.. ska jag springa hem till Hanna och bänka mig i soffan för att sen se Grey's klockan nio. Sista avsnittet innan uppehållet! Längtar ihjäl mig!

Hörs sen, trevlig kväll! ♥



28 november

Som jag skrev i det förra inlägget så har denna dagen gått åt till en hel del nödvändiga saker. Emellan alla tvättar och en skinande ren lägenhet så gav jag mig på en gryta! Jag har faktiskt aldrig gjort en riktig gryta förr. Den stod och kokte och gottade sig i över en timme. Och det var det värt, för den blev så himla god!

Jag började med att krydda grytbitarna med peppar och rosmarin - min favoritkrydda - och när de precis fått lite färg lade jag över dem i en större kastrull. Jag hällde på knappt 1 liter vatten, därefter 2 tärningar köttbuljong och 3 klyftor vitlök som jag skivat, ger såå mycket och god smak om de är i skivor. Ett gäng färska champinjoner slängde jag också i, och efter en timme på svag värme var köttet mört och fint och då slängde jag i paprikan och lät det koka några minuter till. Som sista ingrediens blandade jag i en créme fraiche med smak av karljohansvamp, timjan och citron. Kokte ris till! Förstår ni så god den här grytan blev? GOD! Det blev till och med till fem matlådor, snacka om ekonomiskt. Jag är nöjd!

Så, nu ska jag stänga av datorn och lägga mig och läsa Breaking Dawn som jag fått låna av Elin. Jag måste få veta vad som händer i del två! Stay tuned.

Sov så gott, puss och kram ♥









Det dåliga är att jag glömde ta en bild på min färdiga gryta! Var antagligen så hungrig och girig efter att få smaka så att jag glömde.. :) Men den såg lika fin ut som den var god!


Måndag och snart december!

Hej! ♥

Idag är en dag då saker och ting blir gjorda. Jag drar ofta ut på det mesta, som till exempel att tvätta. När man bor själv så tar det så lång tid innan tvättkorgen blir full och jag väntar hellre med att tvätta. Men imorse när mitt sista par strumpor fick vändas ut och in (dock för att träna i, men ändå!) så sprang jag ner till tvättstugan och bokade in mig.

Så nu har jag tränat ett extremt hårt pass med Emma (jag kunde knappt bära hem mina påsar från stan hehe), tvättat fyra tvättar och väntar på torktumlaren, håller på att städa och pyntar lite till. Jag köpte ljuslyktor idag på Indiska, hur fina som helst. Mamma har alltid så fina ljuslyktor på julen så jag var tvungen att köpa likadana! Sen köpte jag även lite julservetter, ett blockljus och grytlappar från Åhléns - så nu är här lagom rött och juligt. Myspys!

När den sista tvätten är uppe ska jag sätta mig med lite artiklar som ska läsas igenom och försöka att inte somna, är så himla trött idag! Vi hörs lite senare! KRAM!






Söndagskväll i soffan

img_2877 (MMS)

Hej vänner! Har ni haft en skön helg? Jag kom hem för någon timme sen, har jobbat idag också! Men tack vare det hemska ovädret var det inte så mycket folk ute, så vi hade det ganska lugnt i butiken till skillnad från igår! :) men jag känner verkligen att jag börjar komma in i det och det gör det ännu roligare! Nu har jag bäddat ner mig i soffan och ser världens bästa kärleksfilm - Love Actually, den går på trean nu. Jag kan verkligen aldrig få nog av denna underbara film! I veckan blir det ännu hårdare träning än denna veckan - det är så skönt att vara igång med träningen igen! Vi hörs senare eller imorgon, och glad advent eller vad man säger hihi. Puss!


Lördagsmys med Emma

img_1503 (MMS)

Emma gick hem för en stund sen och jag ligger kvar i sängen under lager av filtar och duntäcken - precis som vi gjort hela denna mysiga kväll! Vi träffades vid femtiden när jag slutat jobba, handlade ingredienser till en pizza och tände ljus i hela lägenheten - det har regnat hela kvällen och allt har bara varit sååå mysigt med mängder av Vänner-avsnitt. Pizzan var awesome! :) nu måste jag sova! Jobbar imorgon igen på julskyltningen, MYS! Sov så gott vänner. Kram!


Nytt i garderoben

Hello ♥

Jag kom nyss hem från Jacob där det serverades tacos - så sjukt gott! Maten stod i princip på bordet när vi kom, vi käkade gott och hade en trevlig kväll i soffan framför Idol. Idag var det Mollys tur att åka ut, även om jag inte ville att någon av de andra tre skulle åka ut så var det sjukt svårt att rösta idag, alla är mer eller mindre lika bra!

Idag har jag jobbat för andra gången på Gina Tricot, verkligen ett roligt jobb! Det var ganska mycket folk och högt tempo hela tiden, så de sex timmar jag jobbade kändes som tre. Jag börjar få lite koll på kläderna nu men jag känner mig verkligen som ett levande frågetecken många gånger när kunderna frågar om ett visst plagg. Ser fram emot att lära mig alla dessa hundratals plagg! :)

Eftersom vi ska jobba i deras kläder så har jag shoppat lite idag, det blev fyra plagg men egentligen hade jag kunnat köpa minst lika många till. Farligt att jobba i klädesbutik känner jag!

Har ni haft en bra fredag? Löning och CSN idag ju - wohoo! Och så är det första advent på söndag och skyltsöndag, redan (!). Galet vad tiden springer iväg.

Nu borde jag hoppa i sängen, jobbar klockan elva imorgon! Sov så gott vänner!




Let it snow

När jag var på väg att rulla ner persiennerna, släcka alla ljus och gå och lägga mig så kände jag mig helt plötsligt besviken när jag såg att graderna stod på 9 (!), det är faktiskt snart december och det borde vara kallare. Jag vet att jag kommer klaga och gnälla över att Smålandsvintern tar kål på mig, men förra vintern så kom snön redan i oktober. Det var kanske lite tidigt, men nu borde den väl snart falla? Det hade gjort allting lite mysigare! Det räcker med lite snö för att det ska kännas vintrigt och mysigt. Ni vet så där när marken är alldeles vit så att även de mörka kvällarna blir ljusare. Åh, så mysigt!

Det jag egentligen skulle komma till var att jag ändrade min bakgrund på bloggen till en lite mer vintrig. Får se om jag nöjer mig med den eller byter snart igen!

Nu ska jag sova, på riktigt. Natti natti ♥

Letade fram några vinterbilder från ungefär ett år sedan!
Mysigt va?


Det första stället jag bodde på i Jönköping, med utsikt över Vättern. Otroligt fina morgnar!


Detta var en morgon då vi hade -24 grader, gissa om jag frös!


Inför första advent

Nu har jag fått det lite julfint. Inte mycket men det behövs faktiskt inte så mycket för att den där mysiga känslan ska komma. Jag tänkte köpa lite nytt snart, men det är trots allt inte ens första advent! Anledningen att jag julstädade redan idag är att jag jobbar hela helgen.

Jag måste sova nu för jag ska upp ganska tidigt imorgon och förhoppningsvis göra klart arbetet med Emma och Ida. Jag hoppas att ni haft en mysig kväll! Sov så gott godingar! ♥







Eftersom detta är min första lägenhet så har jag inte köpt eget julpynt än, men min fina mamma packade ner lite saker innan jag lämnade Malmö sist. Så tomten, ljuskransen och några olika kökshanddukar fick jag med mig! Så fort jag är ledig ska jag ut på jakt efter mer julpynt - måste ju ha fyra ljus som snart ska brinna fint varje söndag! :)


Sommarjobb!

Hej mina vänner! ♥

Idag fick jag reda på något underbart. Jag var ju på en intervju för några veckor sen, när jag var hemma i Malmö. Och idag har jag pratat med chefen på förlossningen och jobbet är mitt! Jag ska alltså jobba som undersköterska (det kan man göra efter fjärde terminen på sjuksköterskeutbildningen) och eftersom min dröm är att jobba som barnmorska senare så är detta en perfekt möjlighet för mig att se hur allt går till! Jag är så lycklig! Fy vad roligt detta ska bli :).

Vi har haft en föreläsning idag på morgonen och därefter ett litet grupparbete, så dagen var ganska snabbt över - kom hem halv två istället för halv fyra, vi snabbade oss rejält! Skönt med bra samarbete :). Och eftersom jag kom hem i tid tänkte jag storstäda lägenheten och faktiskt julpynta lite! Jag jobbar fredag, lördag och söndag så det kan vara trevligt att komma hem till en fin lägenhet med mysbelysning!

Vi hörs lite senare, var bara tvungen att berätta om jobbet! Kram på er!

Vardagslyx

Jul jul juuul! Massa mys på gång nu, igår var det lussebullsbak och idag var det lussebullskäk. Hanna bjöd på glögg och vi satt bänkade i soffan, Elin, Jacob, Anna, Hanna, Fritte och jag! Det var tydligen HV71 som spelade idag, och det måste man tydligen se och man måste också hålla på det laget. Som ensam skåning i soffan fick jag ge mig, inget Zlatantittande för min del! Men när klockan slog nio var det såklart Grey's, anledningen till denna myskväll. Lika bra och spännande avsnitt som vanligt - sista nästa vecka! Jättejobbigt att behöva vänta till våren.

Nu måste jag nog lägga mig, eller åtminstone börja göra mig klar. Är alltid så seeeg! Kan inte lägga mig i tid. Men jag tänkte försöka träna på morgonen innan skolan imorgon så det behövs en del sömn. Har tränat tre eftermiddagar nu men det är så segt efter skolan så tänkte prova innan! Frågan är om jag lyckas överge mitt fantastiska duntäcke.. det är faktiskt en utmaning varenda morgon. Ni förstår nog inte så skönt det är! Jag är så frusen och mitt iskalla golv är fruktansvärt om morgnarna. Men ja - träning var det!

Sov gott mina vänner, hörs imorgon såklart! ♥



Min utväxt är så mörk nu, måste göra något åt det! Ska ta tag i det! Frågan är bara om jag ska fortsätta vara ljus eller försöka få tillbaka min egen hårfärg?


Var bara tvungen att smygfota Jacob idag i skolan. Oavsett vilken färg han har på strumporna så matchar han allt annat till. Gotta love it!


ÅRETS FÖRSTA GLÖGG!


Vardagslyx med fina vänner :)


Julpynt i Frittes hus

Hej vänner! Jag har haft en underbar kväll hemma hos Fritte med Hanna :) vi har bakat Lussebullar och nu känns det verkligen som att julen snart är här! Om en månad... Fritte hade redan julpyntat och där var så mysigt så. Julmusik i bakgrunden, gröt, julmust och äggmackor till middag i väntan på bullarna. Resultatet blev SÅ gott! Här kommer lite bilder, nu ska jag ringa min man och säga godnatt.

Sov gott kära ni ♥.










Robsession

Lite så är det. En skådespelare som är sådär farligt snygg (och inte pågrund av karaktären han spelar), som är en begåvad skådespelare med alla rätta drag och som nästan blir snyggare som vampyr - svårslaget! För er som kanske aldrig fastnat för Twilight-filmerna eller böckerna: jag kan inte säga mer än att ni missat något och att det borde göras något åt, snarast. Man blir förtrollad!

Robert Pattinson som spelar en av huvudkaraktärerna i alla filmerna, Edward Cullen, kan vara det vackraste som går på denna jord.

Nu är det matlagning och SOS Västkust på TV, men varsågod och njut!





Turning Page

I’ve waited a hundred years
But I’d wait a million more for you
Nothing prepared me for
What the privilege of being yours would do

If I had only felt the warmth within your touch,
If I had only seen how you smile when you blush,
Or how you curl your lip when you concentrate enough,
I would have known what I was living for all along
What I’ve been living for

Your love is my turning page,
Where only the sweetest words remain
Every kiss is a cursive line,
Every touch is a redefining phrase

I surrender who I’ve been for who you are,
For nothing makes me stronger than your fragile heart
If I had only felt how it feels to be yours,
Well, I would have known what I’ve been living for all along
What I’ve been living for

Though we’re tethered to the story we must tell,
When I saw you, well, I knew we’d tell it well
With a whisper, we will tame the vicious seas
Like a feather bringing kingdoms to their knees



Snart är den helt läkt, det mesta av skorpan har trillat av men den är fortfarande pyttelite röd i kanterna.
Den gör iallafall inte ont längre :)!

Sov gott kära ni, så hörs vi imorgon.
Kram ♥


Breaking Dawn Part 1

!!! - den var fantastiskt bra! Ni som ännu inte sett den måste ta och göra det. Jag tänker se den i veckan igen eller nästa, hade gärna sett den nu direkt efter om där gått fler föreställningar. Den var riktigt bra, bra bra bra! Kan inte förstå hur man ska behöva hålla sig ett helt år tills del 2 kommer på bio. Galet! Jag ska börja läsa böckerna vilket jag (sjukt nog) ännu inte gjort, och jag längtar redan tills sista boken del 2 - måste veta vad som händer. Men den lär bli ordentligt spännande. ÅHH! Se den! Edward var finare än någonsin. Tänk om man levt i hans värld. Mums!

Av någon konstig anledning kan jag inte lägga in filmer här längre men jag länkar till trailern ifall någon skulle missat den. Här kan ni se den!





Mr Cullen i biomörkret

Igår hade vi en härlig kväll hemma hos Anna först och sen Jacob! Vänner, vin och bra musik - underbara kvällar.
Vi satte oss en stund på Bongo men tröttnade ganska snabbt så det blev nattmat istället, och sen lämnade Hanna av oss allihopa eftersom hon hade bil igår. Jag sov lääänge idag, skönt med lediga söndagar!

Jag har väntat och längtat - och äntligen ska vi få se Breaking Dawn. Jag ska snart iväg med Elin och Emma, jag är så sjukt nyfiken på filmen trots att jag vet mycket av det som händer! Fanny som läst alla böcker och såg filmen igår med Malin gav den mycket bra betyg så den lär ju vara grym! 20.20 ska vi se den! Edward Cullen - can't wait ♥.



JULMAT

Ni kan tro vi har haft en mysig kväll, jag och Elin. Tända ljus i hela lägenheten, Idol på TV:n, åt massor av goda julmackor och risgrynsgröt, julmust och ja - allt gott som hör till. Vi åt mängder av pepparkakor! Kändes bra att smygstarta på julen såhär en vecka innan första advent. När Idol var slut såg vi What happens in Vegas som gick på TV och jag är totalt förälskad i Ashton Kutcher. Elin och jag log så att käkarna värkte av hans vackra utseende. Mums.

Nu måste jag hoppa ner i sängen och sova, träna imorgonbitti, handla något att ha på mig till kvällen och även något gott att dricka till kvällens festligheter :).

Sov gott ♥







Så himla mysigt och gott! Nu kan snön och julen få skynda sig hit!


Årets första julmys

Hej godingar!
Jag har precis kommit hem efter en dag i skolan med Emma och Ida. Vi kom ganska långt på vårt arbete, skönt att ligga bra i tiden!

Snart ska jag promenera bort till Elin för en riktig myskväll. Vi ska smygstarta julmyset och det blir köttbullsmackor med rödbetssallad, risgrynsgröt, pepparkakor och julmust! Så jäkla gott och efterlängtat :). Och så är det ju Idol ikväll - myspys!

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll ♥.



Wild horses

Nu är det hög tid för mig att sova. Jag måste skärpa mig med min sömn, sover på tok för lite! Men som den kvälls- och nattmänniska jag är blir det tråkigt att sova "redan". Men med tanke på att jag ska upp tidigt imorgon och träna med Emma så blir det sängen typ, NU. Ville bara lägga in en video med Alicia Keys och Adam Levine och en cover de gjort på en av Rolling Stones låtar. Nu var det många år sen jag började lyssna på Rolling Stones och än hoppas jag på att få se dem nästa år. Det ryktas ju att de ska ha sin farewell-tour 2012 men man vet aldrig. Cross your fingers att alla bandmedlemmar är i livet nästa år! Skämt å sido.. De är faktiskt gamla nu, 68-69 år hela högen. Goa gubbar med andra ord.

Kevin har lovat mig att vi ska se dem när/om de har en sista turné. Alltså det kommer vara så fruktansvärt mäktigt att se. Jag äskar deras musik, Keith Richards gitarrsolo, Mick Jaggers galna kroppsspråk - hela deras jargong är underbar. GUD - jag hoppas verkligen vi får se dem!

Vad jag ville komma till var att en av deras finare låtar, Wild horses, har sjungits av ett antal artister och jag är helt fäst vid den versionen som Alicia Keys och Adam Levine sjunger. Jag vet att jag spelat den förut här i bloggen men snälla - lyssna och njut. Åh, love it.

Sov så gott vänner ♥.

Det verkar inte som att jag får in videon idag men här kan ni lyssna!

17 november

Hej mina kära! Idag har varit en sån där dag då jag påminns av att jag ler nästan hela tiden. Ni vet när humöret är på topp, och inte av någon speciell anledning utan bara för att man trivs.

Det började med att morgonkylan väckte mig ordentligt, man kan ju inte annat än att piggna till när det är så kallt på morgonen. Föreläsningen vi hade idag om psykisk ohälsa var så fruktansvärt bra, eller rättare sagt - föreläsaren var bra. Tre timmar kändes som en, och han var en sån som inte läste från Powerpointen som många gör, utan han bara snackade och jag tror att alla lyssnade lika intresserat som jag. Bra start! Däremellan satt vi allihopa längs ett långbord i matsalen och tog tiokaffet. Inget märkvärdigt det heller, bara så himla mysig stämning. Kändes vintrigt och som om julen snart är här. Sylle åt tre clementiner och bara lukten av dem är ju för underbar!



Efter föreläsningen och ett grupparbete så mötte jag upp fina Elin och så satte vi oss på Johans, som kan vara Jönköpings mysigaste café. Det känns lite som ett vardagsrum om ni förstår hur jag menar? Inredningen är klockren och fikat är så jäkla gott. Mys! Vi fortsatte ner på stan en sväng och fönstershoppade lite, innan vi mötte upp Emma vid Filmstaden. Biljetterna till Breaking Dawn del 1 är nu köpta - SÖNDAG! Längtar ihjäl mig!





Emelie! Visst är denna stolen fin? Tänkte på dig och din Rokokostil när jag såg dem.


Och My, kära My - jag tänkte givetvis på dig när jag såg denna godbit på Monki! Den ska du ha!



Har ni haft en härlig dag ni med?


Första dagen på jobbet!

Hej mina vänner!
Nu är jag hemma efter en intensiv dag på mitt nya jobb. Om ni missat det, så har jag precis fått en extratjänst på Gina Tricot. Det var riktigt roligt att jobba i deras butik, alla roliga kläder och trevliga kunder och dessutom går tiden väldigt fort för där finns alltid massor att göra! Jag stod mestadels i kassan idag så jag har fått lite mer kläm på datasystemet nu. När jag jobbade på Lundbergs i Malmö och i Lund hade vi vanliga kassor, men datasystemet är betydligt smidigare :)!

Vi ska helst arbeta i deras kläder så jag ska shoppa loss lite snart tänkte jag. Har byxor därifrån sen innan, massvis med jeans och så men lite blusar och koftor ska jag snarast införskaffa mig! KUL! :)

Idag körde jag på mina höga mörkblåa jeans, från Gina då såklart :P, och en svart transparent blus med linne under, fjäderörhänge och lite guldringar.




Nu blir det plugg i några timmar och sen ska jag hem till Hanna och mysa med Greys! ♥


Kallare idag!

God morgon!

Vi ska träffas på biblan om 50 minuter för att komma igång med grupparbetet. Jag börjar jobba klockan 10 så hinner bara vara med knappt två timmar. Är lite nervös för jobbet så hade hellre sovit två timmar till nu.. men ja - skolan är viktigare! :)

Idag är det -6 grader, galet kallt ju! Brrr! Hörs sen! Kram ♥



Bring me snowflakes






TV-kväll

Hej på er!
Idag är det alltså den första riktigt kalla dagen! Det kändes lite som vinter imorse så jag tog min nya vinterjacka och det var inte för varmt en enda gång under dagen. Grymt skön och mysig! Nu är det minus fyra grader igen, natten kommer nog bli kall kall kall.

Imorgon är det min första dag på Gina Tricot, ska bli så roligt att arbeta lite extra i butik istället för sena kvällar inom restaurangbranschen. Dessutom är det bra och snabba pengar eftersom OB-tilläggen är mycket bättre i butik. Men det ska bli skitkul rent ut sagt imorgon - lite nervös!

Sitter och kollar på Desperate Housewives vilket jag aldrig gör annars. Ganska kul! Morgondagens obligatoriska myskväll har jag längtat efter, Grey's med Fritte & Hanna. Grey's Anatomy är verkligen det bästa programmet, blir bara bättre!

Vi hörs lite senare, reklamen är snart slut! Puss

-4 grader

God morgon! Jag var precis ute för att handla frukost. Det är skiiitkallt! Solen skiner men den tjocka vinterjackan behövdes verkligen. Är vintern redan här? Känns lite för tidigt.. :(

Sitter med den bästa frukosten framför mig; A-fil med jordgubbssmak, All bran-flingor och blåbär. Det är verkligen en perfekt frukost, man blir mätt, det är friska smaker och jag tröttnar aldrig!

Måste sminka mig nu och dra iväg snart - börjar tio idag! Hörs senare! Kram ♥


Förtidiga julkänslor

Hej ♥

Nu har jag varit hemma i min lilla lägenhet några timmar. Termometern stod på 19 grader när jag kom hem, illa. Jag som är så frusen redan! Så jag hoppade in i duschen och värmde mig en lång stund och har haft levande ljus i hela lägenheten under kvällen :). Nu sitter jag och lyssnar på julmusik. Det är tidigt, jag vet. Men det är också ruskigt kallt ute, folk börjar tända sina utomhusljusslingor och jag bara älskar veckorna före advent och när julen börjar närma sig. Så jag har lyssnat på Last Christmas på repeat ett antal gånger. Den är så mysig!

Det är snart dags att sova så jag måste stänga ner datorn, ska bara lyssna en gång till. Och just det, till min stora förtjusning har jag ju mitt nya duntäcke som mamma gav mig när hon var här - ska bli så grymt skönt att slippa frysa om nätterna! MYS. Ska ta och ringa min kära och säga godnatt! Känns konstigt att sova ensam igen efter nio nätter hemma. Man vänjer sig för fort!

Sov gott mina vänner, puss!



Mys på bussen

img_4839 (MMS)

Jag mumsar i mig både knäckebröd (den godaste av de Wasaknäckebröden!) och kanelsnäckor. Jag glömde mackorna hemma som mamma hade förberett, typiskt mig, men så köpte hon detta till mig nu på Pressbyrån. Givetvis en Pepsi Max också! När man har god mat med sig och härlig musik i öronen som just nu är Mr Brightside med The Killers - så kan en bussresa vara ganska så mysig trots allt.


Lovikavantar

img_2459 (MMS)

Mamma följde mig till bussen som alltid, det känns som ett måste att någon vinkar av mig - samtidigt som det ibland gör det jobbigare. Idag var det dock inte så jobbigt, framtills att jag slängt in min packning i bussen, och på vägen ut från bussen slog jag i huvudet i luckan till bagageutrymmet.. Då rann tårarna trots att jag inte ens var ledsen, fy vad ont det gjorde :P. Hur som helst så har min flitiga mamma stickat lovikavantar till mig och de är så jäkla sköna och varma! Är de inte jättefina? Gillar det rosa till den gråa färgen! Passar bra till min marinblåa vinterjacka.


Mot Jönköping!

Nu lämnar jag underbara Malmö för denna gången! Det blev en lång vecka med mängder av mys och fest. Jag var ju uppe en sväng hos Malin i Helsingborg torsdag - fredag och då var vi ute med hennes vänner därifrån, och hur vi än gör så blir de där studentfestkvällarna i Helsingborg alltid lika galna. Alla mår som de förtjänar dagen efter, men alla har haft lika roligt. Härligt gäng! Eller som Malins kompis Sia kallar dem - "familjen". Som ni vet har jag också (äntligen!) fixat min tatuering, då Fanny och Emelie var med mig. Vi hade en härlig lördag med lunch i stan, fick träffat lilla My som jag längtat efter att träffa igen, vi bakade pizza hos Malin och därefter dansade vi natten lång. Igår var jag på dop med Kevin, det kändes nästan lite vuxet att gå på dop för min pojkväns kompis lilla dotter. Kände mig helt plötsligt inte så ung längre, men än så länge är det inte jag som bara har fem år kvar till 30 :P (förlåt älskling). Hur som helst så var det några mysiga timmar med bebisgos och massvis av presenter. Måste säga att denna lilla flicka var den sötaste baby jag sett, och det fina är att hon är väldigt lik båda sina föräldrar! Kvällen tillbringade vi hos farmor och farfar för att fira Farsdag. Emelie och jag bäddade ner oss i sängen senare och tittade på Love Actually och jag avslutade veckan hos min fantastiska pojkvän. Som ni förstår är jag nöjd med min lilla ledighet i Malmö - den var välbehövlig! Hann även träffa några av våra killkompisar i gänget vilket alltid är lika kul, eftersom det numera blir ganska sällan! Hoppas ni haft en härlig helg, jag kommer att skriva mer under resans gång! Är framme i Jönköping vid sju. Puss och kram! <3


En chai latte senare

img_5910 (MMS)

Har precis haft några mysiga timmar med fina tjejerna! Vi satt och värmde oss på Espresso House precis som resten av Malmö! Men mysigt var det :).  Nu ska vi laga pizza och göra oss iordning inför kvällens festligheter! Puss


14:01

Nu - lunch med tjejerna! ♥


Lunch med tjejerna

Hej ♥

Solen skiner idag och det är bara så underbart höstväder. Igår var jag hemma hos Emma och Fredrik med Kevin, Sandra och Marcus. Det blev Idol, gott att dricka och Emmas goda pizza som var gjord på Hönökaka, med paprika, bacon, lök och vitlök och så ost ovanpå - otroligt gott! :)

Snart ska jag göra mig iordning och möta upp mina fina tjejer i stan för lunch, Malin hämtar mig strax efter två så att vi hinner inom systemet innan vi ska möta upp Fanny och My klockan tre. Ikväll ska vi alltså ut och dansa! Ska bli så kul!

Vi hörs lite senare, hoppas ni har en trevlig lördag! Här kommer några bilder till från Emelies lilla photoshoot.







Fredagsmys

img_2173 (MMS)

Sitter hemma hos Fredrik & Emma nu och vi blir bjudna på Irish Coffee, cider och öl och myser framför Idol. Marcus och Sandra är också här, det var ett bra tag sedan jag träffade dem - alltid lika trevligt! Hoppas ni har en mysig fredagskväll!


Kasinoerbjudande!

Behöver du en adrenalinkick i den stundande gråa vardagen? Testa lyckan på actionspäckade spelautomater, äg dealern i Blackjack eller varför inte spinna hjulet på Roulette! Redbet och Paf ger alla sina nya kunder en 100 % välkomstbonus, upp till 1000 kr. Lycka till!

Barfota i november

img_2639 (MMS)

Sådär! Nu har vi tagit bilder hela dagen och det var KALLT!!! Solen sken men det var ändå riktigt kyligt, med tanke på att jag knappt hade några kläder på mig. Barfota i skogen med Emelies tyllkjol och fjädrar i ansiktet och ett par megastora vingar som Emelie köpt, så himla fint alltihopa. Synd att man inte kan lägga upp mer än en bild i taget från mobilen, men här kommer ett smakprov! Resten av bilderna finns på Emelies Facebook! Förutom fotograferingen har jag varit på intervju på förlossningen idag och det gick jättebra! Igår hade vi en underbart mysig kväll - Fanny, Emelie, Emma, mamma och jag hade tjejkväll med pestosallad och Greys. I tisdags var vi hos Fanny och åt tacos och såg Hangover II och idag är jag på väg till Malin i Helsingborg! Vi har snackat om att jag skulle dit hur länge som helst men det blir aldrig av när jag väl kommer ner till Skåne men idag så! Med andra ord har veckan varit perfekt med de allra bästa - och bättre ska den bli! Jag är hemma imorgon igen och då är det Idolmys! Hoppas ni har en fin torsdagskväll :) Kram!


Photoshoot

img_0048 (MMS)

Dagens projekt är Emelies lilla photoshoot. Hon har planerat att hon ska förstora en bild av mig och göra till en tavla i hennes nya lägenhet, men jag ska inte se ut som mig själv utan det är lite snö/fågel-inspirerat! Är helt vitsminkad med fjäder till ögonbryn och ja - ni ser själva! Vi har fått låna Fannys systemkamera och solen skiner så det är ganska bra förutsättningar för fina bilder! Hörs sen! Puss


Min lilla svala

Hej! Jag har lite bråttom nu men slänger in en bild på svalan som jag fick tatuerat igår. Äntligen sitter den där! Har väntat ivrigt i tre veckor sen jag bokade tiden. Och fy sjutton vad ont det gjorde, precis som alla sagt åt mig. Men det var det värt :). Den är fortfarande svullen men börjar lugna ner sig! Hörs senare, nu ska Emelie och jag till Bokskogen i höstsolen ♥




Helgens festligheter

Hej mina vänner!
I lördags kom jag som sagt hem till Malmö, underbara Malmö. Varje gång jag kliver av tåget får jag för mig att det doftar på nåt speciellt sätt, en typisk Malmödoft som jag bara saknar så mycket. Men ganska snabbt kvävs den av fredagens nattmat och ölburkar som alltid ligger utanför Centralen. Haha, mysigt va..

Hur som helst, i lördagskväll var vi hemma hos Emelies jobbarkompis från H&M, drack massa gott vin och shots och dansade. Det var underbart attt träffa tjejerna igen! På lördag ska vi köra all in och sen åker jag hem på måndag igen. Så jag har fortfarande massor med tid hemma och veckan är ganska fullspäckad redan. Men mysigt ska vi ha det! Myskvällar, tatuering, festligheter till helgen och intervju på förlossningen på torsdag. Längtar!

Lite bilder från lördagen:









Tråkigt på tåget 2

img_0680 (MMS)

Önskar att mitt hår var så här gulligt. Haha :) nä nu tröttnade jag på detta, så roligt var det inte! U2, en varm kofta och hörlurarna är på - tågresan är räddad. Sov gott så hörs vi sen! Vårt tåg var förresten en timme försenat, på grund av att tåget hade kört in i en flock med kor i Tranås! Stackars kossorna :(


Tråkigt på tåget 1

img_0536 (MMS)

Mamma och jag har lite tråkigt på tåget.. Eller rättare sagt jag! Att yearbook-yourself-appen kunde vara så rolig! Lättroad :)


Mot älskade Malmö!

img_0075 (MMS)

Nu lämnar mamma och jag Jönköping för att åka hem till efterlängtade Malmö! Har inte träffat mina älsklingar på sju veckor, saknar ihjäl mig snart! Om några timmar är det kram- och pusskalas och ikväll ska vi dricka gott och sen dansa! Morgondagen ska vi tillbringa hos pappsi med middagsmys, var så längesen nu! Pussar


Vintage i mitt kök

Idag har vi varit effektiva! Mamma har fixat och donat med den gamla stringhyllan jag fick av mormor nu när huset såldes. Den är ju faktiskt lite vintage eftersom hon haft den där sen 50-talet. Älskar den! Det blev en fin detalj när mamma hade slipat hyllplanen med sandpapper. Jag är nöjd!

När den var färdig var vi nere en sväng på stan, handlade en liten låda som vi ska lägga nallen i till dopet, så himla fin liten flicklåda. Det blir nog en bra present :). Vi har fikat och mamma har skämt bort mig både igår och idag, vilket passar bra eftersom jag knappt har några pengar denna månaden.

Nu är det Vänner, snart ska vi laga mat och senare blir det Idolmys, och imorgon lämnar vi Jönköping halvelva. Jag ska tillbringa kommande vecka i Malmö - som jag har längtat! Sju veckor sen jag var hemma sist. MYS.

Här kommer lite bilder från igår och idag, enjoy!









En fantastisk dag med mamsi

img_8782 (MMS)

Hej kära ni! Nu har jag bäddat ner mig under ett duntäcke som jag fick av mamma idag. Det är första gången mamma är i min lägenhet och vi har haft en underbar dag. Jag måste börja med att berätta om min glädjerika morgon! Först hade vi seminarium imorse med opponeringen och alla i gruppen gjorde bra ifrån sig och blev godkända! Nu är kursen avslutad och vi kan andas ut. Strax därefter skulle jag möta upp mamsi på tågstationen och medan jag väntade ringde jag upp chefen på Gina Tricot nere på stan, där jag var på intervju i tisdags. Hon bad om ursäkt att hon inte ringt igår och berättade sen att jag hade fått jobbet! Jag skrek typ rakt ut av glädje och hon skrattade och välkomnade mig till Gina! Så nu har jag äntligen ett extrajobb som inte involverar sena kvällar och fylledrägg - skööönt! När mamma kom handlade vi med oss frallor hem och har myst i soffan hela dagen, kollat på Vänner, varit en sväng på stan, handlat en liten doppresent (nallen på bilden) till ett dop jag och Kevin ska på nästa söndag, och ikväll har vi sett en gammal film som jag missat! An officer and a gentleman med Richard Gere - fantastisk film! Inspelad -82. Älskar äldre filmer! Nu ska vi sova :) mamma får givetvis ta sängen så gosar jag ner mig på luftmadrassen med en filt underst och mitt nya varma duntäcke! Tack kära mamma för denna vettiga present - jag hade snart frusit ihjäl i min lägenhet annars. Sov gott vänner! <3


Torsdag

God morgon!
Jag kan inte fatta att det redan är november?! De fem veckorna vi har varit ute på praktik har gått så himla fort, men så är det väl alltid - tiden går fort så länge man har roligt!

Idag kommer min kära mamma, det var så längesen jag träffade henne nu - ska bli underbart att kramas igen. Idag ska vi nog bara ta det lugnt och laga god middag, imorgon kan jag tänka mig att vi myser i stan. Och så blir det givetvis Idol imorgonkväll. Blir underbart det här! Sen ska jag dessutom följa med mamma hem på lördag, till Malmö. Det var sju veckor sen jag var hemma nu - kan behövas lite Malmö-love! På onsdag nästa vecka är det tattoon som gäller, och torsdagen ska jag på intervju på förlossningen så det blir en minst sagt förväntansfull vecka.

Nu måste jag snabbt dammsuga här och käka frukost sen ska jag bort till skolan och avsluta den här kursen med ett seminarium. Det ska opponeras! Hörs senare!

KRAM ♥

Fidelity

Hej fina ni,

jag har en hel del i huvudet nu och därför är jag inte så aktiv på bloggen. Det blir förbättring från och med imorgon, promise. Jag sitter just nu med fyra examinationsarbeten i min seminariegrupp, som jag ska opponera på. Opponeringen är på torsdag men vill ha det klart ikväll för imorgon är det Greys! :)

Imorgon är det min sista dag på sjukhuset - det känns tråkigt måste jag säga! Tiden har gått jättefort och jag är så nöjd med allt jag fått göra och se. Otroligt intressanta och givande fem veckor!

Vi hörs kanske senare eller imorgon, ska försöka sova tidigt ikväll. Puss på er ♥

Sitter och njuter av Regina Spektor när jag fixar med arbetena. Underbar sångerska!