Tidig morgon

God morgon!
Sitter med en efterlängtad kopp kaffe nu, äter frukost och ska snart föna håret. Var uppe tidigt idag och powerwalkade med Emma, vi möttes 6.45 i parken och gick en härlig runda. Bra start på dagen!
 
Idag inleder vi vår profilkurs som vi ska läsa vid sidan av examenskursen. Emma och jag har valt att rikta in oss på omvårdnad med fokus på sviktande cirkulation. Kan nog bli spännande :).
 

 
 

Katniss & Peeta

Jag har fortfarande inte hunnit läsa ut alla sidor i Hungergames än, så jag tänkte bädda ner mig nu med tända ljus i lägenheten och Snow Patrol ur högtalarna - underbar kvällsläsning. Kan knappt bärga mig trots att jag redan vet hur den slutar, men historien mellan Katniss och Peeta är för bra.
 
Så, sov gott vänner! Imorgon ringer klockan 06.30 och då ska jag hälla i mig en kopp kaffe och möta Emma vid parken för en morgonpromenad. Stay tuned.
 

KRETA

Jag kom på att jag inte ens skrivit om veckan på Kreta! Det hände så mycket där de sista dagarna i Malmö att jag helt glömt bort det. Givetvis var det en underbar och fantastisk vecka med Malin. Jag hade aldrig varit på Kreta innan, det är alltid lika roligt att åka till nya resmål! Vi landade i Heraklion och med buss kom vi till Hersonissos. Hersonissos var, som vi inte riktigt visste innan vi bokade, ett festställe för ungdomar från hela Europa. Lite småkul på vår avkopplingsresa :P.. Det resulterade i tre riktigt bra utekvällar och tre lugna mysiga kvällar, helt perfekt mix. Vi solade och badade och varje dag var det över 30 grader. Maten ska vi inte ens tala om! Det är något grekerna verkligen kan stoltsera med. Vi har iallafall ätit fetaost så det räcker för det här året!
Här kommer en liten bildbomb, enjoy!
 






Easytone

Innan vi reste till Kreta för någon vecka sedan fyndade jag ett par skor från Reebok. Det är ett par Easytone, det fanns ett par kvar i min storlek med 50% rabatt! Så för dessa skönheter fick jag betala 650 kr. De är såå sköna och jag känner redan träningsvärk i både vader, rumpa och vid ryggfästet. Kändes lite ovant att powerwalka i dem från början, det känns som studsbollar under fötterna men jag är väldigt nöjd med mitt köp!
 
Var ute med dem i måndags, igår och ikväll med Anna och Fritte, vi tog en härlig kvällsrunda i Stadsparken. Trots de höstkyliga vindarna är sommarvärmen fortfarande kvar. Imorgonbitti ska jag möta Emma för en tidig runda innan skolan!
 
 

Tisdag

Nu har jag äntligen fått upp gardiner i min lilla lägenhet. Jag har tre stora fönster bredvid varandra på den ena långväggen, och nu hänger det en vit gardin i höger hörn och en i vänster hörn på de två fönsterna längst ut. Det blev väldigt mysigt här inne! Har också fyndat en soffkudde från Indiska och en liten tygpåse från Anna K till badrummet, till bomull eller nåt.

Ikväll lagade jag en kryddig thaigryta med röd curry, såå gott!
 
 

Storhandling

Första skoldagen är avklarad och det var så kul att träffa alla igen! Skolan var full av studenter, både nya och gamla. Det var en mjukstart idag med genomgång av kursen och lite information, imorgon börjar vi med att göra en projektplan inför kommande C-uppsats.
 
Efter skolan kom Elin och hämtade upp mig och så körde vi till ICA Maxi och storhandlade, det underlättar verkligen att handla med bil. Så mycket som jag fick med mig idag hade jag aldrig orkat bära hem själv. Tack vännen min!
 
Nu tänkte jag faktiskt ta mig till IKEA, lite smått rastlös här hemma. Regnet öser ner men jag bara måste köpa gardinstänger så att jag kan få upp mina gardiner som bara ligger här hemma. Stay tuned!
 
 
 
 

Tillbaka i Jönköping!

Nu är jag tillbaka i Jönköping och är laddad till tusen! Det kommer minst sagt bli en händelserik höst, C-uppsats ska skrivas och vi kommer ett steg närmre utbildningens slut. Till våren läser vi sista terminen vilket just nu känns skrämmande men väldigt kul!
 
Eftersom vi inte börjar förrän imorgon har jag passat på att tvätta, städa och göra mysigt här hemma i lilla lägenheten. Det känns så konstigt att vara tillbaka i en tom lägenhet efter Kevins sällskap hela sommaren. Tur att man vänjer sig lika fort igen!
 
Imorse mötte jag Emma tidigt för en powerwalk runt Munksjön. Det var så uppfriskande och skönt i morgonsolen, luften kändes verkligen frisk och nästan lite höstlik. Ikväll har jag umgåtts med Elin, Linnéa och Jonas - vi åt varma mackor tills vi sprack och mös ihop oss i soffan med kaffe, chokladmuffins och många skratt framför Ensam mamma söker.. Med brist på vettigare program att titta på. Och så bjöd Jonas på musik. Har verkligen längtat efter alla myskvällar hemma hos Elin!
 
Nu ska jag krypa ner under mitt duntäcke och läsa ut Hungergames, som jag visserligen sett på film men boken är så mycket bättre. Trettio sidor kvar! Sov så gott vänner, vi hörs imorgon! Kram ♥
 
 

Karpfiske!

I lördags åkte Kevin ut för att fiska fem nätter och idag hälsade jag på där ute. Vanligtvis brukar jag sova över i det mysiga tältet men jag kunde inte låna pappas bil till imorgon så det fick bli en dagsvisit. Solen sken hela dagen och vi har suttit utanför tältet och solat, grillat korv och legat i båten och njutit av värmen. Herregud vad skönt det är att vara ute i naturen, luften är så frisk och jag känner mig alltid så utvilad efter besöken vid sjön. Kevin hade fått några karpar som jag tog bilder på och med, var tvungen att provhålla de slemmiga små liven!
 

Skäralid

Vi var som sagt på Söderåsens nationalpark igår, vid Skäralid. Naturen runt omkring var helt fantastisk! Solen strålade genom ända ner till dalgångarna och sken över de högsta trädtopparna när vi var uppe vid Kopparhatten. Gud så fint där var! Om ni inte varit där tidigare är det värt ett besök. Vi gick den kortare rundan på 4 km för att hinna med att fotografera och det var nog ett smart val annars hade vi aldrig kommit därifrån!
 

Söderåsens nationalpark

Hej!
Jag och syster tog bilen upp mot Söderåsens nationalpark idag. Emelie hade packat en härlig ryggsäck full av godsaker till picknick. Jag tänkte sova nu men slänger in en bild sålänge som är tagen med mobilen, så får ni massa fina bilder senare från kameran. På den här bilden står vi högst upp på Kopparhatten, fantastisk utstikt.
 

You had me at hello

 
Jag tror jag har sett Jerry Maguire femton gånger, om inte fler. Jag vet att jag såg den om och om igen för flera år sen. Den är så bra och så gullig! Speciellt denna scenen.
 
Nu ska jag sova, utflykt med syster imorgonbitti!
 
 

Tio veckor senare

Sista arbetspasset avklarat! Känns sjukt att det är tio veckor sen jag började jobba där. Det var inte helt lätt att gå därifrån med så många fina kollegor, det är en arbetsplats jag verkligen hoppas få komma tillbaka till som färdig sjuksköterska. Så med andra ord - jag är såå nöjd efter denna sommar!
 
Nu ska jag se slutet av Jerry Maguire, en gammal favoritfilm! Lika bra varje gång =).
 

Längtar!

Idag är det 32 grader dit vi ska på torsdag. Kunde inte längtat mer! Jag ska strax cykla till sjukhuset och jobba mitt allra sista pass för denna sommar, sen ska jag hem och bara andas ut och ha två veckors sommarlov innan skolan drar igång igen. Skönt!
 
Men om fyra dagar har vi packat väskorna och laddar upp inför en vecka på Kreta, jag och Malin. Can't wait!
 

Life as we know it

Jag har precis sett en film jag länge velat se. Varför jag inte sett den förrän ikväll förstår jag inte, den var verkligen bra. Gillar i princip alla filmer Katherine Heigl gör och ett stort plus i filmen är ju Josh Duhamel. Men förutom ögongodis var filmen väldigt fin och söt och rolig framförallt. Så, se den! Jag måste nog se den igen snarast.
 
Nu ska jag ringa älsklingen som ligger ute i tältet och sen krypa ner och sova. Imorgon är mitt sista pass på sjukhuset, skönt men samtidigt tråkigt att lämna!
 
Sov gott vänner!
 
 

Att bo här

Efter två timmars sol i Rörsjöparken mår jag toppen, så himla skönt att bara få lite värme. Det är så mysigt att bo här, jag trivs bättre och bättre för varje dag. Kevin köpte ju lägenheten för ett år sedan men det var precis när jag åkte tillbaka till Jönköping så jag har inte bott in mig här än. Men denna sommar har jag verkligen fått känna efter och jag trivs! Framförallt lägenheten i sig men läget är perfekt, så centralt men ändå med en fin och grön park precis bredvid. Love it!
 
 
Nu ska jag cykla till sjukhuset och ta hand om mina patienter!
 
Kram ♥

Solig lördag

Hej vänner! Solen strålar utanför fönstret, så underbart! Kevin åkte precis och jag ska jobba 13-21.30 idag men någon timme i solen tänkte jag hinna med. Ska skynda mig iväg nu och lägga mig på en filt i Rörsjöparken, mys! Jag får så galet med energi när solen visar sig. Hoppas ni har en fin lördag allihopa! Vi hörs senare!
 

26th birthday

Idag fyller min kära pojkvän år, 26 somrar fyllda och lika söt fortfarande. Kevin ville inte göra något speciellt idag så det blev en mysig frukost med presentöppning och ikväll efter jobbet har vi bara haft en lugn hemmakväll med pizza, öl, tända ljus i hela lägenheten och Wallander. Av mig fick han en biografi av Rolling Stones som i år firar 50 år sedan första konserten. Galet faktiskt! Han fick också lite godis i form av Captain Morgan och så en korg full av öl av mamma och Anders som var uppe tidigare ikväll.
 
Imorgon åker Kevin ut och fiskar och blir borta till torsdag, jag jobbar lördag och söndag och sen slutar jag mitt sommarvikariat på KK-Gyn. Det är verkligen synd att jag inte bor i Malmö just nu för jag hade kunnat få extrajobba där vilket hade varit så kul för jag trivs jättebra där! Well well, så är det. Nu ska vi mysa vidare och sova gott och länge imorgon. Trevlig fredag!
 

SOL OCH BAD!

Med tanke på hur tråkigt väder vi haft denna sommar är det inte mer än rätt att vi har bokat en sista minuten-resa till nästa vecka. Det blir jag och min lilla Malin, en vecka på Kreta - Hersonissos, sol och bad och avkoppling. Fy sjutton vad skönt det ska bli!
 
 
Hersonissos - någon som varit där? :)

Bästa lördagen på länge

I lördags hade jag tjejerna hemma för pizzabak och rosa drinkar. Vi fortsatte kvällen på Klaffbron där vännerna spelade och vi dansade - fantastiskt bra lördag!
 
Av tjejerna fick jag jättefina produkter från Nak, vilket passar mig utmärkt för mitt hår är i stort behov av bra produkter. Jag fick också världens bästa doftljus från Voluspa, de är så fina och de doftar så gott!