Myskväll nr 1

Klockan fyra idag hämtade jag upp min lilla ängel på stationen. Blev så glad när buss nr 832 kom rullade in på Rece Centrum i Jönköping. Wiiie! Och ut kom Malin, glad som vanligt! Vi kramades massor, har ju inte setts på jättelänge nu! Sen gick vi en liten tur genom stan, handlade gott till ikväll och kollade lite i favoritbutiken Anna K.

Malin hade med sig tre paket till mig! Blev så himla glad och var inte alls beredd på presenter. Fick ett par trosor från Victoria's Secret och en jättefin ögonskugga från Sephora i New York, och en godisskål av Malins familj som inflyttningspresent. Den är i samma serie som popcornsskålen jag fick av dem när jag fyllde år! Love it.



När vi kom hem lagade vi pizza och har delat på en flaska rosé, käkat sombreros med dippa och kollat på en jättebra film med Denzel Washington - Unstoppable. Absolut värd att se =).



Nu ska vi mysa vidare och sitta uppe hela natten och ta igen massa snack =)!





Nystädat

Nu är här rent och fint! Och supermysigt =)! Längtar såå tills Malin kommer hit så hon får se hur jag har det och träffa mina vänner, och mysa med mig heeela helgen!






Har bytat tavlorna jag hade ovanför sängen till Emelie-Cecilia-tavlan och min fina
Audrey.



Jag hade velat ha mina väggar tapetserade med Emelies underbara tavlor. Älskar dem!


Nybäddat med två täcken och fyra fluffiga kuddar =)

Rena handdukar :) (såklart haha)


Nu måste jag duscha och göra mig iordning och plugga innan jag hämtar min lilla vän på stationen!

Vi hörs senare med mysiga bilder.
Kram ♥


I'd rather dance with you

Givetvis är det min kära systeryster som visade mig detta fantastiska band. Kings of Convenience - hate it or love it!

Om ni inte lyssnat på deras musik förut så är det ett torsdagsmåste! Jag springer runt här och dammar och dammsuger med musiken på högsta volym med deras underbara I'd rather dance with you och det får mig att älska städningen. Haha, bra är dem minsann!
 


Verkligen ett par störtsköna dudes måste jag säga =)


Gosemose!

Förbereder för en helg med Malin vilket innebär massvis med foton =). Så mitt i rensningen bland mina bilder från helgen hittade jag två bilder på Max, med sina små tassar i luften. Gosemose!






Just det! Idag är det Emelies första dag på H&M, hon fick ju jobbet där!
Så himlans glad för dig EmelieWoo! Puss!

Klicka på bilden för att komma vidare till Emelie =)



Back on track

God morgon sömntutor!

Jag väcktes av pappa som ringde till min gamla mobil igen, som jag var tvungen att sätta igång igår igen trots att jag börjat använda min iphone. För simkortet klyddade så det gick inte att använda den, blev så ledsen och hjälplös.. hehe, vad hemskt att bli beroende av en leksak så snabbt!

Men pappa fixar. Han ringde mig och förvarnade att en tjej från Tele2 skulle ringa mig och det gjorde hon ganska snabbt därefter. Så jag satt en stund med henne i luren samtidigt som jag försökta vakna till. Men hur som helst så funkar min nya och söta mobil igen - så det går alltså att nå mig på mitt vanliga nummer. I'm back on track.

Nu ska jag sätta igång att städa klart här, kunde inte dammsuga så sent igår :P Sen måste jag äta något - fy vad hungrig jag är hela tiden. Hjälp! Malin kommer vid fyratiden så innan dess ska jag ha hunnit med lite vettigt!

Puss & kram, trevlig morgon vännerna mina!



Hide And Seek




Jag minns första gången jag hörde Hide And Seek. Det var i det där hemska avsnittet av OC, när Marissa skjuter Ryans bror som försöker döda Ryan. (jag vet, drama drama). Men just då var jag väldigt OC-beroende och denna låten satte sig verkligen på näthinnan - och sitter här än idag. För himla bra låt! :)


Kvällsfix

Min mage skriker efter mat!! Känns som att jag åt alldeles nyss. Men det är ändå sju timmar sen nu, så jag fixade ihop lite kvällsmackor med ägg och en kopp te. Ska vara uppe ett tag till och städa och fixa iordning här inför imorgon - för då kommer älsklingsMalin hit! =) Vi ska mysa och ha det bra hela helgen! ♥


Nytt i garderoben

Det var längesen jag handlade lite nytt! (Ja, förutom den där rosa lilla saken jag hade på mig i helgen). Men förutom den så har jag inte handlat på säkert.. 2 månader. Och jag har längtat! Har ju kollat på den där marinblåa bikinin från H&M och tänkte beställa den idag men den hade kommit ut i butik! Så den följde med mig hem =).

Sen blev det en helt vanlig randig tröja från H&M och en t-shirt från Monki. Mer blev det inte - får hejda mig lite!



129:- och 99:-



99:-



Billigt och bra från Monki - 100:-


Onsdag - so far so good

Ciao amici!
Duggan gick jättebra imorse, klarade den. Mot alla odds med tanke på hur lite jag läste igenom allt igår. Blev mest renskrivningar av föreläsningar, men det fastnade tydligen =). Gott!

Därefter hoppade vi föreläsningen om magtarm-sjukdomarna eftersom vår föreläsare på det området har en tendens att vara seg och aldrig bli klar, hon säger dessutom aldrig något utöver det som står på åhörarkopiorna. Så Anna, Hanna och jag gick till biblioteket och skrev om den själv. Det tog oss två timmar istället för hennes fyratimmarstjat. Har läst den tre gånger nu och det sitter ganska bra! Så tack och lov att vi bestämde oss för att läsa in det själva..!

När vi pluggat färdigt stack jag och Anna till stan och mös runt lite, tog en pluggpaus. Handlade lite nytt, visar det sen! Och nu sitter jag med en god sallad och håller på att synka min lilla iphone som jag äntligen ska få börja använda. 




Hörs sen tycker jag =)


Morgonstund

Jag är en sån som inte kan eller vill stressa. Försöker därför gå upp en stund innan jag egentligen behöver bara för att kunna ha en lugn morgonstund med en kopp te som jag verkligen hinner njuta av, och underbar musik. Solens strålar letat sig in i mitt rum och Oasis strålar ut ur mina högtalare. En underbar morgon.


Just nu

Just nu sitter jag i sängen med mina anteckningar, datorn framför mig med ljuvliga Melissa Horn och täcket upptill hakan. Ganska mysigt :). Strax dags för lite sömn för min del!

Har ni en mysig kväll kära ni?




Mys på biblioteket

Hej hopp!
Nu är jag hemma efter en väldigt väldigt lång dag på biblan. Det behövdes! Vi har dugga imorgon, ett litet test på allt vi gått genom hittills. Ganska mycket insåg vi idag.. Så får väl se hur det går imorgon!

Vi satt på bibliotekets tysta avdelning, högst upp i byggnaden. Så himla mysigt! Där brukar jag sitta men Emma stör sig på att man inte får hosta eller vrida på sig.. :P Hehe, men det var faktiskt inte så farligt idag! Bara jag och Emma och två till framför oss.

Mitt i plugget kom det upp två tjejer med RedBull-ryggsäckar på sig och delade ut RedBull till de som behövde. Vi var två av dem som behövde! Liten kick på eftermiddagen någonstans mellan lungemfysem och glomerulonefrit. Och så fick man en liten flyer där de gjorde reklam för denna ving-framkallande dryck..



Emma i sitt fina nyslingade hår :)






De sparar iallafall inte på reklamen..


Emmas "små" anteckningar i A3-format :)


Typiskt Emma-godis. Haha

Nu ska jag duscha och tvätta av mitt smink och sen måste jag läsa genom allt en gång till. Börjar bli trött nu. Ett bra tecken! Får se om det blir någon bikinibeställning idag eller inte, är så sugen. Och det vore dumt om den tar slut!

Stay tuned.


Päron/Vanilj

God morgon mina vänner!
Sitter med en riktigt god frulle och piggnar till med lite musik. Jag köpte en ny smak på yoggin igår, päron/vanilj. Sååå gott! Byter alltid smak när jag köper ny för jag tröttnar så snabbt annars!

Nu är det dags att dra mina ben till biblioteket för plugg hela dagen. Lite osugen är jag. Sängen ser alldeles för lockande ut..! Nu är här så kallt igen, vad hände med att våren var på väg??

Jag hoppas att ni får en mysig tisdag :). Vi hörs senare!

Kraaam ♥


24 pics for my Sis'24








Det var som ni ser på bilderna en lyckad kväll! Det var champagne, Emelies hemlagade sushi, rosévin, omåttligt med dans, pussar, skålande, chokladmousse med limemarinerade hallon (herregud vad gott det var) och massvis med kärlek! Tack tack tack för en fin afton mina damer! ♥

Nu är det verkligen dags att gå och lägga sig. Fy mig som är uppe så här sent. Har vänt lite på dygnet.. I lördags/söndags kom jag och Kevin hem när det var ljust ute och fåglarna kvittrade, vi la oss klockan sex. Därefter hade vi kalas hela dagen, jag tog bussen hem sent och kom till Jönköping halvtre inatt. Sov länge imorse och inte förrän nu börjar jag bli trött. Skärpning! Har mycket att plugga imorgon så nu kastar jag in handduken.

Puss & Kram på er, hoppas ni sussar sött.


Lady G.

Jag har aldrig varit en Lady Gaga-fantast direkt. Mina vänner är men jag har faktiskt aldrig fastnat. Vissa låtar är bra men inget jag lägger på minnet en längre tid. MEN hennes nya låt Born this way är riktigt härlig! Jag satt i bilen i lördags på väg att hämta Fanny, och så kom den på och fy vad bra den är! Jag såg den dessutom på en tjejs blogg precis och fick ett Lady Gaga-ryck och sitter nu och tjatar ut den. Haha.



Mätt och belåten

På biblioteket innan ikväll knorrade min mage så högt att folk tittade. Hehe, så nu har jag lagat en god köttfärssås som blev ganska stark - gott!

Idag har jag slängt i:
hackad gullök
färska champinjoner
finkrossade tomater
vitlök
salt & peppar
paprika/chili-crème fraiche

Och så bandpasta till, spenat och vanlig.



 Nu ska jag göra mig en kopp te och lyssna på underbara The Killers och fortsätta plugga. Om en stund kommer en bildserie från helgen!


Efter helgen är jag tillbaka!

Hej alla fina =)! Jag har uppdaterat dåligt i helgen måste jag erkänna. Att det blev så beror på allt mysigt och roligt vi hunnit med hemma i Malmö. Allting blir så intensivt när man äntligen kommer hem - vill hinna träffa och njuta av allt och alla!

Tänkte bara skriva hej och säga att jag är tillbaka i Jönköping! Kom hit sent inatt så dagen har varit riktigt lång och sömnig. Jag kom hem från biblioteket precis där jag suttit och pluggat sen vi slutade strax efter tre så nu är jag galet hungrig och trött på att skriva! Så därför tänkte jag slänga in ett par inlägg ikväll från helgens festligheter, men först måste jag slänga i mig lite mat =)!

Vi hörs sen igen! Kram ♥

Här kommer en liten sneak peek från i lördags när vi firade Emelie. Champagnen och sushin gjorde sitt =)..


Fredag

God morgon!
Usch jag har inte sovit gott inatt... har glömt hur det är att ha en katt trampandes på kudden för att få plats. Och hur mycket han skriker om han inte får ligga där. Herregud..

Min allergi har också börjat krypa fram. Det är så konstigt. Har aldrig varit speciellt allergisk innan, vi har alltid haft katt ju! Men sen jag flyttade till Jönköping och varit ifrån katterna så länge så blir jag helt knäpp i näsan så fort jag kommer hem. Ögonen är röda och rinner och kliar något fruktansvärt. Inte riktigt okej.

Nej nu ska jag rycka upp mig lite! Har en lång och rolig dag framför mig =). Ska plugga lite nu så jag får något gjort i helgen! Sen ska jag och Emelie upp till stan och mysa. Jag ska även leta efter något att ha på mig imorgon när vi festar för Emelie. Däremellan ska jag hinna med att äta lunch med Kevin, och sen blir det nog lite stan till efter det.

Senare ikväll ska vi till Mejeriet i Lund och gå på en rockspelning. Min kusins man spelar med sitt band ikväll. Blir nog en trevlig kväll!

Önskar er en trevlig fredag. Förresten!! Jag kom precis på att det är den 25e idag - vilket betyder CSN och lön!! woho!



Kul att han kan sova om dagarna..


Stay tuned. Puss!

Princesstårta och rosé

Som jag skrev tidigare är det Emelies födelsedag idag. Hon fyller 24, snart vuxen ju ;)! Vi har haft en supermysig kväll, jag, mamma, Emelie och Emma. Mamma bjöd oss på Flygande Jakob och rosé, därefter såg vi inspelade Grey's från igår och åt en mumsig princesstårta. Och så paketöppning såklart. Som ett barn på julafton!



Hann med lite plugg på bussen

Och lite cashewnötter, med och utan yoghurt på =)


Min alldeles för söta syster





Finaste kisen =)

Har varit en supermysig kväll hemma ♥


Caps & Beer Pong på kåren

Tänkte slänga in några bilder från gårdagens lyckade kväll! Först var det Caps som gällde och även en Beer Pong-turnering. På blodigt allvar kan jag säga! Haha, fasen vad duktiga alla var. Tur att vi bara tittade på.. =)

Därefter gick alla hem till Anna-Karin och mellanfestade och så gick vi till Akademien sen igen när nattklubben öppnade. Det blev en helnatts dansande tills fötterna värkte. Riktigt rolig kväll =)!




Emma träffade mittglaset, bara att sätta igång att dricka den härliga blandningen av öl och päroncider!


Jag, Hanna & Fritte

Seriöst Beer Pong-spelande



Finingar






Tack för en grym kväll fina sjuksyrror!


Mot Malmö!

Yeeeij, nu är jag påväg ut och ska springa iväg till stationen. Har ett minilitet ärende först bara! Sen går mitt tåg 13.35 och hemma väntar min fina familj, älskade och efterlängtade pojkvän och mina underbara vänner! Detta kommer bli en finfinfin helg.

Vi hörs sen! Puss & kram!




Världens bästa tjej

Hej hopp alla glada! Nu mår jag mycket bättre. Har tvingat i mig två goda mackor med köttbullar på, tre koppar te och några glas vatten. Humöret är på topp och väskan är packad. Jag är redo för en helg i Malmö!! Jag har längtat så mycket efter denna helg, vi ska fira Emelie på lördag!

Idag är det alltså världens bästa tjejs födelsedag! Världens bästa tjej är ju givetvis min syster. GRATTIS till dig min fina! Är så glad att jag kommer ner till dig ikväll, så att jag kan få fira dig ordentligt ♥.


Vi ses om några timmar Emeliewoo!


Sneak Peek

God morgon!
Idag mår jag som jag förtjänar, bokstavligt talat. Men vi hade en riktigt rolig kväll, massa capsande, dansande, gott vin och fina vänner =) Fötterna värkte när vi kom hem så allt var som det skulle! Tack söta sjuksyrror för en trevlig kväll! Nu ska jag försöka piggna till i duschen och äta lite frukost, sen måste jag packa och göra mig iordning. Ska hem till Malmö idag!

Här kommer lite sneak peek från igår, lägger in bilder senare!
Kram på er!


Henke & Lollo give it all


I gooootta feelin'! (Mitt batteri tog slut efter några sekunder)


Sömntuta

Usch! Morgnar är inte min grej. Och då är jag ändå inte uppe speciellt tidigt som andra stackare som börjar jobba tidigt. Jag hatar att gå upp på morgonen, och mycket för att jag älskar att vara uppe sent på natten... den ekvationen är inte lyckad.

Nu måste jag försöka göra mig iordning och piggna till, ska dra till skolan om en halvtimme! Ikväll är det Akademien, det var så längesen vi var där så det ska bli kul! Det är Caps och BeerPong-turnering innan Akademien öppnar för vanlig nattklubb. Blir nog en grym kväll!

Ha en jättebra onsdag kära ni! Puss!


Someone's birthday's coming up..



Sunkissed

Solen tog verkligen idag! Såhär tidigt på året känns det ändå som att den inte tar, men lite röda om kinderna blev vi! Och pannan. Min panna har en tendens att få jättemycket färg snabbt. Och så kommer fräknarna =).



Nu är vi hemma igen efter träningen, körde ett jättehårt pass idag. Riktigt skönt! Våra ben och magmuskler fick känna att de levde..

Ikväll är det bara tvättning och lite plugg som gäller för min del. Kommer säkert titta in här igen senare!
Trevlig kväll kära ni :)
Kram ♥


Underbar dag i solen

Åh vad solen värmer! Vi satt i Emmas trädgård där ingen vind kunde nå oss. Nästan ingen iallafall. Det var så underbart. Vi satt i bara mjukisbrallor och en tunn bomullströja, och en filt över benen - men mer behövdes inte. Fick i mig en god lunch också och några koppar te. Snart ska vi iväg och träna, riktigt taggad! Vilken underbar dag :).





SOLSKEN

God morgon!
Att humöret kan vända på två sekunder bara för att solen skiner. Det är helt underbart!!
8, snart 9 grader ute!

Har precis ätit lite scones till frukost som blev över från igår, druckit en stor kopp te och njuter av lite morgonmusik, som idag är Killers . Jag ska ner till Emma om en stund och så ska vi sätta oss i solen och plugga hela dagen, ska bli så skönt!

Önskar er en fin tisdag i solen, ut med er ni som kan! Ni som jobbar tycker jag synd om för det är en alldeles för fin dag för att stanna inne i. Kram på er!




MYS! Jag älskar solsken!

Nu ska jag ner och sätta mig och sola och plugga patofysiologi. Sen blir det träning i eftermiddag och tvättstugan ikväll!


America's Next Top Model is..

Åh Top Model var så bra. Jag hade dock redan råkat se vem som vann av misstag på google en gång, men det var lika spännande för det. Jag trodde nästan att jag sett fel för under programmets gång var jag säker på att Chelsey skulle vinna. Men jag är så glad att Ann vann, hon är så duktig! Även om hon inte vet om det alltid, så tror jag hon kan bli riktigt stor!

Till denna underbara måndagskväll bakade vi scones och hade mysigt med Top Model och sen En unge i minuten, som också var jättebra idag! Två intressanta förlossningar =).






 
Finalisterna Chelsey

Och Ann



America's Next Top Model is..

Söta Ann Ward

Jag hittade lite bilder från hennes shoot som var med i italienska Vogue, helt underbara bilder!
Vad duktig hon är! =)




Riktigt snygg!


Saved by the bell

Hej kära ni!

Idag har vi haft två föreläsningar, en om farmakokinetik - vad kroppen gör med läkemedlet, alltså hur det absorberas och tas upp, och farmakodynamik - vad läkemedlet gör med kroppen, läkemedlets effekter. Två ganska intressanta föreläsningar som gick undan så vi slutade redan lite över tre, när vi egentligen skulle varit klara fyra. Alltid skönt att komma ifrån tidigare!

Därefter var jag och tittade på en lägenhet! =) Jag har ju inte bott här så länge än, snart två månader men jag letar fortfarande efter något eget. Nu delar jag ju lägenhet med en annan tjej. Men om detta skulle bli av med den här lägenheten så hade jag blivit jätteglad! Få inreda allt själv, köket, badrummet, lägenheten i sig, och inte känna sig instängd i sitt rum! Så vi får väl se =) Stay tuned.

Efter lägenhetstitten har jag bara tagit det lugnt med musik som vanligt, varit nere en sväng hos Emma och så har jag skickat iväg lite bilder på lägenheten till några där hemma som ville se! Jag lyssnade på en gammal lista på Spotify och några låtar med Backyard Babies kom på - det var riktigt längesen jag lyssnade på dem! Soft musik =) Speciellt Saved by the bell.

Nu ska jag ner till Emma igen och baka scones, äta oss riktigt mätta för magen kurrar som aldrig förr och sen är det... TOP MODEL final! Och därefter En unge i minuten. Fullspäckad kväll!

Ha en riktigt mysig måndagskväll så hörs vi sen! Puss på er!


En månad utan godis

Jag har fortfarande inte lagt mig. Hopplös, jag vet. Men jag kom på att det är en månad sen jag slutade käka godis idag. Det har gått jättebra! Är självklart sugen ibland, speciellt på tiorasten i skolan när dumlekolorna ligger och frestas. Men det är verkligen något som går att strunta i =).

Så nu är det bara att köra på! Vet fortfarande inte hur länge jag ska hålla på men åtminstone fram till sommaren, och förmodligen fortsätta där - för vem är sugen på godis på sommaren egentligen? Då är det jordgubbar med mjölk som gäller!

Måndag imorgon, ny vecka och nya tag - vi har fyra föreläsningar denna veckan som ska läsas på ordentligt innan helgen för då har jag annat för mig. Ska ju hem till Malmö och fira min fina syster! Längtar! ♥

Sov gott kära vänner, nu ska jag bädda ner mig i min varma säng och kolla ett avsnitt Sex and the city - sen ska jag sova! Vi hörs imorrn, puss och kram!





Städat och fint

Åååh vad skönt det är efteråt. Det tog mig två timmar. Jag kan inte städa fort för jag måste göra det till en mysig grej istället, så jag tar det lugnt och flummar runt, städar från och till, börjar med matlagningen mitt i allt, lyssnar på bra musik och ja - tar tid på mig helt enkelt. Men nu är här fint, två timmar senare!

Före


Efter





Fyra favoriter:


Sommarklänningen från Jones&Jones med djup rygg och flera lager i kjolen, bästa köpet!



Jeansskjortan från H&M


Nitvästen från Zara


Och till slut leoparden, också från H&M
 

Nu ska jag laga kvällsmat och fixa matlåda till imorgon. Sen tänkte jag sätta mig i duschen med vattnet så varmt det bara kan bli. Jag känner mig så öm i hela kroppen efter helgen, har varit ett 18 timmar långt "träningspass"! Hehe. Nästan iallafall. Det blir en himla massa spring och bärande av backar upp och ner från kylrummet.

Sen tänkte jag försöka sova tidigt ikväll. Men vi får se hur bra jag lyckas med det. Antingen skriver jag här igen eller så har jag somnat =)! Trevlig kväll fina ni.

Kram ♥


Söndag - vilodag?

No no no. Söndagar på Bowling Arena är långt ifrån vila :P. Barnkalasen löser av varandra en gång i timmen, hungriga och ivriga barn som äter sig mätta och river upp sina paket. Gulligullungar! Det var faktiskt kul att jobba lite med barnen också och inte bara kvällsmänniskor som beställer alkohol =).

Nu måste jag ta tag i lägenheten. Det är min söndag idag, vi städar varannan söndag - jag och tjejen jag delar lägenhet med. Jag är inte alls på städhumör men mitt rum ser för jävligt ut så det är bara att ta tag i det! Vi hörs om nån timme när jag är klar ;)!


Lilla pyret

Hittade lite söta bilder på vår minsta katt som jag måste lägga upp. Han är så liten och söt. Lilla Max :)! Saknar faktiskt mina katter ibland. Tur jag åker hem då och då och gosar!






Mysfaktorn är hög

Jag säger ju alltid att jag inte kan vara ensam (är lite sällskapssjuk av mig) men oj så skönt det är ibland. Jag behöver nog min dos av ensamhet jag också. Emelie säger alltid att det är "nyttigt" att lära sig att vara ensam, att kunna njuta av det. Ikväll kan jag verkligen det.

Efter en lång arbetsdag med trevliga miner och mycket snack med kunderna kan jag inte tänka mig något skönare än vad jag gör just nu. Absolut ingenting vettigt! Men ack så välbehövligt. Jag lusläser onödigt många bloggar, därefter skvallersidorna, också väldigt onödigt. Men det är sånt man kan göra när man är ensam hemma, i lugn och ro, när ingen stör.

Jag kollar genom alla hemsidor där jag endast kan fönstershoppa, dvs klicka i hur många plagg som helst för att sen "Gå till kassan" och radera alla... haha. Låtsasshopping för de fattiga! Efter nästa lön ska jag unna mig lite nya vardagskläder. Vårkläder!!! Längtar till våren. 

Min mysiga kväll i ensamheten blir ännu bättre av att jag lyssnar på Katie Melua som har en av de finaste röster jag vet, den verkar som ett lugnande medel (inte för att jag någonsin testat :P). Men mysmysmys på hennes låtar! Lyssna på Nine million bicycles och hennes cover på What a wonderful world. Och så dricker jag en stor kopp te. Jag njuter!



Neh nah neh

Hej hopp!
Mina ben värker och jag är sååå trött i skallen, jag känner mig nästan full av trötthet. Men tyvärr är fallet inte så, utan jag har jobbat i tio timmar. Jobbade över fem timmar idag, kändes okej när jag ändå var på plats. Men nu efteråt känns det verkligen i benen!

Jag stod själv i caféet idag och tog emot alla glada eller i vissa fall besvikna bowlingtävlande. När alla tävlingar var slut vid fyra började jag duka fram och göra iordning inne i restaurangen. Och så kom Anne och höll mig sällskap, kocken =). Klockan sju kom mitt sällskap som skulle käka och dricka gott efter att ha bowlat. Och idag var första gången som jag ansvarade för det helt själv.

Man ska hälsa sällskapet välkomna och presentera maten för kvällen osv, och sen bara stå i baren och ta emot fler beställningar =). Gillar inte riktigt att snacka inför större folkmassor (som redovisningar i skolan) men när jag väl öppnat munnen minns jag knappt vad jag sa, och helt plötsligt hade jag jätteroligt bland trevliga gäster.



..nu är jag så trött i kroppen men inte trött nog för att kunna sova, det tar lite tid för mig att varva ner efter jobbet. Sitter därför och njuter av Vaya con dios-mixen på min favoritlåt Neh Nah Neh som till min stora glädje spelades flitigt nere på nattbowlingen ikväll. Lyssna och njut - den är så grym! Vill ut och dansa, NU.



Underbara sol

God morgon fina ni!

Ska snart iväg till jobbet igen, och idag är det bara caféet som gäller. Det ska vara en himla massa matcher idag så jag ska sälja lunch. Och lite till. Förhoppningsvis kommer det inte lika många gubbar som fyllefiser, som de gjorde igårkväll vid baren.. :P Inte okej alltså! Det kan de väl vänta med tills de kommer hem åtminstone.

När jag kommer hem ikväll blir det lite filmmys med Emma, eftersom vi jobbar båda två imorgon också så lutar det åt en lugn kväll! 

Hoppas ni får en trevlig lördag i solen! Och att ni som jobbar inomhus klarar er ändå =).

Puss på er!



Morgonte i morgonsolen


Leo ♥

Något jag verkligen fascineras av är leopardens mönster på pälsen. Egentligen är det ganska sjukt att de är så vackra! Likaså snöleoparder. Och missförstå mig inte, jag vill absolut inte klä mig i päls, det skulle aldrig falla mig in. Men titta bara så fina de är! Jag har alltid haft en liten thing för leoparder =).

Tänk om man kunde få ha en sån "liten" kisemise, istället för de vi har hemma. Ett benrangel, en tjockis med för litet huvud, en röding som snart ser ut som en bowlingkägla bakifrån och sist min lilla favorit som trots sin vuxna ålder fortfarande ser ut som och beter sig som en kattunge. Haha... Fast de är så gosiga så..!









Work!

Nu drar jag och Emma till Bowling arena för lite barjobb! Blir nog en trevlig fredagskväll =). Hoppas ni får en fin fredag allihopa!

Puss & Kram

Lunch:



Gnocchipasta, lax, tomater, färska champinjoner, bladspenat och ruccola,
majs, fetaost och crème fraiche med basilika på, himla gott!


Rollin' stones, baby

Japp, när de släpper datumen inför deras farewell tour ska Kevin och jag vara de första som får biljetter.. Eller man kan ju hoppas att man hinner få innan de lär ta slut på 3 sekunder!

Om de spelar i London på Wembleystadion hade vi gärna försökt få biljetter dit - herregud, det kommer vara så mäktigt!!! Jag längtar redan även om jag inte har en aning om när detta kommer ske. Hoppas de släpper datumen snart. Rollin' stones baby!



De är närmare 70 år hela högen, har spelat i snart 50 år, har bättre fysik än vad jag har
- det säger en hel del om detta underbara band. Mäktigt! 


Det bästa sommarminnet

Givetvis kommer jag trotsa vintern som återvände, och enbart tänka tillbaka på sommaren som gick. Det var en fantastisk sommar! Vädret var fint och vi gjorde så mycket mysigt hela sommaren. Ett av mina favoritminnen är från en väldigt varm sommardag, Emelie och jag tog bilen och körde mot Kullen, som ligger utanför Helsingborg.

Emelie hade fixat mat till oss i en mysig picknick-korg och badkläderna var med, just in case. För tanken var väl mer att vi skulle ha en mysig dag bland klipporna och klättra lite, vandra lite, besöka den där smala Silvergrottan som vi gjorde när vi var små.

Men på vägen till Silvegrottan hittade vi ett sååå mysigt ställe där vi kunde bada. Det var nästan idylliskt. Och det verkade som om ingen annan hittat det, iallafall inte den dagen, för av alla människor som var på Kullen var vi själva vid badplatsen. Vi tog på oss badkläderna och la oss på de svarta och varma klipporna, solade, badade, solade, badade - och bara njöt av livet. Det var underbart!

Efter några timmar där fick vi dock besök av en liten Jack Russel som hoppade i vattnet från klipporna, och sin matte efter. Det var verkligen den mysigaste dagen i somras! Dit ska vi även denna sommaren, och vi ska ta med oss våra vänner för den platsen måste besökas.
Jag längtar!!

















Ser det inte helt fantastiskt ut?




Sovmorgon med Melissa Horn

Vi som hade tänkt springa idag kan glömma det. Om vi inte vill halka runt som bambi på gatorna såklart. Men det står jag gärna över. Det är ännu mer snö än igårkväll, måste ha snöat hela natten.

Vi tog oss istället friheten till en sovmorgon, jag somnade om i två timmar och gick upp halvtio, lagade mig en god frukost och nu sitter jag här och lyssnar på ljuvliga Melissa Horn med några inslag av Winnerbäck. Jag överväger om rummet ska städas eller om kroppen ska trimmas. Svaret är nog ganska lätt. Blir nog en tur till Friskis sen innan jobbet!

Lyssna och njut! - Melissa Horn & Lars Winnerbäck




Testade en ny yoggi idag från Skånemejerier (woho) så att jag får känna mig lite som hemma! Smakerna rabarber & hallon - riktigt god! Inte sådär sliskigt söt som många är.


Laugh Like You've Never Laughed Before

Har varit nere hos Emma en sväng ikväll och tittat på Charlie's Angels som gick på tv. Och precis innan jag skulle gå upp till mig föll vi in i det sjukaste och mest galna skrattanfall jag varit med om. Det var skrik och "jag kan inte andas, aj aj aj mina magmuskler"-skratt och Emma låg dubbelvikt över sängen och jag på golvet. Orsaken till detta underbara skrattanfall sparar jag er, men vad bra man kan må efter att ha skrattat sådär..!


Från den kvällen då vi firade att vi klarat den muntliga anatomitentan, hellycklig kväll!


A winter comeback

Det är knäpptyst utanför och snön faller fortfarande. Som om det inte var nog med den mängd vi fick sist. Jag trodde verkligen att våren var på väg, vi som precis börjat njuta av utomhusrundor med löpskorna istället för på Friskis löpband. Vad ledsen jag blir. Allt hade precis försvunnit från marken... Jag antar att vi får stå ut en månad till..




Ny mobil beställd

God morgon! Det tog emot att stiga upp idag, men upp måste jag. Det blir plugg hela dagen på biblioteket, vi ska köpa biljetter till nästa onsdags caps på Akademien, och sen ska vi träna på Friskis. Så jo, jag måste gå upp =). Håller på att fixa ihop en liten lunch och frukost nu och gör mig iordning samtidigt.

Emelie ska iväg på en introduktionsdag för det nya jobbet hon fått på H&M, så himla glad för hennes skull! Lycka till älskade du =)!

Ja, nu är jag alltså en av er - jag trodde aldrig att jag skulle han en iphone men min mobil gick sönder i julas, har haft en lånemobil sen dess och övervägt alternativen. Och igår beställde vi hem en!






Ville också ge mamma en extrastor kram idag men det är lite svårt härifrån. Men KRAM KRAM KRAM mamsi ♥.

Hoppas ni får en trevlig torsdag allihopa så hörs vi senare!


Sommarkänslor

Sommarkänslorna börjar egentligen smyga fram redan i januari när de första bikinidelarna trillar in på alla hemsidor. Jag har hållt mig länge detta året men nu till lönen ska jag beställa hem en från H&M. Man kan inte ha för många bikinis känns det som, och det enda jag har där hemma är mönstrade så nu blir det en ganska enkel marinblå bikini som jag velat ha så länge nu!





Vad tycks?


Äntligen onsdag med Grey's

Denna otroligt mysiga och fina onsdag fortsatte med två slappa timmar nere hos Emma, vi låg utslagna och kollade på Grey's som äntligen är tillbaka! Jag är så lycklig! Jag vet att man kan se avsnitten på internet i förväg men det förlorar hela charmen så det blir på tv =). Därefter började den nya serien Off the map som också är en läkarserie, den verkade bra. Så jag ser fram emot onsdagarna lite extra nu, bra tv!





Och så den nya serien Off the map, som efter ett avsnitt verkar kunna bli ganska bra! Lite roligt med ny miljö än bara på ett sjukhus i stan. Emma och jag satt och njöt av allt vi lärt oss, nu fattar vi ju faktiskt allt de snackar om och vilka åkommor de stackars skådespelarna har :P!




Får väl se om den kan nå Grey's höjder, tveksamt. Men det verkar lockande med läkaren till vänster här, påminde lite om Sawyer i Lost! Och det är inget att leka med!


Up the hill

God kväll mina sköna hönor!
Dagen har faktiskt varit riktigt fin, med strålande solsken hela dagen, godkända tentor, en lång runda med Emma och löpskorna nere vid Vättern och fy för vad det blåste, men det hindrade inte oss. Vi rundade av med rejäl ökning i en uppförsbacke som inte heter duga! Haha, där fick vi verkligen känna av flåset. Mjölksyran också för den delen. Vi sprang det fortaste vi kunde, joggade ner, sprang upp en gång till. Joggade ner, sprang upp en tredje gång. Sen kände vi inte benen längre och då var det dags att dra oss hem.

Vi fortsatte träningen hemma med intensiv magträning och så stretchade vi i fyrtio minuter. Emma har verkligen lärt mig hur man stretchar på riktigt, på ett dansar-sätt. Det är så skönt efteråt! Och oj vad vig man egentligen kan vara =).


Psykologitentan, check!

Hej hopp! Vilken glädje jag har inom mig nu. Solen skiner fortfarande och vi ska snart ut och springa, Emma och jag. Vi fick tillbaka resultaten idag på psykologitentan och jag klarade den, så himla skönt! Det verkade som att de flesta klarade den =). Nu kan jag pusta ut och satsa helhjärtat på patofysiologin och farmakologin, för de tentorna kommer bli ganska tunga!

Ikväll börjar förresten Grey's Anatomy, äntligen!

Puss och kram på er! =)







Tvillingar i skolan =)


Onsdag och SOLSKEN!

Ända sedan jag steg upp kvart över åtta har solens strålar spridit sig över hela mitt rum. Looove it! Snart är det dags för föreläsning om mag-tarm-kanalens sjukdomar, kan väl bli intressant! Om föreläsaren vi har idag kan rappa på lite, hon har en tendens att vara seg!

Efter skolan får det bli en härlig löprunda med Emma för tredje dagen i rad! Ska bli så skönt!

Nu ska jag slänga ihop en lunch och börja göra mig iordning. Lyssnar förresten på Walking on sunshine, den är så jäkla go! Man blir ju allt annat än trött av den! Njut av er onsdag i solen, för det ska jag göra! :)


Nu vet jag!

Nu vet jag vet jag vill ha på mig nästa helg. Min kära syster ska firas med fyrverkerier (hade väl varit fint) och en underbar kväll tillsammans med ett underbart gäng tjejer. Denna fantastiska body från H&M måste jag bara ha. Jag får se hur den ser ut i butiken men om den är så fin som på hemsidan, så blir det den till en hög svart kjol och high heels. Älskar det blandade mönstret!




Sov gott mina vänner :) Nu ska jag ringa min man och säga godnatt sen kommer jag somna på röda. Är så trött!


Ruby Tuesday

Lyssnar på underbara Ruby Tuesday, och vaknar sakta men säkert till. Morgonsolen utanför gör verkligen sitt jobb också, oj så underbart det är med sol! Jag vill bara ut och springa en runda! Men benen är möra sen igår fortfarande, så vi ska till biblioteket först, sen ska jag till optikern och sen kan vi träna :). Känner på mig att detta kommer bli en härlig tisdag!




Hoppas att ni får en trevlig tisdag och myser ordentligt i den tidiga vårsolen! =)
Vi hörs senare!
Kramar ♥


Like a rollin' stone

Sitter med Stones på högsta volym samtidigt som jag studerar dessa sötsaker från Asos. En hatt i vår är ju ett måste. Det finns så mycket fint! En inspirationskälla på det området, och många fler, är min kära syster. Hon är en sann hattmänniska :).


Äntligen måndag - Top Model & En unge i minuten

Ja, då var läkemedelstentan avklarad. Jag vet ju inte exakt hur det gick eller om jag klarade den, men jag tror att jag faktiskt misslyckades med ett poäng. När det där eftersnacket utanför aulan sätter igång, det man så gärna vill slippa höra men som man samtidigt måste lyssna på, ja - om det stämmer så har jag ett fel. Alltså måste jag göra om denna tentan den 25e maj, så jäkla irriterande när man känner sig så duktig!

Hur som helst, när vi kom hem vid halvfyratiden bytte vi snabbt om till träningskläder och var ute och sprang en skön runda, jag, Emma och Henke lite längre ner på gatan :). Det var väldigt skönt och det behövdes för att släppa denna tentan för ett tag nu! Nu ska vi satsa allt på farmakologi och patofysiologi!

Så jag ska bara ta det lugnt ikväll, duscha och laga mig en god middag, njuta av lite Sex and the city, och sen klockan åtta är det Top Model en våning ner. Och sen En unge i minuten. Myskväll!

Hoppas att ni har en fin måndag! Skriver säkert mer senare. Kram på er!



Osminkat får det vara idag, skönast så!

 


Tentanerver

Usch!!! För första gången känner jag att jag kan allt jag har pluggat på. Det gör jag.

Men att känna att man inte kan plugga mer för att man kan allt, har gjort så mycket man har kunnat i två veckor nu sen vi startade kursen - och ändå vara stressad och nervös inför tentan, har gett mig en huvudvärk som vägrar släppa. Fy!

Det räcker knappt att kunna allt. Man kan på en vanlig tenta få högsta betyg om man kan allt förutom ett par poäng, men vi måste få alla rätt imorgon för att bli godkända. Jag vet att jag sagt det förut och det börjar bli tjatigt, men det är verkligen en stressfaktor. Usch.

Nu ska jag stoppa undan stressen och krypa ner under täcket, sova gott och förhoppningsvis vakna imorgonbitti laddad för tentan. Wish me luck!!


 

Tänk så mycket lättare det var när man var liten. Man visste inte vad stress var, inte heller brydde man sig om valkarna inför en sommar på stranden! Det var tider det..

Sov gott finaste ni ♥

Silver it is

Sen jag färgade håret lite ljusare för ett tag sen, har jag använt silverschampoo från och till. Det är verkligen ett bra påhitt det där! Det är perfekt för att hålla de gula slingorna borta, men däremot ska man inte använda det för ofta för då liknar man snart en gråhårig tant. Och det är jag inte riktigt redo för!

Kostade 169:- och jag är jättenöjd, det är väldigt drygt så det håller länge:




Man kan ju tro att det blivit gammalt eller nåt, ser lite äckligt ut!


Nothing but carrots

Om man inte har pengar eller mycket mat hemma, utan bara morötter och olivolja som jag har just nu, så kan man lätt fixa ihop en god middag! Jag skar morötterna i ganska tunna bitar, saltade lite, hällde på lite olivolja och toppade med rosmarin! Sen in i ugnen på 200 grader i ungefär 25 minuter, och så vände jag på dem efter halva tiden. Det blir suuupergott, speciellt med rosmarinen på.



Nu ska jag duscha och sen ska jag ner en sväng till Emma och kolla på Pretty Woman som visad på tv ikväll, mys! Imorgon har vi läkemedelstentan, är så jäkla nervös för den. Vi måste ju ha alla rätt för att bli godkända... Och det är tydligen vanligt att göra denna tentan ett par gånger innan man klarar den, men usch! Jag vill verkligen klara det (såklart). Så ikväll blir det tidigt i sängs, så att huvudet är på min sida imorgonbitti!

Kram sålänge


Mina fina

Snart har vi hängt ihop i fem år, mina fina tjejer. For better or for worse. Nu bor vi på olika håll allihopa vilket gör det extra mysigt varje gång vi ses. Tack för att ni (och några till :P) förgyllde åren på gymnasiet och åren därefter såklart :) Puss på er mina fina!



Innan Jespers 18årsfest för snart tre år sen. Småglin!

På Fannys 20årsfest, snart ett år sen.

Ni är finfinfina ♥


Lördag 12 mars

God morgon!
Nu sitter jag med en god frukostmacka, som hade kunnat vara godare med ägg på. Men jag tappade såklart det sista ägget på golvet, hatar när sånt händer. Speciellt en morgon när magen skriker av hunger och humöret inte är på topp. Men jag stekte några köttbullar och la på mackan istället!

Nu ska jag springa bort till biblan och plugga matte med Jacob som redan sitter där! Sen blir det nog träning och ikväll Melodifestivalen.

Hörs sen :) Kram!

Lunch på Liban Deli

Hanna fyller 22 idag och Emma fyllde 21 i lördags, så vi bestämde oss för att fira båda idag. Vi åt lunch på ett supermysigt ställe som heter Liban Deli, har aldrig varit där förut så det var premiär för mig. Hur gott som helst! Det var lunchbuffé och man fick plocka och välja av mååånga olika maträtter. Rekommenderar det :)!

Efter lunchen var det paketöppning och sen en mysig tur på stan i det fina vädret. Perfekt fredag med fina vänner!


Fredagslyx på tiorasten :)

På Liban Deli


Emma fick "bakispiller" som hon tydligen tycker är jättegoda :P


Och en vinöppnare

Hanna fick en receptbok med massa goda bakverk, eftersom hon älskar att baka =)


Och ett litet choklad

Lite mysig gatumusik på vägen


Var inne på mysiga Sesamgallerian

Och hittade söööta gummiskor istället för stövlar :)


Ett gott skratt!

Hej kära ni! Idag när vi pluggade matte på biblan så inledde Jacob tiorasten med ett sanslöst roligt klipp med Martin Timell och en liten Albin som är åtta år. Det är ett gammalt radioprogram där lyssnare ringer in och berättar om saker de varit med om. Det är så klockrent!!


Flottig middag

Hej kära ni!
Imorse försov jag mig ett par timmar, vilket var skönt och det visade sig vara medicinen mot min huvudvärk. Jag behövde sova. Logiskt, jag vet! Så jag har sovit 9,5 timme inatt vilket är väldigt väldigt sällan det händer. När jag kom till biblan satt mina mattepluggande-vänner redan där och jag bjöd på mina muffins jag bakade i söndags.

När plugget var klart för dagen gick vi en sväng genom stan och fixade presenter till Hanna och Emma som vi ska fira lite imorgon över en mysig lunch :).

Det blev lite bacon och grädde över igår från vår Flygande Jakob så jag slängde ihop en oerhört flottig middag idag, det blev en pasta carbonara minus ost och plus chilisås. Ganska gott!



Grädde, två äggulor, salt, peppar och lite paprikapulver

Knaperstekta bacon ska det va :)

Och så lite basilika på toppen!

Så egentligen var det inte alls en pasta carbonara, men nära. Och gott! Och flottigt! :)

Nej nu ska jag pluuugga, hörs sen.


Dagens låt

Emma satte på en låt igår som jag aldrig hört förut, vilket är riktigt sjukt. Men fy vad bra den är! Här är bandet som sjunger den (riktigt skönt inspelad dessutom :P)

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros




Och här är en video med en söööt liten tjej som sjunger den med sin pappa:


Matlagning med Emma

Igårkväll kom Emma upp och vi bestämde oss för att laga matlådor tillsammans. Så vi slängde ihop en Flygande Jakob, det var säkert tio år sen jag åt det sist. Så himla gott! Istället för jordnötter tog vi cashew, precis lika gott. Sen blev det ett par avsnitt Sex and the city innan vi fortsatte plugga!

1½ kyckling eller några kycklingfiléer (som vi tog)
1 stort paket bacon
2-3 bananer
lite jordnötter/cashewnötter

Sås:
5 dl vispgrädde
3 dl chilisås
riven ost

Stek kyckling och bacon, lägg dem i en smörad form och strö över bananer och nötter. Sen hällde vi över såsen och så in i ugnen i 20 min på 200 grader.




Mums!

Liten isbit


Carrie när hon har trillat på catwalken..
Stör mig alltid på varför hon ligger kvar så länge :P!


I'll be there

Puss på dig mamma!

Let me fill your heart with joy and laughter
Togetherness, well that's all I'm after
Whenever you need me, I'll be there.


Jackson Five -
I'll be there.


Mitt liv om fyrtio år

Emelie och jag har alltid drömt om vad vi ska göra när vi blir vuxna på riktigt, och då menar jag när vi utbildat oss, arbetat en himla massa år, skaffat familj och barn, kanske barnbarn. Vi har alltid varit eniga om att vi vill driva en restaurang ihop, och jag satt och tänkte på det idag - det hade faktiskt varit det mysigaste jag kan tänka mig.

En enkel, väldigt liten och oerhört mysig restaurang på den italienska Amalfikusten, den skulle vara prydd med hundratals ljus, den skulle befinna sig i en äldre byggnad såklart, med tegelväggar. Vi skulle tillsammans sätta ihop en meny med en utsökt Saltimbocca i spetsen, vi skulle tillsammans lagat maten, gjort stämningen så mysig den bara kan bli. Kanske en eller två italienska vänner som hjälper till med serveringen.

Våra barnbarn skulle springa omkring lyckliga som få, och våra män? Ja, troligen sitter de med pipan i munnen, gitarren i handen och förgyller kvällarna med lite klassisk Volare med Dean Martin, har lärt sig det italienska språket och umgås med sina italienska gubbvänner. Och ja, det skulle vara exakt som på film :).

Vi skulle haft vackra gamla hus upp mot bergen med utsikt över Amalfikusten, med gästhus som rymmer alla våra vänner och familjer. Där skulle barnen springa omkring, och vi skulle bara älska livet. 

Vad har ni för stora drömmar när ni blir gamla? 


 


Här skulle våra hus ligga


Kanske ett av våra gästhus?


Även om denna dröm är väldigt långt bort så hade vi gjort det så bra, kära syster ♥.


Om jag fick en önskning

Om jag hade fått en önskning nu så hade jag önskat mig fram några månader och känt vattnet mot fötterna den första sommardagen. Sprungit ut och mött vågorna, helst skvätt vatten omkring mig för att så snabbt som möjligt komma under vattnet, eftersom jag är en riktig badkruka. Men när man väl kommit under vattnet är det bara för skönt. Det hade nog fått min envisa huvudvärk att släppa. Åh vad jag längtar efter värme och ledighet.

Nu ska jag bädda ner mig och drömma om sommar, sol, vänner och massa kärlek.


Om ni hade fått önska er vad som helst, vad hade ni önskat er då? :)

Sov så gott, puss på er.


Powerwalk i Stadsparken

När vi hade pluggat så mycket vi orkade för dagen, tog vi våra trötta huvuden hemåt. Solen värmde så skönt i ryggen, och Emma föreslog en långrunda upp till Stadsparken som ligger högt här ovanför vårt hus. Så vi gick hem om och tog på träningskläder och gick sen ut i det fina vädret igen :).

Jag har aldrig varit i Stadsparken innan så det var kul att se Jönköping från den höjden, här är faktiskt väldigt fint och vackert uppe! På vägen mötte vi änder, getter och lamadjur som mös runt i sina hagar. Vi kom jättelångt och gick ner mot Vättern på vägen hem och när vi var hemma igen hade vi varit ute i 1 h och 20 min, så himla skönt. Det behövdes verkligen! Nu är huvudet lite piggare, så nu ska jag laga mig en god middag, plugga färdigt det sista av patofysiologin och sen unna mig en film. Det var längesen!






Sweetie :)











Vaknat på fel sida

Usch, det är en sån dag idag. Jag vaknade nog på fel sida imorse så det är förmodligen därför. Men jag har haft konstig huvudvärk i flera dagar och den släpper inte, och när man går och lägger sig för att sova bort den och sen vaknar med ännu mer huvudvärk, så är det svårt att hålla humöret uppe.

Men jag drog mig till biblan där mina glada vänner redan satt, vi pluggade lite och så plockade Anna fram resterna från kladdkakan vi bakade igår, då sken jag minsann upp. Hehe, sockerglädjen är farlig!





Läkemedelsmatte! Nu är det faktiskt kul att räkna, nu när man fattar.. Men så är det väl alltid :)


You Really Got Me

The Kinks – You Really Got Me


Scones och måndagsmys på hög nivå

Efter en lång dag med föreläsningar från nio till fyra beslöt vi oss för att mysa till det idag. Måndagsmys är viktigt för att orka med resten av veckan. En måndagskväll med scones, kladdkaka, bra tv-program och fina vänner är väl bara för bra :).









Vi kollade på Top Model och sen underbara programmet En unge i minuten.
Vi satt och grät allihopa av lycka, vilket fint program. Bänkade nästa måndag kan vi ju räkna med.
Och alla andra måndagar efter det också!

Sov gott fina ni ♥.


Colour Block

När man klickar in på asos underbara hemsida är denna bild det första som kommer upp. Hur glad blir man inte?! Vilken underbar färgmix. Colour Block är vårens nya trend på asos. Den är värd att kolla upp! Här kommer ni direkt till sidan :) Colour Block.


Morgontrött

God morgon!
Idag är det ingen rolig morgon... tydligen är jag inte ämnad för att vara en söndagsfixare..hehe, nej skämt å sido. Jag är så trött idag, det var nästintill omöjligt att stiga upp. Men efter en halvtimmes ställa-om-klockan-sömn ställde jag mig i duschen för att vakna till. Hm. Som sagt, morgnar är inte min grej.

Hoppas ni får en finfinfin måndag, det ska jag försöka att ha! Dagen är lång och fylld av föreläsningar och plugg men ikväll ska vi mysa hos Anna med Top Model och premiären av En unge i minuten :)!

Puss på er!




Ibland är även jag effektiv!

Hej hopp!

Idag har jag hunnit med massor! Trots utgång igår så var jag uppe ur sängen strax innan halvtio. Ett par sköna kläder slängdes på och lite frukost hann jag med, sen kom Hanna och hämtade upp mig och vi körde mot biblioteket för att plugga, Jacob och Anna var också där. Matten gick ganska bra idag och vi fick en del gjort så det var skönt!


Sen dess har jag hunnit med att storstäda lägenheten och..


Några tvättar




Lagat en kycklinggryta med champinjoner och kantareller i gräddig sås,
som blev sanslöst god!


Blandat en smet med chokladbitar i..

Och äntligen fått användning för mina fina formar


Et voilà!

Jag har provsmakat - och de är hur goda som helst :).

Nu är det dags för lite Sex and the city-mys medans sista maskinen blir klar i källaren!
Trevlig kväll ♥







VÅÅÅR!

Åh, äntligen har våren tittat förbi Jönköping! Jag är medveten om att den förmodligen inte kommer stanna så länge, men det gör ingenting! Just idag är den här, solen skiner och värmer ordentligt. Det är 4 plusgrader ute och utan att frysa kunde jag ha min skinnjacka (med två tröjor under), en stor halsduk och mina favorithandskar. Åh, vad jag älskar våren! Det går ett rus genom hela min kropp och jag känner mig så lycklig!

Emma och jag välkomnade våren med att gå en långrunda genom stan, handlade lite gott inför kvällen och upprepade gånger påmindes vi om hur skönt solen värmde i ryggen.

Att Emma fyller år idag gör inte saken värre heller, det ska vi fira med gott vin och en mysig pubrunda ikväll. Grattis lilla loppan! Idag är det också tre år sen jag tog mitt körkort, vad tiden går fort..

Nu ska jag och mitt oerhört glada humör plugga färdigt det sista jag har kvar på föreläsningen om tumörer, den var verkligen intressant så plugg på en lördag är inte så farligt som det låter :).

Vi hörs senare! Här kommer några bilder från denna underbara förmiddag. Kram på er! Och hoppas att ni har en lika mysig lördag som vi här uppe!









Jackan och jeansskjorta från H&M
Halsduken från Zara
Jeans från Gina Tricot
Handskar & väska från Beyond Retro (Har fått båda från min kära syster, väskan är vintage och drygt 15 år, helt underbar och välbevarad. Älskar den!)


Ser ni, 4 grader och strålande sol!
(Och inte min strålande sol till pojkvän) :)

Kram! ♥


Taco night










Har haft en sååå mysig kväll hemma hos Anna. Vi lagade tacos och åt tills vi sprack.. eller nästan, för Hanna hade bakat kladdkakemuffins som gick ner utan problem ;P! Och därefter popcorn. Så nu är vi mätta! Vi satt framför tv:n hela kvällen och snackade, bläddrade mellan Tv4-fakta som visade grymt spännande kirurg- och ambulansdokumentärer, följt av Ice Age 2 och American Pie 2 :). Det var en välbehövlig myskväll efter en hård veckas plugg!

Kevin ringde precis från London, han är där i helgen på en grymt stor sportfiskemässa. Så jag lär väl få höra en hel del fiskesnack imorrnkväll! :)

Sov så gott fina ni, hoppas er kväll har varit lika go som min.
Kram ♥


Friday I'm in love

Nu ska jag springa iväg och möta Hanna, gå hem till Anna och laga tacos med tjejerna och Jacob! Ha en trevlig fredagskväll allihop! KRAM!




Something new



Kom på att jag fick ett presentkort av Emma när jag fyllde år,
så jag unnade mig ett nytt nagellack. Enkelt och rosa.


16 augusti 2009

Den dagen hade jag gjort allt för att få uppleva igen! Emelie gav mig biljetter till Coldplaykonserten i Herning, i Danmark. Det var verkligen det bästa!


Denna videon är från Tokyo samma år, jag hittade ingen bra video från DK.
Men det var precis så här underbart!


Rutigt ska det va

Hej!
Jag har precis kommit hem från en läkemedelsfredag i skolan. Vi har tenta nästa måndag på läkemedelsdelen så även en ledig fredag går åt till att räkna läkemedlens styrka, dropphastighet, infusionstid, mol och annat smått & gott!

Nu ska jag fortsätta med patofysiologin som vi läser parallellt, idag blir det tumörer och diabetes. Men det blir ingen helkväll för ikväll ska vi mysa till det hemma hos Anna! Det blir tacos och popcorn och annat smaskigt, så jag ska möta upp Hanna strax innan sju så ska vi gå bort till Anna.

Vi hörs sen tycker jag =)!




Min goda och fiberrika frukost med Valios persika/papaya-yoggi till.
Och ett glas Kiviks smultrondryck såklart =)
SÅ GOTT!



Skjorta från Zara. Gillar den smårutiga detaljen i kragen!



Tjallamalla must haves

 







Tjallamalla är min absoluta favoritbutik i Malmö, varenda gång vi är i stan måste vi gå in en stund och bara njuta. När jag såg ugglorna tänkte jag direkt på My som har en liten thing för ugglor, det är bara så sött! Och ja, ugglesmycken är något speciellt måste jag säga.

Den rödblommiga vintageklänningen är min favorit. Jag är förälskad! Och tavlorna här längst ner är så fina! Om ni inte besökt Tjallamalla så gör det - butiken ligger på Davidshallsgatan 15 i Malmö, men finns även i Stockholm.


Jag borde sova

Jag kan inte sova!! Fy vad jobbigt det är. Jag hatar att ligga i min säng och bara vänta på att somna. Jag brukar ju kunna somna på två sekunder..

Imorgonbitti väntar en lika lång dag som idag, vi hade föreläsningar från 9-16 och sen pluggade vi framtill nio ikväll, därefter blev det en sen middag. Och imorgon ska vi sitta på biblioteket från 8 och framåt. Så därför behöver jag verkligen sova.

Så nu ska jag ligga rastlös i sängen ett tag till och hoppas på det bästa!

Sov gott mina vänner. Hörs imorgon! Buona notte.


Thailand flashback

Idag är det exakt ett år sedan jag och Malin packade våra ryggsäckar och drog till Thailand. Vi befann oss på åtta olika fantastiska öar under fyra veckors tid och avslutade med monstershopping i Bangkok, och resan var utan tvekan det roligaste vi gjort. Varenda dag var ljuvlig, vi semestrade och njöt i solen, hoppade ombord på long tail-båtar ut till närliggande öar, kramades med apor och elefanter. Vi packade upp, packade ner, packade om.. och fick skavsår på axlarna av ryggsäckarna (men det hör väl till).

Vi åt sanslöst god mat i fyra veckor, varav en utan kyckling.. Det tog mig en hel vecka att våga äta kycklingen (livrädd för kycklingbakterier) och då var det inte ens meningen. Jag beställde in vegetariska vårrullar, och när jag hade den i munnen och hade svalt en tugga, kände jag den ljuva smaken av kyckling.. haha. Och där försvann kycklingfobin :P!

Här kommer några bilder från resan, lite gott & blandat för det var svårt att välja ut "de bästa", alla är bäst!

Phuket



Raya Island



Phi Phi




Strandfestligheter på Phi Phi & longtails över till Maya Bay





Koh Lanta



Ao Nang - Poda och Phra Nang (favoritöarna!)
Phra Nang



Poda





Bangkok



Sista kvällen i Bangkok tog vi in på ett superlyxigt hotell eftersom pengarna hade räckt så bra hela resan! Vi fick fina morgonrockar, morgontofflor, bar på rummet, lyxigt badrum, king size-modell på sängen och en stor tv med alla möjliga kanaler på, och pool på taket bland alla skyskrapor - för ungefär 200 kr/rummet. Det var en upplevelse!

Så, nu fick jag delat med mig av vårt underbara minne från vår fina resa.
Ha en trevlig onsdagskväll så ska jag plugga en timme till sen blir det sängen!

Kram! ♥


One.

God morgon fina ni! Idag hade jag verkligen velat ha en sovmorgon. Men det kommer det inte bli på ett bra tag framöver..

Idag är det ett år sedan jag och min kära blev vi igen. Detta året har gått så himla fort, och jag hade inte kunnat tänka mig något bättre än oss. Snart har vi känt varandra i sex år, och fler ska det bli. Du är så fin min underbara! Love.




Älskar dig Kevin


Nu måste jag göra mig klar inför skolan! Sköt om er och ha en underbar onsdag! Kram


Sleep tight

Hela dagen och kvällen har gått till LM-beräkning (Läkemedelsberäkning).. det är ganska kul när vi fattar, såklart. Men nu är vi så vansinnigt trötta så det får blir sängen direkt! Imorgonbitti kör vi igång med ännu mer LM och sen fortsätter Patofysiologin med en föreläsning om diabetes. Det här är så intressant!

Stay tuned. Nu somnar jag.

Kram kram kram! ♥


För 5 år sedan..

När jag var hemma i helgen hittade jag en gammal video från nians skolavslutning. Jag och Mia sjunger I'm yours, det är inte det bästa vi gjort men vi hade kul! :) Tänk att det snart gått 6 år. Galet!