Onsdagar när de är som bäst

Idag har jag varit igång hela dagen, är helt slut i både kropp och knopp. Har jobbat ett extrapass på Gina idag, kort och effektiv dag, många kunder och mycket att göra så det var kul! Efter jobbet var Emma och jag duktiga i några timmar med C-uppsatsen eftersom jag ska hem i helgen, men man blir verkligen helt slut i huvudet..
 
Har avslutat denna långa dag på bästa sätt: hemma hos Elin med vansinnigt goda varma mackor med berg av pålägg - skinka, salami, ketchup, pesto, tomater, champinjoner, lök och ananas. Vi såg New Moon, andra filmen av underbara Twilightserien, vi räknar ner till den stora premiären av Breaking Dawn II. Kan verkligen knappt vänta! Elin fyller år imorgon så hon fick en liten för tidig present ikväll, ett litet Voluspaljus. De doftar gudomligt!
 
Nej nu måste jag sova, imorgon ska vi upp tidigt och åka till Göteborg över dagen. Ska bli SÅ mysigt och skönt att släppa skolan för en dag. Sen fortsätter jag ner mot Malmö imorgonkväll!
 

FUCK CANCER

För lite mer än en vecka sedan beställde jag hem ett jättefint armband, som stöttar verksamheten Ung Cancer. Jag har sett det på flera armar men inte vetat vart jag kunde hitta det. Kom in på Ung Cancers hemsida av en slump där man kunde beställa hem bland annat det armbandet. Det är enkelt och fint och det är verkligen en verksamhet jag vill stötta och lägga pengar på!
 

Malins dag ♥

Hipp hipp hurra! Idag är det Malins födelsedag! Önskar att vi alla kunde firat med henne i Holland! Hoppas att du får en underbar födelsedag älskling!
 
 

Morgonkaffe

Sitter här med mitt "morgonkaffe" som det kanske inte får lov att kallas när klockan strax är 13.. Det är inte förräns nu jag börjat dricka kaffe vilket jag inte kan förstå! Efter en sommar på sjukhuset med tidiga morgnar, sena kvällar och många små fikapauser däremellan, blev jag en kaffemänniska. Har däremot inte kommit till svart kaffe än, det är fortfarande kaffe med mjölk - men tids nog ;).
 

Lugn helg!

Igår jobbade jag på Gina för första gången sen innan sommaren, verkligen roligt att träffa tjejerna igen! Tiden sprang iväg och jag hann kära ner mig i alldeles för många plagg. Farligt det där.
 
Senare på kvällen gick jag hem till Anna och njöt av Sex and the City, käkade alldeles för mycket popcorn och hade en väldigt mysig kväll. En lugn helg med andra ord - välbehövligt! Om en stund ska jag möta Emma på biblioteket och så är det C-uppsats som gäller.
 
Har ni haft en härlig helg?
 

New color

När hösten börjar närma sig blir jag alltid så sugen att ändra hårfärg. Knäppt men så är det, varenda år! Men i år var jag inte redo att bli brunett helt och hållet så min frisör färgade en liten ombre på mig, ganska svag sådan men den tonas ut fint i de blonda slingorna. Lite roligt med förändring iallafall! Nu slipper jag min egen gråaktiga utväxt! 
 

Sleepover

REGN. Årh, det slutar verkligen inte! Det har regnat precis hela dagen. Jag som egentligen älskar hösten. Not like this.
 
Hur som helst, igår hade vi sleep over hemma hos Hanna då hennes kära sambo är bortrest. Vi bäddade upp med madrasser, duntäcken och kuddar i vardagsrummet, käkade räkor och mängder av godis och hade en riktigt mysig tjejkväll. Sov gott hela natten och vaknade till en dunderfrukost. Helt klart bästa kvällen på mycket länge!
 

Clarins 02

Idag har jag unnat mig! Jag har gått fram och tillbaka mellan Clarins-hyllorna på Åhléns i några veckor nu.. Det tar emot att lägga pengar på smink i vanliga fall och när det gäller ett läppglans så var det nästan ännu svårare. Men detta läppglans är inte vilket läppglans som helst, Malin har haft ett i sommar och jag har fått testa det ett flertal gånger och jag älskar det! De håller länge, de är lätta att applicera och de doftar fruktansvärt gott. Det är den perfekta detaljen till en annars vardaglig sminkning. Det är verkligen värt pengarna, efter många om och men!
 

Just nu

Klockan är strax efter 10 vilket innebär tiofika på biblioteket. Det är ett måste att ta fikapauser för att orka med uppsatsskrivandet. Kaffe, banan och lite musik i tjugo minuter sen är vi på gång igen!
 

Bästa frukosten

God morgon ♥
Emma och jag hade egentligen bestämt att vi skulle skriva tre timmar ihop innan jag ska till frisören, men när vi vaknade så bestämde vi ganska snabbt att vi kunde stanna hemma var för sig och arbeta lite själva. Så med datorn på magen och tända ljus i hela rummet letar vi artiklar från sängen - vilken lyx va?
 
Men nu har jag pallrat mig upp och lagat en god frukost - bananpannkakor med färska blåbär. Det är något av det godaste som finns att äta till frukost. Det är jättenyttigt men smakar som något väldigt onyttigt! =) En banan + ett ägg, mixade med stavmixern och sen steker jag dem i lite olja. Inget mjöl eller någon annan tillsats. Bästa!
 

Close up

Som vanligt hittar jag något som sysselsätter mig, precis innan jag ska lägga mig. Jag är en väldigt oorganiserad människa och hittar lätt ursäkter till att inte sova, jag förstår inte varför - för sova behöver jag verkligen!!
 
Hur som helst.. Jag kom in på ett album från i somras när jag och Kevin fiskade, tältade och hade det underbart ute i woodsen. Såg att där var ett par fina närbilder på Kevin! Färgerna är helt otroliga, så enkelt med en grön buske i bakgrunden men som gör så mycket i en bild. Och så givetvis Kevin då ;).
 


MANGO

Hej vänner!
C-uppsatsen är nu igång ordentligt, projektplanerna var färdiga förra veckan och allt var godkänt så idag har vi satt igång på riktigt. Ett evigt sökande efter vetenskapliga artiklar - vi har en lång höst framför oss, men läskigt nog går den redan väldigt snabbt förbi! Det är kyligt ute och löven har helt skiftat färg..
 
Imorgon är det dags att färga håret, lite nervös eftersom jag velat fram och tillbaka några dagar nu! Resultat får ni se imorgon!
 
Jackan är från Mango i Malmö, I love it!



Söndagsdejt

Har umgåtts med både Emelie och Malin över Skype ikväll, mysmys! Känns nääästan som att sitta i samma rum. Med lite fantasi så!
 
 
Malin har äntligen tagit sitt förnuft till fånga och startat en blogg! Ni kan läsa om hennes studentliv i Utrecht här!

French Maid

Här kommer en helbild av min outfit igår, köpte dammvippan på Buttericks i Malmö och dräkten fick jag som sagt låna av Emma!
 

Maskerad i Malmö

Det har varit dåligt med uppdatering här från helgen men det blev en spontantripp till Malmö i fredags. Vi satt på biblioteket och var så trötta och kom verkligen ingen vart med vårt arbete så vi bestämde oss för att lägga ner det för helgen. Och sen tidigare har jag varit bjuden till Emma och Emils 25-årsfest i Malmö som var igår, men jag tackade nej för att jag inte kunde komma ner från Jönköping, trodde jag. Men så fick jag ett ryck och ringde Emma och det var okej att jag kom ändå, så jag sprang hem från biblan och köpte bussbiljetter och en timme senare var jag på väg till Malmö.
 
Varken Emelie eller Kevin visste att jag kom ner, så jag överraskade Kevin i fredagskväll och kunde hålla mig hela lördagen också och överraskade Emelie på festen ute hos Emma. Det var maskerad och med tanke på att jag var så sent ute hade jag inte förberett mig, men jag fick låna en french maid-kostym av Emma här i Jönköping och så köpte jag till vissa tillbehör, vilket till slut blev ganska bra! Emelie var Jack Sparrow, klockren och bäst av alla tyckte jag!
 

Mr Sparrow!

Nadja kom också i en french maid-kostym! =)

Emelie och André var stiliga!

20-tals-Louise och Jack Sparrow =)

80-tals-Emma.

Emil och Jimmy - Austin Powers och Pingu.

Pamela Anderson i all ära..

Smurf och nyckelpiga

Ladies!

Värdparet! Tusen tack för en kanonkväll! =)
 

Twilight, lösgodis och hårfix

Ikväll blev det en enkel men väldigt god middag - Keldas toscanska tomatsoppa som vi spetsade med färska champinjoner som vi stekte i kryddor, till vitlöksbröd, crème fraiche och lite keso. Och färsk basilika! Vi toppade med vars en godispåse och popcorn och satte på den första Twilightfilmen. Det var sjukt längesen vi såg den och nu har vi börjat räkna ner på riktigt inför premiären av Breaking Dawn Part II. LÄNGTAR!
 
Efter filmen satte vi på Adeles magiska konsert från Royal Albert Hall medan Elin pysslade med mitt hår med olika frisyrer. Tjejkväll minst sagt!
 

 

Bokat resa!

Sådär! Då har vi bokat flygbiljetter till Amsterdam i november, tjejerna och jag. Jag längtar så mycket, nu måste tiden springa iväg så att vi får komma dit och umgås med vår lilla Malin. Det är jag, Emelie och Fanny som reser ner, den 9-12 november. Vi flyger till Amsterdam men ska bo i Utrecht där Malin pluggar och bor, men det är tydligen bara en liten halvtimmes tågresa där emellan. Gaaalet vad roligt vi ska ha! ♥
 
Nu ska jag möta upp min lilla Elin och handla mat och godis! Ikväll blir det Twilight-maraton!
 

Angelica Blick for NLY trend

Är hemma en sväng på lunchen, glömde min matlåda hemma imorse. Typiskt mig att glömma den på morgonen..
Hur som helst, igårkväll beställde jag äntligen hem ett par skor från Angelica Blicks kollektion på Nelly. Jag är kär! Hoppas att de är lika fina i verkligheten. Borde få hem dem imorgon!
 
Bild lånad från hennes blogg!

Underbar höstmorgon!

Mötte Emma strax före 7 och gick en härlig och uppfriskande promenad runt sjön. Kallt men väldigt skönt i solen! Nu får det bli en snabb frukost för vi ska vara i skolan klockan 9. Ha en trevlig dag!
 



Nedbäddad i soffan

Ligger nu nedbäddad i soffan under mitt duntäcke. Det är bara september och lägenheten är redan iskall! Ser fram emot vintern.. Ligger och avnjuter några avsnitt Vänner nu och har precis käkat fetaostbiffar som faktiskt blev väldigt goda! Slappekväll!
 
 

Härlig kvällsrunda

Hej vänner!
Idag har vi suttit på biblan halva dagen, andra halvan har vi njutit av kaffe och höstväder på stan. Köpte en snoddhalsduk på Indiska som jag tittat på ett tag, enkel grå med lite rutmönster i. Kan visa sen! Nu måste jag laga mat för jag är vrålhungrig! Kom precis hem från en härlig powerwalk i kvällssolen.
 

En saknad bästis!

Har precis pratat med bästa Malin i 45 minuter på Skype. Jag älskar Skype, vad skulle vi gjort utan det? Det är gratis och man kan vinka till varandra, så himla mysigt. Om två månader ska vi åka till Malin i Holland och hälsa på, just nu känns det alldeles för långt bort, men den som väntar på något gott..!
 
Från Egypten i vintras.

Frittes äppelpaj

Hemma hos Fritte bjuds det alltid på godsaker och idag fick vi smaka äppelpaj med mängder av vaniljkräm. Så himla gott!! Jag hoppade middagen idag för att ha plats till lite extra paj. Mums!
 
Nu är det snart sängen som gäller, ska försöka komma iväg och träna imorgonbitti.. morgnar är inte min grej men jag måste skärpa mig med disciplinen. Det är så mycket skönare att träna på morgonen!
 
Sov gott!
 

Under my umbrella

Höstrusk på ingång kanske? Det är dock väldigt varmt, och värme med regn är inget roligt väder! Då kan det lika bra bli höst på riktigt nu. Om en stund hämtar Elin upp mig och så ska vi hem till Fritte och äta äppelpaj, ska bli sååå gott!
 
 
 

I min fönsterkarm



10 september

Måndag och ny vecka, tiden går så himla fort! Emma och jag blev klara med vår projektplan innan lunch så efter att ha skickat in den gick vi hem och käkade lunch och sen en runda runt Munksjön! På vägen hem handlade vi med oss kaffe, förvånansvärt gott efter en svettig powerwalk =). Härlig start på veckan!
 


Att vakna av en puss

Att vara i ett distansförhållande har funkat väldigt bra för mig och Kevin, men varje gång jag varit hemma är det lika jobbigt att åka ifrån Malmö. Något jag verkligen saknar är att somna och vakna bredvid varandra. Att ligga och prata tills man somnar eller vakna av en puss. Det saknar jag! Så nu får du snart ta dig till Jönköping älskling ♥.
 
 
 

Lilla Ruth

Ikväll fick jag följa med Elin hem till hennes föräldrar utanför Jönköping, som bor i ett fint hus på landet. Vi blev bjudna på kräftor och glass med jordgubbssås och choklad till. Har också fått träffa den sötaste katt jag någonsin sett, lilla Ruth. Bedårande!
 

 

En bättre söndag

Att låta bli att ställa klockan en söndag är verkligen lyx. Det händer inte ofta men herregud vad skönt det är! Vi vaknade runt halv elva, steg upp till strålande solsken, tog på oss skorna och tog en härlig powerwalk i morgonsolen. När vi kom hem igen bakade Elin scones och vi åt frukost till filmen The Vow. Jag har velat se den länge men det har aldrig blivit av. Den var så fin, sorglig men fin. Vi grät genom nästan hela filmen! Se den!
 



25-årsfest!

Vilken underbar helg jag har haft! Fredag, lördag och söndag har varit så himla mysiga och roliga. Igår var vi hembjudna till Anna för att fira hennes 25-årsdag. Hon bjöd på fantastisk mat och goda drinkar. Vi dansade till strax efter tre, tog en taxi hem till Elin och kom i säng vid fyra. Riktigt lyckad kväll!
 
Vi var ett gäng som lade ihop till Annas present och det blev en helkroppsmassage i 50 min med en ansikts-/fotbehandling före, en flaska vin och blommor.
 




Hade inte med mig kameran så det fick bli några halvtaskiga bilder från mobilen! Bättre än inga bilder alls =).

Movie & dinner

Ikväll har jag varit iväg på bio med Elin, Jonas och Jonas kompis Glenn, vi såg den nya Hamiltonfilmen! Tyckte att den var riktigt bra, definitivt värd ett biobesök. Efter filmen gick vi till SoYa och frossade i deras mongoliska buffé. Något av de godaste bufféerna jag ätit! Man fick plocka av alla råvaror och lägga på sin tallrik och sedan stekte/wookade kockarna maten åt oss under tiden vi väntade. Det var allt från grönsaker, nudlar, fläskfilé, kyckling, lamm, gigantiska räkor till sushi och starka såser. Riktigt gott var det! =)
 
Nu är jag hemma och ska sova ganska snart. Har precis sagt godnatt till min lilla Malin i Holland. Som jag saknar henne! Tur att det finns Skype och gratis internet! Vi satt och planerade inför en liten weekend i november, då jag, Fanny och Emelie ska resa dit och hälsa på. Kommer bli helt fantastiskt, längtar redan!
 


Fina Elin =)
 

06:00

God morgon! Sitter här med en härlig frukost efter en timmes träning. Klockan ringde 06:00 (!) och då mötte jag upp Emma för att gå och träna, så jäkla härligt. Jag är ingen morgonmänniska men jag tänker bli. Grymt skönt! Gymmet var i princip tomt, det började trilla in lite pensionärer runt halvsju men annars var där lugnt =).
 
Nu är det skola och skriva uppsats som gäller! Trevlig helg!
 


The Notebook

Ikväll har vi haft filmkväll hemma hos Hanna - tjejerna och Jacob =). Popcorn, vindruvor och choklad till den finaste kärleksfilmen som gjorts, The Notebook. Det är en film jag verkligen kan se gång på gång, den blir aldrig dålig. Vi satt med tårar allihopa, riktig mysfilm!
 
Den klassiska kyssen i regnet, som de vann en Best kiss-award för, är bara så löjligt bra. Om ni mot förmodan aldrig sett denna film så måste ni se den, snarast!
 
 

Kesoplättar

Emma och jag firade det godkända syftet inför C-uppsatsen med en löjligt god lunch - kesoplättar med jordgubbar, banan, persikor och vaniljkesella till. Mums!
 

Inspiration: Kök

När jag flyttade in i min lilla lägenhet för drygt 1½ år sedan, som också var min första lägenhet, blev den ganska snabbt blommig och flickig. För det första har jag en stol i vitt/rosa/rött med rosmönster, och de andra runt bordet är svarta. Den syns såklart mycket och därför är stämpeln över min lilla lägenhet blommig. Det kom in blommiga grytvantar och handdukar, och rosa/vit-rutiga därefter. Jag känner att jag har tröttnat och behöver en förändring. Men stolen får stanna, jag älskar den detaljen i lägenheten! Det andra rosa/blommiga ska tonas ner och framförallt vill jag ha in starkare färger i köket. Svart/nougat hade varit fint i mitt kök, så jag är på jakt efter det nu. Hojta till om ni vet något fint någonstans! =)
 

Dessa hittade jag hos Pappelina! De kostar 145 kr/styck, ska försöka hitta någon i den stilen!
 

Från depp till pepp!

Hej vänner!
Igår lämnade Emma och jag in projektplan nummer ett till vår handledare inför kommande C-uppsats. Där skulle vi ha skrivit en bakgrund till problematiseringen, kommit på ett syfte och sedan en tänkt metod för hur vi ska gå tillväga. Idag skulle handledarna läsa genom allas projektplaner och godkänna eller inte, och i sådana fall får man göra om alltihop. Vi kände oss både jättesega och har bara gått och väntat på svaret. Vi kokte starkt kaffe och slängde oss i soffan, bläddrade mellan kanalerna och såg färdigt av vad som var kvar av Troja som gick på TV. Lite ögongodis tillsammans med kaffet hjälpte oss nog.. Sen fick vi svar från kursansvarig att vårt syfte var godkänt och att det nu bara är att köra på. C-uppsats - let's go!
 

Vardagslyx

När skolan tar upp största delen av ens tid är det viktigt att utnyttja varje liten stund på bästa sätt. Därför bestämde jag och Elin oss för att äta frukost tillsammans imorse innan skolarbetet drog igång igen. Så jag kom hem till Elin strax efter åtta till en hel frukostbuffé! Det kändes lite som en hotellfrukost! Hembakta bullar, knäckebröd, fil med flingor, kaffe, apelsinjuice, ägg och såklart bananpannkakor med färska blåbär och keso till. Herregud vad gott det var! Det gjorde min dag =).
 

Skype med Malin

Malin har nu kommit fram till Holland där hon ska plugga och bo de närmsta fem månaderna. Jag saknar henne redan! Jag längtar såå tills Emelie, Fanny och jag åker dit och hälsar på i höst.
 
Vi har brevväxlat (så mycket mysigare och roligare än mail!) och skypat från mobilen ikväll, gick hur bra som helst. Bäst av allt är att man kan se varandra samtidigt =).
 
Nu måste jag hoppa i säng för imorgonbitti ska jag äta frukost med min fina vän Elin. Kvalitetstid!
 



I lördags fick jag ett kuvert med detta brev som absolut inte fick öppnas förrän idag. Så himla kul med brevväxling! Fick med ett litet kort också.
 
Sleep tight

1 mil

Måndagen har sprungit iväg, kanske för att Emma och jag var så duktiga idag med skolarbetet. Det gick väldigt bra idag, hoppas på samma flyt imorgon. Jag avrundade dagen med en härlig och lång powerwalk nere vid Vättern, vid Rocksjön, Munksjön och till slut en liten backe i Stadsparken innan jag vände hemåt. 1 mil blev det idag, känns i hela kroppen. Men hur skönt är är inte det? =)