Sjukhustårta

img_0247 (MMS)

Det är sista veckan på vår praktik nu och Fritte och jag har bakat en liten tårta som tack! Vi är så nöjda med praktiken båda två och det har verkligen varit roligt! Så idag har vi gjort en sjukhustårta! Vi är nöjda :D vad tycker ni? Nu har vi ätit lite lunch och ligger i soffan och slappar framför tvn. Mys!    Emelie åkte hem imorse och vi har haft världens mysigaste helg :). Hörs senare! Vi börjar jobba 14!


A little mix of love

Emelie har gjort en liten film från vår mysiga helg här i Jönköping. Enjoy!



Nu ska vi fortsätta se film, vi har sett Sex and the city 1 och 2 idag och nu avslutar vi med Moulin Rouge, såå längesen! Emelie har också målat en svala på mig så att jag ska kunna vänja mig lite. Det blev en liten tjockissvala men jag älskar det, gud vad jag längtar! 1,5 vecka kvar!

Sov gott sen ♥


Hösten när den är som bäst

Kan man ha det mysigare än vi just nu? Jag älskar att ha syster på besök! Vi har en supermysig helg, har varit ute hela dagen och njutit av höstvädret - färgerna på löven är så underbart fina! Jag älskar verkligen hösten när det är så här soligt och fint. Vi satt nere vid Munksjön med vars en latte och solen värmde faktiskt trots den kalla vinden. Ikväll har vi lagat god mat och precis sett färdigt Killers, en komedi med Ashton Kutcher och Katherine Heigl, den var förvånansvärt bra och rolig :). Nu blir det film nummer två och nyvispad chokladmousse. GOTT!

Puss på er! Hoppas ni har en trevlig helg ♥.
 






Fredagsmys väntar

God morgon vänner!

Snabbt morgoninlägg nu innan jag ska cykla till jobbet. Hur kan det vara så här otrevligt att gå upp, varenda gång? Fy vad jag ogillar så här tidiga morgnar. Ser fram emot den dag då jag faktiskt vänjer mig (!).

Idag är det ingen vanlig dag, för det är fredag och min syster kommer hit snart, för att vara exakt om 10 timmar! Just nu känns det som en evighet men jag ska jobba i sju timmar först så då blir det helt plötsligt inte så jobbigt. Men jag saknar henne så himla mycket så jag kan knappt bärga mig! Fem veckor sen vi sågs nu. Komsi, komsi  ♥.



I somras i Falsterbo


The Killers

Nu är jag äntligen hemma från sjukhuset! Och i vanlig ordning jobbar jag tidigt imorgon så jag borde sova nu. Tråkigt! Men det är i och för sig rätt bra för då går tiden snabbare tills Emelie kommer hit imorgon! Längtar ihjäl mig! ♥

När jag kommer hem till Malmö ska jag försöka utnyttja tiden på bästa sätt utan att stressa, för då blir det bara jobbigt! Nästan alla helger jag varit hemma har schemat varit fullspäckat flera veckor i förväg för att man ska hinna träffa alla på 2-3 dagar. Men nu tar jag mig ett litet höstlov och kommer att vara hemma i 9 dagar! Ska bli så skönt. Vi har en kurs som startar direkt efter praktiken men jag har pratat med kursläraren och det gick bra att jag inte var med på introduktionen. Läser det hemma istället :).

Men på schemat änsålänge blir det mys med vänner, pojkvän och familj! Ska passa på att träffa farmor, farfar och mormor för det var så längesen nu! Sen på onsdagen är det tattoo på Zoi, torsdagen ska jag på intervjun på förlossningen på morgonen och sen blir det massa mys och festande resten av tiden känner jag :P! Barndop på söndagen, känns som en otroligt bra vecka!

Nej, nu är det direkt i säng! Sov gott mina vänner. Hoppas ni haft en minst lika bra dag som jag. Kram ♥

Den här låten har jag sjungit på heeela dagen, blir så glad av den. Av allt Killers gör faktiskt! Underbara band!


LYCKLIG!

Hej! Jag ska snart springa iväg och cykla till jobbet, men först måste jag berätta hur min förmiddag sett ut! Det var längesen jag var så här lycklig! För det första så bakade jag (jag bakar aldrig) pizzamuffins till imorgon som blev kanongoda. Sen så fick jag även en intervju för sommarjobb på förlossningen i Malmö! För till sommaren har jag läst 4 terminer och då får man lov att jobba som undersköterska. Det känns fortfarande overkligt och otroligt spännande, jag kunde inte varit lyckligare! Så jag ska till förlossningen den 10/11 och träffa chefen som ska visa mig runt. JAG ÄR LYCKLG!

Så! Nu har jag skrivit av mig lite. Mina käkar värker så mycket jag har lett under dagen!! Vi hörs ikväll! PUSS!




Pizzamuffins

Nu är här nystädat och fint, så himla skönt att få ordning! Man blir gladare av såna småsaker tycker jag. Jag sitter och funderar ut något jag kan bjuda Maria på när hon kommer hit på fredag. Maria är den jag bodde hos första terminen i Jönköping. Världens goaste människa som var så himla snäll mot mig, en arbetskamrat till pappa så det är så vi lärde känna varandra. Hur som helst, Emelie kommer hit och vid femtiden kommer Maria och då ska jag bjuda på något enkelt! Jag funderar på pizzamuffins. Är det någon som gjort det tidigare? Det verkade enkelt och blir nog en lagom förrätt inför fredagens mat som vi sen äter på olika håll :).

Det blir nog morgonens syssla imorgon, det och att försöka sno åt mig en tvättid innan jobbet. Träning ska jag också hinna med - tror ni jag hinner med allt detta? Haha.. Så länge jag inte försover mig hinner jag nog! Sen är det jobbet två till halvtio.

Men nej, nu måste jag definitivt sova! Hoppas ni sover gott! Puss ♥



En gammal bild från förra året!
Tror det var den dagen jag flyttade hit faktiskt =)


På Tradera

Hej! Har ni haft en bra onsdag?

Min har varit bra men jag var så himla trött under dagen, inte konstigt med tanke på att jag bara sov tre timmar inatt. Så jag somnade på soffan tidigare ikväll och vaknade lagom till efterlängtade Grey's. Fy för vad bra detta avsnittet var, alla är ju bra men detta var extrabra! :)

Min kära syster kommer på fredag och jag jobbar både imorgon och fredag så jag tänkte städa undan här en snabbis ikväll. Sätter på Killers och styr upp det hela nu känner jag! Tänk så skönt att vakna till en nystädad lägenhet imorgon. Jag börjar dessutom klockan två så jag har råd till en sovmorgon. Hörs sen!

Just det! En sak till: jag har lagt ut min skinnjacka på Tradera. Den är i väldigt fint skick och hur mysig som helst. Gå in här och kika på annonsen!



Oktobermorgon

Hej! ♥

Det finns inte ord för hur trött jag är just nu.. Jag gick och la mig, jag somnade inte. Hur konstigt som helst för jag var jättetrött, så jag låg vaken ett tag. Och ett litet tag till. Två timmar till. Jag gick upp och drack ett glas vatten och kollade på klockan sist vid 02.03. Det värsta av allt är att behöva gå ur sängen och sätta ner fötterna på mitt iskalla golv. Att behöva gå den 1 ½ metern till fönstret där min mobil ligger och ringer - fy! Längtar redan tillbaka till mitt täcke och de lager av filtar jag sover under. 

Usch. Hoppas ni har sovit gott och gör det fortfarande. Jag måste hinka i mig en kopp te med socker nu. Hörs sen. Ikväll är det Grey's :) hoppas jag är vaken tills dess!!

Puss!



A Change of Color

Det tog mig hela dagen att skriva färdigt arbetet, var klar någon gång innan sex. Puuh! Är riktigt tröttt på det nu och är glad att det är över. Men när det samlats in och vi blivit indelade i grupper så börjar nästa projekt - opponera på de andra arbetena. Usch, vill bara vara klar med allt sånt nu! Det tar både energi och tid från praktiken som är så rolig!

Hur som helst, jag har inte gjort något annat idag än just arbetet och lagat en god thaigryta. Tittat lite på Vänner, Top Model och Desperate House Wifes! Mysig tisdag med andra ord :). Sitter och tänker på hårfärger igen, som vanligt vid den här årstiden. Av någon anledning blir jag alltid sugen på lite mörkare toner när hösten är här. Denna gång beror det på att jag har svårt för att hålla mitt ljusa hår ljust en längre tid, utväxten är så sjukt mörk just nu! Det blir jobbigt i längden att bleka det så ofta. Så vi får se! Men först är det tatueringen som får kosta pengar denna månaden. Med glädje! :)

Nu ska jag hoppa in i duschen så att jag slipper gå upp ännu tidigare imorgonbitti, känns som att klockan fem räcker. Om vi inte hörs senare så önskar jag er en god natt! Kram ♥



Underbar hårfärg


Like these autumn leaves, I don't have nothing to hold

Sitter och skriver färdigt mitt examensarbete nu, det är tråkigt. Solen skiner på höstlöven där utanför och jag vill bara uuut. Lyssnar på Paolo Nutini och hans älskade musik, Autumn passar utmärkt en dag som denna. Så himla fin, jag älskar den låten. Nu ska jag skynda mig så att jag kan få komma ut i höstsolen!









Favoritfrukosten

God morgon! Då var jag uppe igen, faktiskt utan större problem. Jag trodde att det skulle bli jobbigare! Men nu sitter jag med en sjukt god frukost och ska snart sminka mig och klä på mig. Jag har hittat min favoritfrukost tror jag :P iallafall när jag går upp tidigt och har svårt för att äta! Jordgubbsfil med all bran och blåbär. Så himla gott! Jordgubbsfil är mycket godare än  t ex jordgubbsyoggi, det blir inte alls lika sött som yoggi vilket är godare. Ibland blir det för mycket sött att äta yoggi så tidigt tycker jag. Men mums! :) Himla gott det här.

Önskar er en trevlig dag, kära ni. Hörs senare ikväll! KRAM ♥



SOVA SOVA SOVA

Nuuu är jag äntligen hemma. Jag är så himla trött nu så jag måste gå och lägga mig direkt. Det känns som att jag inte riktigt hinner sova ut mellan jobbpassen, timmarna blir helt fel och så även mitt huvud! :P Imorgon jobbar morgonpasset så klockan ringer 05.00 - alltid lika svårt att komma upp vid den tiden tycker jag. När man väl är på sjukhuset så är det mysigt att jobba och tiden går ganska fort! Det händer mycket också, många in- och utskrivningar och många prover som ska tas! Kul =) Och imorgon jobbar även söta Fritte så då får jag sällskap dit och hem! Vi har jobbat om varandra de senaste dagarna nu.

Har precis improviserat en matlåda till imorgon, fick bli en kyckling-broccoli-morot-matvete-röra! Det där lät kanske inte så gott men med rätt kryddor och lite fetaost till imorgon så blir det sjukt gott. Nyttigt och mättande!

Nu måste jag skynda mig ner i sängen och försöka sova, sova, sova! Hoppas att ni har haft en fin helg mina vänner, vi hörs imorgon! Jag är ledig på tisdag så jag har tid på mig att göra klart mitt examensarbete, tack och lov!

Sov gott ♥



P.S.











Life is a rollercoaster



Oj vad jag är tyst här idag känner jag. Finns bara en anledning och det är att jag är så totalt utmattad efter jobbet! :P Välkomnar mig själv till min kommande verklighet i vården! hehe. Det går bra men det blir lite fel med antal timmar sömn ibland. Hur som helst så har jag varit hemma ikväll och skrivit på examinationsuppgiften som ska vara inlämnad på onsdag. Jag jobbar imorgon och även på måndag så det blir snålt med tiden. Därför försökte jag fixa den färdig idag! Har lite kvar som jag ska göra imorgon innan jobbet tänkte jag.

Har ni haft en fin lördag? ♥ Hoppas det! Jag tänkte sova nu. Vi hörs imorgon under dagen, jag börjar jobba två och tänkte få mycket gjort innan dess.


Tidig lördagsmorgon

img_8119 (MMS)

God morgon! Tidigt tidigt tidigt.. Men jag är iallafall uppe och någorlunda vaken! Har tänt ljus för att göra det mysigare och ska snart käka lite frukost. Längtar redan tills jag kommer hem till min varma säng igen :). Vi hörs sen, ha en finfin lördag! Kramar


Lyckad kväll på sjukhuset

Hello! ♥

Har ni en bra fredag? Jag kom nyss hem från jobbet, har varit en intensiv och rolig kväll på sjukhuset. Jag fick testa mina kunskaper under lite press, det behövdes sättas en nål på en patient vars hjärta rusade något otroligt och hans puls var skyhög, så han behövde en PVK (nål i venen) för att snabbt kunna få in medicinen intravenöst. Min handledare frågade mig om jag ville göra det, trots att det var lite stressigt. Så jag tog tag i nålen och satte den perfekt på första försöket, fick blod direkt och kunde sen fixera den eftersom att den ska sitta kvar några dagar för mer infusioner. Patienten hade fyra anhöriga i rummet som satt bakom mig som publik och jag kände hur röd jag var i huvudet och långt ner på halsen så nervös jag var. Men det gick verkligen bra och min handledare berömde mig mycket och länge efteråt.. det kändes bra! För första gången kände jag mig inte osäker på det, bara nervös inför hans släktingar. Det låter kanske knäppt men jag var verkligen glad för att ha klarat det så bra utan handledning, detta var den tredje PVK:n jag fått sätta. 


Så här ser en PVK ut!

Nu ska jag försöka sova för att kunna komma upp när klockan ringer 5.00! Tiiidig lördag. Jobbar till halv fyra imorgon. Hoppas att ni har en underbar fredagskväll! Puss och kram


Victoria's Secret

Hej! ♥

Dagen har sprungit förbi mig, jag har inte alls gjort det jag skulle ha hunnit med så jag är lite stressad. Sov alldeles för länge (men fy vad skönt), var hos läkaren och sen handlade jag hem lite mat. Nu tänkte jag egentligen träna och posta ett brev till mamma som kommit fel, och jag måste skriva examensuppgiften. Gaaah! Så jag tänkte bara titta in och säga hej, hoppas ni har en fin dag! Det regnar och är kallt i Jönköping :(.

Nu: TRÄNA!

Förresten! Jag satt och kikade genom förra årets Victoria's Secret Show och jag älskar verkligen dem, lika bra varje år. Katy Perry och Akon uppträdde och det var verkligen en grym show. Allt var bra! Underkläderna och modellerna är ju en klass för sig, men hela showen med Katy och Akon gjorde det toppbra. Kolla in det här nere! Love it!




Sleep tight

Vi har haft en supermysig kväll, med Hannas favoritpastasallad som vi alltid lagar när vi ska laga nåt enkelt. Sjukt gott. Antingen gnocchipasta eller fjärilar, de är godast ;), knaperstekta baconbitar, cocktailtomater, lite gurka, mozarella som får smälta i, pesto och cashewnötter. SÅ himla gott. Mums! Vi slappade i soffan framför det ena sjukhusprogrammet efter det andra. TV4-fakta har de allra bästa programmen! Däremellan såg vi Grey's såklart, och sist Body of proof. Sen somnade vi nästan så jag cyklade hem i ovädret och nu ska jag sova på riktigt tänkte jag! Är ledig imorgon men ska ändå upp i tid och göra examensuppgiften. Har som mål att göra färdigt den imorgon. Måste!! Sen jobbar jag fre, lör, sön, mån - så den ska göras definitivt göras imorgon! Ska också till läkaren på återbesök för allergitesterna, och sen måste jag träna! =)

Hörs imorgon, sov så gott. Puss & kram ♥



Hittade den här gamla bilden på mig och syster. Den är från en av alla de gånger jag åkte över till Danmark när hon pluggade där. Vi hade det alltid så underbart och roligt, varenda gång jag var där. Saknar verkligen de åren! Och mitt långa lockiga hår för den delen också.. Och min egna hårfärg!


Grey's Episode 3

Hej! Jag hinner med ett snabbisinlägg innan jag drar. Ska hem till Hanna och laga mat och njuta av veckans avsnitt av Grey's. Älskar onsdagar! Men jag ogillar att det ösregnar när jag ska ge mig ut. Kul.

Hur som helst, idag har jag stuckit många gånger och alla gånger fick jag blod, yeeeij! Det är en lycka varenda gång man ser den första bloddroppen rinna ner i röret. Haha, det låter sjukt men när man är så spänd och nervös för att inte klara det är det en sån lättnad när det går. Man får le lite i smyg så att patienterna inte misstror mig för att njuta av att de är sjuka!

Inte nog med alla venprover idag, så fick jag även följa med en patient på en pacemaker-operation. Det var den första operationen jag varit med på, sjukt häftigt att se alla lager av hud, fett, blod - allt, när de gjorde ett litet fint snitt ovanför hjärtat. Jag är så fascinerad! Allt gick bra och patienten mådde också relativt bra.

Nu ska jag som sagt cykla iväg, så hörs vi kanske senare. Missa nu inte Grey's på kanal fem, klockan nio! ♥



Think about it

God morgon vänner ♥,

klockan är nu 05:10 och jag sitter med mitt morgonte och har precis fått i mig två mackor. Jag som älskar frukost har till och med svårt för att äta nu, det är helt enkelt för tidigt.. Ska försöka fixa ihop en halvtaskig matlåda eftersom jag inte hann efter jobbet igårkväll, har typ ingenting hemma så får bli lite pasta och broccoli. Fantasirikt..! :)

Förra onsdagen när jag var hemma hos Fritte då vi skulle se Grey's, så minns jag att jag tänkte på hur livet är rent allmänt. Hur lätt vi har det, vi som är friska, och hur glada man ska vara för att det är så. Det är klart att det finns hinder och problem för oss också, annars hade det väl inte varit normalt. Men efter att ha varit ute "i verkligheten" på sjukhuset i snart 2 ½ vecka så börjar jag tänka på det mer och mer. Som till exempel att vi kunde promenera i mer än en och en halv timme i träningssyfte utan att behöva stanna var femte meter för att andningen är för tung eller för att hjärtat rusar i 200 slag/min. Eller som bara en sån sak, att kunna gå på toaletten själv, kunna kissa utan att behöva använda kateter, inte ha hjärtproblem eller någon annan sjukdom. För det finns ju verkligen hjärtproblem i alla åldrar har jag märkt nu. Hemskt är det.

Så - vi borde verkligen tänka på det oftare och uppskatta det vi har att leva för och de möjliheter som finns för oss! :) För en sak som jag verkligen märkt är att även de som kommer in med både det ena och det andra, ofta är väldigt tacksamma och glada trots deras tiotal sjukdomar. Om vi tänker efter så är det ganska underbart att vara helt frisk, och då menar jag inte från en förkylning eller så. Jag hade en patient som kom in med akut hjärtinfarkt och med ex antal andra besvär, och när jag förde mitt ankomstsamtal och försiktigt frågade hur han upplever sitt allmäntillstånd, så svarar denne "Förutom mitt hjärta, min cancer och min andning så mår jag JÄTTEBRA. Jag har en underbar fru, så vad finns det att inte vara nöjd med?!". Jag bara log. Think about it! :)

Stor kram!


Jag älskar denna bilden från Båstad, synd att alla inte är med på bilden - men den gör mig verkligen GLAD!


Bokat tatueringstid!

Hej mina vänner ♥!

Allt bra med er? Här i Jönköping regnar det otroligt mycket! Jag är sådär sugen på att cykla till sjukhuset.. det är ändå en bra bit. Har inte ens en regnjacka!

Jag har precis ringt till Zoi, en tatueringsstudio i Malmö där jag ska göra min andra tatuering. Jag har tänkt på denna hur länge som helst men velat vänta några månader för att verkligen känna efter, och nu är det dags. Jag var så nervös när jag ringde, och inte för själva tatueringen utan för att jag hatar att ringa folk som jag aldrig pratat med. Jag är så mesig när det gäller sånt! Men nu är det bokat till onsdagen den 9 november, då jag är hemma i Malmö efter praktiken! Ni som har läst bloggen ett tag kan nog räkna ut att det blir en svala, på revbenen. Aj säger jag. Många säger att det gör mest ont just där men det får det göra. LÄNGTAR! :)

Nu ska jag göra mig iordning och snart möta upp Fritte i regnet. Jobbar till 21.30! KRAM ♥



Min lilla tattoo som jag gjorde 2009, på House of Pain.
Denna gången blir det på Zoi, har hört från många att de är skitduktiga!


Systermys i Jönköping

Snart kommer min fina syster till Jönköping, om exakt 11 dagar. Jag längtar så mycket! Förra hösten när hon var här ungefär vid samma tid, så hade vi världens mysigaste helg. Vi hann med så mycket! Vi var ute och dansade både fredag och lördag, åt på Jensens två (om inte tre) gånger, tog med oss picknick till skogen, hade filmmaraton, bakade pizza - allt sånt som man måste göra =)! Och lite till. Så nu får veckorna gärna skynda på så att min älskade Emelie kommer hit snart ♥. Och helgen därefter kommer mamsi hit, det ska också bli fruktansvärt mysigt att ha quality time med mamma. Hon har dessutom inte sett min lägenhet än! MYS!










Några bilder från förra hösten i Jönköping


American Pie - Reunion

ÄNTLIGEN! Jag trodde aldrig att det skulle bli fler filmer med hela American Pie-gänget. Fy för vad ball! Det är verkligen de bästa komedierna någonsin. LOVE!! Nu kan jag knappt bärga mig ju! Titta på smygtrailern här:


Nytt på väggen

img_3231 (MMS)

Hej! Nu är jag hemma igen och har lagat lite kyckling med potatis och morötter i ugnen, i olivolja med salt och rosmarin på. Gott gott! Slappar i soffan och bläddrar bland kanalerna, men det verkar inte vara något speciellt innan CSI NY klockan nio! Så jag tänkte vara duktig och fixa vår examinationsuppgift! Tänkte bara visa min klocka som jag köpte på Village idag! Fick presentkort där av Jacob och gänget när jag hade inflyttningsfest och nu har jag äntligen hittat nåt jag ville ha :)


Effektiva jag

Det är inte ofta jag är effektiv, jag är ganska seg av mig. Om någon som känner mig bra skulle beskriva mig på morgnarna, så skulle det vara seg med stort S. Jag älskar att ta det lugnt på morgnarna, kan alltså inte gå upp tjugo minuter innan jag ska gå, jag behöver minst en timme för att hinna med att, dels vakna (!), snegla lite på ett avsnitt Vänner medan jag sminkar mig och äter frukost. Men.. idag har jag minsann varit supereffektiv. Jag är så nöjd med min egen insats haha.

Jag steg upp 7.30, gick ner i källaren och satte på två maskiner, däremellan har jag städat hela lägenheten - storstädat! Allt är skurat - golven, köksluckor, fönsterkarmarna - precis allt. Badrummet skiner och här doftar riktigt gott av rengöringsmedlet till golvet, som var äppleblom :P! Märker ni hur löjligt bra mitt humör är? Att lite städning kan göra susen.. Och så gjorde jag ju en stor och god frukost, det behövs.

När den sista tvätten hängde i torkrummet tog jag med mig träningsskorna och min bästa spelningslista ut och sprang en kort men härlig runda på 5 km, avslutade med situps och nu sitter jag här i min morgonrock, har precis ätit lunch och ska snart hoppa in i duschen.

Jag kan alltså stryka två punkter från min att-göra-lista som jag skrev igår. Härligt! Jag tänkte promenera in till stan när jag duschat och fixa några små ärenden, och sen ska jag sätta mig med examinationsuppgiften.

Hoppas att ni har en härlig start på veckan. Kram ♥

Frukosttips

God morgon!

Ska snart ner och slänga in tvättomgång nummer två, började klockan åtta och gick sen förbi affären och handlade med mig lite goda frukosttillbehör. Idag blev det de där goda kesoplättarna, med banan och kanel i så att de blir mer frukostaktiga! :) Hade egentligen velat ha vaniljkesella men jag hade hallon hemma redan så det gick lika bra. Och så stora blåbär till! Fy vad god frukost!






En lagom portion till en person:

1 ägg
2 msk keso
(jag kör mini-keso, den vanliga blir för mäktig på morgonen)
Ytterst lite fullkornsmjöl, för att fylla ut
Hackad banan
Kanel

Stek de tills de fått lagom färg, och så några goda bär ovanpå och om man vill ha det riktigt gott ska man testa med kesella till. Mums!


Morgondagens att-göra-lista

Hej mina vänner! Så, jag är alltså fortfarande vaken. Jag kan knappt gå och lägga mig när jag är ledig dagen efter, jag ääälskar kvällarna. Det är bara så skönt att vara vaken, om man har möjlighet, och lyssna på musik, dricka hundratals koppar med te, lyssna på ännu mer musik - och bara njuta. Men tyvärr måste jag försöka sova för jag ska upp och tvätta om sex timmar hihi. Kul syssla på morgonen! Jag har ganska svårt med självdisciplin när det gäller tråkiga saker som att komma upp på morgonen eller tvätta.. :) och måste ibland skriva listor till mig själv, det blir på något sätt lite "roligare" att utföra alla sysslor när man kan bocka av dem efter hand.

Innan jag lägger mig måste jag länka till den här underbara videon med Muse, ett band som min syster introducerat mig för. Första låtarna jag hörde var från Twilightfilmerna. Och nu igår på jobbet när vi hade en lugnt stund visade min handledare mig just den här videon, från en konsert på Wembley 2007. Hur bra som helst! Jag får gåshud varenda gång jag ser den. Här kan ni lyssna och njuta! Det tar en liten stund innan den kommer igång och blir riktigt bra! Men ååh vad underbar röst han har.




Kevin och jag ska på flickdop en söndag i november när jag är hemma, ska bli så mysigt!


En ansiktsmask senare

Eftersom jag sov så himla länge idag, låg kvar i sängen och tittade på Vänner och inte åt frukost förrän vid ett, så har jag precis ätit middag. Jag var och tränade innan och det gick så himla bra idag, det var tur att jag bestämde mig för vilodag igår så att jag kunde ta ut mig ordentligt idag! Mycket roligare träning då :). Det blev 60 min på crossen och typ 98 situps, haha jag var helt död och orkade knappt en halv till efter det. Stackars mina än så länge obefintliga magmuskler!

Men nu har jag ätit en god söndagsmiddag, torsk, kokta morötter och haricoverts med keso till. Riktigt gott faktiskt! Har precis duschat och kladdat på en ansiktsmask med mjukt resultat. Man känner sig som en ny människa efter en sån liten sak! Imorgon är jag ledig och då ska jag upp och tvätta klockan åtta, mindre kul.

Nu ska jag se film! Kram sålänge ♥



Redo för vintern

Jag köpte en ny vinterjacka för någon vecka sen, som jag verkligen velat ha länge nu! Men ibland är det bara så jobbigt att lägga mycket pengar på ett plagg. Men så tänkte jag att detta får vara årets investering, för jag kommer att behöva den här i vinter, med tanke på hur mycket jag frös förra året. -21 grader och en frusen tjej är ingen bra mix! Dessutom är detta en investering som kommer hålla många vintrar. Så nu har jag min efterlängtade vinterjacka, varm och gosig - och jag är hur nöjd som helst! Jag måste också säga tack till pappsi som bidrog med en slant, nu har jag fått min julklapp några månader förtidigt ;)!






Vad tycks? Den är sååå gosig och varm! Längtar nästan efter minusgrader nu :)


Träna!

Hej!

Idag är det äntligen och redan (!) söndag, vecka två av praktiken är avklarad. Tiden har bara sprungit iväg och nu i veckan har vi mittutvärdering. Tiden går verkligen fort när man har roligt!

Jag är fri som en fågel idag och har redan utnyttjat detta på bästa sätt - med sovmorgon! Låg kvar i sängen till halv elva, satte på TV:n och kollade på fyra avsnitt Vänner, vilket jag aldrig annars gör på morgonen. Hur mysigt som helst. Nu har jag ätit en sen frukost/lunch, lite A-fil med kanel, och snart ska jag iväg till Friskis! Ska bli otroligt skönt att träna idag, värken i vaderna har släppt och jag är redo!

Vi hörs senare! Visst blir man på underbart humör när solen skiner såhär?! Älskar det!



15e oktober 2011

Hej kära ni!

Jag kom hem för en stund sen, har varit på sjukhuset och jobbat! Eller jobbat under handledning :P! Det var en lugn kväll, vi var på HIA även idag och vi hade inte så många patienter så det var väldigt lugn och mysig stämning. Det är kul när det är så lugnt ibland för då kan man ta sig tid till att snacka med patienterna ordentligt. De uppskattar det så mycket och det är väldigt intressant att prata med helt olika människor. 

Nu funderar jag på om jag ska sova eller sätta på en film.. Jag är ju ledig imorgon så jag behöver inte passa några tider :) Får nog bli en mysig rulle! Önskar att min kära pojkvän varit här och hållt mig varm, här är så fruktansvärt kallt! Men icke - han är ute och fiskar. Han är inte klok enligt mig! Svinkalla nätter, och det handlar inte bara om en, utan fem nätter ska han ligga ute och sova i tält och fiska. Crazy man. Men är man sportfiskare så är man, antar jag! Om jag hade varit en firre hade jag nog stannat i vattnet, alldeles för kallt ovanför.. haha.

Äh, nu snackar jag massa trams. Sov så gott, vi hörs imorgon! ♥



Don't forget to smile












Gäääsp

God morgon!

Jag är så himla sömnig idag.. har legat kvar i sängen nästan en timme mer än jag skulle och ändå känns det som att jag hade kunnat sova fyra timmar till. Kan verkligen inte bli pigg idag. Jag är alltså inte jättesugen på att cykla till sjukhuset och jobba, första dagen jag inte känner för det! Men, det blir säkert jätteroligt när jag väl är där. Sen är jag faktiskt ledig både imorgon och på måndag, det ska bli så skönt! Känns som att man behöver iallafall två dagar på rad för att hinna vila upp sig.

Idag hoppar jag träningen för att kunna träna ordentligt imorgon! Fortfarande öm i vaderna :P.

Nu måste jag försöka göra nåt åt min trötthet! Vi hörs igen senare ♥


My little Yankee

Ikväll tände jag mitt allra första Yankee Candle, som jag fick av Emma i inflyttningspresent. Det doftar underbart! Denna doften heter Pink Sands och det är faktiskt precis den jag funderat på att köpa själv. Men de kostar en del och ibland är det inte så roligt att lägga pengar på ljus, när det finns annat som lockar! Så jag blev så himla glad när jag fick det av Emma :).

..och som om här inte var mysigt nog med mitt lilla Yankee Candle, så lyssnar jag dessutom på Janis Joplin på repeat. En sångerska som var helt fantastisk. Hon dog redan på 70-talet av en överdos, precis som många andra stora artister. Men, hennes låtar är fortfarande lika bra. Älskar hennes musik! Här är mina favoriter: Maybe, Take another little piece of my heartMe and Bobby McGee. Lyssna och njut!

Nu är det dags för mig att sova! Imorgon jobbar jag 14-21.30, jag skulle egentligen ha varit ledig denna helgen men jag tog en lördag nu för att slippa fredagen den sista veckan för då kommer älskade mamsi hit!

Sov gott godingar ♥



Love Actually

img_1792 (MMS)

Jag har en så mysig fredagskväll! Har bäddat ner mig i soffan under filtar och lägenheten är fortfarande full av levande ljus. Eftersom Idol inte levererade speciellt idag så måste jag bara mysa till det med en av mina absoluta favoritfilmer: Love Actually. Åh vad bra den är, fantastisk romantisk komedi! Jag kan liksom inte se den för många gånger! Kram på er <3


-2 grader

Japp, då vart de iskalla nätterna här för att stanna. Brrr!

Någon som sett Idol ikväll? Vilket skämt.. :( De flesta var verkligen inte bra ikväll och två stycken glömde texten ganska kraftigt. Inte okej det där! Tycker att det har varit mycket bättre de tidigare åren. Hoppas att det kommer igång sen. Jag kan sakna artister som Tove och Erik! I och för sig tror jag att Amanda Fondell kan vara nära den nivån om hon fortsätter som hon gjorde ikväll! Go Amanda!



Dags för Idol

img_4468 (MMS)

Härligt med en lugn fredag, levande jus och Idol :) har städat undan lite och nu är här mysigt och varmt av elementen som äntligen funkar! Trevlig kväll kära ni! Kram


Fredagsmys

Solsken och iskall luft har vi i Jönköping idag! Riktigt härligt höstväder men det är lite svårt att veta hur varmt man ska klä sig. Vinterjackan kan nog precis bli för varm men skinnjackan är alldeles för kall! I-landsproblem :D!

Jag var på Blodtransfusionen/centralen idag på sjukhuset, studiebesök. Det var ganska intressant att se, men det räckte med den halvdagen. Det var liksom inte så mycket att se så rundvandringen gick snabbt. På vägen hem från sjukhuset svängde jag inom Friskis för en spontanträning, jag hade egentligen inte tänkt träna idag för mina vader värker så himla mycket men jag hade träningskläderna på mig och kunde inte motså. Det var så skönt så, men nu får jag nog vila vaderna en dag. Jag gör alltid likadant när jag kör "all in" med träningen, från att ha haft uppehåll ett tag till att träna nästan varje dag - kroppen hänger inte med riktigt! Men så skönt det är att ha tränat redan nu och ätit lunch, duschat och sen ha hela eftermiddagen och kvällen framför sig.

Klockan fyra ska jag träffa Anna och Hanna för en fika på Johans, fredagsmys! Ikväll blir det Idol och myskläder, ingen fest - jobb imorgon. Hoppas att ni har en härlig fredag i det underbara vädret :).

Kraaam ♥


Minusgrader i oktober

Hej mina vänner!

Jag kom hem från Emma för en liten stund sen. Sitter med en varm kopp te och försöker få upp värmen. Mina element vill inte fungera än, tror de går igång automatiskt vid en viss temperatur och man kan ju hoppas att det sker inatt. Graderna ligger på 0 nu så det lär bli minus under natten. Imorgon har jag ingen schemalagd jobbtid men jag har bokat in ett studiebesök på Blodtransfusionen, mellan 8.30 - 12.00. Det kan nog bli ganska intressant! Efter det tänkte jag träna och sen ska jag möta upp Anna och Hanna för en fika på mysiga caféet Johans. På kvällen blir det nog en lugn hemmakväll, Idol och lite gott att äta. Jobbar på lördag så känner inte riktigt för att bli sen!


Som jag skrev i något tidigare inlägg så lyssnade jag på julmusik, galet jag vet. Men det är så mysigt. Det var dock bara en låt (på repeat) och nu lyssnar jag på min absoluta favoritlåt när det börjar vankas julmys. Auld lang syne som är med i en scen ur Sex and the city-filmen, när Carrie springer genom New York för att hinna hem till Miranda vid tolvslaget på nyårsafton. Jag älskar den delen av filmen, så himla fin!




Sov så gott godingar ♥


Myskväll hos Emma

På väg hem från Friskis fick jag en riktig vinterkänsla, frös rumpan av mig! Det känns alldeles för tidigt. Visserligen har jag köpt en ny och gosig vinterjacka men jag hade inte planerat att använda den i oktober. Jag vill gärna ha höst en månad först! Men eftersom det är så kallt ikväll får jag kanske överväga min jacka. Jag ska hem till Emma om en stund och titta på film. Har inte träffat Emma sen praktiken började, hon har ju sin praktik i Eksjö. Så det blir en mysig tjejkväll med Bridesmaids som är så rolig! Har ni sett den? Om inte, så borde ni!

Idag blev det ytteligare ett hårt träningspass, så himla skönt att vara igång! Det blev 50 min på crossen och sen 100 situps. Mer orkade jag inte haha.. Nu ska jag äta en snabb middag innan jag ska hem till Emma. Fixade ihop en kycklingsallad med tomat, majs, fetaost, pesto och matvete som Emelie berättat om. Ett nyttigare alternativ till pasta och ris. Gott! :)

Trevlig kväll kära ni, kramar ♥



I wish



Jag önskar mig en fin, gammal cykel i julklapp. Jag har blivit beroende av den jag fått låna nu under praktiken. Vill ha min egen! :)


Höst hos oss

Hej på er!

Dagen på sjukhuset har varit väldigt rolig även idag. Vi var på HIA idag, hjärtintensivvården, men vi hade inte så många patienter så det har varit ganska lugnt. Däremot fick jag sätta PVK idag igen och det gick det riktigt bra! Jag kände mig inte stressad eller osäker denna gången, och min handledare stod bara tyst bakom mig "om ifall" - vilket gjorde det lättare tror jag. Jag har ju en ny handledare för min förra gick på nattschemat nu, och min nya är såå bra, trivs riktigt bra med henne! Det känns som att det mesta hänger på hur ens handledare är.

Jag fick också vara med på två elkonverteringar idag! Det var både spännande och läskigt. Först och främst är det en narkosläkare som söver ner patienten och bara det gick väldigt fort. Jag visste att det skulle ta några minuter men inte SÅ snabbt. Lite smått obehagligt men fascinerande. Själva elkonverteringen utfördes av hjärtspecialistläkaren på vår avdelning, och helt plötsligt kändes det verkligen att jag var ute i verkligheten på riktigt nu. Antar att det inte kommit ikapp mig än! Det var otroligt spännande att se hela processen! Precis som på TV, elektriciteten sätts igång och läkaren säger "CLEAR!" fast på svenska då såklart, typ "alla undan från sängen!" :P och sen ger man då elen via elektrodplattor på patientens bröstkorg, och in i hjärtat för att försöka få en normal rytm igen.

Förutom alla händelser på sjukhuset idag har jag umgåtts med min söta Fritte. Vi var ute och powerwalkade i det underbara höstväder som Jönköping bjöd på idag - otroligt skönt väder! Strålande solsken och lagom kallt. Vi handlade med oss gott från Ica och Fritte fixade ihop en nyttig variant av plättar - kesoplättar. Fy för vad gott! Enkelt: 2 ägg, en hel kesoförpackning, 0,5 dl mjöl, en banan, lite salt och kanel. Eller vad man vill ha i! Rör ihop och stek sen på järnet. Herregud så gott! Vi hade vaniljkesella till och stooora mumsiga blåbär. Givetvis har vi legat i soffan under filtar och tittat på TV, det ena programmet efter det andra. Vänner, Sjukhuset, Halvåtta hos migBonde söker fru, Grey's Anatomy och sist Body of proof. Lyxonsdag med andra ord!

Nu ska jag ringa min kärlek och prata av mig om dagens påhitt! Är ledig imorgon så jag har tid för långsamtal ikväll, som jag längtat efter en ledig morgon! Hoppas att ni sover så gott, puss och kram på er. Hörs imorgon ♥








Alldeles för tidig morgon!! Brrr!

img_0246 (MMS)

Alldeles för tidig morgon!! Brrr!


Böter!!

Åårh.. kunde inte min glada dag ha fortsatt lika bra, hela vägen hem!? En pytteliten bit hemifrån blev jag stoppad av två poliser. De frågade om jag visste varför jag blev stoppad och jag kunde gissa att det berodde på lamporna. Jag har alltså inte cyklat i Jönköping sen jag flyttade hit, för jag har ingen cykel! Och så har jag lånat Jacobs nu under praktiken, och blev stoppad för att jag inte hade lamporna på. De funkar inte. Så imorgon ska jag köpa mig en framlampa och en röd till bakdelen. Plus att jag fick 500 kr i böter! Egentligen skulle jag fått 1000, för det kostar 500 kr per lampa men hon var jättesnäll. Men gud så tråkiga pengar! Då har jag lärt mig en läxa..

Ska sova nu, tidig morgon väntar! Och denna gången ska jag sätta klockan! Och hinna ta av mig smink och allt. Hoppas att ni har haft en trevlig polisfri tisdag mina vänner :) Sov så gott! Kramar ♥

Sprudlande av glädje

Hej!

Jag måste säga att jag är på väldigt gott humör idag. Jag har ingen aning om varför. Solen skiner (kan ju vara en anledning), men samtidigt spelar jag julmusik på högsta nivå. Jag har nog blivit knäpp av alla dygnsförändringar, vi jobbar morgon, kväll, morgon, kväll och hur mycket jag än sover så är jag lika trött ändå! Men imorse vaknade jag av något, vad vet jag inte - men det var inte väckarklockan iallafall, för den hade jag inte ställt. Jag låg i sängen, precis likadant som jag gjorde igår när Kevin och jag lade på och hade sagt godnatt. Jag sov med joggingbyxor, tjock luvtröja, smink och med linserna i. Kökslampan var tänd. Jag fattar inte hur jag kan vara så trött att jag inte ens hinner ta av mig mina kläder eller smink. Haha.. men skönt sov jag iallafall! Så antagligen behövde jag väl en morgon utan väckarklockans hemska ljud. Skönt!!

Att jag lyssnar på julmusik kan bero på att jag läste Blondinbellas blogg imorse och såg att de just nu håller på med julnumret i deras tidning Egoboost. Gillar hennes blogg starkt numera, hon om någon har verkligen lyckats med sin karriär. Så jäkla inspirerande! Egen företagare till flera olika företag, har skrivit två böcker samtidigt som hon hinner med att driva en vädigt lättsam, rolig och återigen inspirerande blogg. En sann inspirationskälla måste jag säga! :) Låten jag spelar är såklart Mariah Careys "All I want for Christmas is you" - den är så härlig. Blir så glad! Men nu får jag nog stänga av den så att grannarna inte bankar i väggen..

Ska snabbt in till stan innan sjukhuset, måste byta min kalender som jag köpte. Jag köpte en fin, stor, röd kalender för att få lite ordning på mig själv. Men när jag kom hem såg jag att den började 2012. Så länge orkar jag inte vänta! :P Så jag får se om de har någon för 2011/2012. Hoppas att ni njuter av dagen, riktigt härligt höstväder är det! KRAMAR ♥



Träningsvärken är olidlig

Hej!

Guuuud.. vilken träningsvärk jag har. Överallt. Det är skönt på ett sätt för då vet jag att träningen ger mig något, men det är inte bra när man knappt kan cykla hem. Och jag som ska upp på cykeln igen om en timme och möta Fritte, vi börjar ju klockan två. Aj aj aj i hela kroppen! :) Men jag ska sluta gnälla, snart är den borta. Har ni en härlig start på veckan? :)

Jag har haft en himla bra start, tränade hårt på crossen idag och nu har jag lagat en supergod lunch. Stekte kyckling, champinjoner, morötter och tomater, lade i lite majs på slutet och så bulgur sist. Riktigt gott!

Måste göra mig iordning nu men vi hörs ikväll. Trevlig dag :)!


Frukost

God morgon kära ni!
Nu är jag snart klar att gå, skulle ju ta de där proverna inför läkarbesöket nästa vecka, och sen hinna med att träna innan jag ska till sjukhuset vid två. Har precis ätit frukost som idag blev havregrynsgröt med fullkorn, ett rårivet äpple och kanel ovanpå. Ganska gott! Hade nog varit ännu godare med lite mjölk i, blev lite torrt!

Vi hörs sen, kramar ♥



Träningssugen!

Nu är det verkligen dags för mig att sova, det har varit en lång dag eftersom jag var uppe redan vid femtiden. Imorgon börjar jag däremot klockan 14 men har en del saker att fixa innan jag börjar jobba. Dels så tänkte jag starta dagen med träning och sen har jag fått en kallelse till en träff med specialistsjuksköterska och därefter en läkare, för att följa upp min allergiastma som utvecklades i våras! Jag känner ingenting utomhus nu längre, men vid ansträngning känns det ibland. Och hos mina små hårbollar hemma hos mamma :(. Men vi får se vad de säger nästa vecka, ska bara till lab imorgon och ta prover!

Jag är så oerhört träningssugen just nu, längtar till imorgonbitti trots min träningsvärk sen tidigare i veckan. Bara att köra på, bästa sättet att få bort träningsvärk är ju att träna mer :P!

Hörs imorgon mina vänner, hoppas ni sover gott. Jag ska hoppa ner under täcket nu med dubbla lager och joggingbyxor, iskallt i lägenheten! Och så ska jag slå en pling till min kärlek och säga hej.

Sov gott ♥

Ni vet den där senaste låten med Adele, Set fire to the rain, den hörde jag i en remix idag. Herregud vad bra! Så härlig! Den ligger nu i min träningslista inför morgondagen.



Mysigt slut på veckan

Gissa om jag är nöjd med dagens pass på sjukhuset idag också?! Det är jätteroligt och spännande och älskar att få lära mig så mycket nytt! Både igår och idag har sjuksköterskorna som jobbat fixat lördagsmys och söndagsfrukost imorse, det gör de tydligen varje helg. Trevligt!

Efter jobbet idag cyklade vi hemåt och ställde cyklarna hos Fritte, tog på oss massor av kläder och gick ut en runda. Det blev en lååång runda, vi gick längs Vätterstranden, upp mot Munksjön, runt Munksjön och sen Rocksjön och hem. Det tog typ 1,5 timme tror jag - hur skönt som helst!

Ikväll tänker jag bara mysa med lite gott och sitta och läsa på allt som jag känner att det inte riktigt fastnat än. Imorgon jobbar jag 14-21.30! Hörs senare :) Kram ♥








Lördag på sjukhuset

Första lördagen på sjukhuset är avklarad. Fy vad mysigt jobbpass vi hade idag. Väldigt lugnt och så. De flesta av patienterna sover eller vilar ju om kvällarna så det är inte lika mycket som på dagarna. Det kan ju bli så, men just ikväll var det lugnt. Första dagen jag var ute på avdelningen också, och inte bara på PCI där vi förbereder inför röntgen, så idag har jag fått blanda en hel del insulin och antibiotika och så, och gett en himla massa injektioner! Spännande! Fritte jobbade som sagt samtidigt som mig och vi sågs nästan hela passet, trots att vi går med olika handledare. Så mysigt så! Verkligen en härlig stämning bland de som jobbar där. Tänk om man kunde hamna på en sån avdelning när man själv är färdig och ska ut och jobba!

Tråkigt nog måste jag sova ganska snart, eller egentligen nu men jag är inte det minsta trött.. Men eftersom vi börjar tidigt imorgon behöver vi verkligen sova! Klockan ringer 05.00 och då ska jag vara pigg och vaken hade jag tänkt. Så det blir sängen innan klockan elva iallafall.

Vi hörs imorgon!

SOV GOTT ♥


Set fire to the rain

Snart är det dags att cykla till sjukhuset för en lördagskväll med kanyler och annat smått och gott! =) Hoppas det finns några (stackars) patienter som det ska tas blodprov på, vill prova igen så att man kan få öva mer!

Fritte jobbar samtidigt som mig idag så vi ska mötas vi Rocksjön och ha sällskap dit. Vi tycker faktiskt att det ska bli mysigt att gå och jobba trots att det är lördag, det är så himla bra stämning på den avdelningen vi är på. Skönt!

Vi hörs senare, slutar halv tio! KRAM ♥




Hon har en av de bästa röster som finns! Underbara Adele


Fredagsmys

Hej! ♥

Idag har jag utnyttjat min lediga dag på bästa sätt - jag sov tills jag vaknade av mig själv och inte av klockan, gick upp halv elva (!!), åt frukost och stack sen iväg till Friskis, tränade hårt hårt hårt, var så himla skönt! Skynade mig hem och gjorde mig iordning och sen mötte jag upp Fritte och Elin i stan, vi åt en supergod kycklingwrap till lunch och så shoppade vi lite smått och gott.

När butikerna på stan stängde cyklade vi hem till Fritte, handlade med oss lite gott till kvällen och bakade scones. Sååå goda scones, från kokboken "Leila bakar", och så slängde Fritte på lite olika fröer och penslade sconesen med ägg så det blev nästan lite frallor istället. Hur gott som helst! Elin och Jonas hade med sig brieost och goda marmelader och vi hade så mysigt så, framför Idol. Det har varit en underbar fredag, den behövdes verkligen! Vi var alla så himla trötta efter en arbetsvecka på sjukhusen.. hehe, bara att vänja sig :)!

Nu tänkte jag försöka sova, till mina grannars hårdrockskonsert ovanför, smått bitter börjar jag bli. Haha, tur att jag kan somna fort! Vi hörs imorgon, hoppas att ni haft en härlig fredag!

Sleep tight.







Fritte har så söta inredningsdetaljer, speciellt den här lampskärmen


Sov gott!

Nu är jag trött kan ni tro..! Jag gick ju upp vid femtiden imorse, så jag har varit vaken många timmar nu. Men när jag är ledig dagen efter måste jag automatiskt stanna uppe längre, jag älskar ju kvällarna! Så jag har tittat ikapp lite avsnitt som jag missat, igår var det ju säsongspremiär av Grey's Anatomy, underbara Grey's! Säsong 8 är igång och den började lika bra som 7:an slutade - alltså väldigt bra. Jag jobbade ju igårkväll och kommer jobba kommande onsdagar också så jag kunde inte låta bli att titta på avsnitt två och tre också som låg ute på nätet nu. Herregud vad bra de var!

Imorgon tänkte jag göra något vettigt av dagen och inte sova bort den, som jag i nuläget känner för.. Nä, för jag ska gå upp i lagom tid, käka frukost och storstäda min lägenhet. Skura allt som kan skuras och verkligen göra fint här. Lite helgfint sådär :) Därefter ska jag inviga mina nya träningskläder på Friskis och sen möta upp Fritte och Elin i stan för en mysig och ledig dag! På kvällen ska vi rulla sushiii, ska bli så gott! :D

Så nu är det alltså dags för mig att sova, är såå trött! SOV GOTT ♥



Black

Efter en lång och inte så händelserik dag är jag hemma från sjukhuset. Idag hade vi bara två patienter inbokade på kranskärlsröntgen, så vi hade med andra ord nästan ingenting att göra - jag och min handledare. Så hon släppte iväg mig en timme tidigare och då passade jag på att gå en sväng på stan. Köpte nya träningskläder, inte jätteroligt att lägga pengar på men ack så nödvändigt! Det blev en sportbh, en vindjacka och långa träningstights - allt i svart. Tightsen är från H&M och det andra från Stadium.

Jag hade tänkt att inviga mina nya kläder idag men jag märkte att ovädret har nått Jönköping. Det ösregnar!! Frågan är om det är så himla skönt att inviga sina nya kläder i det här vädret.. Får se om det slutar annars blir det en runda imorgonbitti istället - är ju ledig imorgon :)!



Morgonpigg!

Jag är nääästan lite morgonpigg idag. Jag vaknade till direkt när klockan ringde, vilket nästan aldrig händer. Ofta har det första och kanske till och med det andra larmet ringt innan jag märker nåt. Men idag är jag uppe! Längtar redan tills jag är hemma igen och kan sova en timme till... :)

Nu håller jag på att laga mig en lunchlåda, jag orkade aldrig igårkväll. Det blir en pastasallad med lax till. Gott!

Önskar er en trevlig torsdag, så hörs vi senare. Ledig imorgon!

KRAM ♥


Nurse

Nuuu är jag äntligen hemma. Jag är så trött i benen och huvudet! Tankarna flyger omkring därinne och hälften försvinner väl. Men guuud så roligt det är på praktiken. Jag är så glad att jag hamnade på just den här avdelningen, det händer alltid något och det kan ganska snabbt bli akuta situationer. Så spännande!! Idag har jag inte fått göra så mycket av de olika moment vi tränat på i skolan, det har inte blivit tillfälle till det idag. Men jag har mest avlägsnat PVK:er på alla våra patienter som kom tillbaka från röntgen, stoppat läckande artärer, torkat upp blodet av de stackars artärerna, gett några injektioner i magen - och ja, pratat mycket med patienterna. Det är skönt att man vissa dagar har tid till det, för ofta blir det inte så mycket snack sa min handledare. Det är ont om tid osv.

Många av patienterna är äldre och så himla goa, de är för söta! En dam sa till mig idag, efter att jag hade fixat med hennes förband och tagit bort och plåstrat om henne på nytt: "Du är student va? Det behövs fler såna som du, det står ju sjuksköterska skrivet i pannan på dig!" Och sen fick jag mig en lång kram. Gissa om jag var generad och glad efter det. Sånt gör nog verkligen att man kan växa i sin roll, att man får självförtroende! Längtar redan till imorgon. Då börjar jag tidigt så jag måste faktiskt sova nu, lite jobbigt att lägga sig direkt bara eftersom jag kom hem för en stund sen. Men, sminket ska av, matlådan ska packas och jag ska försöka sova!

Jag hoppas att ni haft en lika bra onsdag som jag. Puss och kram, sov gott ♥


Äpple & kanel



Idag har jag unnat mig en sovmorgon, börjar klockan 14 idag! Så jag gick upp vid halv tio och har tränat och handlat och nu äter jag en sen frukost. Vaniljyoggi med äpple och kanel. Himla gott!

Dags att hoppa in i duschen och göra mig klar för kvällens jobbande. Imorgon börjar jag 06.45 igen så det är sängen som  gäller direkt när jag kommer hem ikväll vid tiotiden!

Ha en bra dag söta ni ♥


swallows



Someday.

Vad gör ni ikväll? Jag sitter bara och njuter av en Stones-låt fast med Adam Levine (från Maroon 5) och Alicia Keys. Den är fantastiskt bra! Både med Stones och de här två. Lyssna här :).

Nu ska jag dock hoppa in i duschen och sen sova! Mina grannar är tysta ikväll, tack och lov! Så jag hoppas på festfri natt :)!

Sleep tight ♥


Första dagen på Medicin E

Hej på er!

Vilken dag det har varit! Vi var så himla nervösa imorse, när vi smög in i omklädningsrummet på Medicin E. Fritte är på samma avdelning som mig så det är såå skönt att se ett känt ansikte då och då :). Men dagen i sig är jag nöjd med, all nervositet släppte ganska snabbt när jag träffat min handledare som känns som en väldigt bra sådan. Nästa vecka och tre veckor fram ska jag gå med en annan handledare vilket kan vara bra så att man får se lite olika sätt att jobba på!

Idag tänkte jag mest observera allt och precis ALLT min handledare gjorde, och det var mycket! Jag är på Medicin E vilket innebär hjärtavdelningen, och idag var vi på PCI-enheten. Där förberedde vi de patienter som skulle röntga sina hjärtkärl och eventuellt göra en ballongvidgning. Så innan alla röntgenbesök fick vi ta blodtryck, kolla EKG och sätta PVK på patienterna. Men PVK har inte jag satt idag, det är ganska svårt och min handledare tyckte att jag kunde vänta iallafall en dag eller två ;). Så idag har jag "bara" kollat blodsocker med stick i fingret, injicerat insulin i magen och så blev det ett venprov i slutet av dagen! Det var sjukt kul att få ta på en riktig människa nu! Jag längtar redan till imorgon :)

Nu är jag så trött i huvudet så jag tänker slänga mig på soffan, kolla på Top Model som har säsongsstart idag och inte göra mycket mer av kvällen. Eller jo, laga mat någon gång men nu är jag bara så trött..

Hörs senare! ♥







Väckarklockan på 04.40

img_9665 (MMS)

Klockan är alldeles för mycket redan, men jag har så svårt för att gå och lägga mig "tidigt". Jag är en kvällsmänniska så det kommer ta ett tag innan jag vänjer mig! Men imorgon börjar jag klockan 6.45 på sjukhuset och måste cykla hemifrån fem i sex, ska möta Anna prick sex och sen möter vi Fritte kvart över sex! Så är vi nog framme runt halv sju ungefär, alltså måste jag gå upp strax innan 05 imorgon för att hinna äta frukost, duscha och göra mig klar. Galet tidigt för att vara jag! Men så kommer det se ut i framtiden när man jobbar de tidiga passen så det är lika bra att vänja sig!  Att mina grannar en våning upp festar idag också är inte lika roligt.. Hoppas jag somnar fort! Sov så gott, kram!


Morgontrött

God morgon!

När jag var hemma sist fick jag en temugg av mamma till min stora temuggssamling. Jag har snart ett helt skåp med stora, fina och helt olika temuggar. Det är så kul att servera med dem när man har folk hemma, ser så charmigt ut! Jag har åtta vanliga lattemuggar också som är helt vita, likadana. Så jag har lite att välja mellan =).

Men hur som helst så hade mamma beställt en temugg till mig och en till Emelie, med en bild på oss två. Så himla fin är den! Tack!


På baksidan står det Emelie och Cecilia.
Love it ♥


Nu tänkte jag dricka upp mitt te, göra mig iordning och sen försöka hinna med en snabbis nere på stan, jag behöver nya löpskor och träningsbxor. Men 12.30 ska vi cykla mot sjukhuset, jag, Anna och Fritte. Introduktionsdag!! Är lite nervös nu..

Hörs senare! KRAM


Kattbebisar

Jag måste bara visa er det sötaste jag sett på länge! Vi var hemma hos Sylle i fredagskväll, efter att alla klarat tentan - tack och lov! Så himla skönt att ha den bakom sig nu. Hur som helst, så bjöd Sylle och hans flickvän Anna på en underbar middag och trevligt sällskap. De har en katt som var så himla fin, en blandning av en norsk skogskatt och något annat som jag inte minns - men den är alltså långhårig. Sen visade det sig att den här lilla hårbollen precis fått kattbebisar med grannens lilla tjejkatt, som var en randig fin liten bondkatt. Förstår ni hur söta dessa kattungar var? Helt ljuvliga!! Jag ville så gärna ta med mig dom hem.. Men det hade nog inte varit så uppskattat! :P







Pojkvänshelg

Hej kära ni,

nu har jag lämnat av Kevin nere på stationen, det blev lite stressigt för tåget stod där redan när vi kom, så Kevin sprang allt vad han kunde, jag sprang efter och han stack ut huvudet för en snabb puss, han gick in och satte sig - och sen körde tåget inte förrän två minuter senare. Haha, så där stod jag andfådd och längtade redan efter fler pussar. Men så är det! Nästa puss blir nog inte förrän om fem veckor, vår praktik börjar ju imorgon! Det ska bli så sjukt spännande men jag börjar bli riktigt nervös.. Fast imorgon har vi bara introduktion så det känns skönt att vi får "en dag till" innan allt kör igång.

Men helgen har varit precis lika underbar som alltid när Kevin och jag umgås. Det är det jag saknar allra mest med att ha min pojkvän nära - hans underbara sällskap. Vi kan sitta en hel kväll utan att säga ett ord, bara vara. Eller så snackar vi oändligt om allt mellan himmel och jord. Vi har känt varandra i över sex år nu och har fortfarande lika mycket att prata om. Jag älskar det! Det har varit en väldigt lugn helg med massa god mat, några iskalla öl i fredagskväll på Pipes med mina vänner, Californication-maraton igårkväll, slappat i sängen och i soffan framför Vänner och tidigare ikväll tog vi en långpromenad runt Munksjön och Rocksjön, så himla skönt höstväder!




Mumsig frukost i lördags: chokladmjölk, Brämhults juice som är den allra godaste och varma mackor med pepparsalami, chilisås och champinjoner!








Underbar höstkväll

Nu tänkte jag hoppa in i duschen och diska upp här, sen måste jag titta över schemat inför min praktik. Jag har fått två handledare så jag får i princip välja tider själv, vilka som passar mig bäst. Det kommer bli en del nätter också, 10-timmars pass utan paus. Spännande!

Vi hörs kanske lite senare igen, jag kommer inte kunna sova på ett tag eftersom vi sov så länge idag. Men trevlig kväll sålänge! Kramar ♥


Söndag

Hej!

Jag har haft min älskling här i helgen så det har inte blivit någon tid för bloggen! Jag ska snart gå iväg och vinka av honom på stationen så det blir ett ordentligt inlägg när jag kommit hem igen. Hoppas ni har en härlig söndag! Hörs senare, kram ♥