Torsdag: banankaka och Wii

I torsdags kom Fanny och hämtade upp mig och så körde vi till Malmborgs med målet att baka en morotskaka. Så blev inte fallet då inga morotkaksmixer fanns tillgängliga på Malmborgs. Lata som vi var, så tog vi inte saken i egna händer utan letade upp ett lättare recept. Det blev istället en fluffig och god banankaka, jag hade aldrig ätit det förut men tänker definitivt göra det igen :) muuums!

När vi var så mätta att vi bokstavligt talat kunde rulla fram, så rullade vi i riktning mot Malins hus där Malin och Emeli spelade Wii, vi hoppade in och dansade ett par intensiva och vissa omöjliga danser.. Kan ju önska att några kalorier från banankakan försvann!






Lagom kladdig av bananerna i mitten och krispig utanpå!


Den tjugosjunde januari

Så var intervjun avklarad och det kändes som att det gick bra! Jag har sökt sommarjobb på ett äldreboende i Malmö, jag vill försöka komma in i vårdarbetet så fort som möjligt! Vi börjar ju praktiken redan till hösten så det känns skönt att få starta lite innan. Man vet aldrig hur det går men det kändes bra :).

Nu ska jag sticka över till Fannygumman och mysa ikväll sen blir det nog att jag sover hos Kevin, får passa på nu när jag är hemma! Malin skulle också varit med och myst men lilla loppan är sjuk :( Men hon måste vara frisk till på lördag för då ska vi ut o fira mig, så det är bättre att stanna inne tills dess och kurera sig.

Ha en trevlig kväll allihopa - det tänker jag ha!



Change of a color

Igår innan jag åkte ner mot Skåne fixade jag till håret lite. Jag har ju en tendens att alltid färga håret mörkare under vinterhalvåret, av någon anledning.. Men nu blev jag så sugen på en ljusare ton! Lite sådär solblekt. Jag är dock inte jättenöjd, hade velat ha liiite fler ljusa slingor i, det blir lite randigt. Men det lägger väl sig - annars slänger vi i några till!




Nu drar jag till intervjun. Ciao


Flora by Gucci

God morgon solstrålar!
Det var verkligen en god morgon, sov till 9.35 då Kevin drog iväg till jobbet och jag låg kvar och vaknade till ännu mer. Det är så skönt att ligga kvar i sängen med solens strålar över ansiktet. Det känns nästan som vår, men när jag släppte ut katterna på balkongen strömmade kylan in och påminde mig om att det fortfarande är vinter..

Igårkväll innan Kevin kom satt jag och mamma klistrade framför Livet på BB, på kanal 5, och det är så intressant och spännande - jag kan knappt vänta tills jag är färdig med alla utbildningar och det äntligen är jag som ska förlösa dessa små liv.

Nog om det.. Jag fick en födelsedagspresent igår av Kevin och den luktar underbart! Flora by Gucci. Tack älsklingen min!




Det blev lunch istället för frukost idag :) Mammas nybakade bröd som är så goda!

Nu ska jag bara göra mig iordning sen måste jag iväg,
berättar mer sen! Är så spänd!



Home sweet home!

Min sena natt igår blev riktigt sen. Jag somnade kvart i fem, steg upp kvart i sju pigg som en mört! Tröttheten kom inte förrän på bussen påväg hem, precis lagom :).

Jag klev ut i det iskalla vintervädret vi hade imorse, återigen mer snö och mer minusgrader. Gick till frisören och fixade håret lite och så satte jag mig på en varm och mysig buss ner mot Malmö. Efter 4 ½ timmes resa var jag framme och middagen stod på bordet, myskväll med mamsi på schemat.

Nu sitter jag här och värmer mig med en kopp te och väntar på att Kevin ska titta förbi, längesen vi sågs nu! Eller det är bara 3 veckor denna gång men tiden går fort och nu är jag hemma några dagar igen.

Imorgon ska jag på intervjun, wish me luck!




Mys på bussen med marabouchoklad och boken "Tjuvarnas stad"!



Varför natten är så bra.

Ja, då är jag här igen. Så fort morgondagen inte innehåller skola så passar jag på att njuta av nattens underbara timmar. Jag har alltid gillat kvällar och nätter mer än tidiga morgnar, och att det skulle bero på en arbetsskada som sena nätter på Stippes - det vill jag inte riktigt tro på. Men hur som helst så är jag klarvaken, har nyss skrivit ihop mitt CV inför intervjun på torsdag! Är lite smått nervös måste jag säga..!

Jag måste börja packa, jag måste sova, jag måste en massa saker men det är så skönt att ta det lugnt. Jag lyssnar istället på min favorit Janis Joplin och hennes ljuva, hesa stämma. Jag käkar en sen kvällsmacka eller tidig frukost, som idag innebär Ballerinas kladdkakekex med vaniljsmak inuti, doppade i mjölk - förstår ni så gott det är?

Vilken underbar natt det är. Jag kan bara inte gå och lägga mig. Jag får vara hur trött jag vill imorgon, för imorgon ska jag bara ta det lugnt, en sväng inom frisören, sen sätta mig på en buss till Malmö. Mys!

 



Ju snyggare desto roligare

För ett par veckor sen köpte jag årskort på Friskis&Svettis och det har minsann svettats sen dess! Vi har varit så himla duktiga och tränat intensivt, fyra gånger i veckan med undantag från föregående vecka då mamma och Emelie var här, då tränade jag bara tre ;).

Hur som helst så kände jag mig i behov av nya träningskläder så det köpte jag också på mig, ett par vanliga träningstights och en tunn långärmad tröja med zip i halsen. Jätteskönt att träna i och visst är det så, att ju snyggare och mer rutinerad man ser ut - desto roligare är det att träna?

Så tycker jag iallafall, så därför köpte jag på mig ännu fler träningskläder till samlingen idag. Jag vill börja löpa utomhus så fort isen och snön försvunnit, för löpbanden på Friskis är inte de skönaste underlagen. Så nu är jag fit for fight med mitt nya träningsset som är vindtåligt och som dessutom matchar mina Nikeskor jag köpte i våras!








Svart, rosa och grymma reflexer - kan det bli bättre?
Jag är löjligt glad för mina nya kläder.. Nu kör vi!



Enchiladas

Jag kände för något annat ikväll än bara köttbullar eller kyckling med ris. För det är vad det brukar bli, men nu har studiepengarna kommit till rätta igen, och denna dagen varje månad lagar jag något extra gott. Så jag bestämde mig för att laga enchiladas, som vi fick hos Hanna för nån vecka sen!

I mina enchilads hade jag färska champinjoner, röd paprika och hackad lök, som jag stekte ihop med kycklingbitar. Sen fyllde jag på med en jättegod créme fraiche som har smak av tomat & basilika, och så kryddade jag med salt och stark chilipeppar. Ovanpå lade jag lite ost och sen in i ugnen tills de fått färg och blivit knapriga.



Imorgon åker jag till Malmö för en mysig långhelg hemma, jag missar dock en föreläsning på torsdag men det är pga en anställningsintervju på torsdag, för jobb i sommar. Berättar mer senare när jag vet mer!

Nu ska jag packa ihop lite saker och prova mina nya träningskläder jag köpte idag! Stay tuned.



This Years Birthday

Hola!
Jag tänkte bara slänga in ett par bilder från helgen som gick. Jag fyllde 21 i lördags och eftersom vi hade en inlämning av förra kursens examinationsuppgift i fredags, kunde jag inte åka hem till Malmö. Så mamsi kom istället upp till mig i fredags.

Jag visade henne mysiga Jönköping, vi åt lunch på ett ställe nere vid Munksjön och på kvällen skulle vi ut och äta. När vi parkerade nere på stationen kom det en tjej rullandes på två resväskor. Jag hann tänka "..det liknar ju.." Och när hon kom närmre såg jag till slut att det var min underbara syster som också kom på besök!

Så mamsi och Emelie har firat mig denna helg, med massvis av paket och en rosa prinsesstårta.

I lördagskväll åkte mamma hem och jag och Emelie mötte upp Emma, gick hem till Hanna där vi drack gott vin och sen drog vi ut och dansade :).



Bageriet nere vid Munksjön





Paket på sängen, pappas roliga 3D-kort och en mysig tur på stan.
Plus den godaste prinsesstårta jag smakat!



Hos Hanna och sen på Sliver!



Black Swan

Jag kom nyss hem ifrån Emma, som lagat en gräddig korvstroganoff till mig och grönsaker med dippa. Mums! Vi såg Black Swan med fantastiska Natalie Portman i huvudrollen. Filmen var speciell och lite småläskig, men slutet gjorde filmen riktigt bra. Men som jag är så vill jag alltid veta ALLT så fort som möjligt.. Men bra var den!

Nu ska jag faktiskt hoppa under täcket för jag är dödstrött! Imorgonbitti blir det träning i vanlig ordning och sen påbörjar vi nästa kurs: psykologi. Det ska bli kul och intressant!

Sleep tight.






Måndagsträning

Jag vaknade nyss av den starka solen som sken rakt in genom mitt fönster. Underbar och fin vinterdag är det idag!

Nu ska jag bara slänga i mig lite yoggi sen springa iväg till bussen och möta upp tjejerna på friskis för en intensiv träning, sen blir det nog lite mys i stan! Studiepengarna har landat idag - lite måste jag nog shoppa..

Skriver mer sen om helgens festligheter och prinsesstårtor!



Long Time No See

Att jag inte har skrivit eller lagt upp bilder på ett väldigt bra tag beror på ett flertal saker som jag inte tänker tråka ut er med - så därför kan jag kort och gott säga att jag är tillbaka!

Jag har fått inspiration och ett riktigt bloggsug. Min kära syster har en av de bästa bloggarna jag vet vilket är en anledning till att jag blivit sugen igen!

Hösten som gått har varit fylld av plugg, änsålänge tre avklarade tentor, välförtjänta tentafester därefter, jul- & nyårsfirande hemma i Malmö och miljontals snöflingor har fallit. Vintern kom tidigt och jag har fått uppleva en riktig sådan här uppe i Småland! Morgnarna har varit iskalla men helt underbara på samma gång! När det är -21 grader och solen skiner starkt så kan man inte klaga!

Jag har också börjat jobba extra på Bowling Arena där min kära Emma jobbar, så ett par kvällar i månaden blir det, vilket behövs!

Nu kan ni räkna med uppdateringar här i fortsättningen :)!