Wanna be on top?

En våning ner hos Emma, blåbärspaj med vaniljsås, Top Model-avsnitt som toppades av ett extra oväntat avsnitt direkt efter. Måndagen kunde inte avrundats bättre :).

Men nu har jag så ont i huvudet vilket jag haft hela dagen och även igår, den vill inte släppa. Tror jag behöver sömn. Massa sömn! Så därför bäddar jag ner mig nu och lägger mig tidigt ikväll. Imorgon är det biblioteksplugg med tjejerna som gäller, topphumör krävs!

Sov gott kära ni, hoppas er start på veckan varit fin.



Fantastiska Ann



Sockersöta Jane


Jane, Chelsey, Ann - tre favoriter


Blåbärspajen! Så god!


Måndagssysslor, check

Nu har jag och Emma varit o storhandlat, och jag måste säga att jag är grym på att storhandla billigt! Men sen blir det alldeles för mycket studentskit, som pasta, köttbullar, kycklingfilé, wokade grönsaker, köttfärssås, ja - sånt äter jag varannan dag! Men jag fick med mig ganska mycket gott hem!

Har precis slängt ihop en sallad dessutom, som blev till två portioner - perfekt för morgondagens matlåda.

Nu ska jag springa ner till Emma, baka blåbärspaj och titta på Top Model! Hörs sen!

Kram ♥



Kyckling, gnocchipasta, fetaost, tomat, gurka, grönsallad och cashewnötter.


Back in business

Ja, då var jag tillbaka i Jönköping som inte alls är så kallt som det var i onsdags när jag åkte - skönt!!

Idag har vi haft kursintroduktion för Patofysiologi och Farmakologi, som vi ska läsa parallellt nu. Det kommer bli intressant det här! Men efter en förmiddagsföreläsning och en på eftermiddagen om läkemedelsmatte..så är vi ganska slut allihopa. Så för att ta en paus i pluggandet ska Emma och jag köra och storhandla till mig! Jag kan behöva en bil för att ta hem allt, har absolut ingenting hemma. Jo, flytande smör. haha, men det blir ingen god maträtt av det så handla ska jag!

Hoppas att ni haft en mysig helg allihopa!

Här kommer lite bilder från i lördags i Malmö, på "Volym" som ligger på älskade Möllan. Vi firade sötaste Emma som fyllde 18, det var en fantastiskt rolig kväll!







Vera och födelsedagsgrisen Emma :)


οικογενειακή αγάπη


Familjekärlek


Dagens






Kappa från Asos
Väska och handskar från Beyond Retro, Stockholm
Jeans från Gina Tricot, modell Kristen Zip
Solbrillorna? Förmodligen Thailand! Jag vet faktiskt inte :P


Och så lite gulligull med Max som inte alls uppskattar när jag vill kela!



Borta bra men hemma bäst

Ja, det är faktiskt lite så. Hur mysigt jag än har det med mina fina vänner i Jönköping, hur bra jag än trivs med skolan och hur roligt vi än har det på Kåren - så kommer hemma förmodligen alltid att vara bäst.

När jag kom hem från Kevin imorse hade mamma kokat te och bakat bröd och bjöd på en mysig frukost. När vi gjort oss iordning tog vi oss in till stan, köpte smink, kikade runt på Möllevångstorget bland fruktstånden och alla morgonpigga försäljare som skriker "Jalla jalla! 1 kg äpple för 10 kr!" - och sen skämde mamma bort oss med underbara bakverk från ett gammalt café som heter Martins.

Nu är vi hemma igen i värmen och det blir en lugn lördag innan vi öppnar roséflaskorna ikväll! Ska lägga mig i badet nu och tina upp. Puss på er!












Bilder från dagen

Några bilder från vår mysiga standag, vi besökte några favoriter
bland Malmös alla Second hand-butiker.








Sov gott ♥!


Kevin lagar mat

Hola! Nu ligger vi i soffan och njuter av vad helgen har att erbjuda - som idag innebär en matlagande pojkvän, iskall öl och ganska så kass hockey. Precis en sån här fredagskväll jag behövde. Nu blir det fortsatt mys i soffan framför Entourage :). Trevlig kväll fina ni! Kram


Ville bara säga tack

Jag ville bara passa på att säga tack för alla snälla kommentarer som kom upp efter Frisyrinlägget, jag är så glad för allt ni skriver! Min dator har varit lite knäpp det senaste dygnet så det har varit svårt att svara på alla kommentarer så jag tänkte skriva här istället. Jag fick frågan om jag kunde visa frisyren i steg, med bilder. Det gör jag gärna, för min förklaring är inte den lättaste! Min syster ska hjälpa mig att ta bilder, om det blir idag eller imorgon vet jag inte! Men bilder kommer :)!

Nu ska jag njuta av en fin dag i stan med mina fina, vi ska besöka så många Second Hand-butiker vi hinner med idag! Resten tar vi imorrn!

Kram på er! Trevlig fredag, njut av att det är helg!




Show me how you Burlesque

God morgon ni fina!

Efter en härlig ledig dag med Emelie och ett tvåtimmars pass på Friskis, så hämtade Fanny upp oss och vi åkte in till Entré för att se Burlesque. Jag har velat se den sen Fanny berättade om den när hon varit i NY, men det har aldrig blivit tillfälle. Jag visste att den skulle vara bra, men inte så bra som den var! Jag är förälskad. Jag tror att alla tjejer i biopubliken satt och drömde sig bort både i deras dans, hennes röst, deras kläder, alla smycken, sminkningarna.. och sist men inte minst Jack, spelad av Cam Gigandet. Åh! Jag har drömt hela natten om att vi var med i en Burlesque-show, vi var så snygga och så grymma! haha! tänk om livet hade varit så ljuvligt ;).




Nya Friskis på stadion








Bara se den! Det är ett måste. Jag kommer att se den inom en snar framtid igen!


Work it!

God morgon sköna hönor!
Jag såg att mitt frisyrinlägg fortfarande ligger kvar på förstasidan, så himla roligt! Får mer och mer besökare och kommentarerna blir fler. Är jätteglad =)!

Igårkväll kom jag hem till min kära familj, det blir en långhelg nu med massa mys, bio ikväll, en runda i stan imorgon, fredagsmiddag med Kevin och utekväll med gänget på lördag!

Solen skiner och jag och Emelie har varit uppe sen kvart i sju, jag hade tvättid klockan sju. Jag hatar tidiga morgnar mer än allt annat.. men när man väl är uppe och sitter framför Top Model med en god kopp te, och min kära systers sällskap är det riktigt mysigt. När den sista maskinen är klar ska vi sticka iväg till Friskis, jag har inte varit på det nya stället än borta vid stadion. Ska bli skönt att svettas!

Vi hörs sen :) Trevlig dag i solen!

Kram ♥

-21 !!

Brrr... idag är vi nere på -20 grader! Inte riktigt okej. Jag är uppe med tuppen idag, det händer inte ofta. Men jag ville vara uppe i tid till tentan så att jag hinner äta en ordentlig frukost och kolla genom papprena en sista gång.

När vi har skrivit ska vi iväg och träna tillsammans och sen äta en god lunch innan jag sätter mig på bussen ner till mitt kära Malmö, där mamsi och Emelie väntar på stationen. Längtar! Det ska bli så mysigt att komma hem lite ♥.

Hoppas alla får en trevlig onsdag så skriver jag mer ikväll när jag kommit på plats hemma! :)

Kram!




Äntligen!

Äntligen var det min tur att hamna på förstasidan på blogg.se. Fanny har varit där ett antal gånger och jag har tyckt att det skulle varit så kul att själv hamna där! Och nu i eftermiddags när jag tog en paus i pluggandet så såg jag mitt inlägg om strumpbyxfrisyren på förstasidan. Gissa om jag blev glad! Med tanke på att mitt normala lilla läsarantal ligger på 40-50 per dag så var detta verkligen roligt! ;)

Jag lovar att svara på alla kommentarer imorgonkväll (hann inte ikväll pga plugget!), men nu måste jag skynda mig. Som jag tjatat om i de senaste inläggen har vi tenta imorgon och jag ska dessutom åka hem till Malmö efter tentan. Så mina planer för kvällen är att slänga i mig lite mat, duscha, packa och sen lägga mig i sängen och läsa genom mina anteckningar en sista gång.

Detta gjorde verkligen min annars heldeppiga och tentastressiga dag. Tack för att ni orkade kika in på min blogg :)!

KRAM sålänge ♥




Tentaplugg

Nu är jag pigg och vaken, har precis ätit en god frukost, sitter och njuter av Norah Jones och ska snart springa iväg till biblioteket. Jag hade så himla ont i huvudet när jag vaknade klockan sju, hade tänkte gå upp då. Men jag somnade om en timme till och det släppte faktiskt lite, så nu är jag redo för dagens plugg.

Vi har jättefint väder idag, solen lyser in i mitt rum - att man kan få så mycket energi av lite sol :).

Hoppas ni får en trevlig tisdag i solen!





Where the wild roses grow

Idag har det inte blivit mycket skrivande här.. jag har skrivit så mycket annat hela dagen! Vi hade sista föreläsningen idag inför tentan så nu ikväll har jag försökt trycka in de sista kunskaperna också. Imorgon är det sista dagen för intensivt tentaplugg. Jag är faktiskt riktigt nervös för att inte klara denna tentan - som sagt, jag har tur om jag klarar den. Men efter onsdag ska jag åka ner till kära Malmö och mysa med mina nära. Det behövs lite ny energi inför nästa kommande kurser! Nu är det sängen som gäller för mig så att jag är pigg och pluggbar imorgonbitti.

..för ett bra tag sen när jag var hemma så hade jag lite ångest för att åka tillbaka hit, för just då hade min Emelie precis flyttat hem från Stockholm, det kändes bara så tråkigt att åka ifrån henne. Men så smög hon sig in på mitt spotify och gjorde en spelningslista till mig som jag såg när jag kom tillbaka hit. Den är så himla mysig och jag har den alltid på :) en favorit är Nick Cave's låt Where the wild roses grow



Listan heter "If you ever feel lonely.. Small pieces of heaven from me to you".

Sov gott :)


11.02.21

God morgon!
Nu har vi en heldag framför oss i skolan, de har lagt den sista föreläsningen inför tentan idag - två dagar innan. Så himla dumt! Och efter föreläsningen har vi seminarie på det vi precis lärt oss... love it.

Så direkt efter seminariet vid fem-tiden blir det plugg, plugg, plugg! Tenta på onsdag. Usch, första gången det känns riktigt osäkert om jag klarar den eller inte. Men det återstå att se.

Nu ska jag springa ner till Emma!
Kram ♥


Hoppas ni får en trevlig start på veckan!


Jump

Jag var inne och kikade på Fannys blogg och hennes senaste inlägg om jumpsuits. Det tog mig ganska snabbt vidare till min älsklingssida Asos, och tror ni inte att jag hittar en sockertopp där? Jo. Den är så gullig så jag vet snart inte var jag ska ta vägen! Den ska jag köpa till sommaren, eller så fort jag får pengar över, men att använda till sommaren. Mönstret är små parfymflaskor. Den kommer vara så snygg till ett par skyhöga klackar och bruna ben (och kanske ett bälte, som Emelie kommer föreslå. Emelie har bälte till allt!) GE MIG!

Nu ska jag sova däremot.
Sov gott! ♥





En liten öppning baktill.


Slut med dumle!

Jag kom på mig själv med att äta en dumlekola idag. Idag igen. Nej, det kanske inte är så farligt med en dumlekola då och då. Men när det börjar urarta till "så fort vi pluggar", eller "är lite trötta på en föreläsning", eller "behöver energi" på tio-rasten så köps det en liten dumlekola. Jag började snacka med Elin i klassen om detta, och bestämde mig för att sluta äta godis. Hon hängde snabbt på! Så från och med imorgon - måndagen den 21 februari, ska vi inte äta godis längre. Nu har vi det svart på vitt också, haha. Så det så!

Hur länge vi ska hålla på är inte riktigt fastställt, åtminstone framtill sommarlovet!

Nu ska jag ta en lång, varm dusch och tina upp för fy vad kallt vi har det!


Detta är inte en bild jag tagit. Men det hade lätt kunnat va... Hemskt!
Nu är det slut på dumle, och snusklubbor för Elins del :P!


Sunday, Bloody Sunday

Hej hopp!
Tar en farlig paus i pluggandet. Sitter i ett mysigt grupprum på biblan, solen kikar in och man kan lätt tro att det är vår utanför. Men när jag öppnade fönstret var den vårlängtan som bortblåst. Vi har -15 grader idag! Heltokigt. Men ja, sålänge solen är framme är jag så gott som nöjd!

Nu skriker mina anteckningar på mig... dags att fortsätta. Det börjar fastna lite nu så jag känner mig inte fullt så stressad. Men det är mycket kvar så jag ska lugna mig med lättnaden några dagar till ;).

Hoppas ni har en lika fin söndag som vi här på biblioteket!




Nu kan du få mig så lätt.

Avslutar min pluggkväll med en låt som jag bara inte kan sluta spela. Håkan med en av sina bästa låtar enligt mig. Den är så fin! Denna videon är från Mejeriet, och dit ska han snart igen. Jag är inte i Malmö då men blev så glad när Emma sa att han kommer till Jönköping också - framtills vi såg att biljetterna kostade 650 kr, det har vi inte riktigt råd med. Så jag lever lite på denna fina video från Mejeriet i Lund, -06.




Sov gott fina ni



I'm bored

Ååårh, jag är så sugen på att dansa! Tjejerna ska ut ikväll, eller de flesta ska ut ikväll. Jag hade verkligen behövt en kväll med vin och dans, men eftersom jag har jobbat hela dagen och missat en pluggdag så måste jag verkligen plugga ikväll. Hur tråkigt det än är. Usch. Nästa helg, ska jag ner till Malmö innan vi drar igång med patofysiologin och farmakologin, som kommer bli två tuffa månader. Så det blir iallafall en festlig och mysig helg hemma nästa vecka!

Nu ska jag duscha och ta på mig myskläder - och börja plugga. Hoppas alla har en trevlig lördag!



En av alla festliga kvällar i somras.


I ♥ ASOS

God morgon på er!

Ännu en solig och fin vinterdag idag. -12 har vi nu, vill knappt gå ut! Men solen är framme och det är det viktigaste. Om drygt en timme ska jag springa iväg till jobbet, slutar klockan sju och sen får vi se vad lördagskvällen bjuder på. Jag behöver plugga.. men vi får se :).

Jag var inne på asos igår den vanliga dagstitten, precis innan jag skulle lägga mig. Och det är svårt att lämna den sidan utan att klickan hem något! Det är livsfarligt! Är det inte en leopardbikini så är det en Parkajacka, är det inte en Parka så är det en oversized boyfriend-skjorta. Livsfarligt.

Om jag inte varit student hade dessa plagg varit påväg till mig nu! Ett plagg i månaden framtill sommaren kanske man kan finansiera? Tveksamt..

Ta en titt och njuuut!








Sommar, sommar, sommar

Det första, iskalla doppet. Kvällssol på balkongen. Känna vattnet rulla in över fötterna. Ljuvliga dagar i Ljunghusen. Underbara kvällar på Flotten. Misslyckade solstolsuppfällningar. Vinden genom håret i Fannys nercabbade bil. Heta sommarnätter på Malmös dansgolv. Rosé och sushi. Fantastiska grillkvällar i Malins trädgård. "Sommarsallad". Återigen rosé! Skalle Per-hopp i parken. Härligt gyllenbruna kroppar. Mojito på det lilla torget. "Emelie! ta en Baywatch-bild på oss!". Kvällar och nätter i Falsterbo som blir till morgnar. Midsommarkransar. Sist men inte minst, sommarkärlek.













Ge mig sommar nu, tack!


Friday night

Kom nyss hem från Friskis och innan dess satt vi på biblan och pluggade idag! Tänkte hoppa in i duschen nu och sen försöka laga till en god fredagsmiddag. Det är så tråkigt att denna fredagskväll måste gå till plugg :( men imorgon jobbar jag så då hinner jag inte plugga så mycket som jag behöver. Så ikväll blir det alltså en hemmakväll med plugg"mys" och så har jag laddat upp med godis. Det kan jag nog känna mig värd efter veckans träningar! :P Plus minus noll, check!

Skriver säkert mer sen när jag tar paus!

 


Color it up!

Nu drar jag till biblioteket och pluggar! Har på mig favoritskjortan idag, den är så fruktansvärt skön! Jag gillar färgmixen, passar denna härliga och soliga vinterdag :).



Mornin' sunshine

God morgon solstrålar :)! Idag är det ju riktigt fint väder, vad glad jag blir! Jag får verkligen energi när solen väcker mig, och lyser in genom min fina systertavla som Emelie målat till mig, som står i fönstret.

Idag är det fredag, äntligen helg. Fast min helg ska gå till tentaplugg och några timmars jobb imorgon, kanske träning ikväll -  annars är det bara att plugga!






Ha en underbar fredag allihopa!



Mjölksyra

Efter 9 timmars plugg kunde jag inte koncentrera mig längre, så jag packade väskan och drog till Friskis. Det var så skönt att träna sent, knappt något folk! Efter halvnio var där nästan tomt. Svetten rann och mjölksyran hälsade på idag också - uppfriskande!

Innan jag gick hemifrån var jag tvungen att tapetsera min tå med plåster, bokstavligt talat. Efter träningen igår hade jag världens skavsår och blåsor mellan stortån och grannen, att något så litet kan göra så ont.. Men det kändes bättre med fem plåster iallafall :).

Nu sitter jag här i min morgonrock och varvar ner till lite mysig musik, just nu spelas Don't miss you at all med underbara Norah Jones. Kan lyssna på henne dygnet runt! Annars så ska jag bara slänga min psykologibok i väggen - sen gå och lägga mig.




Sov gott ♥, kram!


Årstiderna

Igårkväll blev jag bara så trött på min svarta bakgrund som jag i princip haft sen jag började blogga. Så därför tänkte jag köra på en bakgrund som är lite vintrig och sedan byta när det blir vår, sommar och höst!






Jag älskar när årstiderna byter av varandra.
Framförallt sommar och höst! Det är så underbart.
Längtar!


Frisyrtips

God morgon!

Mitt hår är inte speciellt tjockt vilket innebär att jag aldrig får till riktigt stora håruppsättningar. Men min smarta syster testade en sak på mig och detta är ett väldigt bra och användbart tips! :P

Hon satte upp hela mitt hår i en vanlig hästsvans. Sen tog hon två par strumpbyxor och virade dessa runt svansen, lite som en kanelsnäcka och även ut på svansen - det beror på hur stor, bred eller utåt man vill ha den. Sen "trär" man håret i hästsvansen över "strumpbyxebullen" och klär strumpbyxorna med håret, fäster det sedan under hela anordningen, kanske med en eller två hårnålar till hjälp - sedan sitter dem som en smäck! Och om man skulle skymta lite strumpbyxor eller hårnålar så funkar det utmärkt att vira ett sidenband runt håret :).

Emelie själv brukar ha riktigt stora "hårbullar" och då använder hon fem par strumpbyxor. Knäppt va? Men det funkar, och det blir snyggt! En aning tungt för nacken bara, men vill man vara fin...


Hoppas ni får en trevlig dag ♥
Nu ska jag läsa psykologi och sen blir det träning.
Kram!


SCREAM 4

Haha! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.. Det kommer ut en Scream 4 den 15 april vilket känns helt sjukt med tanke på hur längesen trean gjordes. Men ärligt talat så är jag så exalterad! Jag kanske är töntig som säger att jag älskade dessa filmerna när vi var små? hehe. Nä, denna måste jag bara se! Ett par kända ansikten är med i den också: David Arquette, Neve Campbell, Courteney Cox, Hayden Panettiere och Adam Brody. Can't wait! :P



Update: ringde Malin och bad henne kolla på trailern.
Malin: "amen fy! fy! fy! amen öööh, amen fy! amen han hoppar ju fram med en kniv!"

Sötaste lilla älsklingsMalin :D


Bara en till..

..jag måste bara visa en video på en av mina favoritskådespelerskor, Miss Roberts, när hon vann en Oscar. Tacktalet är fem minuter långt men om man inte orkar se hela, så hoppa fram till ungefär 4:10 i videon. Hon är bara så underbar!

Vidivodo.com : julia roberts winning an oscar  Etiket: julia roberts



NU ska jag stänga ner - och plugga. Ciao!


Studentmaaat

Jag har precis lagat mig en riktigt god måltid av allt jag hade hemma. Jag har dåligt med studentpengar denna månad så det får bli lite improvisation i köket! Jag hade lite halvfulla påsar av det mesta i frysen, så det blev wookade grönsaker med extra broccoli tillsammans med kyckling. Kokte ihop ett par makaroner och slängde in morötter i ugnen med olivolja och rosmarin på, och så keso till. Med citronpeppar på! Så himla gott, speciellt efter ett hårt träningspass. Nu är jag mätt och belåten och ska ta tag i plugget. Igen! Kram sålänge ♥





33:e gången gillt?

Att jag inte har vant mig än! Jag halkade idag igen, precis utanför huset. Det är precis som om jag anstränger mig för att inte halka hela vägen hem, men när jag börjar närma mig så slappnar jag omedvetet av. Skönt är det iallafall icke! Jag hade pappa i luren samtidigt, träningsväskan på armen och mina nyinköpta frukostvaror i den andra handen så det fanns ingen chans att ta emot med händerna. Hehe, jag har ju snart ballar av stål så många gånger jag slagit mig denna vinter..!

Alla förutom ett stackars ägg klarade sig :) tur ska man ha.

Idag har vi haft en lååång dag med seminarier från 9-16 och efter det friskade vi upp våra huvuden på Friskis. Alltid lika skönt! Nu ska jag laga mig en middag och sätta igång med pluggandet sen. Tenta om en vecka!

Vi hörs lite senare. Om jag inte halkar i köket eller nåt!





A walk down memory lane

Nu har jag läst psykologi sedan jag steg upp - och nu får det räcka. Kan behöva sömnen inför kommande dagar och kvällar fyllda av tentaplugg!

Har tagit fram några av mina favoritbilder på några av mina favoriter :), tänkte bjuda på dem innan jag somnar. Enjoy!























Nu är det väl dags att sova då.. Nya fantastiska tag imorgon, vi har seminarier heeela dagen från 9-16 sen blir det ett hårt träningspass med Hanna därefter!
Sov gott mina vänner.


Redo för frusna ballar

Nu har jag pluggat så att min hjärna säger stopp. Jag måste ut och promenixa en stund så att jag kan aktiveras några timmar till ikväll! Eftersom vi har svinkallt här uppe så måste man se ut som en eskimå varje gång man går utanför dörren..


Like a prayer

Jag satt och kollade genom bilderna från sist jag var hemma, när jag fyllde år. Vi var på KB och dansade natten lång och så hittade jag en video på Emelie :) tänkte lägga ut den här istället för en bild för en gångs skull. Haha, det är inte meningen att den okända snubben ska vara med i filmen, och inte heller att jag skriker "jag filmaaar" tre gånger.



Nu ska jag käka lunch och njuta av lite musik - sen drar plugget igång igen! Ciao.


110215

God morgon!
Det blev en sen natt igår, tror jag la mig någon gång efter fyra. Jag satt uppe med psykologiarbetet och kunde inte sluta, så därför sov jag lite längre idag. Nu ska jag ta mig lite uppfriskande apelsinjuice ur min favoritmugg och börja plugga igen! Ha en trevlig dag - det tänker jag iallafall ha :).



Jag fick denna söta mugg av Helena när jag fyllde år, det hör till ett lock också - precis som på en take away-mugg men denna är i porslin och locket i gummi.


Animal pattern, I love you

Jag har länge älskat leopardmönstrade kläder och det håller verkligen i sig! Jag köpte en bikini från Asos för ett par år sedan som jag fortfarande använder och tänker göra det även denna sommar! Långklänningen från H&M, en blus från Zara och nu min nya förälskelse - även denna från Asos. Älskar mixen av färgerna och det djurmönstrade tyget! Den blir ett måste till sommarn.




Den underbara långklänningen från H&M

Asosfavoriten

Blusen från Zara

Och så hittade jag denna underbara klänning från Asos för 465 kr!



Är den inte fantastisk?

Nu ska jag sova och ladda upp för en lång dag på biblioteket imorgon, pluuugg!
Sleep tight ♥.



Cup cakes from HEAVEN!

Jag har precis smakat det godaste. Ett litet sött bakverk från Espresso House. En minimuffin av mörk choklad med glaserad topp, och sist men inte minst - chokladflarn ovanpå denna topp. De här små underverken kan inte komma från Espresso House, de måste komma ifrån himlen eller något i den stilen. GUD SÅ GODA! Ni måste smaka!! Och direkt när jag tagit den sista tuggan ångrade jag att jag inte köpt två. Men, bättre att ligga plusminusnoll än plus efter träningen.

..okej jag ska samla mig! Träningen gick fantastiskt bra idag. Vi sprang en lagom tur på drygt 5 km sen svettades vi desto mer på crossen och avslutade med härliga kilometrar på roddmaskinen. Därav fick den lilla cup caken följa med hem! :)

Nu ska jag plugga ett par timmar till!




19:- på Epsresso House, som klippt och skuret!


Nu ska det firas!

Eftersom att våra pojkvänner inte befinner sig hos oss, så ska Anna och jag ta oss ett härligt pass på friskis denna ljuvliga kväll. Tanken var att gå på bio, men alla filmer var fullbokade redan i förmiddags så det var bara att lägga ner det projektet. Nu ska jag snart möta upp henne och svettas ordentligt på löpbandet, crossen och roddmaskinen! Efteråt kanske vi unnar (går plus minus noll) oss en liten cup cake från Espresso House, dagen till ära. Jag blev så oerhört sugen igår när mina fina Malmötjejer hade smakat dessa cup cakes! Finaste Fanny har lagt ut bilder på sin blogg, kolla där och bli frestad! :)

Vi hörs lite senare, om det blev något onyttigt eller inte! Ha en underbar kväll allihopa, kram!




Valentine's day

Nu har jag äntligen fått i mitt lite frukost! Jordgubbsyoggi med All bran-cornflakes och ett stort glas apelsinjuice. Med fruktkött! :) Det är viktigt.

Ska fixa till en liten matlåda nu sen är det biblan som gäller hela dagen och kanske kvällen, mycket mycket mycket plugg nu!

Och så är det ju som sagt den omtalade hjärtedagen, så - trevlig Alla ♥:ans dag allihopa!


Kram!



Kastar in handduken

Åååååårrh.

Jag är så trött på psykologin nu, det är inte roligt längre. Tentan närmar sig med stormsteg och innan dess har vi seminarier, och kanske en omdugga ifall vi inte klarade den. Just nu läser jag om långtidsminnet och att det faktiskt är obegränsat, man kan alltid få in mer information. Men just nu skulle jag vilja påstå att det inte stämmer. Min hjärna har kastat in handduken för ikväll. Imorgonbitti är det hårdträning som gäller 8.00, vilket behövs för att jag ska vara pigg resten av dagen!




Sov gott alla kära!


Entouragemaraton

Alla hjärtans dag är ju imorgon men eftersom mitt hjärta varit här i helgen kan man säga att vi har "firat" denna kärleksfulla dag hela helgen. Vi har haft en jättefin helg och jag saknar det redan. Jag vänjer mig tyvärr alldeles för fort vid hur mysigt det faktiskt är! Men som tur är så stortrivs jag här i Jönköping med mina fina vänner och bra plugg så det går hur bra som helst :).

Igår bjöd Kevin på en mysig kväll på En italienare & En grek - vi var där förra gången han var här också, favoritrestaurang! Så himla mysigt och fruktansvärt god mat. På vägen hem köpte vi ännu en stor godispåse och popcorn, och så såg vi Entourage hela natten.









Nu ska jag vara duktig med plugget, det behövs verkligen. Tentan börjar närma sig!


Som i en gammal sång, som spelar på min grammofon

När vi kom till Bowling Arena igår så delades vi upp i lag, så alla banor spelade mot varandra. Man kunde vinna presentkort i baren och annat roligt om man slog ner en viss kägla som var färgad, osv. Det var lite roligare än vanligt bowlande. Men Kevin och jag kom fyra av sex hehe, vet inte riktigt vad vi kan skylla på men.. Emma och Alex vann däremot! :)

När vi kom hem käkade vi en onyttig pizza, en stor godispåse och njöt av Due Date. Ibland är det bara så kul att se en oseriös film, och Zach Galifianakis är så jäkla bra :D.

Nu ska jag fortsätta plugga psykologi, Kevin sover och jag har precis tagit en lunchpaus! Det blev morötter i ugnen med lite olja och goda kryddor på, kyckling och fetaost med basilika. Ikväll ska vi ut och äta på favoritrestaurangen, En italienare & En grek.

Förresten, så är vädret helt underbart idag! Igår var det världens oväder med snöstorm, men idag är det strålande sol och -7 grader. Så mysigt! Satte på Veronica Maggio precis och njuter av hennes grymma röst. Älskar låtarna Gammal sång och Måndagsbarn. När solen skiner och Maggio spelas högt är jag på toppenhumör!

Men nu måste jag sätta fart igen med plugget innan älsklingen vaknar.








Fredagsmys!

Efter många om och men kom vi fram och tillbaka från affären, i detta underbara väder. De 5 minusgrader vi har känns som 20 för att vinden är så galen. Det är så halt ute också, så det gick inte snabbt precis :P!

Medan Kevin är i duschen passar jag på att skriva lite här. Vi håller på att göra oss iordning, ska iväg vid fem och spela bowling på jobbet, så Emma och jag får visa vad vi går för utanför jobb haha! :)

Trevlig fredagskväll!


Sovmorgon

God morgon! Japp, det blev en sovmorgon idag, men bara för att jag var iväg och hämtade Kevin inatt vid tvåtiden. Sen satt vi uppe och snackade och tiden rann iväg och vi somnade inte förrän vid fem. Så det var hur skönt som helst med sovmorgon!

Nu har vi ätit frukost och ska snart sticka iväg till affären och handla lite till ikväll, om vi kommer ut. Det är verkligen snökaos nu, ännu mer än igår. Ogillar snön. Men det är bara att vänja sig eftersom jag ska tillbringa fler vintrar här :).

Nu sitter jag här och kikar på Emelies blogg och myser med Norah Jones - Come away with me.






Min nya fina tekanna blev invigd idag :)



Nu ska jag klä på mig monstermycket kläder och springa ner till stationen och möta min käraste. Det ska bli så kul att visa min nya lya och bara njuta av att ha honom här :).

Stay tuned.






Calvin Klein

När vi firade mig hemma i Malmö fick jag en massa fina presenter, bl a ett par trosor av Sara från Calvin Klein. De är så himla fina och mjuka, jag vill knappt börja använda dem! Men nu ska jag minsann inviga mina nykomlingar - love 'em!



Fina va?!


Och så var det vitt igen!

Det var en härlig kväll på jobbet idag! Trevligt företag som var och käkade, drack, tjoade och hade sig, och till sist spelade de nattbowlingen, som alltid är så trevligt eftersom festmusiken hörs i hela byggnaden vilket gör det så mycket roligare att jobba :)! Eftersom de åt först och bowlade sist så kunde jag städa undan i restaurangen snabbt och lätt, medan Becca var nere i bowlingbaren, så jag var färdig med allting halvtio! Så Becca tyckte att jag kunde gå hem, vi stänger tio och brukar bli kvar åtminstone en halvtimme, så jag kom verkligen hem tidigt idag, skönt :)!

Nu har jag duschat och ätit en sen middag, och sitter uppe och njuter av lite godbitar på Spotify. My nämnde en underbar låt idag som jag inte lyssnat på sen flera åt tillbaka! Vanessa Carlton med A thousand miles, grymt mysig låt!

En sak som inte är mysigt är det jäkla snövädret. Igår kunde vi t o m känna den friska luften som man längtar efter när våren är på väg. Men tydligen har det snöat hela morgonen för när jag vaknade var det vitt ute och snön föll än. Tycker det kan räcka nu - nu vill vi ha vår, sol och torra gator så man kan ut och springa utan att halka.. :P




Sing, laugh n' dance

Vilken kväll vi hade igår! Precis så bra som vi tänkt oss, med härliga sångröster på förfesten och en massa dansande natten lång på Akademien. Sjukt många hälsoiter var ute och det gjorde kvällen ännu bättre! :)












Tack för igår fina vänner!

Nu ska jag sminka mig och springa iväg till jobbet!


Festligt på Kåren

Efter en lika lång skoldag som igår, lägger vi psykologiböckerna åt sidan och ser fram emot kvällens festligheter :). Ikväll är det kåren som gäller och det är många som ska ut - kommer bli grymt!

Idag köpte vi en hel påse med dumleklubbor för att inte somna på eftermiddagens föreläsningar - de är ju bara för goda! Så nu har vi smaskat i oss en sådan och snart hälls vinet upp i mina nya vinglas. Ser fram emot ikväll! Bilder kommer imorgon :)



50 and fabulous

Idag är det ingen vanlig dag - för det är Monicas 50årsdag. Stort grattis på födelsedagen Monica, jag hoppas att den blir fantastisk!

För er som inte hänger med så är födelsedagsgrisen Kevins kära mamma :).



Start me up

Tog en paus i psykologiläsandet, satte på lite Stones, Start me up och lockade håret, haha. Jag vet, undanflykter.. Men jag behövde en paus. Och de ljusa slingorna kom fram ganska bra i lockarna :)




Sleep tight ♥.


You've got mail

Idag har vi haft en lång föreläsningsdag.. vi började med en dugga 9.20 och sen klockan 10 var det dags för föreläsning om Hälsopsykologi! Efter lunch hade vi en föreläsning om Socialpsykologi. Psykologi är ett roligt och intressant ämne men det blev bara så långdraget idag! Man vill lära sig detta men när klockan slår tre en eftermiddag efter en hel dag av lyssnande, så är det inte lätt att hålla ögonen uppe.

Men när jag kom hem väntade en trevlig liten överraskning utanför min dörr - ett vykort från mamsi. Vykort eller brev är alltid så roligt att få eftersom det händer så sällan! Bara en liten hälsning och man blir ju så glad :).



Tack mamma ♥


Coldplay baby!

Åh, jag har en sådan nostalgi! Första låten som sattes på: The Scientist. Jag älskar musiken, saknar den där sommardagen 2009, den var perfekt. Jag fick coldplaybiljetten av Emelie i studentpresent, och den veckan i Herning med Emelie var en av de bästa vi hade! MYS!






Fantastiskt!

Så, nu måste jag klä på mig och springa ner till Emma och sen blir det en lång dag i skolan!
Ha en bra dag :)!


Warm Whispers

Morgonen är inte min favorit, det vet alla. Jag kommer aldrig upp ordentligt, jag ställer om klockan i sömnen och njuter alldeles för mycket under mitt varma täcke och varma filt. Jag måste till biblioteket och plugga, för imorgon har vi dugga - ett mellantest innan tentan. Jag hade planerat att gå upp 6.30, men jag är uppe nu.. Bra!

Aja, det löser sig vilket fall som helst. Jag har ätit frukost och sitter med Missy Higgins - Warm Whispers, den är så himla mysig. Speciellt en morgon som denna, regnig och tråkig.





Nej, nu kallar biblioteket på mig.
Vi hörs sen ♥!


Kvällens psykologi: ELLE

887 sidor psykologi, eller 161 sidor mode? Inte så svårt! Jag syndar, och går och lägger mig bredvid ELLE. Imorgonbitti lovar jag att umgås med min kära psykologibok, excited.




Sleep tight.


One enemy is too much, one thousand friends not enough



"One enemy is too much, one thousand friends not enough"

Den här ringen fick jag av Emelie i julklapp, den är bara så fin :)


Älskade pappa

Nu har vi pluggat ordentligt i fem timmar, varav en tillägnades skratt. Massor av skratt! Har saknat våra pluggdagar på biblioteket - men nu är vi back on track! :)

När jag fyllde år fick jag en liten extrapresent av min pappa, två stenar som är inristade med "Älskade dotter" och "Saknar dej". Jag är jätteglad för dem, de är så söta! Nu ligger de i min fönsterkarm bredvid mina fotoramar. Tack, älskade pappsi :).


Nu ska jag ner till Emma och bli bjuden på söndagsmiddag av hennes kära mamma!
Stay tuned.


Skönhetssömn

Imorse skulle vi ut och träna, och jag vaknade en timme för tidigt vilket aldrig händer. Det var så mysigt med solen som tittade in genom fönstret och jag tänkte "Åh, då kan jag ju sova lite till."

1,5 timme senare... Någon bankar under mitt golv, haha, det var Emma som försökte väcka mig. Hon stod på sitt bord och bankade i taket - det funkade iallafall, så nu vet vi hur hon ska göra om jag försover mig!

När jag piggnat till tog vi på oss träningskläderna och var ute en skön runda i det underbara vädret vi har idag! Det är så skönt med solen som skiner och luften som är frisk. Nu ska jag käka lite sen ska vi iväg till biblioteket och plugga, plugga, plugga!!


Frukost!




Nyinflyttad

Sådär! Nu funkar mitt internet igen, på riktigt. Idag flyttade jag ut ur det hus jag bott i sen september. Jag har hyrt ett rum hos världens mysigaste familj och har trivts bra, men det var dags för nånting nytt!

Så nu har jag flyttat närmre stan och skolan, det är så skönt att kunna försova sig och ändå hinna springa till skolan. Haha, men även för att det känns mer eget där jag bor nu. Jag delar lägenhet med en annan tjej, har ett större rum och så har jag Emma en våning ner! Det kan inte bli mycket bättre :)!

Nu ska jag sova, jag är helt slut efter en lång dag med flyttlådor! Här kommer lite bilder från nya lyan!







Update

Mitt internet har inte funkat på hela veckan så därför har jag inte uppdaterat bloggen ordentligt! Nu sitter jag hemma hos Emma och lånar hennes en stund, tänkte bara slänga in en bild på håret. Färgade det förra veckan men då blev det för lite ljusa slingor i, så i onsdags var jag hos frisören igen och fick fixat lite fler ljusa slingor och även en klippning!

Emma, Hanna och jag har precis varit och tränat - så himla skön träning idag! Och ikväll är det sista kvällen i rummet jag hyr nu, hos Maria och fina familjen. Så det blir fredagsmys med champagne och god middag, och så ska jag fixa det sista på rummet! Packade allt igår och städade, ska bara torka golvet idag. Imorgon flyttar jag alltså närmre stan och ska hyra ett större rum, i Emmas hus. Emmas föräldrar hyr ut till studenter på övervåningen, så där ska jag bosätta mig. Mys! Visar bilder imorgon så fort jag har internet!





Lördag: dinner, drinks n' dance

Lördagsmorgon var inte alls så skön som jag tänkt mig. En liten sovmorgon kunde vi ju unna oss, så vi sov till 10, mamma och jag. När jag reste på mig märkte jag att jag legat som en stupad katt hela natten, på mage och med hakan på mina två kuddar vilket resulterade i en stel nacke.. Emelie kom hem med ipren och jag låg i badet en lång stund med en varm och våt handduk virad runt nacken och det funkade faktiskt! Handduken och iprentabletten hade gjort sitt och jag var på G för en laddad tjejkväll!

Tjejerna kom klockan sju och då serverade jag en Frozen Strawberry daiquiri som faktiskt blev väldigt lyckad! Har inte gjort någon tidigare men denna blev riktigt god :).

När jag öppnat alla mina fina paket satte vi oss och fyllde på glasen med rosévin, tallrikarna med fläskfilé, potatisgratäng och aromsmör med färsk basilika och soltorkade tomater i, och så skålade vi och hade en fin start på kvällen!

Kvällen forsatte med dans, massa dans, spelet "Med andra ord" som är så himla roligt, gott vin, underbara vänner och återigen - dans!

Dansandet fortsatte i en taxi och vidare på KB där vi träffade på Kevins kompisar som hade firat Michaela. Alltid lika trevligt att träffas när jag väl är hemma! Även våra kära SPFG-vänner var på plats och vi hade en grymt bra kväll.

Tack mina kära vänner och mamsi för en jättefin kväll, och för presenterna! Den kunde inte ha varit bättre! Ni är bäst ♥.

Bilder kommer så fort mitt internet funkar där hemma!!


Fredag: bortskämd av mina vänner!

I fredags vaknade jag upp i en svettig säng med en sjuk pojkvän som fått hög feber och ont i halsen. Mitt hår var därav också svettigt, lockigt och helt okontrollerbart. Jag vaknade dessutom på tok för sent för att hinna göra mig fin inför en mysig frukost hos farmor och farfar..

..det fanns inte så mycket att göra åt saken mer än att hoppa i kläderna och springa till bussen. Jag handlade bullar och tulpaner med mig till mina kära farföräldrar och där väntade te, en svensk flagga på bordet (för att jag fyllt år) och levande ljus. Vi satt och snackade och mös i flera timmar och farmor berättade om alla hennes påhitt från förr. Emelie och jag kan höra dessa historier hundra gånger om - de blir aldrig tråkiga!

När vi var färdiga mötte jag upp Malin och Fanny på bussen in till stan och så gick vi runt och hade det mysigt vi också, mys mys mys! :) Sen bestämde sig Malin för att bjuda mig på lunch på Pizza Hut och det smakade bättre än någonsin!

Efter lunchen fick vi shoppat vad vi skulle inför lördagen - rosévin, cider och en Bacardi till drinken jag skulle fixa. Fredagskvällen var lugn och vi satt framför tv:n och såg Sverige förlora semifinalen i handboll. Stackare.