Morgonmusik

God morgon!

Det är en ganska god morgon. Vaknade med bra humör trots att jag är sååå trött. Men idag är det fredag och jag är ledig, det var längesen! Visserligen måste jag städa och hjälpa till en massa här hemma för ikväll blir det släktkalas med mammas sida + Malin.

Jag måste också hinna med träningen och hade även tänkt sola en stund, det känns alltid lika uppfriskande efteråt! Man känner sig så mycket fräschare o snyggare med lite färg i fejan! Sen behövs det även handlas läsk o godis ikväll... jag behöver alltså ta mig i kragen men just nu kan jag inte det. Sitter här med en kopp te och lyssnar på Into the wild-musiken som är så bra. Society & Rise är favoriterna! Gud, jag måste se filmen snart igen.

Fredag med släkt o god mat, lördag innebär jobb i 6 timmar inne i Malmö, kvällen har jag ingen aning om än och söndag blir det IKEA & Ilva :)


Underbara film!


Kraaam ♥

Five weeks

Five weeks baby, FIVE WEEKS!

Ja nu är det inte lång tid kvar.. det känns så sjukt, spännande, nervöst, underbart! Samtidigt känns det lite småjobbigt att tiden nu innan gått och går så fort, får hoppas att tiden där nere inte rusar förbi oss!

Hur som helst, vi har massor kvar att fixa och nästa söndagkväll ska familjerna ha en planeringskväll. Malin och jag ska vara SÅ förberedda att våra små päron inte har något att fråga om..för vi vet ju hur det kan va haha. "Jaha, hur har ni tänkt ta er från flygplatsen? Med båt, buss, tåg, flyg, cykel, elefant? Har ni tänkt på att där kanske inte går transporter hela dagen? Hur ska ni lösa detta? Har ni solskyddsfaktor med er? Tandborste?........" haha, överdrivet men ja - allt ska vara nerkladdat. Malin föreslog igår att vi ska trycka ut en karta med alla våra resmål på och även tiderna och platserna båtarna går ifrån de olika öarna. BRA Malin! :)


Kata Beach, Phuket


Emerald cave, Koh Mook


Igår jobbade jag till halvfyra i Malmö, skyndade mig hem och åt en snabbis, körde sen till Nova för att hoppa in o stänga, så där stod jag i tre dryga timmar utan kunder. Efter att ha räknat kassan, städat och låst var jag ute i bilen 20.14 - så snabb har jag aldrig varit..! Körde direkt o parkerade i stan och så mötte jag Malin, Anton och Tobias på Royal och så var det dax för Avatar, för andra gången. Men denna gång såg vi den i 3D, helt underbar film!

Nej nu måste jag föna håret o sminka mig sen väntar ett underbart soligt väder på mig och brillorna, jobbet och sist träning! Ska bli skönt :)

Kraaam ♥

20årsdagen

Hej och godmorgon!

Gårdagen: jag vet inte var jag ska börja! Kortfattat så var det den finaste och bästa födelsedag jag någonsin kunnat tänka mig. Hade aldrig kunnat ana att den skulle vara SÅ bra, allt var perfekt ju =)!

Kvällen började med att Malin gav mig direktiv om att möta tjejerna borta vid Erikslust, vid busshållplatsen. Då fick jag lite aningar om att vi skulle hem till Fanny eller åka in mot stan, så jag gjorde mig förberedd och skulle snart gå ner mot Erikslust när det ringde på dörren. Där stod de, mina älsklingsflickor - med två flaskor champagne och hembakade cup cakes som Malin så flitigt bakat igårmorse!

Jag fick blåsa ut ljuset i min lilla muffin och så kom de in, vi drack, skålade, mumsade och öppnade paket. Sarah o Fanny gav mig Guccis "Envy me" som är så god! Nu har jag två supergoda parfymer igen :), och av Malin fick jag en ny Buddha som gick sönder för nån vecka sen - älskar den! Den var en del av mitt rum så det blev jag jätteglad för. Och sist men inte minst fick jag en ring från Thomas Sabo av Malin - du är galen! Det var alldeles för mycket, den är så fin och jag blev så fruktansvärt glad! <3 Sen fick jag en flaska rosévin (favoriten Jakobs Creek) av Malins familj :).

När vi var lagom salongs blev vi körda in till stan och skulle då gå till TGI's och äta middag! Där mötte vi upp Vera och fortsatte med skålandet. De bjöd på hela middagen och allt vin till, och av Vera fick jag produkter från Body Shop till badet eftersom jag numera älskar att bada ;)!

När maten hade dukats ut kom det in ett helt gäng som sjöng och hade sig, det lät som en hejarklack eller nåt! Jag vände mig om och tittade på dem och kopplade inte att de sjöng för mig förräns de stod vid bordet..hehe. Det var personalen som sjöng "Someone's getting ooold" och happy birthday-sånger hit o dit, och alla med heliumröster:). De kom in med en stor glassbomb med minifyrverkeri i :P, som vi fick dela på! Så himla gulligt!

När vi ätit upp gick vi in till klubben och där mötte vi killarna som firade Blad och sedan hade även Malin fixat så att Nisse, Fille, Tommy o resten av gänget också kom dit eftersom även Nisse fyllde år igår! Så det slutade med att alla underbara vänner festade tillsammans och kvällen kunde inte blivit bättre. Den var perfekt!

Jag var så överväldigad av hela kvällen och hade en superrolig födelsedag, det var som sagt underbart!











TACK OCH TUUUSEN GÅNGER TACK FÖR EN HELT FANTASTISK KVÄLL!
♥ ♥ ♥



Min underbara T. Sabo-ring :)


Birthday so far

God morgon!

Jag är så sömnig nu men har inte tid att sova mer idag! De väckte mig 7.15 imorse med paket och sång, och jag vaknade direkt! Jag låg inte ens vaken ett par timmar innan som man alltid gjorde förr :)..

Fick bl.a ett helt set/servis med skålar, stora o små tallrikar, stora fat, salladsskålar osv, i samma serie - riktigt fina! känner mig så vuxen som blir glad för såna presenter... hihi. Måste ju börja spara tills jag flyttar hemifrån..när det nu blir. Fick även min älskling Viktor&Rolf - Flowerbomb som jag velat köpa i tre år, det var liksom dags nu :), pengar till resan och Sex and the city-boxen av Emelie som låg med på frukostbrickan och sjöng genom telefonen hihi. Jag har de lösa säsongerna sen innan men det är så mycket roligare att ha hela den fina boxen. tack för allt! ♥

Nu har vi käkat en god frukost med bullar, kräftsallad o chai te. Ska snart åka in mot stan och handla på systemet..hähä, ett måste, och sen ska jag handla ett par nya pumps till ikväll på Dinsko och därefter följer Malin med så ska vi luncha!

Grattis till lille Blad som också fyller 20 idag! och till Malin som firar 1-årsdag med körkortet :).


Kraaam sålänge ♥

no more teen spirit

Men shit! nu är det inget mer tonåringssnack, gone. Är vi verkligen på väg att bli vuxna? inte än hoppas jag :)!

 

..för första gången på väldigt många födelsedagar är jag riktigt spänd och laddad inför morgondagen! hela köret med frukost på sängen med sångfåglar till päron, presenter, gratulationer, goda bakelser, fira det med vännerna - gud vad jag längtar! Vad som händer på kvällen har jag ingen aning om än, Malin är så hemlig så. Vad jag vet är att jag ska vara festklädd. och hungrig! så vi får väl se.. :) updates tomorrow!



Skönhetsidealen var minsann hälsosammare förr, love it!


morgonstress

God morgon!

Oj oj, jag har stressat som en idiot här hemma..sprungit fram o tillbaka till köket, satte på te, rostade mackor, skulle springa in o duscha en snabbis för att jag trodde att klockan var tolv.. en halvtimme tills jag börjar jobba. Men klockan var tydligen bara tio när jag vaknade så jag kan dricka mitt te i lugn o ro här! :)

Jag har redan sett Avatar innan med Emelie, Emma och hennes lillebror för ett tag sen men vill verkligen se den igen. Tjejerna har ännu inte sett den så jag tänker tjata tills de vill se den med mig. Tjatet börjar efter den 27e då jag får lön.. Avatar är förmodligen den finaste film jag sett, eller nä - den vackraste film jag sett. Den är så himla vacker med alla färger o fantastiska effekter, skådespelet, musiken - ja faktiskt allt. Man blir helt tagen och flyter typ med i denna underbara film..!

Igår var jag hos Malin hela kvällen och vi åt oss proppmätta på morötter o dippa... kanske ändå var den där semlan som gjorde oss mest mätta..? hehe, den bör inte nämnas. Men gott var det och vi hade en så mysig kväll! Planerade resan, fick små hysteriska utbrott över att det börjar närma sig på riktigt.. Blev en hel rad Vänneravsnitt och pepsi max, så allt var som det skulle :)

Dusch, frukost, smink - hörs sen.

Kraaam

Efterfrågan på thaimat


Good morning sunshine!

Om det ändå varit lite solsken idag, då hade min morgon nästan varit fulländad. Idag blev det en väldigt tidig träning som först kändes omöjlig att genomföra men det gick förvånansvärt bra ändå. Mamma skulle ändå ut till Limhamn så hon lämnade av mig på Friskis kvart över åtta o hämtade mig en timme senare. Så jäkla skön start på dagen! har tränat fyra mornar nu den senaste veckan och det ska jag definitivt fortsätta med, hur jobbigt det än känns när klockan ringer.

Har precis käkat en god frukost och tänkte hoppa in i en varm dusch nu. Om 1,5 timme är det jobbet som gäller - ser fram emot att avsluta inventeringen idag!

Fick en liten förfrågan om vår thaimat som vi lagade för nån dag sen så får ta o skriva receptet här då :)..


För 2 personer

• 2 st kycklingfiléer
• wokgrönsaksmix, brukar köpa Findus
• 1 burk kokosmjölk
• Thai red curry (Santa Maria)
• Fisksås (Santa Maria - thailand fish sauce)
• Äggnudlar som tillbehör

Brukar steka upp kycklingen i småbitar i lite olja och kryddar med röd curry. Tar bort kycklingen och wokar grönsakerna, blandar sedan kyckling & grönsaker och häller på kokosmjölken och låter det koka i några minuter så att kycklingen är helt färdig. Smakar av med fisksåsen (istället för salt) och har under tiden kokat äggnudlarna som ska blandas ner i grytan sist innan servering ;)

Hehe, kändes lite småkul att ge någon tips på bloggen.. hoppas det kommer till användning!



Så, nu ska jag duscha av mig och locka till håret sen drar jag!

Hoppas att alla får en trevlig tisdag :)

Kraaam

Seven weeks to paradise

Ohoj! Nu har jag ätit en god middag som jag tillagade helt själv. Oj, kryss i taket. Blev en gratäng med ris i botten, kasslerskivor och ananas omvartannat, sen vispade jag ihop en gräddig sås med matlagningsgrädde och chili, salt o peppar och så riven ost på. In i ugnen tills den blev frasig och fick en lätt gräddbrun färg, oj så enkelt o gott! :)

Hela dagen har vi inventerat, det tar aldrig slut. Tror vi är uppe i runt 2500 produkter nu som vi skriver ner för hand, och eftersom jag jobbar halvtid och bara är där 3 h/dagen så hinner vi inte så mycket per dag. Därför tänker jag jobba två timmar extra imorgon, nu vill vi bara ha det klart så att vi kan börja vårt projekt i butiken så att den blir riktigt fin till våren - åh så kul!

Jag beställde ju en bikini förra veckan som ska komma denna veckan redan, spännande! Det blev en riktig färgklick och jo, jag har hundratals bikini sen innan känns det som. Men jag har hittat en supersöt underdel på asos, kan nog bli fin till en helt vanlig svart bandeau-överdel... får se :).

(Mindre än sju veckor kvar - CRAZY)




Vad tycks?


härlig morgon

God morgon :)

Idag har jag minsann varit flitig, ställde klockan på 7.20 men kom visserligen inte upp förrän en timme senare... men kvart över åtta är ändå tidigt när jag börjar halvett! Jag masade mig upp och drack ett glas Proviva hallon/granatäpple som är alldeles för gott, och så körde jag iväg mot Friskis. Tränade lite drygt en timme, jag och pensionärsföreningen. De passar verkligen på när ingen annan är där!

Nu har jag precis tagit en varm dusch och använt mina nya produkter jag köpte hem igår. En peelingduschkräm och även en med silk från LDB, och sen ytterliggare en silkkräm efteråt, också från LDB.. hehe, så nu känner jag mig som en ny människa.

Nu ska jag käka en god frulle tänkte jag, sen bär det av mot stan för en intensiv jobbdag med inventering så det räcker o blir över!

Ciao


Something new

Nu har vi sett färdigt filmen, Something new som den hette. En väldigt enkel, söt och lättsedd love story vilket jag aldrig tackar nej till. Ibland är det skönt att se en film som inte behöver 100% koncentration för att den ska vara bra. Snygge-blondinen som har huvudrollen i The Mentalist var med och förgyllde filmen.

Tänkte faktiskt lägga mig "tidigt" idag, iaf ska jag lägga mig under täcket och njuta av ett par avsnitt Vänner. Känner inte för något annat idag faktiskt.. Så nu ska sminket bort och brillorna på!


Sleep tight n' sweet dreams ♥

Broken buddha

God kväll!

Trots att jag sov tio timmar inatt känns det som noll.. Har haft huvudvärk hela dagen och nacken spänner, hade verkligen behövt en thaimassage nu. Undra hur många sådana vi kan hinna med på fyra veckor!? :) Kan inte ens tänka mig hur underbar vår månad i Thailand kommer bli. Välbehövlig nu!!

Vaknade första gången vid sex imorse av att en jobbig katt välte ner min lilla Buddha som gick i minst tusen bitar. Fan. Jag fick den av Emelie i julklapp och den har verkligen varit en snygg detalj i mitt nya rum, så jäkla synd. Ska köpa en ny så fort jag får lön, bara hoppas att de finns kvar!

När jag slutat jobba sprang jag inom min lilla vän på Din sko och kramades sen hämtade mamma mig och så körde vi o storhandlade. Älskar när kylen är full så att man kan laga vilka maträtter som helst! Idag blev det thaimat och det blev riktigt gott. Kycklingfilé och äggnudlar i kokosmjölk med röd curry, till en hel påse wokgrönsaker, hade kunnat äta det var dag!



Nu tänkte jag fixa ihop en liten fruktsallad o dricka te med mamsi, hörs senare!

Ciao!


Malin-dag

God morgon :)

Helgen som gått har ägnats åt jobb fre, lör och söndag så det har varit en lugn och skön helg! Måste spara pengar till det mesta nu känner jag men framförallt Thailand såklart. Men om mindre än två veckor fyller jag 20 vilket måste innefatta lite pengar haha.

Om en liten timme ska jag möta upp Malin på gymmet och träna, det var sjukligt längesen nu så det ska bli riktigt skönt! Sen kör vi hem till henne och duschar, äter frukost o fixar oss för att sen fortsätta till stan. Jag måste in om mitt jobb och fixa en sak, Malin måste till infoteket och sen måste vi faktiskt, wait for it - handla en SALLAD. that's right - salladsbaren med stort S har öppnat igen efter 3 veckors julstängt. Jag förstår inte ens att vi klarat oss från ett inbrott i butiken... Det ska bli så jäkla gott. Åh.

Därefter kör vi ut till Limhamns läkargrupp för att vaccinera oss med spruta nr 1. Salladen är alltså en belöning efter sprutan och så blir det nog en helkväll med Vänner, planerande inför Thailand och mys. Det var längesen vi hade en heldag så det ser vi fram emot ♥ :).


var bara tvungen! gud vad studenten känns långt borta =(..


Puss & kram på er!

första 20åringen firad

Hej hopp!

Igår firade vi Tobbe som är först ut att fylla 20. Tänk, nu är han minsann ingen tonåring längre.. vad läskigt det känns - håller vi på att bli vuxna? Hm, av bilderna från igår att döma är vi nog ett par år ifrån. Vilket känns befriande!

Det var en trevlig och rolig kväll med gänget som jag inte träffat på megalänge, goda öl och fruktiga drinkar slank ner framtill klockan ett då de stängde ner TGI och vi tog bussen hem.

Lagom kväll för idag har det varit jobb :). Jag trivs så bra, det känns så spännande nu i Malmö för den tjejen jag kommer jobba med framöver är också ny i just denna butiken så vi ser detta som en nystart. "Vi har världens chans nu Cecilia" sa hon igår, att fixa denna butiken precis som vi vill eftersom den varit lite halvtaskigt skött innan. Så det känns väldigt roligt faktiskt :).

Imorgon är det en fredag i Lund eftersom en av lundatjejerna blivit sjuk, så varför inte? pengar är underbart. Speciellt nu när vi snart drar till paradisen. ursäkta för upprepade inlägg om thailand men jag bara måste göra er avundsjuka! Igår bokade vi ett inrikesflyg direkt från flygplatsen i Bangkok så slipper vi vänta på det också. Så ner till Phuket först sen blir det kalas mellan alla småöar, och så tar vi Bangkok någon dag i slutet. Åååh jag vill åka nuuu!








Slut för idag!

Så här blir det alltid, jag är seg med uppdatering och när jag väl uppdaterar kan jag inte sluta. Men jag är trött, sugen på ett bad och vill inviga min nya tv. Bad har blivit lite av en "grej" som jag aldrig uppskattat förut. Jag vet, det är inget ovanligt.. men jag har aldrig pallat bada. Där sitter man och gör ingenting. Men med ett par ljus, musik som gör mig glad och miljontals bubblor o skum är det hur mysigt som helst. Avslappnande framförallt. Blir nog ett nattbad sen!


Imorgon är det träning på schemat, fixa sprutor inför Thailand med Malin och jobb till 15.30 - ser fram emot allt. Eller mja, sprutan är väl ingen fest men det är inget som bekymrar mig för det innebär att Thailand är en dag närmre... hihi!

Puss & kram


Sommarsugen

Måste skriva av mig ännu mer. H&M är ju så väldans snabba med att skicka ut vår- och sommarkatalogen vilket givetvis gör mig sugen på sommar. Och sommar får vi ju snart, Malin o jag, för om mindre än två månader är det faktiskt Thailand för vår del - i fyra underbara och vaaarma veckor. Så helt för tidigt är det kanske inte att tjuvkika på sommarkläderna och söta bikinis.

De första klänningarna är söta som socker enligt mig och den andra riktigt snygg. Om de beställs inför Thailand det vet jag inte men jag måste nog ha dem till sommarn. En halterneck bikini är ett måste för jag har nästan bara bandeau och om vi ska bestiga berg (rida elefanter), surfa (slappa på badmadrasser) och eventuellt flyga av jetskiis så behöver man en bikiniöverdel som håller kvar ägodelarna. Dessa tre är helt underbara! Den turkosa blir det förmodligen, vill egentligen bara ha alla tre.... får se.


New Era

Hej hopp!

Nytt år, nya utmaningar. Framförallt förändringar och fler upplevelser! Vi har nu kommit till rätta i lägenheten och fått det riktigt mysigt. Älskar läget! Det är (lite) närmre vännerna mot Erikslust och Bunkeflo men ändå så nära till stan och jobb. Just det ja, jobb - som numera är i Malmö till största del. Det känns jätteskönt att jobba lite här nu, hur kul det än har varit i Lund och på Nova. Men tiden det tar att åka dit och hem är rätt skönt att slippa. Nu jobbar jag fyra vardagar varje vecka i Malmö plus varannan lördag. Den andra veckan jobbar jag lörd & sön på Nova så helt utan blir jag inte :P!

Emelie har varit hemma i flera veckor nu och det har verkligen varit underbart. Vi har hunnit med massor och festat med både Emelies vänner och mina. Samtidigt ett par gånger =) riktigt kul har det varit. Vi satt o lunchade i lördags, Emelie, Emma, Malin o jag, och kom fram till så kul vi haft ihop. Mer sånt!

Fler nyheter: Fanny kom hem igår från skidsemestern med Alex, jätteroligt att ha henne i Malmö igen. För innan dess hade vi knappt setts pga allas jobb hit och dit.

Tänkte visa (framförallt Emelie som inte får se det på ett tag) hur rummet blivit nu när tv och tavlor kom på plats:












Tv:n och min ursöta Buddah på plats, som jag fick av Emelie (såklart) i julklapp :P
Man blir så glad när man ser den, ser ut som att han gör vågen...