100430 Valborg

God morgon!

Jag är uppe och jag är pigg! Måste dock skynda mig nu för jag har lite kvar att göra innan jag sticker till Lund.

Hoppas alla får en mysig dag, kväll & natt! =)

Kraaam ♥

Morgonpigg?

Nu är det sovdags, minst sagt. Jag öppnar imorgon ute på Nova så det är bäst för mig att jag vaknar. Kan ju alltid hålla tummen för att jag inte stänger av mobilen i sömnen. Har verkliga problem med att komma upp om morgnarna, inte ok!




Sleep tight


Black Body

Jag lånade ju min kära systers Body till festen i lördags och trivdes jättebra i den. Den är tyvärr slut överallt, var nog ganska längesen hon köpte den men hur som helst, så hittade jag en liknande, även denna på H&M. Den är inte lika djup i ryggen men det gör inte så mycket, har velat ha en svart Body hur länge som helst nu!

199:-



Och så en liten sötnos från Lindex

Oldie

Hittade en oldie på lillmisen, var bara tvungen att lägga ut så att Emelie fick se. Frasse var vår första kise som också var den gulligaste ever! Goa runda, puffiga kinder och så himla fin! hihi, jag vet - det är ett djur... Men lika fin för det.


Jag fick aldrig köpt nån cykel idag, jag hittade en rostig gammal dam som jag ville ha men cykelhandlarn ville ha 1000 kr för den. Aldrig! Så det blev ingen idag =). Jag tänker hitta en superbillig cykel. Fick dock håret klippt, det blev en bit kortare men ingen drastisk förändring. Blev plötsligt sugen på kooort, när jag såg Tyra Banks hår i säsong 10 av Top Model, men jag är för feg för det..! Eller?

Nu ska jag nanna,
sov gott ya'll

A lovely visit to DK

God morgon!

Jag har nu lyckats få ihop till en liten resa över sundet. Kom fram till att jag inte kunde låta bli att besöka Emelie en sista gång innan hon tar sin examen i Danmark, vi har ju det så mysigt varje gång jag är där. Så det ser jag fram emot, kan knappt vänta!



Nu ska jag och mamsi gå ut en runda och kika förbi en cykelhandlare, jag måste ha en cykel! Sen måste jag tyvärr klippa mig så det ska jag försöka klämma in hos Jelena när jag kommer till stan.

Stay tuned..

100427

Idag fick jag hoppa in och jobba i Lundbutiken istället för Malmö! Det var verkligen längesen jag jobbade där, tror det var i julas sist. Så för omväxlingsskull var det jättemysigt att träffa lite Lundkunder och Jane som jag inte ser så ofta längre eftersom jag har mina fasta tider i Malmö.

Igår köpte jag faktiskt två böcker. Efter Thailandresan kom jag in i en riktig läsperiod vilket är väldigt mysigt och avslappnande så det ska jag nu försöka fortsätta med. Den bok jag började läsa idag på bussen till Lund handlar om en ung tjej som söker lyckan i ett annat land, och ett bättre liv än det fattiga hon lever i Ryssland. Hon blir lovad ett jobb som barnflicka i Sverige men trasslas ganska snabbt in i trafficking, vilket sjukt nog drabbar 500 kvinnor/barn i Sverige varje år. Det hade jag verkligen ingen aning om, så jäkla ofattbart och hemskt. Har bara läst trettio sidor men den verkar bra redan nu.

Inne på H&M i Lund fick jag med mig ett par ballerinor med öppen tå, 99:- och ett halsband i härliga färger för 69:- och en ring från Indiska som förövrigt har helt underbara saker nu!


Söndagsmys

Eftermiddagen igår var minst sagt avslappnande, 7 timmar ute i naturen gjorde mig hel igen. Efter helgens bravader mådde jag riktigt bra och solen stod högt och värmde oss hela dagen. När det blev för kallt vid niotiden körde vi till McDonalds och käkade som aldrig förr, supermysig heldag!



Börjar jobba om en timme sen ska jag och mamsi storhandla och därefter får det bli lite ordning på mig. Tar tag i träningen idag :)!

Ciao

Lyckad helg

Hej hopp!

För att kort sammanfatta helgen har den varit lyckad, med fem 20-åringar att fira, Alex och Erik i fredags och Sebastian, Dennis och Patrik igår. Däremellan har jag jobbat fem timmar i Malmö igår med en ny tjej som var hur go som helst, vilket alltid underlättar lördag på jobbet.

Alex och Erik hade styrt upp festen med champagne, underbar stämning och oväntat många partyhattar. De bjöd även på grillad korv senare, så jäkla uppskattat! Malin och Blad bjöd som vanligt på sina moves =).



 

Kvällen igår var minst sagt lika lyckad, dessutom var det Emelies sista kväll i Sverige, så det var en perfekt avslutning på en mysig månad med Emelie hemma! Vi hade en sjukt rolig kväll med maaassor av dans. Det var längesen jag dansade en hel kväll haha, ja - jag dansade. Anton var go och hämtade mig och Malin när våra fötter blödde, så vi var väl hemma vid fyra och somnade gott.

 







Som en mysig avslutning på en grym helg, åt vi frukost här hemma innan Emelie åkte, pappa kom också över :). Mamma lagade våfflor med grädde och jordgubbssylt. En liten timmes familjemys innan pappa körde Emelie till Svågertorp där tåget mot Danmark väntade. Saknar dig mitt lilla cranberry, längtar tills vi ses! Snart igen ♥

För att toppa denna underbara helg ska jag nu stänga av datorn, tvätta bort gårdagens smink och tillbringa eftermiddagen med Kevin. Vi tänkte köra en långrunda för att sen mysa i detta underbara vårväder som äntligen är tillbaka (för att stanna!!) kan vi ju hålla tummarna för.

Nu är jag sen, hörs senare!

Puss!

 


100422

Sometimes the rain's just the greatest thing ♥


My love

Åååh gud, jag är så mätt. Så mätt! Det handlade om förrätter, huvudrätter, efterrätter.... min mage spricker! Men oj så gott det var. Först en mix av lax och räkor till förrätt, oxfilé med riktigt god restauranglagad bearnaisesås, och prinsesstårta till efterrätt. Det har varit en jättemysig och fin kväll med mina älskade.

Hur många timmar vi än tillbringade tillsammans i värmen, Malin och jag, så kan jag inte få nog av henne. Och dessvärre har det blivit ganska lite sedan vi kom hem, av olika anledningar. Det känns lite märkligt. Dels för att vi blev bortskämda med att umgås vaaarje dag och bo ihop under en månad, och dels för att det har hänt mycket annat sen i kom hem. Så nästa vecka ska vi boka in minst en kväll, bara vi två, till att göra det vi är bäst på - att vara bra.

Nu ska jag njuta av en filmkväll med min kära syster som snart åker hem till Danmark igen. Jag vill ha mer tid med dig! Så vi kanske stannar uppe hela natten lång? ♥

Imorgonbitti ska vi käka frukost inne i stan efter ett litet besök hos läkaren. Emelie, Malin och jag ska inviga underbara Bagericaféet som öppnat igen på Gustav! Jag blev så lycklig när jag hörde det. Hur bra TGI än må vara så hatar jag att Bagericaféet stängde igen.


Mys-tuk i Bangkok


Feel good-music

Kom precis hem från tre otroligt snabba timmar på mitt jobb, tiden rann mer eller mindre iväg. Men vi fick gjort mycket idag! Har ändrat om lite igen och nu är där mycket mer plats och det börjar verkligen kännas bra. Det har det gjort länge nu men det är så trivsamt på ett helt annat sätt nu!

Till min stora förvåning tittade solen fram någon gång under dagen. Solen gör mig så glad, det är väl underbart? Solenergi, oh yeah. Vi har även påbörjat en miniskyltning inför alla student- och högstadiebaler som är på gång. Nästa vecka när vi skyltar om i stora skylten ska det bli ett ordentligt balfönster! Jag längtar, det är så jäkla roligt att tänka ut, tänka om, pynta, dekorera och bara ha roligt med Åsa :).

Ikväll ska vi ut och äta för att fira kära farfar som fyllde 80 i mars. Det har blivit lite senare dels för att vi inte firat honom ännu med mamsi och dels för att han blev sjuk sist vi hade bestämt. Så nu ska han firas ordentligt med restaurangmat, kaffe och tårta ♥.

Lyssna på How will I know med Whitney Houston & Hey, soul sister med Train - lite feel good-låtar!




Nu ska vi snart åka, hörs mer sen!

Ciao



Var tog våren vägen?


Matlagningen

..blev minst sagt lyckad! Om vi får säga det själva. Emelie stod för största delen av matlagningen medan jag assisterade och förberedde, dukade, fotade, och provsmakade hihi.

Pappa och Anette blev överraskade och väldigt imponerade så det var definitivt lyckat. Till förrätt hade vi gjort en bruschetta och huvudrätten bestod av ugnsgratinerad lax med färskpasta till en sås gjord på hackad lök, vitt vin, grädde, färska kantareller och så toppade vi med räkor =).

I present fick han en ny vinkaraff till samlingen. Men med denna slipper han droppa varje gång han hällt upp vin... Han blev lycklig och testade genast sin nya leksak, ett bra köp kom vi fram till =).


Pappas dag

Idag är det pappas dag och hans tur att bli firad. Alex fyller också år idag men han ska bli firad så det räcker o blir över på fredag då vi också firar Erik! :D

Så idag är det pappsi som gäller för vår del. Emelie och jag var och köpte present till honom igår som han nog blir väldigt glad för. Emelie är och handlar maten nu till ikväll och även en flaska av favoriten - Jacobs Creek. Vi ska stå för maten och vi har hittat ett recept som nog kan bli riktigt bra! Sist åt vi kött så vi kör till med fisk! Jag är inte hundra på receptet för Emelie styr upp det nu men det ska iaf vara lax i saffranssås, med färska kantareller i och även räkor som "topping", lite grädde och vitt vin i och så ska vi grilla rotfrukter i ugnen som tillbehör.

Pappsi på 50-årsdagen för två år sen

Jag är på så bra humör idag trots min hosta som fortfarande hänger kvar som en parasit! Jag startade dagen med en morgonpromenad med Fanny och hennes goa hund, som inte alls kände för en långpromenad.. =P Jag förstår henne för fy vad kallt det var! Men efter hand fick vi upp värmen, åtminstone lite.

Nu måste jag nog skynda mig för jag har inga busspengar så det blir att gå till stan idag, börjar jobba klockan ett.

Uppdaterar senare om hur matlagningen går..

Stay tuned.

Gårdagen

..var precis lika mysig som väntat och som dagar med Emelie alltid är. Vi startade på Panduro hobby för att inhandla saker till Emelie, sen travade vi bort till Zara, Nordea för att uträtta ytterliggare ärenden åt Emelie, och sen gick vi hela gågatan, ända bort mot Möllan, och detta tog oss ett par timmar! Vi kom på att vi behövde mer än 4 timmar för att verkligen njuta av det mysiga vårvädret.

Emelie fick med sig ett par godbitar hem, jag gick mest och tyckte synd om mig själv som inte hade pengar att handla för. Men men, jag börjar vänja mig vilket kan vara nyttigt framöver om det blir plugg till hösten! Då kan jag garanterat inte shoppa hur jag vill! Men om en vecka kommer lönen och då ska jag unna mig ett par saker. Bl a en ny cykel =)!

Någonstans mellan Indiska och Möllan landade vi på Pizza hut, och oj vad det var längesen! Har inte ätit där sen mina flickor bjöd dit mig när jag fyllde nitton.



Klara!

Nu är vi redo för en lååång dag i stan! Hörs senare, ciao.


100419

God morgon :)! Solen skiner idag också, oh yeah. Det kan inte bli bättre!

Idag ska jag och Emelie ha hela dagen för oss själva, det bestämde vi för nån vecka sen och i fredags var Emelie tvungen att jobba vid fem. Men idag blire en heldag! Vi ska åka in till stan om en liten timme och njuta av vad den har att erbjuda. Till lunch blir det inte sallad vilket det alltid annars blir.. =) Kan nog bli en lunch på Lilla torg!

Igår träffade jag älsklingen igen som kommit hem från Frankrike. Vi grillade här hemma hos pappa och såg Luftslottet som sprängdes med pappsi, Emelie och Anette. Eller den första delen av serien som visats på tv. Emelie har inte sett filmen än så vi ska hyra den ikväll och se filmen istället! Slutet som är så jäkla bra ju! =)

En sak till sen måste jag göra mig klar! I fredags när vi var i stan förälskade jag mig i en skjorta på Tjallamalla, en helrutig skjorta i alla färger men som jag inte hade pengar till. Och i lördags när jag kom hem från Nova hade Emelie en presentpåse till mig... med denna underbara tygbit till mig! Tack så mycket pärlan ♥.

Nu ska jag fixa mig, stay tuned.

Kraaam

Ledig fredag med systermys

När filmen var slut och vi hade käkat frukost slängde vi på oss halsdukarna och kavajerna, gick bort mot bussen och missade den precis.. Vanligtvis brukar jag svära ett antal gånger när bussen bara kör rakt förbi mig, men idag gjorde det ingenting för solen värmde så underbart och jag hade Emelie som sällskap =). En halvtimme senare var vi på plats i stan och inhandlade vattenflaskor till min panikkaoshosta. Folk kollar på mig som om jag vore spetälsk när jag hostar och klöks...

Vi har haft en jättemysig dag i stan och sprungit in o ut ur massa secondhand-affärer runt Davidshall. Chiq är absolut en affär jag måååste springa in i igen när jag får min lön. Kunde inte handla något därinne idag, relativt dyrt för min ekonomi. Men jag hittade en skinnväska, eftersom jag aldrig hittar något i min egen butik...., som jag funderar på att köpa. Mörkbrunt med inslag av vinrött skinn, ganska stor modell, med guldknäppe.. lite lagom "sliten", svinsnygg! :D Den kostar 500 så om den är kvar tills jag får lön ska jag överväga den!

Något jag kunde unna mig var en liten rosmönstrad sommartop från H&M. Älskade H&M =), den var på rea och hade kostade 199:- men nu kostade den endast 50:-. Jag är nöjd med mitt fynd.

Nu ska vi käka räkor och krabba i uterummet och njuta av kvällsvärmen =)!




Milk

Efter att ha hämtat Emelie igårkväll körde vi hem till pappsi och hade planer för en filmnatt som alltid är så mysigt. Jag hade förberett chokladmousse med grädde, och visst var den god! Den var perfekt. Så perfekt att jag somnade 38 minuter in i filmen... jag kunde verkligen inte hjälpa det, känner mig så dum eftersom det är ganska vanligt att jag somnar till filmer. Emelie blev irriterad, stängde av och så somnade jag gott igen.. 

Så imorse gav vi filmen Milk ett nytt försök, vilket var tur att vi gjorde! Det är en helt fantastisk film som man måste se. Sean Penn som annars är en favorit växte om möjligt ännu mer i mina ögon! Han gör en helt sanslös roll som Harvey Milk, en homosexuell kille som på 70-talet kämpar för homosexuellas rättigheter och får med sig hur många människor som helst, blir vald i politiska syften och går riktigt långt! Sean Penn spelar mot bl a James Franco och Diego Luna (Dirty Dancing 2) Ja, trots att den är sorglig är den grymt bra! En sann berättelse som man måste se! Sean Penn är så grym. Åh!




James Franco & Sean Penn


Peeling

God morgon!

Igår när jag kom hem efter jobbet så hade mamma fixat på balkongen. Hon var i full gång med att lägga nytt golv, hade köpt nya möbler och tusentals blommor... det blev hur mysigt som helst! Hon hade också köpt solenergilampor som ska hänga på tegelväggen mellan alla hängblommor, det blev riktigt mysigt. Nu hänger de bara i en klunga men de ska nog hänga mer som på en tvättlina sen :)!

 

Jag har precis skrubbat bort allt på min kropp, allt som gick att få av. Tog tag i tvättsvampen i duschen och öste på med min peelingkräm och fy vad det sved efteråt. Nu är jag iaf inte fläckig längre, det är det värsta jag vet efter en solsemester! Därför fick det åka bort idag tråkigt nog.

Nu ska jag käka frukost och sen torka håret innan jag beger mig ut i, återigen, det uuunderbara vårvädret! :D

Kraaam ♥

H&M

Okej, H&M har sanslöst mycket nytt och fräscht hela tiden varje dag! Jag blir galen..! Om jag hade haft pengar hade jag köpt i princip allt! Lönen får jag inte förrän om två veckor exakt så det blev endast två klänningar och ett par midjehöga shorts.

Klänningarna är samma modell, en helt svart och en vit/svartrandig, lagom söta och kostade ingenting! Shortsen är jag fortfarande ovan vid men de kan nog bli ett användbart plagg i sommar! Och ja, bilderna är jättekassa jag vet, skyller på dåligt ljus..


100213

God morgon :)

Solen skiner även idag och det gör mig jätteglad. Jag kan bara inte vakna på dåligt humör, vilket annars händer ganska ofta, när solen skiner - underbar energi! Nu har jag precis käkat frukost och myst på balkongen med en kopp te. Ska snart börja göra mig klar inför jobbet och bege mig ut i det fina vädret!

Igår jobbade jag längre än jag skulle, min kollega blev sjuk så jag stod där till fem istället för tre, men vi hade inte en enda kund i butiken så den hade i princip kunnat stå obemannad.. :( Malin och Fanny hade en dag i stan och var så gulliga o kom in med lunch till mig, risifrutti o pepsi max. Senare igårkväll var jag hemma hos Fanny och hade lite tvmys med onyttigheter och en härlig ny vår-Chictidning!

Nu väntar locktången, hörs senare!


Vårblommor på balkongen


Ciao

My little sunshines

Nu är vi mätta som två grisar och tänker inte äta skräpmat på länge!
Emelie jobbar ikväll med Martina så Malin och jag körde in till Stippes och käkade varsen varm macka med pommes och vitlökssås o bearnaissås, plus varsen chokladboll. Oj vad gott det var!

Nu har jag suttit på balkongen en stund i denna ljuvliga vårsol som börjat titta fram. Trots att det är kallt så värmer solen ganska bra redan och jag kan knappt vänta på mer sol! Har suttit o myst med mina små hårbollar Jalle o Max, de är så gosiga och även de älskar vårsolen =).

 

Nu äre Top Model med mamsi som gäller!

Ciao!

Update: Thailand

Hello!

Det var alldeles för längesen jag skrev här. Har ganska bra anledningar eftersom vi befann oss i uuunderbara Thailand och skrev lite från vår gemensamma lilla blogg :P. Sen förstörde jag min egen blogg när jag fixade vår andra, sååå därför har jag inte orkat!

En ordentlig Thailanduppdatering blir det inte eftersom de flesta bilder redan ligger på facebook och så har ni hört allt o lite till om resan redan! Men, den var lika underbar som vi väntat oss - om inte bättre! Allt gick skitbra, vi trivdes så bra! det var varmt under hela resan, bortsett från ett regnoväder nästsista kvällen på Ao Nang, men det njöt vi av ändå och sprang ut i regnet o hyrde film... =)

Det är jätteskönt att vara hemma igen men det hade varit ännu skönare att åka tillbaka, bara lite till.. två veckor till eller något hade varit perfekt! Men, det får bli ytterliggare en resa så fort det finns pengar! Malin har snöat in sig på en resa över nyår, det hade varit underbart! Fira nyår med full moon party på Phi Phi eller Samui... så jag får hoppas att jag tjänar mycket i sommar om jag nu ska börja plugga till hösten - annars blir där inte så mkt pengar :(.















Sååå, där kom en liten uppdatering med bilder en del av det bästa. Eller ja, allting var verkligen bäst men så många bilder har jag inte tid att lägga upp =)! Gnestatjejerna träffade vi på Phi Phi, och de ska vi förhoppningsvis  träffa snart igen - så fort våren o värmen kommer =).

Nu ska jag duscha och sen möta upp Malin och käka hos Emelie ikväll!

Stay tuned