Givande dag på sjukhuset!

Hej!

Nu är jag hemma efter en mycket givande dag på sjukhuset! Vi har som sagt haft vår allra första fältstudiedag och jag fick min plats på hjärtvården. Det var över alla mina förväntningar och jag har verkligen fått bra intryck av vården! Hur teamet arbetade tillsammans och deras vårdkultur och stämningen på just deras avdelning och hur fin omvårdnaden är! För det är ju individuellt men de sjuksköterskor jag fått se idag har verkligen gett mig ett fint intryck. Jag fick också vara med på några spännande ingrepp och det var så häftigt! Hade inte förväntat mig att få se så mycket idag.

Jag är så glad att jag bestämde mig för denna utbildningen! Längtar tills jag själv kommer ut på fältet om tre år och ska jobba.

Töntig som jag är var jag tvungen att dokumentera dagens..


Malmö back and forth

Jag har egentligen planer på att sova, och egentligen för en halvtimme sen! Men innan ögonen slocknar helt ville jag bara lägga ut några bilder från helgen i Malmö. Vi firade min älskade Malin i lördags och det var en hellyckad kväll! Har hunnit med massa mys med familjen, mina fina vänner och Kevin! Så nu är jag redo och laddad för nya pluggdagar.







Grattis igen min fina lilla vän! <3 På fredag kör vi all in igen, för då fyller Malin år på riktigt! =)


New in

Jag blev så förtjust i Malins mysiga kofta hon hade på sig i onsdags, när de hämtade mig. Den är från H&M, 199:- och hur skön som helst. Var tvungen att köpa en likadan! Känns som ett studentvänligt pris också.. ;)



Kladdkaka nr 2

Jag kunde inte hålla mig mer än en halv dag! Slängde ihop en massa onyttigheter och fixade en kladdkaka tills mamma kom hem. Den var sååå god! Och idag fick jag med mjöl också vilket jag och Fanny glömde igår ;) men den smakade bra den med!




Nu ska jag sätta igång med plugget och göra färdigt mitt förbättringsarbete,
sen är det nästa avsnitt som gäller - reflektion & självskattning.


Finaste vännerna!

God morgon!

Älsklingen gick precis iväg till jobbet och jag drog upp mig själv ur sängen.. Jag måste plugga stenhårt idag så det får bli sovmorgon en annan dag.

Igår hade jag myskväll med mina fina vänner, Fanny kom och hämtade mig och så körde vi och handlade ingredienser till en kladdkaka! Vi blandade smeten och körde ut till Malin så gräddade vi den i hennes ugn. När Idol började satt vi bänkade allihopa, Malins söta mamma och syster var också hemma och jag var så glad att jag fick träffat dom också! =)

Är så glad att jag har er, ni är de finaste vännerna som finns ♥!



Socker socker socker!


Mysiga Malmö

Jag har tillbringat hela dagen i stan idag och det har varit så mysigt så! Mamsi och jag luchade på älskade Bagericaféet, världens godaste toaster och bagles!! Idag fick det bli en croque monsieur-toast, alltid lika god.

När vi käkat upp fixade jag det sista till Malins present och så hälsade vi på Fanny, kramades massa och provade alldeles för snygga vinterboots på Scorett.. inte snällt med dessa frestelser när jag gått o blivit student =(.

Nu ska mamma och jag laga tacos sen blir det myskväll med mina favorittjejer, det är ju Idol i Malmö även ikväll så vi kan nog få oss ett par goda skratt!




Den här blåsan hade jag tänkt ha på mig på lördagens festligheter hos Malin!
Inte så mycket "jag" men jag tycker den är så cool så jag var tvungen att ha den =)


Skåningen hemma

God morgon!

Efter 3,5 vecka i Småland är jag återigen hemma i Malmö hos mina kära! Tiden har gått så himla fort uppe i Jönköping och jag trivs oväntat bra där uppe, studierna är intressanta och det är fortfarande roligt. Tentan börjar dock närma sig så stressfaktorn är på topp men som sagt, det ska nog gå bra! =)

Efter en hel föreläsningsdag igår tog jag tåget hem till Malmö, där Malin och mamsi väntade på mig på centralen! De hade köpt med sig den berömda salladen, pepsi max givetvis och så hade vi mysigt framför Idol. Kramkalas!

Malin körde mig ut till Kevin sen som inte visste att jag skulle komma hem, jag har hela tiden sagt fredag så han blev lite smått överraskad! Och jag har kunnat hålla mig i två veckor utan att försäga mig viket jag är känd för att alltid göra... hehe, så det var en mysig första kväll hemma.

Idag ska jag in till stan, kära stora stad.. och handla färdigt presenterna till Malin och hälsa på Fanny på Scorett. Sen behöver jag också plugga en massa! Finns alltså tusen anledningar till att inte sitta kvar här..

Och sen måste Tobbe krya på sig som ligger inne på sjukan! Inte alls kul, hoppas det blir bra med dig snart!

Vi hörs senare, stay tuuuned!





Skönt att vara hemma igen, har saknat er!
Imorgon eller på lördag måste jag hinna träffa pappsi också!


Rosé och dans!

Halloj!

Det har varit mycket plugg, intensiva veckor och lite sömn. Vi har som välbekant inte mycket pengar, vi stackars studenter. Men i lördags skrapade vi ihop slantarna till några goda flaskor vin, träffades hemma hos Hanna, som går i min klass och hade en mysig förfest!

Vidare drog vi in till stan och betalade en alldeles för billig taxi, 70 kr på fem tjejer - som klippt och skuret för oss! ;) Vi hamnade inne på Karlssons och dansade loss en knapp timme innan de stängde.. Kom ut lite sent kanske men det var nästan precis lagom.

Söndagen gick åt till att sova och plugga och njuta av Vänner. Idag har vi haft seminare nummer två, denna gång handlade det om Mångfald och Etik, ganska spännande alltihopa faktiskt. Känner mig fortfarande laddad och inspirerad! Älskar när vi har föreläsare som drar mycket av deras egna erfarenheter, det är verkligen roligt att höra!

Vi har också fått reda på vart vi ska vara på vår första fältstudiedag. Jag fick på sjukhuset Ryhov här i Jönköping, tack och lov! Vissa har fått i Värnamo och Eksjö så det var ju smidigt och bra. Jag ska gå runt med min handledare under en dag, och få besöka hennes patienter och anteckna massor av hur hon utför sitt arbete och ställa massa intressanta frågor till henne, som sedan ska redovisas. Jag kom på Medicinkliniken vilket känns, återigen, jättespännande! =)












Nu ska jag sätta igång med läsandet, och försöka hinna med en film ikväll.
Blir aldrig av! Känner för en myskväll med antingen Eclipse eller Remember the Titans.


Samson

Hej!

Jag är på ett så härligt humör idag. Trots den sena natten med plugg och musik gick jag upp åtta imorse, tog på mig de bästa dojjorna och var ute i 45 minuter. Regnet låg i luften hela tiden men luften var så frisk och härlig.

Jag blev visad ett av idolklippen igår och hoppas verkligen att denna tjejen, faktiskt, vinner Idol 2010! Hennes röst är ju magisk!


http://www.tv4play.se/noje_och_humor/idol?videoId=1.1803430&selId=1.924474&currPage=0

Ni måste bara lyssna!

Nu ska jag sätta igång med plugget så långt jag orkar!

/C

Bongo

Mitt internet har valt att inte fungera de senaste tre dagarna...och jag kom fram till hur sorgligt det egentligen är att man (jag) är så beroende av internet! Jag skäms faktiskt. Facebook, hotmail, bloggen, lägenhetssidor, internetbanken men framförallt spotify har jag saknat mest! 

Hur som helst..! I onsdags var jag på ett ställe som heter Bongo, med Ida & Lisa. De hade 2 för 1 framtill klockan 21 så vi fick i oss ett par goda Corona och någon cider, och även en stor nachokorg med aioli och salsa, även den 2 för 1 ;) perfekt ju!





Igår var jag hemma hos Becki, Malmö-Becki som jag jobbade med på Stippes! Vi satt och snackade oavbrutet i fyra mysiga timmar, hade Idol på i bakgrunden och delade en flaska vin till massa goda grönsaker med dippa! Riktigt mysig kväll :).

Nu ska jag iväg och handla lite mat, lite smått & gott. Ikväll ska jag plugga så jag ska unna mig lite gott!

Stay tuned, hörs senare.


Magic





Från konserten på Ullevi förra sommarn!


The thing about Cuba..

Jag har alltid haft en förkärlek för Kuba, älskade Kuba. Denna kärlek etsade sig ännu hårdare fast vid mig när jag första gången såg Dirty Dancing-filmen på Havanna... Jag kan inte nog beskriva hur gärna jag vill åka dit. Jag måste dit. Jag tänker åka dit! Högst på listan av "things-to-do-before-I-die".

Jag längtar tills jag får komma dit, lära mig dansa på riktigt! Njuta av deras fantastiska kultur!

Var inne på apollos sida och kollade runt lite, och bara hör på beskrivningen av Kuba:

"På Kuba väntar en bedårande natur, kultur och historia. Här är livsglädjen stor och stämningen skönt avslappnad. Kuba är tobaksbladens och salsans förlovade land, passa därför på att bjuda upp till dans under de varma kvällarna."










Om vi inte ses innan, så ses vi på Kuba!
Stay tuned.


Seminarie, check!

Hej hopp!

Jag var uppe med tuppen idag, närmare bestämt 06.18 och käkade en supergod frukost, sminkade mig och fick skjuts in till skolan med Maria.

Vårt allra första seminarie skulle äga rum idag, klockan åtta! Vi var alla nervösa men det gick bra för hela gruppen. Vi fick olika frågeställningar att diskutera, och vi började allihopa med att själva snacka och beskriva vad hälsa innebär för oss, i fem minuter var. Det gick jättebra och vi hade nog mer roligt än jobbigt..! Jag hade det åtminstone.

Att ha seminarie såhär en gång i veckan och liksom beta av de olika ämnena inför tentan känns verkligen bra, det känns som en bekräftelse på vad vi lärt oss! Dessutom har jag lärt mig en hel del av det mina gruppmedlemmar kan som jag missat!

Det var slut halv tio så jag har haft hela dagen ledig i princip. Tog en buss ut till A6-köpcentret och handlade en present till någon jag tycker väldigt mycket om. Någon som har längtat mest av alla efter att fylla 20 ;)!

När jag sen kom hem lagade jag en pastasallad med kassler och goda grönsaker och så tog jag förnuftet till fånga och sprang en runda. Samma mysiga tur som jag gick häromdagen, så jag har fått massvis av energi idag. Nu har jag suttit här med sex avsnitt Vänner och käkat min lunch, och så är det åter dags att börja läsa. Nästa avsnitt handlar om "Etik och Mångfald". Intressant!

Stay tuned!

Fantastisk dag med Eddie Vedder i solen

För att få lite luft i hjärnan och ett break från allt pluggande, så tog jag mina superdojjor, ipoden och ett par brillor med mig ut. Jag gick längs en led som slingrade sig genom skogen och solen sken upp hela stigen, det var så himla mysigt! Eftersom Jönköping är ganska backigt så kom jag högt upp och stod med utsikt över Vättern, och stortrivdes. Jag hade dessutom Eddie Vedders ljuvliga musik i bakgrunden, från Into the wild. Lovely!

Tänk vad bra man kan må av frisk luft och lite sol! Helt fantastiskt. Snacka om energi =)!












Nu ska jag ta tag i mig själv och plugga vidare.

Stay tuned.


MASSA PLUGG!

Hej hopp!

Solen skiner i Jönköping och det är en helt fantastiskt fin dag!

Igår tillbringade jag min fredagskväll tillsammans med mina Omvårdnadsböcker. Jag satt och pluggade från klockan sex på kvällen tills klockan två inatt, jag var inne i ett sjukt stim så jag kunde inte sluta! Sov ut imorse, eller gick upp tio iaf, åt frukost med familjen och har varit en sväng på A6, ett köpcenter i Jönköping, med Maria. Och nu sitter jag här igen med mina böcker. Vi har ju seminarie på måndag så jag känner att jag måste plugga så mycket jag bara kan!

Imorgon kommer min kära pappa hit och ska hjälpa mig med min dator som krånglar, och så ska han ta med mig ut och käka! Har fått en del bra tips om restauranger med god mat så det blir en supermysig eftermiddag med pappsi.

Skriver säkert senare igen men nu kallar böckerna på mig!


/C

Långt bort men ändå så nära




Kaninen fick jag från mamma när hon och pappa lämnade mig här!

Saknar er mina fina!!


Sittning på Akademien

God morgon!

Igår hade vi den stora sittningen som också var ett avslut på vår grymma inspark. Den har verkligen varit grym och rolig, och med hjälp av alla våra faddrar har vi umgått massor med alla nya studenter, tack för det =). Jag ska definitivt vara fadder nästa år, så jäkla roligt!!

Sittningen började med att alla fick vars två öl/cider som ingick i biljetten vi köpt, och stämningen var total långt före själva sittningen började! Alla nollor körde spex och faddrarna gjorde sitt, och i slutet skulle ett vinnarlag utses, av alla olika tävlingar och fjäsk för faddrarna under veckans gång. Och vårt lag har verkligen varit SÄMST. I alla grenar. But somehow... så vann Superhjältarna! Helt sjukt. Vi tror fortfarande att det är ett skämt... hehe, mn nepp det var det icke. SKÅL FÖR OSS!!

Kvällen fortsatte inne på Akademiens dansgolv och den varade lääänge. Riktigt grym kväll!



Kvällens tema var "avdankade kändisar". De här två körde på Robinson-Robban haha!

Baywatch...


Vi drog upp några stackare på scenen för en ölhävartävling. Med tamponger i munnen..