Höst hos oss

Hej på er!

Dagen på sjukhuset har varit väldigt rolig även idag. Vi var på HIA idag, hjärtintensivvården, men vi hade inte så många patienter så det har varit ganska lugnt. Däremot fick jag sätta PVK idag igen och det gick det riktigt bra! Jag kände mig inte stressad eller osäker denna gången, och min handledare stod bara tyst bakom mig "om ifall" - vilket gjorde det lättare tror jag. Jag har ju en ny handledare för min förra gick på nattschemat nu, och min nya är såå bra, trivs riktigt bra med henne! Det känns som att det mesta hänger på hur ens handledare är.

Jag fick också vara med på två elkonverteringar idag! Det var både spännande och läskigt. Först och främst är det en narkosläkare som söver ner patienten och bara det gick väldigt fort. Jag visste att det skulle ta några minuter men inte SÅ snabbt. Lite smått obehagligt men fascinerande. Själva elkonverteringen utfördes av hjärtspecialistläkaren på vår avdelning, och helt plötsligt kändes det verkligen att jag var ute i verkligheten på riktigt nu. Antar att det inte kommit ikapp mig än! Det var otroligt spännande att se hela processen! Precis som på TV, elektriciteten sätts igång och läkaren säger "CLEAR!" fast på svenska då såklart, typ "alla undan från sängen!" :P och sen ger man då elen via elektrodplattor på patientens bröstkorg, och in i hjärtat för att försöka få en normal rytm igen.

Förutom alla händelser på sjukhuset idag har jag umgåtts med min söta Fritte. Vi var ute och powerwalkade i det underbara höstväder som Jönköping bjöd på idag - otroligt skönt väder! Strålande solsken och lagom kallt. Vi handlade med oss gott från Ica och Fritte fixade ihop en nyttig variant av plättar - kesoplättar. Fy för vad gott! Enkelt: 2 ägg, en hel kesoförpackning, 0,5 dl mjöl, en banan, lite salt och kanel. Eller vad man vill ha i! Rör ihop och stek sen på järnet. Herregud så gott! Vi hade vaniljkesella till och stooora mumsiga blåbär. Givetvis har vi legat i soffan under filtar och tittat på TV, det ena programmet efter det andra. Vänner, Sjukhuset, Halvåtta hos migBonde söker fru, Grey's Anatomy och sist Body of proof. Lyxonsdag med andra ord!

Nu ska jag ringa min kärlek och prata av mig om dagens påhitt! Är ledig imorgon så jag har tid för långsamtal ikväll, som jag längtat efter en ledig morgon! Hoppas att ni sover så gott, puss och kram på er. Hörs imorgon ♥








Kommentarer
Emelie Sjölin säger:

Åh fy fanken vad gottis!! Det ska jag göra till kvällsmat idag, mmm...längtar redan ;) Vet du vad, känner mig bara SÅ duktig! Vaknade fem idag och kunde inte somna om, så 05.50 packade jag gymkläderna och stack iväg i morgonkylan, så himla skönt att ha det överstökat nu innan jobb klockan 9. Så niväg med dig nu och va duktig du med på din lediga dag <3 Slutar 4 så ringer då!

2011-10-13 | 08:03:54
Sara säger:

Jag skrev precis av receptet också! Lät sjukt gott!! :D

2011-10-13 | 13:17:32
C säger:

Sv: Det ÄR så himla gott! Lite mer matigt på nåt sätt! Man kan ju ha alla sorters tillbehör till och behöver inte ha banan i men det var så himla gott. Lycka till med era kesoplättar :)! puss!

2011-10-13 | 13:44:00
Bloggadress: http://ciccela.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback