Mot Malmö!

img_6265 (MMS)

Nu sitter jag på bussen mot efterlängtade Malmö! Det är sex veckor sen jag var hemma sist och det känns verkligen! Saknar allt och alla där hemma så mycket nu. Det ska bli skönt med en helg utan plugg och förhoppningsvis får jag med mig massa motivation tillbaka hem till Jönköping igen! :) Har köpt med mig en Chictidning som jag ska bläddra i nu, vi hörs senare :) kram!


Vårnytt

Hej hopp!

Idag hade vi ett litet möte på Gina Tricot, lite om säkerheten i butiken och annat viktigt! Därefter frågade de mig och en annan extratjej om vi kunde stanna en stund och hjälpa till att fylla på med varor. Så vi stannade fram till klockan ett, härligt med en spontan arbetsdag, pengar behövs alltid! Jag passade på att handla lite också, längesen jag handlade på Gina nu. Det blev en grå top med fransar, en virkad tröja och en skarfs. Och fjäderörhängen! :)








Måndag

Idag har vi haft kursintroduktion för Omvårdnad III, haft vår första föreläsning och även fått reda på praktikplats inför vecka 14-18 då vi ska vara på ett äldreboende. Jag och Hanna fick vår plats i Eksjö... Det finns inte så mycket att hurra för där, vi kan bara hoppas att vi kan få gå med en handledare på samma schema så att pendlandet blir smidigare, för såfall kan vi ta oss dit och hem tillsammans. Annars blir det väldigt mycket jobbigare och framför allt tråkigt!

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, det blir filmkväll hemma hos Emma om nån timme. Funderar på att hinna ner om stan innan och handla lite nya mappar till skolan men det snöar och ser kallt ut så jag vet inte riktigt. Men vi hörs iallafall sen! Kramar ♥



Solsken i Jönköping

Åh vilket fantastiskt väder vi har idag! Det är ganska kyligt men om man håller sig i solen är det riktigt skönt. Hoppas att det är våren som är på väg, är trött på snö nu. Vi gick en runda ner till skolan och tog lite bilder vid parken bredvid, fortsatte upp till Johans och satte oss där och åt en underbar lunch. Jag beställde en bakpotatis med skagenröra, mamma tog en toast med tomat och fetaost. Herregud så god deras mat är! Johans är verkligen ett mysigt fik :).










Kvalitetstid med mamma

Igår lagade mamma en underbar gryta till oss, fy sjutton vad god den var! Vi hade vitlöksbröd och ris till, och vitt vin som även var en del av såsen i grytan! :) Mums! Vi såg Melodifestivalen och sen även Die another day som gick på fyran, så himla längesen jag såg en Bondfilm. De är alltid lika bra :). Nu ska vi ge oss ut i solen och sen ta en lunch på mysiga Johans!





Igår köpte jag med mig en liten köksdetalj hem från Anna K, en krok till mina grytvantar :)


Undervattenskamera

När vi var i Egypten för några veckor sedan var vi ute med en båt och snorklade, och vi hade faktiskt köpt en engångsundervattenskamera - bara för skojs skull. Vi hade ingen aning om det skulle synas något överhuvudtaget på bilderna men idag har jag framkallat dem (bättre sent än aldrig) och man ser faktiskt oss! Vi var inte speciellt duktiga med fotandet under vattnet - svårt att hålla sig under ytan haha. Men här kommer ett par bilder iallafall!





 


Ett misslyckat försök till ett hjärta!


Härlig lördag i solen

Vi kom hem för en stund sen, vi har shoppat loss nere på stan och en runda på A6 och även IKEA, käkat en god thailunch och nu sitter vi i soffan, tittar på Vänner (som vanligt) och har så mysigt såå! Ikväll är det Melodifestivalen, får hoppas att det är någorlunda iallafall. Förra gången var ju katastrofalt, förutom Molly. Men det blir en mysig kväll iallafall! Vi ska laga en riktigt god gryta ikväll - stay tuned!



En italienare & En grek

Hej på er!

Igår åt vi en underbar middag på En italienare & En grek, drack gott vin, gick hem och hoppade i myskläderna och såg Water for Elephants - min favoritfilm för tillfället!






Hemtrevligt

Efter att jag hade städat hela lägenheten imorse, till och med skurat golven, så sprang jag ner till butiken och köpte en bukett rosor. Det har jag aldrig gjort förut, men gud vad hemtrevligt och mysigt det blev direkt! Jag är ingen blommänniska men jag tänker definitivt bli. Det lyser verkligen upp hela lägenheten!




Pärlor

Jag vet inte vad vi har gjort för att förtjäna en så här fin present! Jag blev så rörd och oerhört glad, jag tror aldrig jag ägt något så fint. Tusen tack fina mamma ♥!








Espresso House med mamma

Nu har jag mött min kära mamma, på stationen åt vi en god lunch på Espresso House. Jag drack en latte (som jag precis har lärt mig), och så åt vi vars en surdegsmacka med ost, skinka och dijonsenap. Mums!

Nu har vi precis kommit hem till min lägenhet, sitter i soffan och myser och tittar på Vänner. Jag har fått världens finaste present av mamma, ett pärlhalsband - Emelie fick ett likadant. Jag är så himla glad för det! Bilder kommer snart!





Möta mamma!

Nu ska jag springa ner till stationen och möta mamma! Det ska bli så skönt med en mamma-dotter-helg efter examinationerna! Som jag längtat! Vi hörs sen. Kram!



Telefontid

Vad skulle man gjort utan telefon?! När man bor 30 mil bort från sina bästa vänner (familj och pojkvän också :P) så är det en frihet att kunna ringa precis när man vill och behöver. Vi är vana vid att träffas nästan varje dag eller åtminstone flera gånger i veckan, så det är ett måste att kunna prata lika ofta. På en timme har jag avverkat tre mysiga samtal med Emelie, Malin & Fanny och nu mår jag ännu bättre än tidigare ♥.

Nu ska jag däremot bege mig hem till Emma och sen går vi hem till Hanna där tjejerna ska träffas klockan sex!

Kram på er!



SPRING TIME

Hjälp vilken energi jag har idag! Våren har kommit till Jönköping och vår kurs är nu avslutad, fy sjutton vilken härlig dag! Ett vårtecken är att få inviga sina nya solbrillor fast att man bär varma kläder. Härligt!

Nu ska jag städa över här och sen gå hem till Hanna. Ikväll ska tjejerna ut och äta på Twin som ligger nere vid kanalen, och innan dess njuta av några välförtjänta glas vin :).

Hoppas ni har en toppendag! Imorgon kommer mamsi så jag längtar snart ihjäl mig efter vår mysiga helg.

Kram ♥



Snart är det över!

Nu ska jag springa iväg till skolan och så har vi sista seminariet för den här kursen. Ska bli så sjuuukt skönt!!! Solen skiner och jag är så himla glad idag. Vi hörs sen! Puss!




If we ever meet again

Minns ni den låten med Katy Perry och Timbaland? Igår när jag tog mig an lägenheten och storstädade kom den helt plötsligt på och jag fick så sjuka nostalgikänslor och började dansa runt här som en galning. Vi lyssnade sönder den när den kom ut. Hur som helst, det är så märkligt att musik kan kopplas så starkt till minnen. I detta fallet väldigt bra minnen! Vi gjorde oss alltid iordning hemma hos Fanny, drack omåttligt med rosévin, fortsatte till TGI och köpte alldeles för dyra drinkar och sen dansade vi nätterna långa på Hipp. Längesen jag var där nu! Då var Hipp the place. Saknar de kvällarna med tjejerna, speciellt nu i vintermörkret! Vi gör ju allt det där fortfarande men just då var det så intensivt med många underbara kvällar på kort tid. Nu längtar jag till sommar!! ♥









I'm in love



Kom nu lönen! Totalt förälskad.


Onsdag

Hej käraste ni!

Idag har vi gjort det allra sista inför morgondagens finaldag av denna kurs. Vi har förberett rollspelet som vi ska iscensätta, reflektera över och diskutera imorgon. Får se om våra tolkningar av sjuksköterskor, läkare och chefer stämmer haha :).

Snart kommer Emma förbi och så ska vi gå hem till hennes föräldrar och dels lämna resväskan jag lånade till Egypten, dels låna (ännu mer saker att låna :P), en luftmadrass som jag ska sova på när mamsi kommer hit. Hon får självklart sova i min sköna säng när hon är här!

Ikväll ska jag bara förbereda mig inför morgondagen, städa undan det jag inte hann igår och sätta på en riktigt bra film tror jag. Jag känner att jag verkligen kan unna mig det ikväll! Kursen är snart över, woho!

KRAM ♥



Sommar, kom!

God morgon ♥

Jag storstädade både kök och badrum igår, men sen blev klockan för mycket så resten tar jag idag efter skolan. Men gud vad fint här blev! Badrummet har nog aldrig varit så rent, inte ens när jag flyttade in! :P Glasdörrarna till duschen är så rena nu att de knappt syns. Hehe, nöjd!

Jag sitter här med min frukost och tittar ut och vädret är så tråkigt, grått och regnigt. Jag längtar såå till sommarmorgnar! Eller vårmorgnar för den delen också - en solig morgon kan ju göra hela ens dag. Komsi komsi!


Dags att städa!

Här ser ut som om en orkan blåst förbi. Jag har disk från igår och här ser verkligen tråkigt ut. Det är nu dags att stänga av TV'n och sätta på Timbuktu, höja volymen och städa. Diska, städa, skura. Fint ska här bli! Hörs sen :D!


Sen lunch

Efter mååånga avslappnande avsnitt Vänner slängde jag ihop en lunch med pasta, pesto, fetaost, pepparsalami & små plommontomater. Så himla enkelt och gott!


Lite ledig tid

Hej :)

De senaste veckorna har varit så tunga och energikrävande och det har känts som att de aldrig ska ta slut. Igår skickade vi in vår rapport, idag granskade vi en annan grupps rapport, lämnade in granskningen och inatt skrev jag färdigt min individuella inlämning. Den ska vara inlämnad idag senast 23.00, den är färdig men jag ska bara läsa genom den för säkerhets skull en gång till. Imorgon ska vi träffas i gruppen igen och öva in ett rollspel inför torsdagens seminarium, vi ska iscensätta en situation mellan en sjuksköterska, läkare och chef. Detta betygssätts i betygskalan A-F som vanligt på tentorna. Kan bli intressant.

Däremot är jag "ledig" nu framtill imorgonbitti så jag tänkte köra ett städryck här, eftersom mamsi kommer på fredag (gud vad jag längtar efter kvalitetstid med mamma!) och sätta på några avsnitt Vänner. Vännerhumorn behövs idag känner jag, mer än andra dagar!

Hoppas att ni har en fin tisdag, min känns lite rutten just nu av olika anledningar men det löser sig förhoppningsvis alltid. Kram på er!



Falla fritt



vad ska jag skriva för att du ska bli berörd
hur högt ska jag skrika
varje gång jag vill bli hörd
du vill att jag ska falla
mot något som du har gjort till ditt
men ska jag falla
då ska det finnas tid att falla fritt


Melissa Horn - Falla fritt

Mint





[weheartit]

Denise/Monki

Jag är så himla glad för klänningen jag köpte på Monki häromdagen! Tänkte bara visa lite bättre bilder på hur den ser ut. Den är nog finast till sommaren och bara ben men jag funderar på att använda den på Emelies 25-årsfest till tunna svarta strumpbyxor. Får se om det blir bra!




 Denise dress, 250:- Monki


CONVERSE

Hej hopp! :) Gissa om jag är en glad tjej idag? Jag var som sagt och sa hej till Hanna som kommit hem från USA, och hon hade handlat med sig Converse till oss från en outlet, och när hon köpte dem var jag osäker på vilken storlek jag hade i amerikanska storlekar men de sitter faktiskt helt perfekt. Vad glad jag blir! Och de kostade bara 330 kr. Nöjd!




Sovmorgon

img_3207 (MMS)

God morgon! Tog lite sovmorgon idag, tar igen all sömn jag missade under veckans pluggkvällar/nätter.. Och som vanligt blev det bananplättar med blåbär till frukost! Måste vara den nyttigaste frukosten jag ätit som också är såå god! En banan, ett ägg - mixa - och sen steker man dem i pyttelite olja. Inget mjöl! Mums!  Ska strax kila iväg till Jacob där de gör sitt grupparbete, för att säga hej till Hanna som kommit hem från USA precis, var tre veckor sen vi sågs nu! Sen blir det PLUGG för hela slanten.  Så vi hörs senare idag :) kramar


Work!

img_8486 (MMS)

Nu bär det av mot Gina Tricot för fem timmars jobb! Det är så skönt att jobba på lördagarna så att tankarna släpper plugget för ett tag. Trevlig lördag mina vänner! Vi hörs senare :) Kram!


Fredagsmys hos Elin

Jag kom hem för en stund sen, Anna hämtade och lämnade mig med sin bil, så himla skönt att slippa gå hem i kylan! Vi har haft en myyysig kväll, som vanligt :). Alltid lika goa kvällar! Det blev ugnsrostade rotfrukter, kycklingfilé, sallad och bearnaisesås till middag och mängder av popcorn och te till filmerna sen.

Nu är det dags för mig att sova! Jag är såå trött och ska jobba imorgon så jag behöver sömn. Hoppas att ni har en festlig fredagskväll! 

Sov gott ♥





Att unna sig

Innan jag springer iväg till Elin ville jag bara visa vad jag unnat mig idag! Det var längesen jag shoppade något som inte var inför Egypten-resan eller relaterat till skolan. Så idag har jag unnat mig två fina plagg som jag är väldigt nöjd med! En blåvitrandig stickad tröja från H&M med guldknappar på axlarna för 249:- och en längre tunika i flerfärgat mönster, från Monki. Kostade 250! Jag fick en likadan av min syster när jag fyllde år, fast i svart med svarta paljetter på kragen. Jag älskar modellen och tyckte det var roligt med lite färg och mönster!





Kan visa bättre bilder imorgon men nu måste jag kila iväg!
Ha en underbar fredagskväll! Hörs antagligen när jag kommer hem ikväll.

Kram ♥


Träningen är igång!

Hej vänner!
Det har varit så himla mycket denna veckan så skrivandet här har fått lida. Dessutom hade jag min kära syster hos mig från måndag-torsdag så vi har utnyttjat varenda ledig minut med varandra. Har varit en mysig vecka med mycket snack och mysiga filmer!

..och tro det eller ej, men jag har inte rört mig i närheten av Friskis & Svettis sen innan jul (!). Det är ett erkännande som tar emot att skriva. Men, idag köpte jag nytt årskort och är mer träningssugen än någonsin. Jag körde ett hårt konditionspass idag och sedan fick magen min verkligen känna att den levde. Kommer gnälla på söndag över min träningsvärk, men då är det bara att träna bort den!

Nu är vi äntligen klara med rapporten/examinationsarbetet som vi hållt på med sen i måndags, vi har suttit på biblan från 8-16 i princip varje dag men nu är den färdig. Det känns underbart! Så nu är det bara att börja plugga på resten, vi har ett individuellt arbete också som ska in på onsdag men mitt mål är att vara klar på söndag så det blir en rejäl plugghelg. Imorgon ska jag jobba några timmar men söndag blir det plugg, precis som förra söndagen. 

Så för att ha ork till att plugga hela helgen så tar jag ledigt ikväll, ska strax kila iväg och handla med mig lite mat och sen bege mig med Anna upp till Elin för fredagsmys! Precis som förra fredagen ska vi laga mat och dregla över Robert Pattinson, då såg vi Water for Elephants och idag tror jag att vi ska se Breaking Dawn. Längtar!




Min goda lunch efter träningen: Bananplättar med blåbär och vaniljkesella


Måndagslyx

Efter en lååång dag i skolan med grupparbetet blev jag bjuden på middag av pappsi som var på besök igår, Emelie stannar till torsdag så vi har en mysig vecka framför oss :). Vi åt på min favoritrestaurang En italienare & En grek, åh vad jag älskar det stället! Ska äta där med mamma när hon kommer nästa helg, har redan bestämt det! :)








Vardagslyx är det bästa!


Helgen

God morgon!
Jag kom på att jag inte skrivit så mycket om helgen, är fortfarande inte helt återställd från resan :P, så himla trött! Har suttit med två arbeten de senaste kvällarna och nätterna. Men hur som helst så var jag hos Elin i fredags och vi lagade mat, tittade på Water for Elephants och smaskade i oss allt möjligt gott. Underbart mysig kväll :). Lördagen gick åt till att jobba och söndagen plugg och tvätt som jag skrivit innan!





hos Elin


Presentdags!

Hej!

Jag är helt slut i huvudet men har fortfarande mycket kvar med plugget, så jag slänger in ett snabbt inlägg bara. Jag har tvättat sex stora tvättar och nu är det mesta torkat. Jag tog en liten paus i pluggandet/tvättandet innan och slog in min present till Emelie som fyller 25 snart. Jag älskar att slå in paket! :) Men nu är det som sagt åter till plugget och Melissa Horn - älskar denna underbara kvinna, fantastisk sångerska!



Söndagsmorgon

God morgon kära vänner! Idag är jag riktigt, riktigt trött. Men jag var trots det uppe halv åtta och slängde in de två första maskinerna, snart är det tid att slänga in nummer fem och sex. Jag har massa skolarbete framför mig idag så det blir en fixar-dag och inget annat! Ska köpa hem något gott att knapra på så att humöret håller sig ända till ikväll ;).

Imorgon kommer pappsi och Emelie hit en sväng, pappa ska på möte i Växjö på tisdagen så han passar på att hälsa på mig imorgon, och Emelie stannar till torsdag. Ska bli så mysigt med lite kvalitetstid med min kära syster ♥.

Nu kallar tvätten! Vi hörs under dagen :). Kram!



Syster & jag senast jag var hemma i Malmö


Egypten med Malin

Jag längtar redan tillbaka till värmen och friheten från allt plugg här hemma..! Men snart är det vår och förhoppningsvis lite sol även i Sverige! Här kommer några bilder :)

















Tack för en fantastisk vecka min fina vän!


Back home!

Hej vänner!

Jag har, som jag skrev i det sista inlägget för en vecka sedan, varit i Egypten med min bästa Malin och vi kom hem inatt! Vi har haft en fantastisk vecka, vi hade tur med vädret i fem dagar men de två sista var det otroligt molnigt och blåsigt :(. Men vi är jättenöjda med resan och känner oss helt utvilade. Jag tänkte slänga in lite bilder om en stund, ska bara fixa med lite saker här hemma. Har en del plugg att ta igen också!

Hoppas att ni haft en skön vecka hemma i iskalla Sverige..! Kram ♥


Mot Göteborg!

img_3883 (MMS)

Så där! Nu sitter jag på bussen mot Göteborg! Vi ska sova hos Fia inatt för att vi måste vara på flygplatsen innan 9 imorgon, så det underlättar verkligen att vi får sova hos henne! :) inte förrän precis nu har det slagit mig att vi faktiskt ska resa imorgon! Solsken, varma vindar, snorkling (allra helst utan Egyptiska hajar!), quality time med min underbara Malin - det kommer bli en fantastisk vecka! Idag hade vi upp mot -15 grader i Jönköping vilket gör det ÄNNU skönare att komma bort! Nu ska jag sova en stund innan jag är framme i Göteborg vid halvfyra-tiden. Hörs ikväll! Kramar!


Johans

img_8952 (MMS)

Igår åt vi kvällsmat på Johans, Jönköpings mysigaste! Fritte, Elin och jag, Anna skulle egentligen varit med men den stackaren har blivit sjuk. Vi åt grillade mackor med salami, basilika och mozzarella och en god sallad till! Det var en mysig och välbehövlig kväll med fina tjejer!