Sista-minuten-fixa!

img_9318 (MMS)

Idag är det en fixa-allt-sista-minuten-dag! Jag kom på att jag hade en del att tvätta innan resan och naturligtvis fanns det ingen ledig tvättid hos mig så jag tvättar hemma hos Emma nu, och myser med lilla Bob som hon passar idag. När maskinen är färdig måste jag hem direkt och börja packa, och förhoppningsvis får jag ett sms snart om att min bikini kommit. Hoppas! Hörs sen :)


Come away with me

Emma kom förbi innan ikväll med en resväska jag ska få låna till Egypten, så himla snällt! Vi kröp upp i soffan under lager av filtar och kollade på några Vänner-avsnitt (vad annars liksom?) sen när Emma gick var jag så otroligt trött och planerade att lägga mig tidigt. Men jag blev så himla pigg ganska snart därefter så jag är fortfarande vaken. Har kollat på Criminal Minds och pratat i telefon halva kvällen känns det som. Nu njuter jag av Norah Jones, underbara miss Jones. Come away with me är min favorit, för himla fin är den!

Nu får det dock vara nog med vakna timmar för idag, det är en dag imorgon också! Morgondagen ska gå åt till packning, plugga och förbereda lite av skolarbete som jag missar under veckan i Egypten och sen packa lite till! Sov så gott, vi hörs imorrn! Kram ♥



Fashion

Jag och Fanny pratade om tatueringar tidigare och Fanny är så sugen! Jag blir lika sugen varje gång det pratas om tatueringar men jag ska lugna mig med de två jag har, på ett bra tag. Men när jag såg denna tatueringen tänkte jag direkt på lilla Fanny, den hade passat dig perfekt! Jag vet att du inte vill ha just detta motivet men den var så mycket du! :)


PURE BEAUTY




IB Laursen

Som jag skrev igårkväll så fick jag fina presenter av tjejerna. Jag fick en pajform från IB Laursen, jag gillar verkligen hela deras sortiment. Underbara inredningsprylar och köksgrejer!



De lila skålarna fick jag i inflyttningspresent av mina Jönköpingsflickor, de lattefärgade av Fanny och de rosa av Malin - och nu pajformen igår! :) Så himla fina allihopa.



Jag fick även ett Yankee candle, dessa underbara doftljus! Det finns hundratals olika dofter och flera olika storlekar. Den största storleken brinner i upp till 150 timmar!

My little Yankee:


Nikon D60

Hej mina vänner!

Jag kom nyss hem från A6, var inne och fixade lite av det sista inför resan på torsdag. Och ändå känns det som att jag har massor kvar att fixa! Resfebern är här.

Jag kom på att jag inte skrivit om eller visat min nya kamera som jag fick när jag fyllde år. Jag önskade mig pengar och köpte den sen av Fannys vän Karna till ett bra pris! Jag är så himla nöjd med den, love at first sight. Den ska definitivt användas flitigt under veckan i Egypten, det är så mycket roligare att fotografera med en riktig kamera! :)





Byxor & blus från Gina Tricot
Armband & ring från Thomas Sabo


Mysig tjejkväll

Tjejerna gick för en stund sen och nu har jag diskat upp allt så att jag slipper det tråkiga imorgonbitti! Vi har haft en supermysig kväll, jag hade fixat ihop en pastasallad med parmaskinka och avokado och annat smått o gott i, med pestodressing och vitlöksbröd till. Sen slängde vi oss i min säng under filtar och tittade på Gladiatorerna. När Anna kom efter jobbet så åt vi chokladfondue med banan, jordgubbar och päron. Myspys!

Jag fick jättefina presenter också, nu har jag fått fylla år två helger i rad! :) Jag fick ett Yankeecandle med doften Soft blanket, det doftar underbart. Jag fick också en liten rosa pajform som är från samma serie som mina skålar jag har från IB Laursen. Visar bilder imorgon!

Nu tänkte jag bädda ner mig och sätta på en mysig film innan jag somnar. Vi hörs imorgon! Kram ♥






Färska jordgubbar


Bananplättar, vaniljkesella och färska jordgubbar till frukost/lunch!


Min fredag

När man är sjuk, trött och inte pepp på att möta världen en fredag som denna så måste man göra det bästa av det. Jag lagade en god middag - wookgrönsaker med kyckling och rosmarin, satte på ett avsnitt Vänner, tände ljus i lägenheten och bäddade ner mig i soffan. Jag har njutit av trevligt sällskap i telefon med Malin, Emelie, Kevin och mamma, och nu är jag på mycket bättre humör! Dags att städa lägenheten och kurera mig, för imorgon ska tjejerna komma hit på en liten födelsedagsmiddag, en försenad sådan.





Nu tar jag helg!

Hemma från jobbet och innan dess en lååång dag med seminarie från 9-14. Jag hamnade i en mycket trevlig grupp så det underlättar ju allt! Nu är jag så trött så att jag knappt vet vad jag heter. Ikväll ska jag inte göra mycket mer än att ta det lugnt, är så satans förkyld och trött i hela kroppen så det blir en hemmakväll för mig, matlagning, städning inför middagen imorgon - och sen tar jag helg och sätter på en bra film!

Jag önskar er alla en fin fredag! ♥


25-årspresent

Jag har precis bestämt mig för vad min älskade syster ska få när hon fyller 25! Jag brukar inte veta så här i förväg, men nu vet jag. Och jag längtar tills jag får ge henne min present! Två hela månader kvar... hihi. Nyfiken Emelie?!



På Emelies 24årsdag :)


Jag kunde inte låta bli..

Vi sa att vi inte skulle köpa fler bikinis till resan eftersom vi redan har så många. Men jag kunde verkligen inte låta bli. Jag fick en extrabra lön från december nu så jag kände att jag kunde unna mig en bikini från H&M. Det är inte helt säkert att jag hinner få den innan vi åker men jag hoppas hoppas hoppas att H&M är snabba! Det stod leverans mellan den 30 januari - 3 februari. Så om jag har tur får jag den innan vi åker den 2e, annars har jag en fin bikini till sommaren! ;)




Vad tycks?

99:- för underdelen och 129:- för överdelen


Frukost

Idag sov jag till elva, alldeles för länge men så välbehövligt. Jag har blivit kanonförkyld och är hängig i kroppen så jag behövde sömnen känner jag. Till frukost/lunch blev det såklart bananplättarna, favoriten!, med blåbär och ett nytt te som jag fick av Fanny när jag fyllde år. Mojitote från den bästa tebutiken som ligger i Lund. Det var speciellt men väldigt gott!




Temuggen fick jag av mamsi när jag fyllde år, en till i samlingen! Älskar denna formen på kopp, har två andra i samma form fast olika färger.


Sittning

Hej på er!

Igår var det alltså sittning på Akademien för årets nollor, och eftersom det fanns biljetter kvar passade jag och Emma på att köpa! Längesen vi var på sittning och det var värt varenda krona - sjukt bra sittning!

Temat var Disney och jag var Tingeling, Emma var Belle i Skönheten & Odjuret och Jacob var Tiger i Nalle Puh.





Lösögonfransar och grönt glitter till sminkningen, som inte syns så bra på bilden :P



Nu kör vi!



Disney på Akademien!

Ikväll var det sittning med temat Disney! Nu är vi hemma om och byter om till vanliga kläder sen blir det mellanfest och vidare till Akademien! :)


Måndag

Ikväll kom jag hem till Jönköping vid sjutiden och gick raka vägen till affären och storhandlade, det behövdes verkligen eftersom mitt kylskåp ekade. Till kvällsmat blev det Keldas tomatsoppa, med stekt kyckling och lite nudlar i, till vitlöksbröd och lite färska kryddor på. Så himla gott! Jag äter väldigt sällan soppor men ska definitivt börja med det.

Nu är det nog dags för mig att sova, skola imorgon och jag har en hel del ärenden att fixa med imorgon så det blir en lång dag. Hoppas att ni har haft en lika fin helg som jag! Kram ♥


My 22th birthday

Bästa vännerna, sushi, rosévin, Cosmopolitan, cup cakes, Tequila Rose, dans, dans, dans!












I fredags blev jag firad av min underbara pojkvän, som stod med spisen full av läckerheter när jag kom hem till honom. Till förrätt fick jag små baguettebitar som var stekta med ricottaost och shiitakesvamp på, med massor av vitlök! Till huvudrätt en helstekt fläskfilé inlindad i bacon med en svamp & basilika-fyllning, till ugnsrostade potatisklyftor och pepparsås, med gott rödvin till! Första röda vinet jag tyckt om! :)




Igår firades jag hos mamma på dagen och pappa på kvällen - så det har känts som om min födelsedag varat en hel helg. Tack så mycket mina fina!


Mammas fina jordgubbstårta med sex lager!




Min fantastiska farmor!


Making sushi

img_8393 (MMS)

Emelie och jag lagar sushi till kvällens festligheter, herregud vad gott! Nu ska vi på kalas till min morbror sen ska vi hem och fixa mer inför kvällen! Puss sålänge


Wine for two

img_2570 (MMS)

Hej kära ni! Nu är jag hemma iMalmö igen, eftersom jag fyller år på söndag så ska vi fira det i helgen. Imorgon är det dinner, drinks and dance med tjejerna och nu ikväll är jag på väg hem till min pojkvän! Har en flaska vin med mig och ser verkligen fram emot en kväll med honom! Han var mitt uppe i matlagningen när jag ringde nyss så vi för se vad han har hittat på :) Vi hörs sen, kram!


En liten hund, tack!

img_1228 (MMS)

Jag har alltid varit en kattmänniska men sen jag blev allergisk mot mammas små hårbollar så dras jag mer och mer till hundar! Än sålänge är jag inte allergisk mot dem! Jag hade velat ha en sån här liten tuss, han är så söööt. Nästan lite fulsöt men det är det som är hela charmen. Gulligull! Nu ska jag sova - tenta imorgon! Kram


Jag längtar

img_0047 (MMS)

Jag längtar till imorgon, när klockan slår 12.00 för då är vi befriade från denna sega kurs. Hoppas bara att tentan går vägen!


Bananpannkakor

Hej!

Jag kom hem för en stund sen, har varit en lååång dag på biblioteket idag! Imorgon är sista dagen innan tentan, ganska skönt att få den överstökad snart.

Idag kände jag inte för att laga någon speciell mat så jag gjorde bananpannkakor! Min syster brukar göra dem och de är så otroligt goda så jag var tvungen att testa. Hur enkelt som helst, nyttigt och väldigt gott.

För en portion mixar jag 1 banan med 1 ägg, tills smeten blir lagom jämn. Men det är faktiskt gott om det finns lite bananbitar kvar i smeten. Sen steker man dem i olivolja, väldigt kort tid på båda sidorna för de bränns ganska snabbt. Till detta hade jag vaniljkesella och blåbär. Åh så gott! Det måste ni prova :).





Tentastress

img_6911 (MMS)

Det har varit en lång dag idag! Plugget hänger som en tyngd på axlarna och jag vill bara ha tentan överstökad. På torsdag efter tentan åker jag direkt hem till Malmö för en helg med de bästa skåningarna som finns. Jag längtar! Hur seg jag än är ikväll så är jag ändå inte trött. Så jag ska utnyttja kvällen till att plugga så mycket jag bara kan tills jag somnar. Just nu håller Bono mig sällskap med sin fina stämma, love it. Har tänt ljus i lägenheten för att höja plugghumöret - funkar en liten stund iallafall :). Sov så gott mina vänner, vi hörs imorgon! Kramar


Spontanköp: Resa!

Jag har aldrig varit en sån som spontanshoppar, för om jag gör det så ångrar jag mig direkt och lämnar tillbaka det. Men... Jag och Malin satt och pratade igår om hur tråkigt det är för tillfället i Sverige. Grått och trist! Så vi köpte en sista minuten-resa till Egypten, Sharm El Sheikh! Vi har aldrig varit i Egypten någon av oss så det ska bli spännande. Det är det mest solsäkra stället att åka till just nu sägs det, så det känns ju bra.

Vi bokade flyg och hotell var för sig för att få det riktigt billigt och vi hittade en hemsida som jag måste tipsa er om, för de har så himla låga priser på hotell. Vi har bokat ett 5-stjärnigt hotell med all inclusive, hotellet har en privat strand nedanför och 8 pooler, 4 resturanger och vi får gratis solstolar och även handdukar till stranden - allt detta för bara 1500 kr/person/vecka, inklusive transfer till och från flygplatsen.

Det känns overkligt bra det här. Ibland ska man ha tur! Så bokade vi flyg vid sidan av och de enda som var billiga var från Ving! Så för hela resan inklusive försäkringar och allt så kommer vi betala ungeför 3700 kr, känns som ett bra pris! Åh vad jag längtar!! Gå in på lowcostholidays hemsida och kika där, otroligt billiga hotellpriser! Vi har även pratat med en tjej från hemsidan i telefon, väldigt hjälpsamma så om ni ska boka är det lika smidigt att ringa dem :).






Bilder från hotellets hemsida!

Nu måste jag plugga! Tenta på torsdag. Hörs senare, kram!


Söndag

Imorgon är det enbart plugg som gäller, tentan närmar sig med stormsteg. Det är alltså dags för mig att sova nu, ska bara ringa min älskling först som mår mycket bättre nu - skönt! :)

Det känns tråkigt att skriva så här korta och bildlösa inlägg men det har inte hänt sådär jättemycket under dagen mer än städ, matlagning och plugg. Allmänt slö söndag!

Sov så gott mina vänner! ♥


Powerwalk

Hej mina vänner ♥

Detta är tentapluggandets helg. Såå himla omotiverad till mer plugg nu. Eller iallafall i denna kursen, det känns som om den varit tre månader lång. Det har den inte.. men vi började med den innan jul och hade två arbeten att göra över jul & nyår och nu på torsdag har vi tentan. Jag längtar tills den är över för då ska jag hem till Malmö och fira min födelsedag :).

Igår var jag ute på en riktigt skön powerwalk runt Munksjön! Jag hade egentligen tänkt springa men mina benhinnor är inte helt okej så det fick bli en ordentlig promenad istället och det gjorde inte lika ont. Funderar på att ge mig ut idag också men det är -4 grader och blåser helt galet ute vid sjön. Så vi får se. Just nu städar jag lägenheten och sen ska jag plugga hela dagen!

Hoppas att ni har haft en fin helg :) En extra puss till min pojkvän som är kanonsjuk där hemma. Nu hade jag velat vara hemma med vätska och rostade mackor. Inte roligt att bli magsjuk. Så egentligen är jag glad att jag inte är hemma i lägenheten nu men den stackaren hade behövt någon som handlar till honom nu ju :P.

Vi hörs senare, puss & kram!





Allt gräs längs sjön hade frusit, iiiskallt var det där nere!


Life is a song

Jag har fått gjort massor idag. Kort och gott - redovisningen gick jättebra imorse, har fixat nytt pass eftersom jag kom på att mitt gamla gick ut för ett år sedan.. kan vara en god idé att ha ett giltigt pass! Har suttit på biblan i fyra effektiva timmar och påbörjat tentapluggandet. Jag har även börjat se de två nya serierna som började idag, Once upon a time och Revenge. Gillade båda starkt!

Med detta lilla inlägg vill jag avsluta och ge er ett låttips. Jag hörde denna underbara bit först igår, jag satt och lyssnade på OC-soundtrack och så kom denna upp, aldrig hört. Jag älskar den! Life is a song - det stämmer så bra. Lyssna på den här!



En av mina favoritbilder på vännerna i Båstad


Sommar för mig

Jag kunde inte ha längtat mer efter sommar än vad jag gör nu! Ibland blir vintern för tråkig. Jag vill bara komma bort nu, känna värmen mot huden igen och njuta av mina underbara vänners sällskap, dansa tills natten blir till morgon, äta de första jordgubbarna, trotsa rädslan för det första iskalla doppet, grilla varenda dag under hela sommaren, köra nedcabbat i Fannys bil, sola sola sola. Åh, sommar! ♥

















Meet Bob

Nu är jag lite kär! Emma kom förbi för en stund sen och hade med sig Bob som hon är hundvakt till. Sötaste lilla Bob! Han var så himla mjuk och gosig, nu vill jag också ha hund..




Årets första löprunda!

Efter att ha ätit frukost så tog jag på mig träningskläderna och slängde in de bästa pepplåtarna på iphonen, gick bort mot Munksjön och sprang sen runt denna härliga sjö. Solen strålade och det kändes riktigt härligt. Det var till och med vindstilla, väldigt ovanligt i Jönköping! Så det var en riktigt skön löprunda. Årets första! Dessutom tränade jag lite på utomhusgymmet som ligger längs med Munksjön, två flugor i en smäll!

På vägen hem handlade jag med mig massa goda grönsaker och frukt. Till lunch stekte jag ihop kycklingfilé med morötter, lite rosmarin och keso. Till detta skalade jag tunna strimlor av gurka, tog först av skalet och sen blandade jag ner alla strimlor i en liten skål med pressad lime och pyttelite strösocker på, för att jämna ut det syrliga från limen. Det är så sjukt gott! Min syster som lärt mig det =). En enkel och lite roligare grönsak till!









Rundan runt Munksjön är perfekt, hur mysig som helst! :)


Ni måste prova gurkan med lime!


11 januari 2012

God morgon! Det känns lika konstigt varje år att skriva det nya året. Känns inte alls som om det vore 2012. Men det är det och idag har vi en riktigt fin morgon här i Jönköping, solen skiner och det är lagom kallt. Jag tog mig en liten sovmorgon idag, skönt!

Jag sov länge inatt också - 9,5 timme! Otroligt skönt. Nu har jag precis ätit frukost, omelett med pepparsalami och rosmarin inuti och en kopp te, perfekt frukost! Jag funderar på om jag ska bege mig till biblan eller inte. Det är alldeles för skönt att sitta hemma och plugga i pyjamasbyxor så jag får se vad jag gör.

Vi hörs senare mina vänner :)!


[Bild från Weheartit]

Jag älskar stora samling av tekoppar och hade kunnat ha minst tjugo till! Exempelvis som den på bilden. Lovely!

Kamerasugen

Jag har haft min lilla Canon Ixus sedan ett par år tillbaka nu! Den har varit en väldigt bra kamera och den lever än. Men jag är så otroligt frestad på att förnya mig, jag vill ha ett systemkamera-liknande alternativ. Det finns ju systemkameror som idag inte kostar så mycket, till och med mindre än de kompakta systemkameror jag kikat på. Så frågan är om man ska välja bort smidigheten från de kompakta systemkamerorna och köpa en "riktig" systemkamera, som tar finare bilder men som är ganska klumpig att ha med sig. Svårt val!

Den kompakta systemkamera jag tittat på är en från Sony NEX-serien, Sony NEX-C3K heter den. Har hört runt lite och fått tips och läst en himla massa recensioner men ändå är jag kluven. Jag får se helt enkelt! Men sugen på en ordentlig kamera är jag iallafall!







Bildbomb

Jag sov 8,5 timmar inatt! Det händer sällan. Jag vet att det är normalt att sova ungefär så många timmar eller mer på en natt men jag har sedan många år tillbaka inte sovit speciellt länge, jag har blivit en kvälls/nattmänniska. Men jag vill och försöker ändra på mig för det håller inte i längden, så när jag vaknade imorse var jag så pigg så att det nästan kändes som om fåglarna kvittrade. Det gjorde dem inte, men så härligt var det :).

Som jag skrev i ett inlägg i måndags så kommer det fler bilder från lördagen hos Emelie, jag hade ingen kamera med mig själv men både Fanny & Emelie fotade så jag lånar deras bilder. Vi hade en grym förfest hos Emelie, en riktigt tjejig sådan! Jag hittade dessutom en rolig video på mobilen, ska se om jag kan ladda upp den sen så ni får se. Musiken som väljs sista minuterna innan taxin kommer och kör oss vidare till uteställena är alltid så himla tjejig, hur härligt som helst. Just då var det Wannabe med Spice Girls haha. Gotta love it!














Vi var på KB och vi träffade en massa roliga vänner som vi inte sett på länge! Alltid lika roligt! :)


Den första riktiga snön

img_4147 (MMS)

Hela kvällen har gått åt till plugg, handling och matlagning! Därav har det inte kommit fler bilder från helgen men det får helt enkelt vänta till imorgon. Ligger nerbäddad under duntäcket och en filt nu, försöker få upp värmen i min alldeles för kalla lägenhet. Jag var så inne i mitt arbete innan så jag hade helt missat att det snöat. Marken är alldeles vit nu och snön faller fortfarande och det är knäpptyst ute - otroligt fint är det. Jag älskar när snön lyser upp de mörka vinterkvällarna! Jag hoppas att ni sover så gott redan, nu ska jag också ge sömnen en chans! Sov så gott! Kram


On the road

img_1613 (MMS)

Så var jag återigen på väg till Jönköping! Dessa tio dagar efter nyår har varit de mysigaste på väldigt länge, så välbehövliga. Nyårsafton var en fantastisk kväll och även dagen därpå. Hela veckan har jag umgåtts med mina allra finaste älsklingar och även hunnit träffa mormor, farmor & farfar. I fredags lagade vi pizza med mamsi och igår söndagsmiddag hos pappsi! Fler bilder från lördagen kommer senare när jag har tillgång till min dator, slänger in en bild så länge som jag lånat av Fanny! Nu tänkte jag utnyttja busstiden till plugget! Vi hörs senare. Kram!


Banana Split

img_5720 (MMS)

Idag är det äntligen lördag och det ska firas hemma hos min kära syster med en himla massa taggade tjejer! Vi ska dricka gott och dansa hela kvällen och därefter avsluta på KB, jag längtar! Nu håller vi på att fixa lite hemma hos Emelie, med en banana split och Madagascar 2 - sjukt bra! :) vi hörs senare! Kram


Paris

Je veux aller à Paris!



Filmkväll

img_8328 (MMS)

Vi har en lugn kväll i soffan idag, en riktig slappekväll - hur skönt som helst. Vi ska snart sätta på en ny svensk thriller som heter Arne Dahl - Ont Blod som tydligen ska vara bra! Imorgon ska vi ut och dansa alla tjejerna, längtar! Önskar er en trevlig kväll mina vänner! :)


Red Riding Hood

img_0499 (MMS)

Kevin och jag hade några mysiga timmar tillsammans med god mat och mängder av pussar och nu myser jag med syster! Har käkat kladdkaka och sett Red Riding Hood, riktigt bra! Har dragit mig för att se den för den kändes lite halvkass men den var definitivt värd att se! Nu ska vi sätta igång Harry Potter och fången från Azkaban! Puss & kram!


Torsdagsmys

Nu var det ända sen nyår jag skrev sist, det har helt enkelt varit mycket på schemat så bloggen har blivit lidande. Vi gör alltid så mycket när alla är hemma så jag glömmer helt bort att uppdatera här. Har givetvis massor med bilder och uppdatering från veckan men det får bli ett inlägg i slutet av veckan!

Nu sitter jag i soffan i Kevins fina lägenhet och njuter av att vara hemma. Jag har tänt ljus i hela lägenheten och satt på en riktigt mysig spellista. Kevin kom precis innanför dörren och nu ska han få laga en god middag till oss :). När klockan närmar sig elva ska Kevin hem till Krille för att se Sveriges hockeyjuniorer i VM-finalen senare inatt och jag svänger av till Emelie för Burlesque!

Jag önskar er en trevlig kväll, hoppas att den är lika mysig som vår!
KRAM ♥