..tretton portioner senare

Hej!

Nu är jag helt slut i kroppen.. av matlagning! Jag fick ett ryck innan när jag skrev sist, och lagade först en riktigt god köttfärssås, med krossade tomater, chili, massvis med svamp och lök, vitlök, en crème fraiche med smak av tomat och basilika - förstår ni så god den blev?! Känns jättedumt att skriva så om min egen matlagningskonst men den blev verkligen så god!

Jag lagade sex portioner som nu ligger i frysen och så en middag till ikväll. Perfekt! Och när jag diskat upp allting fick jag ryck nummer två och plockade fram kycklingen ur frysen, stekte den och rörde ner en himla massa thai-ingredienser, bland annat röd curry och kastanjer, och så kokosmjölk. Den blev väldigt stark men det var bara gott! Kokte ris till, et voilà! Sju portioner till i frysen. Så nu har jag alltså 13 luncher/middagar framöver. Tänker kanske inte käka de varje dag nu, kan bli ganska enformigt - men de räcker iallafall ett bra tag!




Ser inte så gott ut i påsarna, men de tar iallafall mindre plats i frysen! :)


Matlagning!

Hej käraste!

Nu har jag varit och storhandlat med Hanna på Ica Maxi. Jag får passa på när mina vänner kör och handlar, det blir så himla tungt att gå själv från affären när jag behöver storhandla. Så idag passade jag minsann på, och nu är frysen full och kylen likaså. Tänkte fixa storkok här hemma ikväll, sätta på lite Vänner i bakgrunden och städa hela lägenheten. Det behövs nämligen också!

Så stay tuned, så får vi se vad jag kokar ihop för nånting :). Trevlig kväll så länge!

Kraaamar ♥


Hittade en bild i arkivet från i somras, vi var i Ljunghusen hos Oscar innan vi drog ut och dansade. Tror det var under Falsterbo Horseshow! Saknar er mina små hallon! Den fjärde i kvartetten står bakom kameran, kära syster :).


Morgontrött



En kopp te och lite Adele - härlig morgon! Hoppas ni får en skön dag :) Idag ska jag iväg och träna med Hanna efter skolan, ska bli så goott!

Kram


Someone Like You

You know how the time flies
Only yesterday
It was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise
Of our glory days



Jag kan nog aldrig få nog av Adeles musik.
Hennes röst, hennes texter - allt.
Love it.

Nu är det läggdags, så jag önskar er en god natt.
Sweet dreams.


I feel blue

Jag vet inte om det beror på det regniga och tråkiga vädret, min huvudvärk från gårdagens lilla smäll eller att jag börjar bli förkyld? Eller något annat. Känner mig allmänt nere idag, ingenting känns roligt och jag orkar inte göra något vettigt alls. Fast å andra sidan kan alla dagar inte vara lika bra som igår antar jag :) för gårdagen var riktigt trevlig och vi hade så roligt!

Så för att pigga upp mig själv har jag tänt ljus i hela lägenheten, lagat en lyxig portion med snabbisar och köttbullar haha, studentlivet är igång! Och nu har jag sett några avsnitt av Sex and the city, som jag aldrig kan få nog av.

Hoppas att ni har en mysig kväll kära ni, så hörs vi imorgon.
Kraaam ♥



Hösten är här!

Idag använde jag halsduk och handskar för första gången efter sommaren. Elva grader, regn och ganska blåsigt faktiskt! Jag var bara ute en snabbis i stan för att handla lite nödvändiga saker, men usch - hade hellre stannat inomhus.



Tacos och rosé

Och som en fortsättning på förra inlägget, så avslutade vi sommaren med en jättemysig tjejmiddag och fest som min kära syster ordnade. Tyvärr hade vi inget laddat batteri till kameran denna kväll, så jag har bara tagit enstaka bilder med mobilen. Blev inget vidare bra men jag kan säga att vi alla hade en lyckad kväll! Vi dansade och drack vin, skrattade och hade bara så mysigt tillsammans. Emelie och Emma drog ut sen men jag var så himla trött och skulle upp till bussen dagen därpå, så jag följde inte med. Vilket jag ångrar nu i efterhand! Men jag mådde relativt bra morgonen därefter, så det var kanske ganska klokt trots allt!





Tack för allt du fixade Emelie! ♥


Maskinen & The Ark

Jag kom på att jag glömt skriva om helgen! Det hände ju massa skoj! I fredags var vi först ute och åt med mamsi på Le Colisé som en liten avskedsmiddag efter en fin sommar i Malmö. Emelie och jag mötte upp Fanny därefter och cyklade in till stan för att se Maskinen och sen The Ark.

Maskinen var så sjuuukt bra! Vilket drag det var, det kändes som en megastor fest som aldrig tog slut. Stortorget var mer laddat än någonsin och 35 000 skåningar hoppade och dansade till Maskinens musik. Bra bra!

The Ark avslutade kvällen med sitt sista framträdande någonsin, och även där var det riktigt bra stämning! Åh så härlig kväll. Och som pricken över i:et hittade Michaela oss i öltältet så fick jag träffat henne en sista gång också :).







Maskinen - Alla som inte dansar.


Kåren

Hej! ♥

Har ni sovit gott? Jag sov gott framtills jag vaknade av att jag hade ont i huvudet, gick upp och drack vatten - gick förbi spegeln och såg att jag hade en bula över vänster ögonbryn och på tinningen. Kom ganska snabbt på att jag lyckats bli skallad på dansgolvet igår av en tjej som dansade lite galet, så det var inte meningen såklart. Men fy vad ont jag har i hela skallen nu... tycker synd om mig själv! Utöver detta så hade vi en grym kväll och natt på kåren, vi dansade tills fötterna värkte och drack ett antal goda Tequila Rose. Bra kväll! :)



29e augusti - måndag

God morgon!

Idag börjar skolan! Jag är riktigt skolsugen faktiskt, det ska bli så kul! Sov som en prinsessa inatt, min säng är så skön - har glömt hur skön den var att sova i! Nu lagar jag lite havregrynsgröt till frukost, ska sminka mig och slänga på mig kläder en bär det av mot skolan.

Ha en fin dag kära vänner, så hörs vi senare. Kraaam ♥



Mr Dylan förgyller min morgon idag med sin fantastiska musik!


Go your own way

Sådär ja, då var lägenheten städad och jag har tänt ljus överallt, Sex and the city har rullat hela kvällen, föreläsningspapprena är utskrivna inför morgondagen, matlådan står redo i kylskåpet och musiken strömmar ur mina nyinköpta högtalare - nu kan jag njuta av musiken på riktigt! Att lyssna på musik med endast datorhögtalarna är inget vidare. Nu är det däremot dags att sova och det ska bli väldigt skönt, är grymt trött efter helgen! Jag ser verkligen fram emot att börja skolan igen, få ordning på vardagen och umgås med fina vänner här i Jönköping!

Hoppas att ni sover gott och får en fin start på kommande vecka!
KRAM ♥

Har nästan lyssnat sönder en låt ikväll, den är bara så bra! Go your own way med Fleetwood Mac. Lyssna på den här:


Städar lägenheten

Då var jag hemma i min lilla lägenhet igen! Det känns skönt, men lite ensamt faktiskt. Har ju haft sällskap runt mig hela sommaren så det får jag vänja mig vid :). Nu ska jag städa hela lägenheten och göra det fint här. Har Sex and the city på i bakgrunden och äter lite chips för sista gången på ett bra tag! Minns ni att jag hade godisförbud i våras? Det varade ju fram till sommarlovet och nu har jag ätit gott hela sommaren... speciellt på mitt sommarjobb på äldreboendet - herregud vad farligt att arbeta med äldre varje dag som har fika fem gånger om dagen..!

Så Emelie och jag har ett vad för att kunna hålla det strängare och verkligen inte äta. Det gäller godis, alla sorters snacks och glass - fram till nyårsafton till att börja med. Om vi äter något ska vi betala den andra en viss summa pengar. Jag är så laddad för en höst med mycket träning och nyttig mat! Det enda jag inte har med i mitt förbud är kakor, vi bakar en hel del här uppe och det är så mysigt så jag kan inte vara utan :P!

Vi hörs om en liten stund när lägenheten är fin och mysig igen! Kram på er ♥ 

Här är en liten video från Veronica Maggio förra söndagen på Stortorget - helt underbar är hon!


Nu: Jönköping!

img_0210 (MMS)

Nu är det dags för mig att lämna Malmö och mina underbara och fina älsklingar här hemma! Jag har haft en grym sommar trots dåligt väder och våra jobbtider som många gånger inte passat ihop. Men att vara hemma är alltid bäst och jag har verkligen samlat nya krafter för en höst fylld av massa nytt och spännande, bland annat vår första praktik - det ska bli så sjukt kul! Jag längtar! Så nu säger jag hej då till Malmö för denna sommaren och HEJ till Jönköping och en mysig höst, det ska bli fantastiskt kul att träffa vännerna där uppe! Nu ska jag läsa min VeckoRevyn och äta mina ballerina kladdkakekex, sååå gott! Puss & kram


Fredagsmys

img_7208 (MMS)

Ikväll har vi mys med mamma som en sista-sommar-mys-kväll innan jag åker till Jönköping på söndag! Ikväll ska vi till festivalen och se Maskinen först och sen The Ark! Därefter ska jag och Kevin inviga hans nya lägenhet som han fick nycklarna till igår! Så himla fin är den! :) hoppas ni har en skön kväll vänner, kram!


On the road

img_3707 (MMS)

Nu sitter jag och Emelie i bilen på väg upp till Jönköping! Imorgon ska jag skriva den där tentan som jag missade anmälningen till i juni. Vi ska åka hem imorgon igen för att ha den sista sommarhelgen i Malmö innan hösten och skolan drar igång. Men nu längtar jag faktiskt till allt som har med skola och studentliv att göra! Är riktigt sugen på allt roligt vi ska göra i höst! Vi hörs lite senare, hoppas ni har en fin dag! Kramar


Regn hos mig

img_7616 (MMS)

Ikväll var vi på festivalen igen, för att se Orup! Mamma ville så gärna se honom och vi ångrar inte att vi hängde med. Han var riktig bra! Och snyggare än vad jag kom ihåg honom, trots att han är en oldie. Man blir väl snyggare med åldern.. sägs det! Men det var en mysig kväll med härlig musik, min favorit var absolut Regn hos mig - den är så fin. Malin och jag testade dessutom vildsvinskebab och det var hur gott som helst! Nu ska jag sova tänkte jag, för imorgon ska Emelie och jag köra till Jönköping och lämna av en himla massa grejer jag köpt på mig under sommaren, som inte hade kunnat tas på bussen. Sov gott vänner! Kramar <3


Cajungrillad kyckling och mini donuts

img_4075 (MMS)

Igår var vi en liten runda i stan för att käka lunch, och som vanligt köpte vi Cajungrillad kyckling från Louisianas stånd - världens godaste! De har ju en supermysig restaurang bakom Lilla Torg också, absolut värd att besöka :). Därefter mumsade vi i oss mini donuts tills vi inte mådde sådär jättebra haha.. Men de är så himla goda!


Stämning i ösregn!

img_3679 (MMS)

Eftersom man (eller kanske bara jag?) bara kan lägga upp en bild i taget när man bloggar från mobilen, så kommer det lite fler småinlägg. Finallåten var som väntat "Jag kommer" och oh my.. vad bra hon är! Gåshud!


Adams-Ray & Miss Maggio

img_5660 (MMS)

Ni som inte var på Stortorget i söndagskväll missade förmodligen den bästa stämningen under hela festivalen! Jag har faktiskt aldrig sett så mycket folk på Stortorget, dessutom regnade det riktigt mycket men folk stod kvar ändå! Vi lyckades få ett bord uppe på scenen mitt emot stora scenen, i öltältet, med bästa utsikten över hela torget! Det var så grym stämning, först med Adams-Ray och sen Miss Maggio!


Räkfrossa

img_6358 (MMS)

Nu sitter vi på bussen på väg till mormor och ska få se hennes nya fina hem! Det ligger utanför Klagshamn så jag har tid på mig att blogga lite. I söndags var vi alltså på Stortorget för att se Daniel Adams-Ray och Veronica Maggio, men innan dess hade vi räkfrossa hemma hos pappa och Anette. Jag älskar räkor! Emelie och jag cyklade faktiskt ut till Oxie och sen in till stan igen och gissa om jag hade ont i rumpan dagen efter! 2 mil är inte dåligt! (och för att skryta lite till så cyklade jag även med Malin från stan ut till Bunkeflo för att sova hos Kevin) och sen hem igen nästa morgon, så det blev ytterliggare 1,8 mil. Nu tänker jag inte sätta mig på en cykel på ett bra tag för mina skinkor är så jäkla ömma :P !


Ville bara säga hej

..och att jag inte har glömt att uppdatera. Jag har bara inte haft så mycket tid över! Jag har massor att skriva om och ett par härliga bilder från vår söndag med Daniel Adams-Ray & Veronica Maggio - men jag har inte tid nu heller så därför slänger jag in ett snabbt inlägg så att ni vet vad jag sysslar med. Vi hörs snart igen, förmodligen i eftermiddag! Har mycket att fixa med nu.

KRAM ♥


Rött vin och Stones

img_9727 (MMS)

Sitter hemma hos Thelin och blir bjuden på gott rödvin, jag som inte ens tycker om rött vin! Kevin går loss på Stones precis som vanligt, Thelin fyller på vinglasen och Tobbe har roligt åt Kevin. Som det ska va med andra ord!


Sol på en ledig lördag

Idag har vi, förutom att vi sov halva förmiddagen, varit en sväng på IKEA och handlat lite smått & gott. Jag blir alltid lika förvånad över hur mycket man får för pengarna där. Helt galet! Vi åt korvar och de där små pizzabitarna för fem kronor, bästa maten när man är riktig hungrig och lite bakfull. Mums! Nu ska jag iväg och träffa Kevin hemma hos Philip! Är sjukt trött så kan behöva rycka upp mig.

Trevlig kväll kära ni! Kram ♥




Jeansshorts - H&M
Tröja - H&M
Sandaler - Scorett
Väska - Beyond Retro


20e augusti - skoskav!







Igår träffades vi hemma hos Line och hade en supermysig och trevlig förfest innan vi drog in till stan. Det blev en hel natts dansande på Etage, med skoskav så det räckte och blev över! Det tog en timme för mig och Emelie att komma hem från stan eftersom vi gick hela vägen.. men när vi väl kom hem strax efter sex var vi ganska nöjda över att vi inte lagt pengar på en taxi.

Tack för igår fina vänner ♥!


Vin, vänner & dans

img_6193 (MMS)

Ikväll kör vi all in! Vi är alla lediga efter att ha jobbat hela sommaren, och det känns otroligt skönt! Vi ska ut och dansa inatt, jag är så sugen på att dansa! Hoppas att ni har en skön fredagskväll! Puss och kram mina vänner


Autumn


Från Scorett.
Love'em!


Gullefläsk

Jag får knappt lov att lägga ut bilder på vår tjocka katt för mamma men jag bara måste! Han är ju så go. Han har gott om gullefläsk för att ligga bekvämt på sin ryggrad, helt avslappnad och utslagen. Åh vad gosig han är, "lilla" Sigge!



Sommarjobb - check!

Sådär ja, då var sommarens jobb avklarat. Veckorna har ju gått alldeles för fort! Känns jättekonstigt att jag redan varit hemma i Malmö i över två månader.

Det var lite jobbigare att säga hej då till mina gamlingar än vad jag trodde. Har väl fäst mig lite för mycket vid några av dem, vi har haft det så trevligt i sommar och det har verkligen varit givande för mig. Jag trodde inte att det skulle kännas så här bra att jobba på ett äldreboende. Är positivt överraskad. Men jag har däremot absolut inte ångrat mig - det är fortfarande barnmorska som gäller! Så småningom :).

Men nu är det alltså över och tårarna rann både från dem och från mig, litegrann. Men jag får ta och hälsa på dem till jul eller när jag kommer hem en längre tid från Jönköping. Kommer sakna både personal och de boende!

Godiset var iallafall väldigt uppskattat - och vi har ätit av det hela dagen, allihopa!


1 kg godis

img_2581 (MMS)

God morgon! Jag är sjukt trött. Punkt slut. Meeen det spelar ingen roll för det är min sista dag på jobbet! Känns bra men samtidigt lite vemodigt. Har verkligen fäst mig vid många av gamlingarna, kommer allt sakna de litegrann! Det har faktiskt varit en väldigt trevlig och lärorik sommar för mig på äldreboendet. Nu känns det inte fullt så läskigt att skickas ut på praktik om några veckor..! Eftersom det är min sista dag så har jag köpt med mig 1 kg godis till alla gottegrisar på jobbet :). Vi hörs senare! Pussar


Glass vid kanalen

Hej vänner! ♥

Nu har jag fått min dos av kärlek för dagen. Har hängt med min lilla Malin, vi möttes upp i stan och skulle köpa mina stolar men leverantören som skulle leverera stolarna idag var tydligen sjuk. Så mina reserverade stolar fanns inte.. Men personalen i butiken skrev ett kvitto till mig, och bara för att den stackars leverantören var sjuk så fick jag en av stolarna på halva priset. Alltid nåt! Där fick jag en extra öl imorgonkväll! Haha. Tur i oturen. Därefter skämde vi bort oss med en glass vid kanalen. Jag köpte en kula med Tobleroneglass - herregud så gott! Smaka den säger jag bara!

Nu ska jag ta en snabbdusch och sen bädda ner mig. Tiiidig morgon på jobbet väntar! Och eftersom vi ska dansa hela natten lång imorgon och köra all in, då alla vi är lediga i helgen, så kan jag behöva min skönhetssömn inatt! Så - sov så gott godingar! KRAM




Humlor är sommar

img_0373 (MMS)

Nuuu så! Nu har jag slutat för dagen, och hur skönt är inte det? Väldigt skönt! Jag har bara en arbetsdag kvar, och sen är jag ledig tio dagar innan skolan börjar den 29e. Jag ska möta upp Malin i stan nu snart, vi ska inhandla mina fina stolar som pappa är så snäll och betalar åt mig. De var inte dyra men jag behöver spara så mycket pengar som möjligt inför hösten! Tack papps =). Jag hoppas att ni har en skön dag i solen! Det känns som sommar igen.. Jag trodde att hösten var på väg! Men när man ser en sån här liten söt humla på en blomma som fortfarande är färgglad, då är det sommar. Kram på er!


Transparenta stolar

img_1272 (MMS)

God morgon! Sovit gott? Jag är uppe med tuppen och solen skiner, vilket faktiskt hjälper en att komma upp om morgnarna! Tänk vad hemskt med så här tidiga morgnar om vintern.. Usch. I eftermiddag ska jag in till stan och köpa två stolar som ska med mig upp till Jönköping! Det är två ihopfällbara stolar i transparent plast, de är jättesöta och perfekta att ta fram när det behövs. Visar de senare!  Nu är det work! Kramar


Min lilla lägenhet

img_9663 (MMS)

Åh vad jag saknar min lägenhet! Jag kom på att jag knappt hunnit njuta än av att ha något eget. Jag fick den precis innan skolan slutade och då åkte jag hem till Malmö inför sommarlovet. Men nu när det börjar närma sig skola igen så fick jag ett riktigt sug efter min lilla lya. Jag har köpt en hel del nya saker till den och ska pyssla en massa när jag är tillbaka om 1,5 vecka. Då kommer det bilder! Har inte hunnit ta så många eftersom den inte var helt färdig.


Lilla Monstret

Nu är det dags för mig att sticka iväg till jobbet. Jag är väldigt osugen just nu.. idag känns som en dag jag hade velat sitta här och fixa med bloggen, läsa favoritbloggarna och bli inspirerad, fönstershoppa på H&M, lyssna på musik. And so on. Men, det ska jag minsann inte. Jag jobbar till nio ikväll och sen är det direkt hem till sängen - för imorgon börjar jag klockan sju!

Idag har jag förresten varit och hämtat mina nya favoritskor som Fanny beställde till oss, vars ett par. De är så himla fina!! Höstskor från Scorett. Ska visa er en bild sen ikväll, men hinner inte ta någon nu! Här kommer bilder på lilla Zelda istället som Fanny kallar Monstret. Hon är ett lite monster faktiskt. Fast ett väldigt, väldigt gulligt sådant!

Ha en bra dag kära ni så hörs vi senare :)




Nyklippt

img_5704 (MMS)

Tydligen kunde man inte se bilden i förra inlägget och nu är jag på jobbet så jag kan inte fixa det via datorn, men här är en ny bild från mobilen. Vi hörs senare :) kram!


16e augusti

God morgon!

Har ni sovit gott inatt? Det gjorde faktiskt jag. Skönt att känna sig utvilad! Idag jobbar jag till tio och imorgon till nio, sen har jag bara två dagar kvar på jobbet. Ska bli skönt att hinna med liiite ledighet åtminstone, innan skolan börjar igen den 29e.

Nu ska jag sätta mig och läsa en stund med en kopp te och en nyfiken liten katt på balkongen. Han älskar att sitta på bänken här ute och är så nyfiken på precis allt som händer nere på gatan.



Vardagslyx med Michaela

Jag har tillbringat kvällen hemma hos Michaela med räkor och vin - och tjejsnack i timmar. Vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord, försökte följa ett avsnitt av Love Bites men det gick inget vidare så vi tog med oss vinglasen och tjockare tröjor ut på balkongen, tände ljus och fortsatte vår fina kväll där ute. Eftersom vi åt typ rekordmånga räkmackor så glömde vi helt bort att äta brieosten och kexen som vi tänk till vinet, men den lilla brien får ligga kvar i
Michaelas kyl till nästa gång vi har myskväll. För fler ska det bli!



Tack för ikväll sweetie ♥!

Nu ska jag sova. Natti natti!


Sushi

Idag har jag alltså varit ledig hela dagen och hela kvällen! Hur skönt som helst. Jag mötte upp Malin i stan för en lunch i solen, som faktiskt tittade fram idag! Tacksamt :). Vi hittade ett sushiställe som var både billigt och väldigt gott! Därefter hängde Malin med mig till min frisör och idag klippte jag faktiskt av en bra bit. Jag hatar att klippa mig.. och drar mig verkligen för att gå dit även om jag vet att jag måste klippa det oftare. Men nu var det så slitet och risigt så det var lika bra att klippa ordentligt. Så nu är jag korthårig. Visar senare!






Frukost

Idag är jag ledig vilket känns välbehövligt efter en hel helg med jobb. Jag har däremot inte så mycket kvar av mitt sommarjobb nu, jag slutar på fredag. Tiden har verkligen sprungit ifrån oss! Skolan börjar om två veckor (!). Men det ska bli jätteroligt att komma tillbaka och träffa mina söta vänner, det har jag längtat efter! Känns konstigt att vi inte träffats på över två månader när vi annars träffas varje dag. Sen ska vi dessutom ut på praktik ganska snart så vi har massor att se fram emot.

Nu ska jag äta min sena frukost, är vrålhungrig! Jag har varit några små ärenden och handlat maten till ikväll, så jag har faktiskt inte sovit såhär länge..! Idag blir det A-fil med kanel, vattenmelon och en kopp te. Mamma har de bästa tesorterna, måste nog fixa med mig lite till Jönköping. Hon köper sitt te från en liten butik i Lund som har hundratals olika sorter.

Hoppas ni får en mysig måndag och en bra start på veckan. Jag ska försöka få en klipptid för mitt hår trillar snart av mig. Det är så risigt nu, tunt och slitet. Usch! Ska jaga min frisör nu! Hörs senare kära ni. Kram ♥



Sommaren var kort



Det blev inte mycket av sommaren i år. Jag kan inte minnas en sommar med så här mycket regn! Och jag kan heller inte förstå att jag bara varit på stranden en gång i sommar. EN gång! Snart får vi väl välkomna hösten på riktigt. Jag är beredd. Nästan... ska bara få hem mina nya fina höstskor, sen är jag beredd att välkomna hösten med allt som hör till.

Nu ska jag bädda ner mig och sova en himla massa timmar. Jag är ledig imorgon men har ändå ett par ärenden att fixa med. Sen på kvällen ska jag ha myskväll med Michaela!

Sov gott vänner ♥


Fotboll, scones & filmmys

img_5576 (MMS)

Hej hopp! Igår hade jag en supermysig kväll hemma hos min lilla Fanny. Först fotbollshysteri med killarna, som var djupt besvikna över Arsenal-matchen. Jag är ju inte direkt intresserad så jag ägnade mig åt lilla Zelda istället (Fannys valp). Senare kom även min lilla Malin och förgyllde vår kväll. Vi hyrde en halvknepig film och bakade scones och hade mysigt i sofforna tills vi nästan somnade alla tre, Zelda hade redan somnat :). Nu ska jag in och jobba till klockan nio! Kramis!


My cup of Tea

img_1607 (MMS)

God morgon käraste ni! Har ni sovit gott? Jag är ganska trött men fick ändå sex timmars sömn, ganska bra för mig. Det är riktigt kyligt ute idag.. Har både en tjock hood och jacka, hej augusti! Och för att gnälla lite till.. Så har jag fått ont i halsen och en äcklig hosta.. Det har jag inte riktigt tid med nu! Men vet ni, te med honung lindrar faktiskt halsont ganska bra. Så morgonens frukost bestod av mammas goda te. Får se om jag får ner något sen på tiorasten! Men nu ska jag gå in och börja jobba! Önskar er en trevlig lördag så hörs vi senare! Kramar


Sov gott!

Trött, tröttare, tröttast. Jag kom hem för en halvtimme sen och ska ganska snart krypa ner under täcket. Väckarklockan står på 05.20 så det är bara att gilla läget. Men sen slutar jag faktiskt klockan tre imorgon och har hela dagen och kvällen framför mig. Blir nog en lugn och mysig lördag!

Jag hoppas att er fredag varit fin? Och att ni får sova så gott inatt. Jag längtar efter att krypa ner nu!

Puss & kram godingar!


Dags att jobba!

Nu sticker jag iväg och jobbar! Det blir jobb hela helgen, bra med pengar! Ikväll slutar jag nio och imorgon börjar jag redan klockan sju så det blir direkt hem i sängen efter jobbet. Hoppas ni har en fin dag! Många kramar ♥


Umbrellas



Jag har suttit och snackat en lång stund med Fritte ikväll, en väldigt go tjej från min klass i Jönköping. Hon visade mig en onlinebutik som har huuur söta inredningsgrejer som helst.
Här kan ni se hemsidan och bli inspirerade!
Jag föll bland annat för det här fina paraplyet (det svarta) som visserligen inte är en inredningsgrej men där fanns en hel del annat också.

Nu ska jag sova på riktigt. Kunde inte somna sist jag skrev! Sov gott!


Myskväll

Ikväll var det min tur att laga mat och det blev en thaigryta med kyckling, morötter, vattenkastanjer, röd curry och kokosmjölk. Vi hade inte så mycket hemma men det blev väldigt gott! Mamma och jag har haft en riktig slappekväll i soffan, med Vänner, god mat och godis. Hur skönt som helst att inte göra något speciellt! Emelie gjorde oss sällskap när hon slutat jobba och berättade att hon fått en fast tjänst istället för vikariepool! Grattis Emeliewoo!





Nu ska jag ringa min kära pojkvän och sen blir det nog sängen. Jag börjar inte förrän halv två imorgon men är så himla trött nu.. Hoppas ni sover gott, godingar!
Kramar ♥


Världsförälder

Jag satt och läste en blogg precis som tog mig vidare till artikel efter artikel angående den hemska torkan och svälten i Afrikas horn. Det knöt sig i min mage när jag tänkte på deras enorma behov av hjälp. Hjälp från oss som har råd och möjlighet att hjälpa till! Jag satt och skämdes för att jag inte förrän idag varit Världsförälder hos UNICEF.

Jag anmälde mig direkt, och jag tänker uppmana er att göra samma sak. För ingen människa ska behöva vara utan mat, ingen människa ska behöva bli utnyttjad för att få mat. Ingen människa ska behöva svälta ihjäl. Tyvärr ser världen annorlunda ut och det är vi alla väldigt medvetna om, vi är bara inte medvetna om att vi är medvetna.

Att skänka pengar till en organisation som hjälper barn och vuxna världen över är något vi verkligen borde göra, vi som kan. Om man inte vill binda sig och bli Världsförälder så kan man skänka mindre summor, då och då. Alla kronor hjälper så otroligt mycket mer än vad vi kan föreställa oss. Jag kan inte ens förstå att tolv miljoner människor är drabbade av denna svält. Det är så overkligt för mig. Men så är fallet, och om de inte får någon hjälp utifrån kommer de att svälta ihjäl.

Känner ni att ni vill bidra med lite hjälp?
SMS:a LIV till 72 900 för att skänka 50 kr. De 50 kronorna räcker till 13 påsar nötkräm mot undernäring.



Pink

Idag fick det bli invigning av mitt lilla fynd från TreTorn! Jag köpte de för några veckor sedan och nu var de verkligen redo för sin första promenad i regnet. Att jag skulle köpa rosa gummistövlar det trodde jag aldrig, men när jag såg det här paret var jag tvungen! De hade kostat 699 men var nedsatta till 359. De är grymt sköna och dessutom lite fodrade, så de kommer passa utmärkt till hösten i Jönköping där det har en tendens att regna väldigt mycket!



Baksmällan II & Mando

God morgon! Eller god förmiddag =). Jag kom hem från Kevin för en liten timme sen och har fikat med mamsi till ett par avsnitt Vänner. Det finns inte så mycket vettigt att göra när det regnar så här! Men trots det ska jag ta mig ut om några timmar och luncha med älsklingen. Eller egentligen vara smakråd till en jacka han ska köpa. Men en lunch ska vi hinna med!

Igår var vi alltså på bio och såg Baksmällan II och jag är nöjd! Den första filmen är ju helt galen och fruktansvärt rolig, och denna var nästan lika bra. Uppföljare brukar ju aldrig vara så bra som ettorna men denna var nästan det. Så vi gick ifrån biosalongen nöjda men hungriga - och fortsatte därför till Mando och åt en himla massa gott där. Det var en jättemysig kväll och Kevin var nöjd med sin födelsedag!





Här kan ni se trailern till Baksmällan II
- om ni inte sett filmen än så ta med er någon med sjuk humor och se den!


Birthday

Gissa om jag varit en snäll och effektiv flickvän idag? Kevin fyller nämligen 25 vilket vi ska fira lite ikväll. Men jag kunde inte låta bli att åka ut till honom tidigt imorse, för att väcka honom och sjunga och ge mina presenter. Det hör liksom till! Och han uppskattade det minsann! Så trots min lediga dag ställde jag klockan på 06.00, vandrade ner till Erikslust för att ta bussen mot Limhamn, var först in på konditoriet och sen kom jag precis med nästa buss ut till Kevin.

Jag hade med mig frukostbullar, räksallad och hans favoritjuice från Brämhults. Medan Kevin sprang in i duschen och gjorde sig klar för jobbet så dukade jag fram och sen hade vi en mysig frukost tillsammans, vilket vi aldrig hinner annars. Kevin tar ofta med sig mackorna på vägen och jag sover hellre en stund till. Men idag så!

Ikväll ska vi först på bio och se Baksmällan II och sen ska vi ut och käka. Man kan ju hoppas att filmen är lika rolig som den första, för den är ju helt galen! Jag bjuder givetvis min födelsedagsgris på hela kvällen, han ska inte få bidra med ett öre =).

Nu ska jag duscha och fortsätta mysa runt här hemma. Det är så skönt att vara ledig och hinna med att bara va.
Vi hörs senare tycker jag!




10e augusti - höst?

img_5528 (MMS)

Kan det vara så att hösten redan är här? En liten smygstart? Det känns nästan i luften idag, det blåser rejält, vinden är kall och har den där speciella doften som en viss årstid kan föra med sig. Hm.. Jag hade hoppats på några soldagar till innan skolan börjar!


Räddaren i nöden

img_8669 (MMS)

Aldrig har jag uppskattat något golfrelaterat så här mycket!! Jag är ingen golfälskare men det finns nog inte något som är bättre än ett gigantiskt golfparaflax en dag som denna. Återigen - sommarn är här! Nu ska jag jobba :) kram på er!


Höstskor

Det tar faktiskt emot att redan nu handla kläder och skor inför hösten. Men sommaren är ändå så tråkig så jag börjar ge upp. Nu kan det snart få bli en mysig höst istället - jag älskar ju faktiskt när det går mot höst. Sommaren är bara bäst när den är på sitt goda humör, om den är som i år kan det lika bra bli höst tycker jag!

Sååå, för att inviga hösten så köpte jag ett par skor hos Malin igår på DinSko. De är jättefina, billiga och hur sköna som helst! Jag ska köpa ett par Converse till nästa lön, som jag velat ha i två år men aldrig köpt. Men de ska jag unna mig och eftersom de är i skinn och kostar lite mer så passade de här DinSko-skorna mig perfekt!



9e augusti 2011

Hej! Jag sov som en stock inatt. Jag sov så hårt att jag inte ens minns att vi hade pratat med varandra imorse. Kevin försökte prata med mig och något hade jag väl svarat.. men det hade jag ingen aning om. Jag har dessutom en tendens att bli smått grinig för att vi "aldrig hinner ta det lugnt på morgonen och ligga kvar i sängen och snacka", så man vaknar upp ordentligt. Hehe, men det är alltså inte Kevins fel fick jag förklarat för mig idag. Han gjorde sitt bästa för att ligga kvar i sängen för att morgonsnacka men det kan inte vara lätt med en sten som jag. KUL flickvän! Jag är verkligen en zombie när jag sover. Lite trist men vad ska man göra? :P

Tänkte bara slänga in ett par bilder från igår - och jag måste tillägga att den där strawberry mojiton var det godaste jag smakat i drinkväg. Jag älskar ju vanliga mojitos men denna var verkligen något extra!



After work med Malin

img_8957 (MMS)

Två glas rosé, fyra vitlöksbröd, en nachotallrik och två strawberry mojito senare är vi hemma efter en mysig kväll på Fridays. Vi satt några timmar på uteserveringen under gasolvärmarna och snackade oavbrutet, som vanligt :) det var riktigt mysigt! Nu är jag hemma hos Kevin och ska snart sova. Är trööött nu efter många vakna timmar. Sov så gott kära ni, pussar!


Walking On A Dream

Jag har precis ätit Malmös godaste thaigryta, kyckling i kokosmjölk med ananasbitar och röd curry. Från vårt favoritställe Tam Nak Thai - det är alltid precis lika gott! Jag vet inte hur många år vi köpt thaimat därifrån, och vi är lika nöjda och belåtna varje gång. Sååå gott! Om ni aldrig ätit där tidigare så borde ni testa - de kostar dessutom bara 45 kr.

Om det slutar regna snart så tänkte jag bege mig till stan och fixa lite inför onsdag. Sen föreslog Malin att vi skulle mötas upp när hon slutat jobba så det blir nog en sväng till Triangeln när hon slutar. Så får vi se sen! Jag måste på lite olika håll i stan så jag hoppas verkligen att regnet upphör snart. Tramsväder.

Har ni förresten hört Walking on a dream? Emma visade den här för mig nån gång i höstas, och jag tycker fortfarande att den är så bra. Lyssna och njut!




Vi hörs lite senare! Imorgon har jag sovmorgon så jag kan vara uppe lite längre ikväll!
Kraaam

Fikapaus

img_2384 (MMS)

Nu är det fikapaus! Tiden bara springer iväg när man jobbar morgonpasset. Jag har redan jobbat halva arbetsdagen och klockan är bara elva! Det är det bästa med att jobba de tidiga passen, tiden går så fort och man kommer hem i en rimlig tid. Nu ska jag njuta av min frukost med lax och ägg. Mums!


För drygt sex år sedan träffade jag Kevin för första gången. Jag hade sett honom förut men aldrig pratat med honom. Då var vi bara tonåringar, jag var femton och han var nitton, snart tjugo. Ibland förstår jag inte vart tiden tagit vägen. Men jag är evigt tacksam och glad över att ha träffat dig älskling. Du gör mig så glad! 

Av sex år har det varit vi i snart fyra - och jag längtar efter fler! Aldrig har jag haft en sådan kemi med någon som jag har med dig. Det känns rätt läskigt att tänka på det men samtidigt ganska fantastiskt. Tack för att du är du Kevin! Du är en underbar människa som jag aldrig kan få nog av. Jag älskar dig!



Scream 4

Ikväll har vi som sagt sett Scream 4 - vilken vi alla fem var ganska spända på att se. Men jag är faktiskt besviken. Eller jag vet inte riktigt vad jag väntade mig, men den var bara så.. blaaah. Ungefär så. Inte jättedålig men inte bra heller. Haha, någon som sett den? Vad tyckte ni?

Oavsett om filmen var bra eller dålig så kunde jag inte rå för att vända mig om en gång extra på cykeln på vägen hem. Jag är verkligen mesig och jag förvärrar alltid situationer när jag är ensam. Speciellt utomhus på kvällen! Bygger upp värsta scenariot.. och under de fyra minuter det tog att cykla hem var min puls onödigt hög och jag var alldeles kallsvettig när jag kom hem. Skönt att mamma var hemma! :P Jag är så mesig, jag vet!

Men annars så har min söndag varit så mysig så. Precis en sån här söndag jag längtat efter. Ledig från jobb, vi kunde sova ut imorse efter gårdagens festligheter och sen gjorde vi absolut inget annat än att bara umgås med varandra. Det var välbehövligt, har inte hunnit träffa min kära Kevin så mycket denna sommar - men idag så!

Har ni gjort något mysigt ikväll?


Varma mackor

Ikväll orkade vi inte laga någon ordentlig middag men vi hade lite godsaker hemma i kylen, så vi slängde ihop varma mackor med färska champinjoner bland annat. Så himla gott och enkelt. Mums! Så nu är jag mätt och belåten och lyssnar på en Stones-låt som Alicia Keys & Adam Levine sjunger - Wild horses. Den är så bra! Ni kan lyssna på den här.

Ikväll ska jag mysa med min pojkvän och hans vänner hemma hos Emil. Jag ska äntligen få se Scream 4 som jag så länge väntat på. Vi skulle ha sett den när den gick på bio i våras men det blev aldrig av. Men nu jäklar! De är ju så roliga de där skräckfilmerna.. nostalgi!

Jag hoppas ni får en trevlig söndagskväll mina vänner! Vi hörs imorgon :).
Kram!



Dansk øl og Fiske Fjæs på Bakken

Hej på er!
Har ni haft en bra helg? Min har faktiskt varit väldigt bra. Helt ledig från jobbet både igår och idag, efter att ha jobbat sex dagar i rad nu så behövde jag verkligen lite ledighet. I fredags hade vi Line och Rasmus hemma på middag och vin, och hade en riktigt mysig kväll.

Igår fällde vi upp solstolarna ute på Bo01 på Vanna Beach, men fällde ihop de ganska snabbt igen för solen var inte på vår sida och det blåste ganska kallt. Men några mysiga timmar fick vi ihop, Malin, Emma, Vera och jag.

Sen var det dags för en kväll på Bakken med Kevins vänner. Vi träffades vid Triangeln och tog tåget över mot Bakken och hade en väldigt trevlig kväll tillsammans!

Vi åt en barbequebuffé först och inledde kvällen med några iskalla öl. Varför är öl extra gott i Danmark? Haha, det har jag alltid tyckt! Kanske för att det känns så superdanskt med just öl.. Gott var det iallafall! Vi gick några varv runt Bakken och killarna hade intensiva basketturneringar och även hästkapplöpning, vann små nallar till sina flickor och alla var nöjda :) precis som det ska va!

När vi hade åkt färdigt de värsta karusellerna och druckit tillräckligt många Fiske Fjæs tog vi tåget in mot Köpenhamn och fortsatte denna festliga kväll där. 25 DKK för en öl - farligt! Jag hade en underbart trevlig afton och tackar er alla för det!

Här kommer lite bilder från kvällen:













Större bilder från mobilen

img_7078 (MMS)

Ser ni förresten skillnad på mina bilder från mobilen? Fanny hjälpte mig så att de blir större vid uppladdningen! Nu ser det iallafall lite skapligt ut :) NU går jag in på jobb hehe. Kram!


Nytt rekord

img_2505 (MMS)

God morgon vänner!  Nu är det dags för jobb igen! Har jobbat sen i söndags och känner att jag behöver min lediga helg nu.. Försov mig idag - mamma väckte mig femton minuter innan min buss skull gå, men nu sitter jag på den - jag hann dessutom äta frukost och sminka mig! Nytt rekord tror jag :).  Igår var jag en sväng på Möllan med Emelie och vår kära kusin. Det var så mysigt så! Vi satt på Nyhavn som är ett av de mysigare ställen av barerna på Möllevångstorget. Vi kom hem halv tolv så jag har fått sova några timmar trots allt! Nu ska jag gå in på mitt jobb så vi hörs senare. Kramar!


Morgonsolen värmer

img_5741 (MMS)

God morgon! Solen tränger sig genom husen och värmer faktiskt trots att klockan bara är strax efter halv sju. Mamma börjar också tidigt så jag har sällskap med henne idag, skönt! Önskar er en trevlig dag, så hörs vi senare! Kram!


Tisdagens mys: dagen började tidigt, närma...

img_0617 (MMS)

Tisdagens mys: dagen började tidigt, närmare bestämt 05.20 då jag steg upp för att jobba. Det var riktigt tungt att komma ur sängen idag.. Vissa morgnar är det jobbigare! Men väl på jobb så gick tiden fort och när jag slutade klockan tre mötte jag upp mamma vid Limhamns kyrka, handlade blommor till gammelfarmor på minneslunden och sen gick vi en runda inne på kyrkogården också. Jag köpte rosa rosor, hennes favoriter =). Ikväll har jag umgåtts med min fina Malin, ätit sallad från Café 2000 och myst framför TVn till Vänner och Skansen. Nu har jag bäddat ner mig i Kevins säng för att slippa katthåren inatt och snart kommer nog min kära hem. Har inte träffats sen i fredags så jag längtar! Sov så gott, många kramar


Sommarvärme!! Jag kan inte säga att jag in...

img_2800 (MMS)

Sommarvärme!! Jag kan inte säga att jag inte är avundsjuk på Fanny och Malin som är på stranden idag, men jag har det ändå riktigt skönt på jobbet. Jag har precis fixat färdigt håren på damerna här, papiljotterna är rullade och nu sitter vi i solen med kaffe och nybakade bullar. Jag kan liksom inte klaga! =) Hur har ni det idag? Kramar!


Hej hej! Vilket konstigt väder vi har idag...

img_1556 (MMS)

Hej hej! Vilket konstigt väder vi har idag.. Imorse var det i princip strandväder men nu är det molnigt men fortfarande sjukt varmt. Måste säga att denna sommaren varit den sämsta på många år.. Helt oberäknelig! Hur som helst så är jag på väg in till jobbet nu, ska jobba hela veckan men har lördag och söndag ledigt som tur är, för då ska vi till Bakken och fira två av Kevins vänner, och sen ut och dansa i Köpenhamn! Jag hoppas ni har en skön start på veckan, det har iallafall jag :). Bilden är tagen i fredags när vi hälsade på Fannys lilla valp Zelda! Och min snygga syster med nyklippt lugg! Ha en bra dag så hörs vi! Kram