OM ETT ÅR FRÅN NU

Ibland kan jag fundera över vad jag gör om ett år, vad jag vill göra och vad jag önskar att jag kommer att göra. Just nu är det plugg som gäller och att bli färdig med utbildningen, börja jobba som sjuksköterska i sommar och förhoppningsvis få förlängt till hösten. Det är tyvärr ganska svårt att få tjänster i Malmö för tillfället men vikariat hoppas jag på. Om inte, hade jag velat åka till Norge och jobba, främst för att pengarna är så otroligt mycket bättre. Vi är några stycken från klassen som snackar om det då och då, det hade verkligen varit roligt att jobba ihop en höst i Norge och tjäna goa pengar!
 
När jag väl hade jobbat ett tag i Norge och fått ihop bra med pengar är min dröm att åka längre, jobba utomlands i länder där sjukvårdens förutsättningar inte alls ser ut som våra här hemma. Det hade varit så intressant! Jag snackade med Malin om det igår och blev mer och mer sugen. Jag hittade en hemsida och organisation som heter Projects Abroad som anordnar sådana resor, det är givetvis volontärarbete vilket innebär att jag hade behövt en hel del pengar för att kunna resa iväg - vilket någon månad i Norge isåfall hade hjälpt mig med. Den organisationen hade volontärresor runt om i hela världen, allt från Fiji, Mexico, Jamaica till Costa Rica, Marocko, Indien, Ghana och Filippinerna och många många fler länder. Jag är så sugen!! Så vi får väl se om och vart det blir av.
 
Jag läste några berättelser av sjuksköterskor och läkare som hade rest med den här organisationen och allt låter fantastiskt, så mycket nytt och annorlunda man skulle få se. Man kan välja mellan 2 veckor upp till flera månader och priset för exempelvis 2 månader låg på ca 25 000 svenska kronor, där väldigt mycket ingick i priset. Bland annat: alla måltider på plats, boende, transport till och från flygplats, heltäckande rese- och sjukförsäkring. Sen betalar man flygbiljetter, visum och eventuellt vaccin själv. Åh, det låter så sjukt roligt! Drömma måste man ju!
 
 
Bild från hemsidan.

Kommentarer
Sophie säger:

Låter som en fullt genomförbar dröm, inget att tveka på Cissi! ÅK!:)

2013-02-07 | 10:08:59
C säger:

Åh tack Sophie!

2013-02-07 | 16:54:35
Bloggadress: http://ciccela.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback